reklam ürünleri malzemeleri satışı yapmak istiyorum. bir hayli maliyetli olucak ama karıda bi o kadar fazla gibi geliyor. her türlü reklamlar için malzeme bulundurmak istiyorum. bu konu hakkında bilgisi olan varmı.
Yazıyı gönderen - hsamli Size bu bilgiyi kim verdi bilmiyorum ama yaklaşık 10 yıllık sektör tecrübeme güvenerek rahatlıkla söyleyebilirim ki, reklam malzemesi satıcılığı sanıldığı gibi kar marjı çok yüksek bir iş değildir. Reklam-tabela işi karı yüksektir, ancak onda da gizli maliyetler (işçilik, pazarlama vs) yüksektir ki, zaten reklam tabela işinde malzeme değil işçilik para kazandırır. Malzemecilikte kar marjları spesifik ürünler dışında % 10-20 civarındadır. Hacimli satış yapabilmek için yüksek sermaye gücü gerektirir. Örnek vermek gerekirse, 500.000 TL'lik ürün stoğu, bir o kadar piyasaya vereceğin vadeli ürün finansmanı (batak vermediğini varsayarsak) yıllık yaklaşık 250.000 TL işletme maliyeti gibi bir bütçeyle ancak orta halli bir malzemeci olabilirsin. Zira piyasada reklamcılar içinde tutunabilmek için vadeli (açık hesap) mal vermelisin, ya da diğer malzemecilerde satılan ürünü çok daha cazip fiyata verebilmelisin ki bu marjların olduğu sektörde çok cazip fiyat ihtimali zaten ortadan kalkıyor. Müşteriye malzeme sevkiyatı yapabilmelisin, bu da ekstra işletme maliyetidir. Deponda bir reklamcı için gerekli tüm kalemleri eksiksiz tutmalısın. Çünkü reklamcı malzeme toplamak için vakit kaybetmek istemez. Tüm ihtiyacını vidasına kadar bir yerden alıp imalatına bir an önce başlamak ister. Tercih sebebi olabilmek için kaba işleme yapmalısın. (Alüminyum kompozit derzleme ebatlama gibi) Sonuç olarak 6 sıfırlı sermayen varsa ve bu sermayeye en az 2-3 yıl artık ihtiyacın olmadan işi çevirebileceğini düşünüyorsan reklam malzemeciliği düşünülebilir. Aksi takdirde mantıklı bir girişim değildir. Saygılar Hakan ŞAMLI
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz