Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Romanya'da Ticaret Ve Tarimsal Arazi

BaşlatanBaybyeTarih13/01/2014 14:26:08Yorum2

İlk mesaj
Yeni Üye17 yazı
Romanya'da selamlar...

AB ulkesi olan Romanya gerek isgucu maliyetlerinin dusuklugu gerek enerji fiyatlarinin uygun olmasi ve Turkiye'ye yakinligi nedeniyle cok cazip.

Ekonomik krizin cok fazla etkiledigi Romanya su an icin yeni yatirimlar icin ideal bir konumda. Ekonominin dibe vurmasi nedeniyle bir cok firma sektorlerden cekilirken gerek insaat gerek arsa gerkese tarim arazisi fiyatlari dip yapmis durumda.

Akilci yatirimlarla Romanya'da cok fazla rekabet ortamina girmeden fakat riskleri de goz onune alarak yatirim yapilabilir.

Turkiye'de bir ekmek alabilecegininiz paralara Romanya'da 1 metrekare birinci sinif tarim arazisi satin alabilme (0,5 Euro cent gibi) sansi mumkundur. Avrupanin hic bir ulkesinde bu kadar verimli, altyapisi {elektrik su yol} hazir tarim arazileri bu fiyatlara alinamaz.

Romanya'da tariom arazileri hektar uzerinden degerlendirilemkte olup bir hektar 10 donum yani 10 bin metrekareye denk gelmektedir.

22 Yildir Romanya'da tarimsal arazi degerlendirme ve tarimsal uretimde bulunan aile sirketinin bir ferdi olarak yatirimcilarin bu ulkeyi iyi degelendirmesi gerektigi dusuncesindeyim.

Yerleşim Romanya / BukresMeslek Yöneticilik
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
2 yorum
Üye262 yazı
paylaşım için teşekürler.birşey sormak istiyorum.AB ülkesi olduğu için sanırım ticaret için ürün göndermek ve almak TR için büyük sorun değilmi?? eğer öyle değilse oraların ihtiyaçlarını burdan kaşılayabilmek adına neler lazım olabilir? veya ordan buraya ne gönderebilirsiniz? mesela ben k.ırak ta faal iş yapıyorum oraları bilen bir insanım.Araç gönderme şansınız veya araç fiyatarı hakkında bilgileriniz varmı??hiç araçtırmalarınız oldumu? sanırım şuan romanyada AB üyesi olduktan sonra araç fazlalığı ve patlaması olmuştur...araştırmanızı tavsiye ederim.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ticaret
Yeni Üye1 yazı
iyigunler lehat. kuzey irak a araba gondermek isterim. bu konu ilgimi cekmistir. daha detayli konusmak istersen ozelden konusalim. email im : roniiasi@yahoo.ro

Yerleşim Romanya / BukresMeslek Gyda