Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Ne İs Yapilir Lutfennn Yardimmm Edinnn

Başlatandemet_barisTarih12/01/2014 18:27:37Yorum17

İlk mesaj
Yeni Üye5 yazı
arkadaslar elimde 3000 tl para var universite mezunuyum lakin issizim ve kendi isimi kurmak istiyorum sizce bu parayla bir bayan olarak ne is yapabilirim?

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
17 yorum
Yeni Üye1 yazı
ne mezunusun

Yerleşim Türkiye / MersynMeslek Esnaf
Yeni Üye56 yazı
Bir Adanalı Olarak Sana Tavsiyem Bir İşe Girmen ve Sigortalı Olarak Çalışman Şuan İçin Sonrasında Mezun Olduğun Alan Konusunda Kendi İşini Yapmaya Yönel Adana da 6 Ay İşsiz Gezmiş Mühendis Olarak Bunları Söylüyorum..
Saygılarımla

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Mühendis
Üye574 yazı

sayın sessiz01;

demet_baris isimli üye platformda 3000 tl sermayem var ne iş yapabilirim diyor siz iş bulun sigortalı çalışın diyorsunuz iş bulabilse burda bunu sormaz değil mi? bence biraz gerçekçi olmak lazım. Ben işverenim, iş dünyasında tecrübesi olmayan birisine kimse iş vermez. Gerçi üyenin ne mezunu olduğunu bilmiyorum, bayan olması bir dezavantaj tabiki, erkek olsaydı, günlük 100 - 150 tl sermaye ile ayda 2500 - 3000 tl kazanabileceği bir iş var ancak bayan yapamaz?

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Üye574 yazı
bayan yapamaz sayın heisenberg;
işi anlatayım, sabah sebze haline gideceksiniz, marul maydonoz alıp mahalle aralarında satacaksınız, misal günlük 50 tl verip aldığınız yeşilliği akşam hepsini satarsanız 150 tl eder, sermayeyi çıkınca 100 tl kar edersiniz, hergün çalışırsanız ayda 2500 - 3000 tl eder, bu işi tam 15 sene yaptım, bu hale bu şekilde geldim. Denemesi bedava, aynı şekilde sebze meyve de alıp satsanız misal 100 tl lik alsanız, akşama 200 tl eder. Ben burdayım, mahalle aralarında satarsanız zabıta şikayet olmadığı sürece pek birşey demez, ama tutupta ana caddeye çıkarsanız, müdahale ederlr.

Yeni Üye67 yazı
hanımefendi tekstil katogorisi adı altında farklı işler yapabilirsiniz. yardımcı olmaya çalışırım.bende sizinle aynı durumdaydım 6 ay öncesine kadar :) zfrutku89@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Yeni Üye69 yazı
oncelıkle herkese merhaba 3000 tl ile tabiki iş yapabilirisin. Ornek olarak bir sitede araştır muhakak bujiteri ile uğraşan arkadaslar vardir. Çinden getirilmiş uygun fiyatta kupe,kolye,takı toptan satıcıdan al, ilk başta bazı dükkanlara arkadaşlarına sat, baktın ki iş iyiye gidiyor kucuk bir dukkan acarsan kosgeb tende kadın gırısımcılere destek programından yararlan, veya bankadan biraz kredi çek , iyi bir iştir benim tandık az sermaye ile yaptı sımdı aylık iyi para kazanıyor. Herkese hayırlı kazançlar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Üye574 yazı
arkadaşlar size iş hayatında tecrübeli birisi olarak hiç bir iş yapmamış, çaresizlikten 3000 tl gibi kısmi bir bütçeyle kimse borç altına girip iş kurmaz, gerek dükkan açmak, gerekse iş kurmak için sermaye ve tecrübe lazım, bu üyede ikiside yok, ancak birşeyler alıp satabilir, onunlada büyük para kazanılmaz, erkek olmakla bayan olmak burda ortaya çıkıyor, örneğimde olduğu gibi, marul maydanozu erkek satar ama bayan yapamaz.

Üye711 yazı
yaşı ve ne muzunusunuz onlarıda belirtseniz ona göre fikir versek daha iyi olur

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Yeni Üye5 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - zaferu89
hanımefendi tekstil katogorisi adı altında farklı işler yapabilirsiniz. yardımcı olmaya çalışırım.bende sizinle aynı durumdaydım 6 ay öncesine kadar :) zfrutku89@hotmail.com
ben zaten tekstil ogretmeniyim lakin burada hatta turkiyede ogretmenlik katagorisi bes para etmiyor ortadabir yerde kaliyorsunuz zira

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Di?er
Yeni Üye5 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - blackops
yaşı ve ne muzunusunuz onlarıda belirtseniz ona göre fikir versek daha iyi olur
27 yasindayim ve tekstil ogretmenligi mezunuyum ve ortalama 3 yillik iyi kotu bir kariyerim vardi satis pazarlama konusunda fakat sirketim adana ve mersin bolgelerinde is yapamadigi icin kapandi bende acikta kaldim aylardir is ariyorum lakin bulamiyorum lisans mezunu olmak is tecrubesi bunlar yetmiyor artik insanlar ne ariyorsa anlamiyorum ki?

Yeni Üye1 yazı
selam bende bi iş kurmak istiyorum.hedefim sırf kozmetik dükkanı açmak ama hiç bir bilgim yok.10000 tl var bu iş için yeterlimidir sizce?cok büyük bişey değil kücük ama sevimli bi yer acmak istıyorum...bilen arkadaslar varsa bana yardımcı olabılırlermı acaba?

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Eczacy
Yeni Üye5 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - sessiz01
Bir Adanalı Olarak Sana Tavsiyem Bir İşe Girmen ve Sigortalı Olarak Çalışman Şuan İçin Sonrasında Mezun Olduğun Alan Konusunda Kendi İşini Yapmaya Yönel Adana da 6 Ay İşsiz Gezmiş Mühendis Olarak Bunları Söylüyorum..
Saygılarımla
soylediginiz gibi bir is bulmayi cok denedim lakin her basvuru yaptigim yerde ya asilmalar oldu yada torpille baskasini aldilar.

Yeni Üye87 yazı
Halk eğitimi merkezlerine usta öğretici olarak başvurabilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / BandyrmaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye711 yazı
demet hanım aslında size göre olur mu bilmem fakat 5500 TL qibi bi rakama franchising çiğ köfte dükkanı açabilirsiniz bence bayana göre gayet uygun bizin burada bu işi yapan bayanlarda var çok güzelde kazanıyor gördüğüm kadarı ile hatta bayan girişimci oldukları için daha bi ilgi görüyo...

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Yeni Üye69 yazı

Ben borç altın hemen gırsın demedım. İlk başta 3000 tl ile dunya kadar ürün satın alırsın. Daha sonra işler iyiye giderse dukkan açma tavsiyesinde bulundum. Ama inan arkadaşlar çok iyi para var bu işte, yinede yapamk isteyen arkadaşlara yardımcı olmak isterim. saygılar

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ankara2929
arkadaşlar size iş hayatında tecrübeli birisi olarak hiç bir iş yapmamış, çaresizlikten 3000 tl gibi kısmi bir bütçeyle kimse borç altına girip iş kurmaz, gerek dükkan açmak, gerekse iş kurmak için sermaye ve tecrübe lazım, bu üyede ikiside yok, ancak birşeyler alıp satabilir, onunlada büyük para kazanılmaz, erkek olmakla bayan olmak burda ortaya çıkıyor, örneğimde olduğu gibi, marul maydanozu erkek satar ama bayan yapamaz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Üye574 yazı
sayın ansam;

ben eskiden bijuteri işiylede uğraştım dükkanım vardı, biliyorum çok para var bu işlerde, ancak bu arkadaşın 3bin tl si var, 3 bin tl ye dünya kadar ürün alınır, kolye takı,toka filan ama nerde satacak önemli olan o, seyyar sattırmazlar, eeeee dükkan açmaya kalksa ana caddede hava parasız dükkan bulamaz, hadi bir tanıdığının dükkanı olsa misal, al sen depozitoda istemem dese, yine başta bir kira lır adam, onu verince, açılış için muhasebeci, demirbaş raf filan derken 3bin tl yetmez bile, ürünler neyle alınacak. Bujiteride gerçekten para var, ama dükkan açmak için nerden baksanız 15-20bin tl lazım. iyi çalışmalar.

Yeni Üye44 yazı
Bursada olsan bijuteri ürünleri alıp seyyar olarak sat derdim ama Adanadasın sanırım, orda olur mu olmaz mı bilemem.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret