Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Eskişehirde Sıhhi Tesisat & Doğalgaz Dükkanı Açmak

BaşlatanKLVZ 62Tarih15/01/2014 09:00:32Yorum12

İlk mesaj
Yeni Üye5 yazı
2005 Yılında kamu kurumundan emekli oldum.O yıldan beri sürekli tesisat üstüne çalışıyorum.işimide çok seviyorum.***üre iş alıp yapıyorum.Son zamanlarda tamir ve tadilat işlerini yapıyorum.Eskişehir ilinde kendi çapımda tesisat dükkanı açmak istiyorum.taktıgım malzemeleri toptancısından alıp takmak ve satmayı düşünüyorum. (yada çok iyi anlaşabileceğim mesleki bilgisi en az benim kadar olan dürüstlükten ve çalışmaya aç olan birisiyle dükkan açmak isterim ). ustalık belgesi vs hiçbir belgem yok.bu işle uğraşan yada tecrübesi olan arkadaşların bilgi , görüş ve önerilerini bekliyorum. teşekkürler

Yerleşim Türkiye / EskişehirMeslek Emekli
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
12 yorum
Üye711 yazı
abi bende bu işi nevşehirde yapıyorum elektrik su kalörifer tesisat işini yapıyorum hem kendi dükkanım var malzemelerini alıp yaptığım yerler de kullanıyorum eğer 2010'dan önce inşaatda 1 ay çalışmışlık sigortanız varsa endüstri meslek liselerinde 1 hafta eğitimden sonra ustalık belgesi veriyorlar fakat işi bitirme belgesi vermiyorlar sıhhi tesisat için belge felan istenmiyor zaten ama elektrik ve doğalgaz için istiyorlar...ben bu işi yapmaktayım her türlü sorularını cevaplamak ve yardımcı olmak isterim...

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Yeni Üye5 yazı
yorumuna çok teşekkürler blackops,iş potansiyelin nasıl gerçi anladıgım kadarıyla senin işlerin bir inşaatın a dan z ye tüm tesisat işlerini yapıyorsun.Benim düşüncem ise ufak bir sıhhi tesisat dükkanı açıp tamir tadilat yapmak. istiyorum.Öbür türlü mütahitlerle uğraşmak hele hele para almak büyük sıkıntı.küçük bir dükkan açmanın maliyeti ne kadar olabilir.bunun içinde ticaret odasına kayıt olursam ustalık belgesi istenmiyormuş diye duydum.doğrumudur. Ve herşeyden önemlisi iş olurmu bu konularda çok endişelerim.var. daha doğrusu korkaklı var. Nevşehirde sizin işleriniz nasıl iyimidir.Tesisat malzemelerini nevşehirdenmi alıyorusun yoksa diger illerden gelen pazarlamacılardanmı alışveriş yapıyorsun.Sanada şimdiden bol kazançlar dilerim.Teşekkürler

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Emekli
Üye711 yazı

işler güzel bi sıkıntısı yok kış geldiği için durgunlaştı biraz o kadar...mütahitlerden para almak biraz sıkıntılı oluyor mütahitlerden para alabilmek için ekip olarak çalışmak gerekiyor yani bi terslik olduğu zaman sık gırtlağını olması gerekiyor ama diğer türlü zaten tamir tadilat işlerinde para hep peşin döner veya yarısı başlamadan önce yarısı iş bitiminde ödenir tamir tadilat işinde ise zaten sıhhi tesisata belge istemiyorlar fakat doğalgaz için eğer evin içi ile alakalı tesisat ise yine istemiyorlar ama evin veya apartmanın dışına sen karışamıyorsun...malzeme konusuna gelince pazarlamacıların bazılarından mal alıyoruz genel itibari ile batarya evye gibi şeyleri kalan malları kayseri'den disbirütörlerden alıyoruz nakliyesini felanda biz yapınca fiyatlar baya düşüyor

Üye711 yazı
pardon şunlarıda söyleyim dükkanı açacağınız yere çok dikkat edin eğer ilçede felan yaşıyorsanız çarşıya açın çok büyük çarşılara açmayın kimsenin dikkatini çekmez ve gelmezler veya 2 büyük mahallenin ve müstakil evlerin olduğu yere hatta mümkünse 2 büyük mahallenin kesiştiği bir yere açın ilk 1 sene tanınmanız felan açısından biraz sıkıntılı geçer ama sonra iyice mahalle ilçe içinde tanındıkça açılırsınız...

Yeni Üye5 yazı
yorumların için çok teşekkürler blackops.Peki tamir tadilat üstüne ilk etepta malzeme satışı sınırlı sayıda olmak kaydıya ne kadar maliyet tutar.ayrıca bir aylık ortalama dükkan giderleri ne kadar olur.Ayrıca Eskişehir Merkezde ikamet ediyorum.Dükkanı çarşıda bir yer olmasımı daha iyi yoksa işlek bir mahalle içinde olmasımı iyidir Maliyet açısından merkezde kiralar pahalı benim düşüncem işlek bir semte açmak taraftarıyım.Sence hangisi daha iyidir. Tşk bol kazançlar dilerim.

Üye711 yazı
750 tl kadar tahminimce kağıt kürek işlerin tutar...eğer iş yapabileceğin pprc kaynak makinası pafta boru anahtarı...vb..gibi el aletlerinde elinde mevcut ise 7 veya 8 bin liralık mal getirsen yeter düşüncesindeyim yukarıdaki yazıdada belirttiğim gibi işlek bi semt çok daha iyi olacaktır senin için çarşıda açarsan emin ol hiç kimsenin umrunda bile olmaz.. kimse usta aramak için çarşının göbeğine gelmez ama semt arası derken yol kenarı olan ve birbiri ile kesişen yolların olduğu bi yer veya dönel kavşakların önündeki dükkanlar çok iyi olur...tadından yenmez...

Yeni Üye5 yazı
verdiğin bilgiler için tşk ederim blackops,işlerinde başarılar bol kaçançlar dilerim.hayırlı işler

Üye711 yazı
bende sana başarılar dilerim Allah yardımcın olsun...

Yeni Üye97 yazı
bence kombi ve kalorifer temizleme isine agırlık verin.Ayrıca ısınmada %35'lere varan indirim saglayan solüsyonlar var.Eger bu ise agırlık verirseniz kazanırsınız.
www.cercevesarayi.com

Yerleşim Türkiye / KütahyaMeslek Saty? / Pazarlama
Üye711 yazı
çok doğru bunlar tatlı para kazandırırlar...

Yeni Üye5 yazı
arkadaşlar bu konu hakkında teferruatlı bilgi verebilirmisiniz

Yeni Üye97 yazı
hydromx ve kombimax arastır ltf.Ayrıca tesisat ustası istersen Eskisehir'den yardımcı olabilirim.
www.cercevesarayi.com

Yerleşim Türkiye / KütahyaMeslek Saty? / Pazarlama