Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Yurt Dışı Bavul Ticareti Nasıl Başlamalı?

BaşlatannedimdTarih02/01/2014 08:57:50Yorum25

İlk mesaj
Üye277 yazı
arkadaşlar bavul ticareti yapan varmı aramızda benim ilgimi çeken bi konu mesela çeçenistan rusya gürcistan azerbeycan vb vize sıkıntısı olmayan ülkelere bavulla gidip gelsek?
çeçenistan olabilirmi
yük haddi misal 30 kg altına ticari mal diye bakmıyorlarmı?
bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum.
nedim

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
25 yorum
Üye277 yazı
yok mu bilgisi olan
nedim

Üye277 yazı
?
nedim

Yeni Üye48 yazı

selam,
eğer marka ürün tedarik edebiliyorsan kırgızistan ve kazakistanda birşeyler yapabilirsin.
hikmetduman@hotmail.com
0090 5074905276

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye23 yazı
Azerbaycanda havaalanında bavul büyük ve şübheli gelirse gümrük işçileri açtırıyorlar.İçinde her maldan birer ikişer tane olursa çok zaman problem yaşanmaz hediye getirdim deyip geçersin.Ama mallar seri halinde olursa ticaret için getirdiyinizi anlarlar ve gümrük hakkı isterler.Bu da işinize gelmez,ondansa İstanbulda malınızı kargoya verirsiniz gelip rahatca burada malınızı teslim alırsınız.Başınız ağrımaz.
Bide 30 kg demişsiniz ama uçakla getirtmeyi düşünüyorsanız bi kişi için THY 25 kg,Azal 23 kg izin veriyor.Artık çeki için ilave para vermeniz lazım bu da ayrı bir masraf.
Eğer Otobüsle getirtmek istiyorsanız bu daha beter :) Çünkü Azerbaycanın Gürcüstanla sınırı olan Kırmızı Köprüde Türkiyeden mal getiren esnafı dört gözle bekleyen gümrükçüler vardır.5 kişi birden çantanızı açtırır.Eğer serili maldırsa hemde markaysa gümrük rüsumu talep ederler.Söylediklerini vermezsen malın orada kalacak taki,verene kadar.Ama dediğim gibi her maldan birer taneyse hediye deyip geçirirsin.Buradan anlaşıldığı gibi en iyisi malı kargoya vermek.
Az olsun,helal olsun,bereketli olsun,yeter..!

Yerleşim Azerbaycan / BaküMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye8 yazı
SELAMLAR HİLKİN90 KARDEŞİM BU KARGO OLAYINDA KG SINIRI VARMI PEKİ,BİRDE KUTULU MAL GÖNDERİLEBİLİYOMU KARGOYLA ,MALUM KUTU OLUNCA BİRAZ HAVALELİ OLUYO YÜK OLARAK HAFİF AMA YER KAPLIYOR,ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.
istanbul

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye277 yazı
hikmetduman marka ürün derken neyi kasteddin tekstil ürünümü?
tedarik olabilir tabi de havaalanı gidiş geliş vs sıkıntılımı?
nedim

Yeni Üye5 yazı
Uzun zaman olmuş birileri yazmayalı ama ben sorayım. Azerbaycan'a(Bakü) esans göndereceğiz.Ama kanuni yolu nedir?Gümrükle masrafı nedir?İlk etapta müşterimiz 5 Lt. esans istedi.Bunları toplu olarak gönderebilir miyiz?Ya da 1'er litre göndermek daha mı akıllıca olur?Lütfen yardımcı olun.Gümrük rüsumu nedir?Tamamen kanuni yolla göndersek hangi yolları izlemek gerekir?Kargo şirketleri almıyor.Sıvı olduğundan hava ile taşınmıyormuş.Kara yolu ile hangi gümrükten geçirmek daha akıllıca ve kolay olur?

Eğer ilk etaptaki ürünlerden müşteri memnun olursa sürekli mal göndereceğiz her ay 5'er veya daha fazla kiloda.

Telefon 0 532 468 16 36
bilgi@buseparfumeri.com

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Saty? / Pazarlama
Üye537 yazı
bakin kargo olayina resmi yada gayri resmi firmalarla girdiginizde oradaki piyasaya arz etmeniz gereken fiyata birim basina en az 5/10 dolar daha ekleyin cunku kargo pahali bisi ihracat bu isin resmi ve buyuk olanidir misal 100 cift ayakkabi trde aldin 20 tl orada satipda kazanacan 40 tl kargo en az cift basina bol carp fiyat al onu orada 60 a vercenki is yapabildim diyesin ama oaradaki talep piyasa senin bu mali bu fiyattan karsilarmi cektigin stress ezziyet cabasi

Yerleşim Türkiye / Ankara
Üye277 yazı
bu bavul ticareti denilen olay nasıl oluyor peki?
çeçenistan'a belki bişeyler satabilirmiyiz bi pazar bulabilirmiyiz diye gitmiştim. Dönerken uçakta gördüklerim beni şok etti
abartmıyorum benim gibi gezmeye gitmiş 3-4 kişi orda çalışan 3-5 kişi öğrenci 3-5 kişi geri kalan tüm uçak istanbula mal almaya gelen teyzelerden oluşuyor. ve hatta hava alanında üstlerinde çok para oldumu sıkıntı oluyor diye yanında çok para olanlar bişekilde binmeye çalışıyordu uçağa sırf kadın ve en az 10,000 15,000 $ dolar var yanlarında istanbul dan mal alıp dönecek çeçenistan groznide satacaklar.
peki bu kadınlar nasıl beceriyor bu işi.?
nedim

Yeni Üye82 yazı
Arkadasim bavul ticareti biteli 10 yil oldu asagi yukari. Simddi kargolar calisiyor. Yaninda 10 000 dolar deklere etmeden gecirmek serbest. Mali aliyorlar veriyorlar kargoya geri donup mali karsiliyorlar.
fatih orman urunleri

Yerleşim Rusya Federasyonu / St PetersburgMeslek Ymalat
Yeni Üye2 yazı
arkadaslar lutfen acıl yardım .. esım rus uyruklu bense devlet memuru olarak ıstanbulda calısmaktaayım... bavul tıcaretı ılgımı cektı .. bunun mumkunatı varmı ?olabılıtesı yuksek mı? hobı olarak yada seversem tıcarete atılmak ıstıyorum yardımcı olursanız sevınırım...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye537 yazı
bu olay eskisi gibi degil cok daha maliyetli oldu

Yeni Üye12 yazı
rusya ve kazakistana kargo hızlı ve güvenilir bilgi için watsap : 0507 975 34 71

Yerleşim Türkiye / bahçelievlerMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Üye537 yazı
bakın moldova örnegi vereyim

air moldova 3 adet 25 kg hak veriyor yani 75 kg

misal 100 parca ürün 70 kg olsun

1 parça 4 dolar 200 parça 800 dolar maliyeti var
ucak biletleri yol masrafı gel git 900 TL (300 dolar) inanın gidiyor!!!

1 ürünü toptan verceksek 7 dolara yani 1400 dolar eder
parekendede 10 dolara yani 2000 dolar eder

mantıkda kagıtda 1 gidiş gelişde yaklaşık toptanda 300 dolar parakende de 900 dolar kar yapıyosun

mantıkda kagıtta güzel ama
1-malıülkeye soktun satarken fatura istemeyecekler mi etiket istemeyeceklermi yerel dilde yada irsaliye hadi bunuda çözdün yerrell pazarlarda satarsın dikkat cekmeden köylerde felan yani toptancıya satamazsın

2- ***ürdüğün gibi bu mal gitmeyecek yani belli bi zaman alacak misal alım gücleri düşük moldovanların mişsal 200 parcayı komple parakendede satman 2 asyını alsın ne yicen ne icicen malın basında kim bekleyecek ?

sonuc olarak bu durum bavul tic. alakalı değil bahsetiğim sıkıntılardan dolayı çok zor ve sınırlı bunu çözmek için ise güven çaba sermaye lazım buda bi cok tekstilcide yok bilmiyorum anlatabildim mi

al gülüm ver gülüm olmuyo

Yeni Üye2 yazı
Arkadaşlar Kargo63 firmasının Rusya temsilciliğini yapıyorum...
Türkiye'den uçak ve tır ile kısa sürede makul fiyatlara Rusya'nın tüm şehirlerine
Taşımacılık yapıyoruz...

Yerleşim Rusya Federasyonu / MoskovaMeslek Saty? / Pazarlama
Üye229 yazı
birisi bir ilan açıyor malesef bilgiden çok ticaret yapanlar üşüşüyor.Baştan aşağı firma reklam dolu her konu..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Di?er
Üye192 yazı
bavul ticaretinde abartacak bir zorluk yok.. önemli olan orada müşteri oluşturmanız.. biz de yapıyoruz üç ülke için.. bavulla ***ürmek kurtarmaz.. artık nakliyeci firmalar aracılığıyla çuvallarla mal gidiyor. yani biz öyle gönderiyoruz. farklı yazılarımda detaylar var. bu şekilde ürün göndermek isteyen olursa bize katılabilir...sadece kot, çorap ve iç çamaşırı geçerli olup rusya kırgız ve kazakistan için geçerlidir birliktelik.. lütfen başka ürünler için yazmayınız.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul MersinMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye12 yazı
merhabalar

yurt dışı gönderileriniz için bizden fiyat almadan göndermeyiniz. iddia ediyoruz en uygun fiyat bizde
whatsapp 0541 429 89 29-0541 367 62 11

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye35 yazı
MERHABA

Gümrük İşleri
İthalat ve ihracat Hizmetleri
Dahilde ihracat İşlemleri
Uluslararası Nakliye Hizmetleri

Hırdavat İhracatı
Armatür İhracatı
Duş Kabini İhracatı
Oto Yedek Parça İhracatı
Mobilya İhracatı
Cam Ürünleri İhracatı
Plastik ürün İhracatı ( Boru, Pencere, Kapı)
İnşaat Malzemesi İhracatı
Akseasur İhracatı
Temizlik Ürünleri İhracatı
Boya İhracatı
Gıda İhracatı
Makina İhracatı
Kozmetik Ürün İhracatı
Petrol Türev Ürün İhracatı
Bitkisel Yağ İhracatı (Ayçiçek Yağı)

Ceviz İthalat ve İhracat İşlemleri
Gıda İthalatı
Hurma İthalatı
Mermer İthalat ve İhracat
Plastik Maddesi İthalatı
POLYETHYLENE İTHALATI
Petrol Türevi Ürün İthalat Transit İşlemleri
Hammadde İthalatı
Çin’den Gelen Ürünlerin İthalat İşlemleri

Çalıştığımız Ülkeler ; İran ve Asya Ülkelerine

Ürünlerinizi tanıtmak ve yurtdışında müşteri bulabilmek için Bizim İrtibata Geçebilirsiniz.

İletişim ;
Gemikaya A.Ş.
Abdullah UÇAR
Gsm : 0.542 305 0494
Doğubayazıt / AĞRI / Türkiye

Yerleşim Türkiye / Do?ubayazytMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk