Şu anda Cardiff yakınlarında gwent Newport bölgesindeyim,farklı bir çok şirketlerde,çalışdım ve şu anda yeni bir projeyi hayata geçirmek üzereyim.
forumu inceledim,bir çok yorum ve önerileri okudum ve gözlemledim,Sizlere iki ayrı projem olduğunu,bunlardan en önemlisini paylaşmak istiyorum.
Tecrubelerimizi paylaşırken samimiyet ve doğruluk ,dürüstlük içten bir yaklaşımla,birçok fikri verdikden sonra aksiyon oluşmadığı için bir çok yazı burada havada kalmış gibi görünüyor,bu gerçekden üzüldüğümü belirtmek isterim.
İngiltere tabiki birçok alanda iş yapmak mümkün ,ancak benim şahsi kanaatim ve gözlemlerimden çıkardığım sonuç,özellikle öncelik verilecek olan tek iş,yemek sektörü bu ülkede, sıcak para ,peşin para döner herzaman,biraz konuyu açar isek;
Bu ülkede halk mutfağında fazla zaman harcamaz,harcadıkları zamanı para ile ölçmeye kalkarlar, bu daha masraflı diye,kültür ve yaşam tarzının da etkisi ile yemeği dışardan söyleme çok yaygındır.
fastfood,takeaway , Çin ve hindistan,bengal,srilanka mutfaklarınının sayısı çok fazladır,hepside yabancıların elindedir,bu mekanların hepsi çatır çatır iş yaparlar.
Benim projemi içeren konuda yemek sektörüdür,bu ülkede örnek verecek olursam türklerin yüzde doksanı yemek sektörü ile ilgilenir ve bir çoğu diğer bir türkün kendi bölgesinde,hatta İngiltere ye gelip, bu sektöre girmesinden hoşnut olmazlar,ne yazıkki,bencillik hat safhadadır,bu noktada birlik den kuvvet doğar felsefesi ile,işin sırrı birleşmekte yatmaktadır,katılımcı,emeği geçen elini taşın altına koyan herkes ekmek yesin istiyorum,ve bundan hepimiz mutlu olalım,bu düşünce çok önemli,hep bana olmasın,ölümlü dünyadayız,ne kadar yaşayacaağımızı yalnız Allah bilir.
Şimdi farklı bir inovasyon farklı bir konsept ile yemek sunumunu içeren bir projeyi ilgilenenler ile paylaşmak istiyorum, ingiltere'ye özellikle yasal yerleşmek isteyen tüm arkadaşları,davet ediyorum.
Ya arkadaşım davet ediyorsun ama ,yasal nasıl oturum alınacak? Sorularınızı işitir gibiyim. Arkadaşlar öncelikle güven meselesini aşmamız ve benim bu konuya vakif olup olmadığımı beni dinledikden sonra anlayabilirsiniz.
Ben işin bu noktasınıda kendi bilgime ve deneyimleirme güveniyorum,bu ülkede ankara antlaşmasından yararlanıp oturum alan binlerce türk var ve halen bu hakları bilenler bunlardan yararlanmaktalar.
Peki ben işden anlamıyorum bu nasıl olacak? diyen arkadaşlara bu konuda kendilerini yetiştirecekleri,imkanlarıda ayrıca anlatacağım,bu mekanlar küçük şubeleri içerecek,girişimci arkadaşlar ilk etapda kendileri çalışacak süreç içerisinde,idareci pozisyonunda ilerleyecekler,bunun yanında franchise sistemi ile büyümek üzere,bu zincirleme mekanları hayata geçirmek düşüncesindeyim.
Böylece birçok arkadaşa faydalı olacak çok kapsamlı bir işin detaylarını sizlere birebir izah etmek istiyorum.
Bu işden birlikde faydalanacağımız için işin,her türlü yasal ve kanuni prosedürlerini,altyapısını tüm detaylarını en ince ayrıntısına kadar, hazırladığımı şimdiden söylemek istiyorum,yorum eleştiri ve önerilerinizi aşağıdaki kanallardan bana iletiniz, yazım hatalarımız olmuşsa şimdiden kusurumuza bakmayın,selametle teşekkürler
M. Şükrü Erek
Cep:0044.78078 68447
Skypee: sukru.erek
Viber : sukru erek
Email: fed_exe33@hotmail.com