Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Yurt Dışından Araba Getirmek

BaşlatanalacaskTarih10/01/2014 08:56:52Yorum26

İlk mesaj
Yeni Üye95 yazı
Arkadaşlar benim elimde şöyle bir imkan var.

Avrupa dan istediğim bir aracı alıp getirip Türkiye de bırakabilirim.

Fiyatları biliyorsunuz. takribi 3 yada 4 katı bizim ülkemizde. Benim getireceğim araçlar temiz hasarsız oradan satın alınmış faturalı belgeli arabalar.

ben aracı türkiye getirip burada satmak istiyorum.

ama ne oto yedek parça işinden anlıyorum neden araç parçalama falan.

haliyle getirdiğimiz arabalar türkiyede kullanılmayacağı için direk satışıda yok.

yani plakasız çıplak araba.

neler yapabiliriz.

fikirlerinizi almak istiyorum

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Yöneticilik
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
26 yorum
Yeni Üye62 yazı
Anlamadıgım bırkaç nokta var,özür dileyerek sormak istiyorum;

Plakasız dediğiniz araçlar sıfır olarak alınacak araçlar mı?

Türkiye'ye plakasız aracı nasıl sokacaksınız?Neyi gerekçe göstererek yapacaksınız bunu?

Arabayı nasıl getireceksiniz?Kara yoluyla sürerek plakasız araba getirmek nasıl mümkün olacak?

Buraya getirdiğiniz arabayı getirdiğiniz ülke kayıtlarından nasıl sildireceksiniz?

Kusura bakmayın konuyu daha iyi kavrayabilmek için soruyorum.

Teşekkürler.

Yerleşim TürkiyeMeslek Turizm
Yeni Üye5 yazı
iyi günler

Eger yanlis okumadiysam Türkiyeye yurtdisindan araba getirip gerek yedek parca gerek parcalatma seklinde türkiyede degerlendirme düsüncesindesiniz

Sonu hapis cezasina kadar dayanan uzuuun ve zahmetli bir yola cikiyorsunuz

Türkiyeye sadece 0km denilen daha hicbir ülkede plaka cikmamis trafige islenmemis fabrika faturali arac getirebiliyorsunuz Yanlis bilmiyorsam bunuda sadece distrabütör firma yapabiliyor (audi,volkswagen,porsche,seat:Dogus oto) BMW:Borusan

2.el arabanin türkiyeye girmesi yasak yada gümrükten satin alacaksiniz ozaman olur

Yaninizda getirdiginiz arabayi türkiyeye sokarsiniz ama birakin parcalatmayi sizden baskasi o arabayi sürdügü zaman bile cezali duruma düsüyorsunuz

Simdiden kolay gelsin

Yerleşim ALMANYA / DortmundMeslek Serbest meslek
Yeni Üye62 yazı

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Herstyle
Fiyatlar nerede 3 - 4 kati? bence önce bir Fiyatlari arastirirsan hicte senin zannettigin gibi olmadigini görürsün hatta degil 3-4 kati
Türkiyede daha uygun AB Ülkelerine bakarsak Fiyatlar.

Her araba 3-4 kati olmasa da cogu 2 katini geciyor fiyat olarak.ozellikle 94-98 model arasi audi-bmw gibi araclarda fiyatin 7-8 katini buldugu oluyor.fakat birkac yasinda yada 0 araclar icin ayni durum sozkonusu degil.

ama gumruk odeyerek getirmekse bahsettiginiz evet o zaman turkiyeden almak cok daha mantikli

Yeni Üye62 yazı
Hurda derken eski demek istediniz heralde.Zaten Türkiye'ye 3 yaşından büyük araba getirilmiyor orası ayrı konu.

Ben fiyat bakımından soylemıstım.TR ile avrupa ülkeleri arasındaki fiyat farkından.Ciddi bir fiyat farkı var gerçekten.

Konuyu açan arkadaş arabaları getirip oylece satmaktan bahsetmemıs anladıgım kadarıyla.Arabaları parçalatıp satmaktan bahsedıyor.Parçalatıp satmaksa maksat,98 model arabalar da ciddi iş görür ülkemizde.Çünkü 98 model audi a4 ü 4.000 TL ye bulabilirsin Avrupa'da,TR'de ise bu araba minimum 18-20 bin lira.

Sonuç olarak aynı şeyi söylüyoruz aslında.Buraya herhangi bir yolla araba getirip satmak mümkün değil.Maximum 3 yasında arabayı gumruk odeyıp getırmekten baska care gorunmuyor,o da hiç mantıklı değil.

Ama şu yapılabilir,karayoluyla şahsa ait araçla sınır komsularına geçip ordan parça getirmek olabilir yakalanana kadar :)

Yeni Üye95 yazı
yaa arkadaşlar konunun yasal olmayan hiç bir tarafı yok

yani en azından aracı burada bırakmanın terk edip gitmenin yabancılar açısından bir sorunu yok.

ayrıca mobile bg ve mobile de sitelerinden bakabilirsiniz

fiyatlar fark etmiyor diyen arkadaşa şunu garanti edebilirim herhangi marka model aracı buradaki fiyatının tam yarısına teslim edebilirim

50 bin mi 25 bin 100 bin mi 50 bine teslim ederim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye122 yazı
bu ara konusunda cok ciddi bir arastirma yapmis biri olarak soyluyorum .turkiyete birakip araba geturmeti turkiyeden aldiniz tetil ws urinleri tekrar geri bile sokamiyosunuz. araba getirdin bunu iceri sokdunda araba ile giris yapdina dair muhur vuruluyo .arabayi birakip nasil cikis yapcan ? araba parcalari bile getiremiyosun .bu isi yasal uola yapamazsiniz .ara
kendı haline biri işte

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye81 yazı
yani Türkiyede kullanılmış yedek parça ithal yasağı mı var, bu nasıl mantık?
emilsumgait@hotmail.com
cep: +994503656045

Yerleşim Azerbaycan / BakuMeslek Mühendis
Yeni Üye62 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - alacask
yaa arkadaşlar konunun yasal olmayan hiç bir tarafı yok

yani en azından aracı burada bırakmanın terk edip gitmenin yabancılar açısından bir sorunu yok.

ayrıca mobile bg ve mobile de sitelerinden bakabilirsiniz

fiyatlar fark etmiyor diyen arkadaşa şunu garanti edebilirim herhangi marka model aracı buradaki fiyatının tam yarısına teslim edebilirim

50 bin mi 25 bin 100 bin mi 50 bine teslim ederim.

Zaten sıkıntı Türkiye'de.Yabancılar için tabi ki sorun yok.Arabayı bütün haliyle getir,sadece plakayı ***ür trafikten sildir tamamdır.Ama yukarda arkadaşın da söylediği gibi arabayla giriş yaptığına dair mühür vuruyorlar,çıkarken sormayacaklar mı araba nerde diye?Öyle olsa çift vatandaşlığı olan herkes bu işi yapar.Ayda iki tane araba getirir,2 yıl sonra kendini emekli eder.

Üye286 yazı
Bir kaç çingenenin adına araç getirip bu işi yaptılar.
Şimdi hepsi TR ye giremiyorlar.Bu işler yasal değil bunu anlamamak zor olmasa gerek.

Yerleşim Bulgaristan / YzmirMeslek Ticaret
Üye2659 yazı
Alacask cevabı aldınmı :) evet söylemeni bekliyoruz nasıl getirme ve bırakma imkanın olduğunu :)
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye95 yazı
@kral35

bugar pasaportuyla bu ülkeye arabayla giriş yaparsan çıkarken adama sorarlar arabayı ne yaptın diye.

sen hayal edebiliyormusun çingenelerin buraya araba getirip bırakabileceklerini.

öyle bir ihtimal olsa yani o adam buraya arabayla girip arabasız bulgaristana dönebilecek olsa ülkemizde 20 milyon kaçak araç olur.

türk pasaportuyla girersen ancak sahip olduğun aracı vekalet vererek 6 ay kullandırabilirsin.

6 ayı bir gün geçerse arabadan çok ceza ödersin.

yok biliyorum çingenelere getitririm diyorsan uğraşmayalım direk parayı bulalım.

oturduğunuz yerden yorum yapıp bir de ekten onlar şimdi türkiyeye giremiyor ki yorumu ekliyorsun. adam girmiyor ki zaten. karnını doyuramıyor ne işi var türkiyede.

@masal06 galiba sana da cevap olmuştur yazdıklarım.

tavsiyemdir ilgili olmadığın konularda yorum veya fikir verme başkasının bildikleri üstünden insanlar hadsiz çıkış yapma.

aldın mı cevabını ????

Yeni Üye15 yazı
Dostum Merhaba;

35 yaşındayım. 1 yıl önce TC vatandaşlığından cıktım ve sadece Alman vatandaşı olarak TC de yaşıyorum. Bahsetmiş olduğun konu üzerinde çok araştırdım. Özellikle eğer tek yabancı vatandaşlığın yoksa aracı buraya getiremezsin. Yurtdışında yaşıyorsan 1 araç ile gelir getirdiğin araç ile dönmek zorundasın. Eğer burada yaşıyorsan, ozaman sigortalı olarak çalışıyor olman yada bir firma sahibi olman gerekiyor. Ayrıca 6 ay dan uzun sürecekse aracına MA yani misafir arac plakası cıkarman gerekiyor. Bu iş ise teminat bedeli vs derken neredeyse aynı fiyata geliyor.

Google a turing araç yazdığında cıkan tax free arac sayfasında butun sorular cevapları ile bulunmakta.

benim tavsiyem şöyle olabilir.

Eğer tr değil başka bir ülke vatandaşıysan ve burada yaşıyorsan oradan getirdiğin aracı burada yabancıdan yabancıya satmak olur. Başka hiçbir şey yapamazsın. Çift vatandaş olsan bile burda yaşıyorsan araç getiremiyorsun.

Bilgin olsun.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye286 yazı
Sayın alacask
Bizim yazdığımız konu neden sizi rahatsız etti bu olaylar olmuş olaylardır(oturduğum yerden yazmıyorum).
Konuyu açan sizsiniz.
Siz sisteminizi anlatın bizde aydınlanalım.
Ve işin resmi olduğuna inanalım.
Bunda kızacak bir şey göremiyorum.

Yerleşim Bulgaristan / YzmirMeslek Ticaret
Yeni Üye5 yazı
Bugün Türkiyenin en cok para kazandigi kalemlerden biri yabanci arabadalardan almis oldugu vergi Gol krali olmus ünlü bir milli futbolcumuz (isim vermiyim) bile bu arabalar yüzünden hapis yatti Arabani getir kendin 6 ay trde kullan ondan sonra geri ***ür bunun disinda yapacagin hersey sana zarar olarak geri dönecektir

Yerleşim ALMANYA / DortmundMeslek Serbest meslek
Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - alacask
@kral35

bugar pasaportuyla bu ülkeye arabayla giriş yaparsan çıkarken adama sorarlar arabayı ne yaptın diye.

sen hayal edebiliyormusun çingenelerin buraya araba getirip bırakabileceklerini.

öyle bir ihtimal olsa yani o adam buraya arabayla girip arabasız bulgaristana dönebilecek olsa ülkemizde 20 milyon kaçak araç olur.

türk pasaportuyla girersen ancak sahip olduğun aracı vekalet vererek 6 ay kullandırabilirsin.

6 ayı bir gün geçerse arabadan çok ceza ödersin.

yok biliyorum çingenelere getitririm diyorsan uğraşmayalım direk parayı bulalım.

oturduğunuz yerden yorum yapıp bir de ekten onlar şimdi türkiyeye giremiyor ki yorumu ekliyorsun. adam girmiyor ki zaten. karnını doyuramıyor ne işi var türkiyede.

@masal06 galiba sana da cevap olmuştur yazdıklarım.

tavsiyemdir ilgili olmadığın konularda yorum veya fikir verme başkasının bildikleri üstünden insanlar hadsiz çıkış yapma.

aldın mı cevabını ????

Alacask yazını okudum okudum Avrupadan istediğin aracı getirip bırakma imkanın olduğunu anlamadım Dolayısı ile cevabımı alamadım :) :) Benim cevaptan kastım
Türkiyeye kullanilmis Araba parcasi ve 3 yasini gecmis Araba ithal edilmesi yasak kısmıydı :)

Şimdi çocuk gururu yapıp tavsiye verip laf sokmaya çalışmayı bırakta yukarıdaki yazını oku bu soruya cevap varmı kontrol et :) Canım kardeşim :) :) Bu işin hukuken bilmediğim bir üçkağıdı varsa ondan bahset :) :)

"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye95 yazı
ya mevzu çok karışık değil

son zamanlarda suriyelilere sınırsız bir izin var türkiyeye arabayla gelme konusunda

ve bu adamlara kimse demiyor ki günün doldu git. arabanı da ***ür

adamını bulma mevzusu iş anlayacağın.

herhangi bir kaçağı göçeği yok. ama iş pahalıya çıkıyor tabi.

bulgardan arabayı al. orada oturumu olan bir suriyeli bul. ona güven arabayı sat.

sonra onu suriyeye ***ür orada adamını bul ona sat. sonra o adam yasal olarak arabayı türkiyeye getirsin.

şöyle bir baktım da genelde istenilen araçlar 10 bin 15 bin lik

almanyadan suriyeye 3 500 km yol var kazandığın para benzin parası ve masrafları karşılamaz.

yorulduğunla kalırsın yani

ha işi yapan kendin olacaksın ki her işte olduğu gibi

para kazanasın.

15 bin liralık iyi bir mercedesi alıp burada parça olarak araba fyatına satıyorsun o da 45 50 bin arası bir rakam ediyor.

peki biz yapabilirmiyiz yok

laf ile peynir gemisi bizimkisi

Yeni Üye1 yazı
antika araç dışında Türkiye sınırları içerisine ben yaptım oldu mantığıyla araç sokmak mümkün değildir. yabancıların 180 gün kanuni kalma hakkı süresi içerisinde geçici ithali yapılan aracı burada bırakıp gitme kısmı tamamen kanunsuz bir iştir. çok para kazanırım mantığıyla bu tip işlere girmeyiniz. araç işi hassas iştir.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye2 yazı
bulgar yurt dışı araç, yedek parça alınır...
hasan

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Yeni Üye3 yazı
slm alyküm mevlüt kandiliniz mübarek olsun. Arkadaşlar, arabam 318i yeterince masraf açtı. bulgaristanda uygun araçlar var. oraya gelip aynı model alıp,orada motor kapılar vs. parçaları değiştirme imkanı arıyorum. saygılar.
zip

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Emekli
Üye342 yazı
arkadaslar arac turkiyeye resmi olarka vekaletle girebilir yurt disidna alinir kullancka turkiyedkei kisiye vekaletle devredilir vekil olarak kullanabilir oda su anki kanuna gore 2 yil benim ukrayanda firmam var bu isi yapiyorum ilgilenen olursa skypem eko.trans1
gaab.srl osman atakul
msn:eko-trans@hotmail.com
ıcq:357866604

Yerleşim Ukrayna / ZaporojieMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Yeni Üye36 yazı
2 yas alti arabayiarpican sen turkiyeye girisi yasak avrupada yasayan birinin bile pasaportu oldurmesi yani kesin donus yapma sartiyla bir arac getirme hakki var senin nasil bir ayricaligin ozelligin varki yurt disindan arac getirme imkanin var baklava borek var yermisin derler insana milletimi carpican sen anlamis degilim

Yerleşim ALMANYA / KolnMeslek Di?er