bu yardım yazısı kaldırılmıştır.
İlk mesaj
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - mall Heisenberg Rumuzlu arkadaş. Hızlı tüketim ile dayanıklı tüketimi ayıramıyormusun galiba. gıda- sıvı tüketim - bebek belzeri - süt rünleri konusunda fikir alışverişi yapmaya çalışıyorum kalkıp elektirikli ve uzun dönem tüketilen yenmeyen içilmeyen üründen örnek veriyorsun.Sırf yorum yapmış olmak için yazma lütfen. |
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - mall Heisenberg rumuzlu arkadaşım bende marka çok. Bende cips -süt ve süt ürünleri - tekstil - plastik - oluklu mukavva - kimya ( sabun - çamaşırsuyu - tuzruhu - ) gıda ( çikolata - gofret - ve benzerleri ) çelik yani tencere -çatal -kaşık -bıçak - üretmiyle ilgili markalar ve finas sektörüne entegre banka - kart - puan - atm isimlerinden oluşan ve medya ( e-gazete) markalarda mevcut. kanadadan gelecek olan 4 milyon doları bekliyorum. Ülker konusunda gelince globalleşmiş olması ve çok sayıda avm almış olup zincir kurmuş olması münasebetiyle onuda satmayı düşünmüyorum. Benim esasen avm sektörüne girmek istememdeki sebeplerden bir taneside yerli markaların oldukça azalmış olması ve büyüklerin her avm'de olması nedeniyle küçük ve az bilinen markaların büyümesine imkan vermedikleri içinde avm sektörüne önem veriyorum. ayrıca masal rumuzlu arkadaş avm kelimesinin bize yabancı olduğunu söylüyor. avm = alış veriş merkezi kelimesinin kısaltılmış hali değilmidir.? Türkiyede kimlerin yerli kalmaya devam ettiğini kimlerin globalleştiğini biliyorum. 80li yılların yerli malı olan firmalardan günümüzde kaç tanesinin yerli kaldığını çok iyi biliyor ve güncel hayatta takip ediyorum. Elimde listeleri mevcuttur.Fakat alacağım avm içi dolu olacağından yerli ve ithal ürün dolu olacağından ilk birkaç ay karma satışa devam edebilirim çünkü devredilmeden önce alınmış ürünlerin satılıp birdaha almamaksızın bitirilmesi zaman alacaktır.O yüzden çıkıpta hani sen yüzde yüz yerli sermaye avm'si kurmuştun ne oldu vazmıgeçtin diye kafa bulmayın lütfen.Benim elimde 80den fazla marka mevcut.Fdeniz bende 2 atm markası mevcut biri banka markamın adına uyumlu diğeride matik ile bitmektedir. matik uzantılı markamı atm makinası yaptırıp tüm bankaların kullanımına açacağım. elektirik-telefon-su-doğalgaz-kablolu yayın ödemeleri-internet-kontör yükleme imkanıda olacak.Ve elemanlarımın bankada kuyruk beklemeyip mağaza içinden maaşlarını çekmek için bir kolaylıkta olmuş olacak.Ayrıca maaşları yatan bankayla anlaşma yapıp bana ait kartın üzerinde yazılı olan özel maaş kartı anlaşması yapmayı düşünüyorum. |