Öncelikle hazır giyim(triko) sektöründe yaklaşık 8yıllık bir deneyim ile beraber çevremizde var çok şükür. Bazen bu çevrenin çokluğuda sizleri negatif etkileyebiliyor.
Sizlerle fikir alışverişi, yani istişare yapmak istiyorum. Eşim triko işinde dokuma sonrasında, konfeksiyon anlamında üretimin tamamıda hakim. Fason takip, İmalat sorumlulukları da yaptı. Ben ise bu sektörün içinde planlama departmanlarında(planlama, satınalma, ihracat ve maliyet) görev almadığında dışında kaldım. Şimdi eşimle ile beraber atölye açmaya karar verdik ve 5 yıllık bir planlama içinde ihracatı nasıl yaparız vb. durumları konuşuyoruz. Bunun için mümessil, buyer vs. çevrede var.
Ancak kafamı en çok kurçalayan şey, bu işi ne kadar yapan atölye sahipleri varsa, "bu iş yapılmaz, hiç düşünme" demeleri... Hepsi mi yalan söylüyor, anlamış değilim. Ama çocuğunun da (dışarıdan görünen) durumlarının gayet iyi olması.
Ayrıca bende günlerce araştırmalar, maliyetler yaptım sistemin işlemesi halinde para kazanmamak imkansız gibi görünüyor.
Acaba beni ciddi rakip mi olarak görüyorlar yada doğruluk payı nedir?