Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Abd Ve Şiliden Ceviz İthalatı

Başlatanersin1981Tarih10/01/2014 22:54:23Yorum50

İlk mesaj
arkadaşlar abd veya şiliden ceviz ithal etmek istiyorum.ilk etapta deneme amaçlı bir konteynır alabilirim,pazar sıkıntım yok yeterki istediğim ürünü diğer ithalatçıların getirdiği fiyatlara getiriyim.

ithalatla ilgili pek bilgim yok nerden başlamalıyım sizce,
ürünü alıcağım ülkedeki tedarikçi,üreticilerle iletişime geçmek için bi danışmanlık şirketine mi başvurmalıyım.
danışmanlık şirketiyle bu işi yapmak ne kadar mantıklıdır?

ve bana maliyeti ne kadar olur yüzde olarak..
yapıcağım ithalatı anahtar teslimi danışmanlık şirketiyle yapmak istiyorum(pazar araştırması,numune temini,yazışmalar,akreditif açılması,ürünün gümrükden çekilmesi) bu şartlarda diğer ithalatçılarla fiyat dezavantajım olurmu..

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Gıda
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
50 yorum
Neden ABD veya Şili
Ukrayna da ceviz daha ucuz,nakliye maliyeti az,ulaşım süreci kısa ve kaliteli
Fatih Gökçen

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Turkiyede ceviz yokmu yada ithal edildigi zaman dahami ucuza geliyor bilen varsa cevaplayabilir hem diger arkadaslarda bilgilenmis olur.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret

Getirip yurtiçi için değil başka ülkeye göndermek içinse daha ucuz ve kaliteli

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Serbest meslek
Türkiyede rağbet gören en iyi çeşit ceviz chandler cevizi, bu cevizi de en çok şili ve abd de yetiştiriliyor, ukrayna cevizi evet ucuz ama kalite lezzet olarak o çeşiti tutmaz.türkiyede tabiki ceviz var.iç ceviz olarak tüketime uygun ceviz üretimi az.
Bu ülkekerden ilk ithalatı ben yapmıcan zaten şu anda abd ve şiliden yıllık 50 000ton civarı ithalat yapılıyor türkiyeye.
Yapılan ithalat tamemen iç tüketim için, başka bi ülkeye ihracı söz konusu bile olamaz.

Benim pazar sıkıntım olmayacak bu yüzden öğrenmek istediğim acaba bu işi bi danışmanlik şirketiyle diğer ithal eden kişilerle/firmalarla aynı şartlarda ve fiyatlarda yapabilirmiyim...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
bence başka bir ürün ithal et yada ihraç et. Migrosun deposunda çalışıyorum. migrosa da ceviz ukrayna'dan ve abd'den geliyor. abd cevizi dolgunlugu ve lezzet bakımından iyi ama ukrayna cevizi yanından bile gecemez. ayrıca bir tüyo türkiyede son birkaç yıl ceviz dikim sayısı arttı piyasalar gelecek yıllarda şişecek. ihraç et derim türkiyede artık hersey yetişiyor nerdeyse, hatta bazı ürünlerin üretiminde dünya liderleri arasındayız. sadece türkiyede yetişen ürünler olabilir tutarsa devlet desteği bile alabilrsin
köpekler istedi diye atlar ölmez...

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Bilgisayar-Bili?im
limited şirketiyseniz danışmanlık şirketlerinden yardım almanız iyi olur,diliniz varsa kendinizde yapabilirsiniz
kuruyemiş toptancısı mısınız ?
Fatih Gökçen

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ekspercan
bence başka bir ürün ithal et yada ihraç et. Migrosun deposunda çalışıyorum. migrosa da ceviz ukrayna'dan ve abd'den geliyor. abd cevizi dolgunlugu ve lezzet bakımından iyi ama ukrayna cevizi yanından bile gecemez. ayrıca bir tüyo türkiyede son birkaç yıl ceviz dikim sayısı arttı piyasalar gelecek yıllarda şişecek. ihraç et derim türkiyede artık hersey yetişiyor nerdeyse, hatta bazı ürünlerin üretiminde dünya liderleri arasındayız. sadece türkiyede yetişen ürünler olabilir tutarsa devlet desteği bile alabilrsin

hocam öncelikle cvbın için saol,evet türkiyede bi çok bahçe kuruluyor ancak işin o tarafı senin bildiğin gibi değil..ben 1senedir hergün o bahçeleri gerek nette gerek yerinde takip ediyorum,belki şu anda türkiyede hergün irili ufaklı bi kaç ceviz bahçesi kuruluyor.benim ilk hedefim bi bahçekurup o şekilde piyasaya girmekti.
ama o iş dışardan göründüğü gibi değil,bi çok kişi bahçelerinden memnun değil daha o alanda pek bi profosyonellik yok(onlarca sebebi var uzun hikaye) yani o anlamda piyasa kolay kolay şişmeyecek

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Broker_fatih
limited şirketiyseniz danışmanlık şirketlerinden yardım almanız iyi olur,diliniz varsa kendinizde yapabilirsiniz
kuruyemiş toptancısı mısınız ?

evet ltd şirketiyim ,dil yok malesef o en büyük sıkıntı,bu yüzden bağlantıları danışmanlık şirketiyle yapmak istiyorum.öğrenmek istediğim daha önce danışmanlık şirketiyle bu şekilde ithalat yapan varmıdır varsa artıları eksileri nelerdir.danışmanlık şirketlerine ne kadar güvenebilirim?çünki bütün bu süreci A dan Z ye danışmanlıkla yürütmek istiyorum....
kuruyemiş toptancısı değilim ama istediğim şartlarda ithalatı yapabilirsem ceviz toptancısı olucam pazarım hazır o konuda sıkıntım olmayacak.

bende fıstık ve fındık ihraç etmek istiyorum ama ayakta kalabilmek içinde iç piyasada pazarımın olması lazım,nasıl başlamalıyım bilmiyorum,sizin için cevizi araştırıcam ve danışman şirketi bulmaya çalışırım,Allah yardımcınız olsun
Fatih Gökçen

İyi akşamlar,
Şili ve Amerikadan ceviz ithal eden belli firmalar var.Bunlar yüklü olarak ithal ettiği için maliyeti düşüyor.Bir konteyner için bu cevizi oralardan getirmeye değmez.
Eğer yurt içinde piyasanız varsa,ithal eden firmalardan ceviz alarak bu işe girebilirsiniz.İlerde piyasanız büyüdüğü zaman,direk ithal etmeye başlarsınız.
Ukraynadan,Kırgızistandan ve Özbekistandan Türkiyeye ceviz geliyor.Orta Asya ayağını size ayarlayabilirim.Alacaığınız cevizin fiyatı size uyarsa,gidip yerinde malın kalitesine baktıktan sonra ödemesini yapıp,Tıra yüklüyorsunuz.İthal cevizle uğraşan firmaların geneli Mersindedir.Bu iş için danışmanlık yapan firmaya ihtiyacınız yok.Eğer dış ticaret şirketiniz varsa,gerisin çalıştığınız gümrükçü halleder.Cevizin Türkiyedeki gümrüğü ve diğer masrafları belliedir.Her türlü kafanıza takılan sorularınız varsa,elimden geldiği kadar yardım ederim.Bunun karşılığında sizden bir şey talep etmiyorum.Yeter ki ticarette doğru işler yapıp başarılı olun.

Saygılarımla,Rasim.
Saygılarımla

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Bu arada Çinle iş yapmak isteyen veya oralardan ithal yapmak isteyen arkadaşlar varsa yardımcı olabilirm.Rusya ve Kazakistandan tarım ürünleri organize edebilirm.
Saygılarımla

Türkiyede ceviz var,yalnız yetmiyor.Orta Asya veya Ukraynadan gelen cevizleri genelde baklavacılar kullanıyor.Ceviz fiyatı her sene değişiyor.Geçen sene Kırgızistan cevizinin Mersin teslim fiyatı 1 tonu 6300 -6600$ arasıydı.Bu sene bu fiyat 7800-9000$ arası gidiyor.
Saygılarımla

ilginiz için teşekkür ederim.
benim amacım ilk etapta bir konteynır alıp bu işin yapılabilirliğini görmek,veürünün depoma girinceye kadar olan maliyetini öğrenmek.piyasaya girmek için ithalatçıdan almak pek mantıklı olmaz.benim amacım zaten o ithalatçılarla rekabet edebilmek.ben bi konteynır derken
bunu pazara girmek için değilde numune gibi düşünüyorum

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Broker_fatih
bende fıstık ve fındık ihraç etmek istiyorum ama ayakta kalabilmek içinde iç piyasada pazarımın olması lazım,nasıl başlamalıyım bilmiyorum,sizin için cevizi araştırıcam ve danışman şirketi bulmaya çalışırım,Allah yardımcınız olsun

saolun allah sizinde yardımcınız olsun
eğer uygun şartlar oluşup bu işe başlayabilirsem,ilerde iç pazar için elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım..

İyi günler Californiya cevizi satıcıları buldum Amerikada,normal ceviz mi lazım yoksa içimi
ve birde kaç ton alıcaksınız,sizin için FOB fiyatını öğreneyim
Fatih Gökçen

sağolun ilginiz için.kabuklu ceviz alımı yapıcam, ürün özellikleri,cinsi chandler kalibrasyon (boy) 34mm ve daha üstü,ilk etapta bir konteynır(20ton) kadar alabilirim.
fob fiyatı burda paylaşırsanız,sitedeki gümrükçü üyelerden cıf veya gümrüklenmiş fiyatına ulaşabiliriz benim için extra bir bilgi olur...

Güncel

Ukrayna 2014 Yılı Ceviz Hasadı Çok yakında başlıyor.Ukrayna ve Türkiye'de Dünya'nın ve Avrupa'nın sayılı ceviz kurutma-kırma tesisine sahip olan firmamız yeni sezon için Kabuklu ve iç ceviz taleplerini almaya başlamıştır.Ton bazında -toplu alımlar için, irtibata geçiniz.
Saygılarımızla:
http://ceviz.biz/Feedback
+90 507 4300840
ceviz@ceviz.biz

ceviz işi biraz zor bir iş,çünkü adı üzerine-ceviz bu, kabuğun altında iyi mi, kötü mü bir tat olduğunu kestirmek zor.bizde bir deyim vardır-üç şey vardır ki, içinin nasıl olduğunu bilemezsin,bunlar- gız,goz,garpız. yani-kız, ceviz ve karpuz.
Ukrayna cevizi Azerbaycandada pazarlanıyor, ama tadı iyi değil,hatta bazıları onların Çernobıl gibi radyasyonlu arazilerde yetiştirildiğini söğlerler.
emilsumgait@hotmail.com
cep: +994503656045

Yerleşim Azerbaycan / BakuMeslek Mühendis
Merhaba arkadaşlar Çin'den ithalat yapmaktayım.Sıkıntısız bir şekilde ürünler teslim edilmektedir.Ürün çeşidi farketmiyor.

mertdemir37@gmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
slm
romanyada tanidigim koylulerin bahcesinde ceviz agaclari var ve bu yil iyi ve cok oluyomus,benden ricasi yardimci olmam.eger isteyen olursa direk baceden toplama ,gidip gorebilir,tadina ve kalitesine bakar begenirse alir, ciddi alici olursa numunelik gonderebilirler hosuna giderse gider alir direk koyluden aracisiz, koylu fatura kesebilir sorun olmaz.ilgilenenler fikir ve goruslerini derse bakarim yardimci olmaya.

Yerleşim Yspanya / Tarragona
ersin1981 nikli arkadaşı tebrik etmek lazım. inşallah konuyu açtığı zaman diliminde getirtmiştir cevizleri fiyatlar pik yaptı helal valla:)))
Bir gün mutlaka olacak

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Kamu sektörü
Arkadaşlar merhabalar

Ukrayna veya Azerbaycan gibi ülkelerde ithalatçı tüccar firmalar ile bire bir gıda sektöründe iç ceviz talebimiz vardır.
Bu konuda ilgi ve alakası olan Tacirler tüccarlar bizim ile aşağıdaki irtibat bilgileri ile temasa geçebilir selamlar.

05324645843
kadiraydemir47@hotmail.com
KADİR AYDEMİR

Yerleşim Türkiye / MardinMeslek Ticaret
arkadas yeni basliyor
Dil bilmiyor
olayin prosudurunu bilmiyor..el yordamiyla yeni yeni ogrenmeye calisiyor
cok kucuk miktarda alacakmis
ama yillaca olayin icinden olan ve kendinden de yuz misli guclu firmalarla ayni fiata mal laip rekabet yapacqak mis...
SERCENIN KARTALLA REKABETI NASIL OLABILIR KI...
MADEM YUZME BILMIYORSUN,,NIYE CIKIN KAVAGA demezler mi ?
mahalle bakkalinin MIGROSLA rekabeti -bundan-daha mantikli gorunuyor

Yerleşim Türkiye / ArtvinMeslek Emlakçy
Merhabalar,

Bulgaristan dan tedariğini gerçekleştirdiğimiz Kabuklu Ceviz, İç Ceviz, Badem, Kaju, Çekirdek çeşitleri ( Kabak, Ay çekirdeği içi) satışını yapmaktayız.

Ayrıca yine Bulgaristan dan AB ülkelerine de aynı ürünlerin satışını gerçekleştirebiliriz.

Ürünlerimiz AB standartların da ve sertifikalıdır.

Talebiniz doğrultusunda; istemiş olduğunuz ürün ile alakalı öğrenmek istediğiniz gerekli detayları e-mail üzerinden aktarımı gerçekleştirilecektir.(Kesinlikle bilgi aktarımı yapılacaktır.)

(05/06/2014 tarihinde siteye üye oldum, üye olduğum tarih itibariyle takip ettiğim üzere , bir çok ilan veren ve talep eden arkadaşlar gördüm.Bir kısmı ile ise irtibata geçtim ancak gerçekte alıcı ya da satıcı durumu oranı yok denecek kadar azdı.Sanırım burada ne anlatmak istediğimi site müdavimleri anlamıştır. )

İletişim : efexsel@gmail.com

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Arkadaşlar ben, Romanya'da çiftlikleri olan bir arkadaşım vasıtası ile ceviz ithali yapmak istiyorum. Herhangi bir şirketim yok. Sizce ne yapmam gerekir? Ne tarz bir şirket kurup, hangi kurumlardan izin almalıyım, ya da sağlık bakanlığı kontrolleri oluyor mu?
Alibey

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek
Ukrayna 2014 Yılı Ceviz Hasadı Çok yakında başlıyor.Ukrayna ve Türkiye'de Dünya'nın ve Avrupa'nın sayılı ceviz kurutma-kırma tesisine sahip olan firmamız yeni sezon için Kabuklu ve iç ceviz taleplerini almaya başlamıştır.Ton bazında -toplu alımlar için, irtibata geçiniz.
Saygılarımızla:
http://ceviz.biz/Feedback
+90 507 4300840
ceviz@ceviz.biz

ben ukraina dan ithalat edilecek ve turkiyeden ihracat edilecek mallara yardım edebilirim ve isteyene bizat kendisi ukrainada kiev de yardım edilir gezmesine alışverişlerinde numaram 05384032468 kesinlikle allah için güvenli destek ücret görüşüleblir önceden
fevzi

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Gyda
Merhaba :

California Ukrayna 2016 yılı Ton bazında kabuksuz ceviz içi 1/2 % 80 kelebek vakumlu torba veya kutulu talebimiz vardır. ilgi ve alakanız varsa veya olan kişilerin bizimle temasa geçmesini rica ederim.

Kadir Aydemir

TLF.05324645843
e-mail kadiraydemir47@hotmail.com
KADİR AYDEMİR

Yerleşim Türkiye / MardinMeslek Ticaret
Iyi gunler herkese! Ben Kirgizistandayim. Kirgizistan cevizi ithalat yapmaya calisanlarla isbirligi yaparim. +996773737271< email-uluk-86@mail.ru. Uluknazir.

Yerleşim KyrgyzistanMeslek Memur