Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Pvc Lambri Profil Üretimi

BaşlatankinemTarih26/12/2013 14:38:54Yorum20

İlk mesaj
Yeni Üye25 yazı
Selam arkadaşlar...

PVC lambri profil hattı üretimi için sermaye en az ne kadar gerekli ve bu işin kar marjı ne kadar olur tahmini rakamlar . Bu işin sıkıntılı tarafları neler olabilir yada avantajları bilgisi olan var ise lütfen paylaşırsa seviinirim .

Kendim bugün bir tanesine gidip gördüm adamlar çok kötü şartlar da hiç özen göstermeden hem üretim hem satış yapıyorlar ve işleri de fena sayılmaz hatta oraya gidip kendim çalışmayı bile düşünüyorum ama bundan önce sizlerin varsa yorumlarını merak ediyorum . Teşekkkürler
İnatta bir murattır.

Yerleşim Türkiye / DiyarbakırMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
20 yorum
Yeni Üye12 yazı
A:S
Öncelikle nerede acmayi düsünuyorsun.

Yerleşim ALMANYAMeslek Ticaret
Yeni Üye25 yazı
Diyarbakir da acmayi dusunuyorum
İnatta bir murattır.

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Serbest meslek
Yeni Üye12 yazı

Eger bulundugun ilde 2 veya 3 tane varsa girme benim sana tavsiyem elindeki sermayeyi makinelere baglama bu isi yapanlarin vade olayindan dolayi devamli nakit sikintisi var bu firmalardan bir tanesini bul kamyon bazinda alip satmayi dene. bu is icin ise cebinde en az iki yüz bin dolarin ve hareket edebilecegin sermaye olmasi lazim ikinci mesele para kazanman icin pvc Profil hurda bulman gerekiyor yoksa kar etmen zor.
sizin meslek ne acaba ?

Yeni Üye25 yazı
Ceyfur tesekkur ederim oncelikle . Bende arastirma safhasindayim ve gerekirse gidip 2 ayucretsiz calisip bu isin puf noktalarini ogrenmek icin calismayi dusunuyorum . Bir arkadasim enistesinden bahsetti ve gidip yerlerini gordum cok basit bir makina ve kirici var baskada birsey yok . 5 veya 6 elemanla malzemeyi cok rahat cikartabiliyorlar . Diyarbakir pimapen acisindan iyi bir pazarinin oldugunu dusunuyorum.
İnatta bir murattır.

Yeni Üye25 yazı
Birde kar marji iyi diyor arkadasim ama bana net bir rakam veremiyor. Mesela normal isleri ortalam iyi olan bir firma Ne kadar kazanir acaba ?
İnatta bir murattır.

Yeni Üye25 yazı
arkadaşlar günceldir
İnatta bir murattır.

Yeni Üye25 yazı
Arkadaslar bilgisi olan tecrubesini paylasabilecek olan varmi
İnatta bir murattır.

Yeni Üye25 yazı
Tesekur ederim oncelikle normal bahsettiginiz uretimde zor olan kismi pek anlamadim cunku gordugum atolye cok basit geldi. Pimapen dukkanlarindan topladigi artakalanlarlanuretim yapiyordu. Birkac isci o kadar . Makinalarin toplam fiyati ne eder tam bilmiyorum ama bana genel bir maliyet cikarabilirmisiniz. Birde bu isin kar marji ne araliklarda olur
İnatta bir murattır.

Yeni Üye12 yazı
buradan sana söylenen kar marji senin icin ne Kadar Dogru olabilirki isi derinlemesini arastirman lazim o yapan arkadas kar ediyor diye seninde ayni kari yapman söz konusu degil senin gördügün Kadar basit bir is degil sana tavsiyem imalata baslamazdan önce alip satman hangi sektörle mesgulsun bilmiyorum ama bu is ile ilgili cevren yoksa ve sektöre yabanciysan isin zor bu is ile tr de en iyi makine mikrosan fiyat buradan alabilirsin. makinede ikinci eli düsünme. 200 bin dolarin ve isletme sermayen yoksa girme benim sana acizane fikrim Allah hakkina hayirlisini versin

Yeni Üye25 yazı
Eyvallah yorumlar bazilarina basit gelebilir ama benim icin cok ufuk acici seyler . Yazdiklarinizi 3 defa 5 defa okuyorum cunku daha once cok batirdim dilim cok yandi . Benim kucuk bir atolyede birseyler uretmek bu uretilen malzemeyi satmak. Yani kimseye muhtac olmak istemiyorum. Onun icin bu veya buna benzer birselerde olabilir. 150 ile 200 bin tl arasinda nakit ile uretebilecegim tatli mimi bir atolye ;) fikri lazim.
İnatta bir murattır.

Yeni Üye12 yazı
150 ILE 200 ARASINDA LAMBRI ISINI YAPAMAZSIN BASKA ISLER ARASTIRMANI TAVSIYE EDERIM

Yeni Üye25 yazı
Arkadaslar aklimda gittikce bu malzemeyi bir aracla pazarlama dusuncesi daha agir basiyor. Burda daha cok kar olabilir.
İnatta bir murattır.

Yeni Üye25 yazı
Arkadaslar pvc lambiri ureten varsa iletisim icin tlf verebilirmi
İnatta bir murattır.

Üye294 yazı
Arkadaşım Konya 'da 2 adet üretici var.Firma isimlerini vereyim.
BİLDEM Plastik
MAPA Plastik

Sana yardımcı olacaklardır.

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Di?er
Yeni Üye25 yazı
Teşekkürler
İnatta bir murattır.

Yeni Üye15 yazı
kinem arkadaşım ben 14 yıl kalyon plastikde fabrika kapanan kadar bakım onarım şefi olarak çalışmış biri olarak fabrika kapndıktan sonrada son 3 yıldır piyasada makine otomasyon işleri yaparım bu konuda tecrübelerime güvenmeni isterim
lambiri üretmek her ne kadar basitde olsa göründüğü gibi bir iş değildir gereken makine ekipmanları
1- düşük sermayeyle ve işi öğrenmek amaçlı başlayacaksan tek vidalı bir extruderle başlamanı tavsiye ederim.Hem çalıştırması hemde bakım kolaydır makieyi kısa sürede öğrenisin tekvidalı makelerin tek handikapları kapasite düşüklüğüdür.birde pvcnin plastifikasyonu çift burguya göre zayıftır.örnek vermek gerekirse tek vidalı 70 lik bir pvc exturuderinde saate 50-60 kg mal işlersin ama çift burgulu bir 67lik makinede minimum kapasite en az 100 kg olur. 67 lik çift burgu makinede 22kwlık ac motor olur 70lik makinede ortalama 22 kw motor olur görüldüğü üzere aynı elektrik gücünde birinde daha fazla mla basarsın bu da maliyeti direk etkiler.
2- kalıplar : bu işe başladığınızda tek bir tip kalıp ile başlarsanız müşteri tutmanız zor olur çünkü sen 20 lik lambiri üretirsin müşteri sende 10 luk iste 10 luk üretirsin 15 lik ister bunların hepsini üretirsin bu seferde süslü köşe ister her kalıbın maliyetide aşağı yukarı ortalam 15-25 bin lira civardırıdır.(dolar değil)
3- kırma ünitesi bu işte en uygun cihazdır piyada dolu ikinci el kırma var ayriyeten çin malı kırma makinelerde nerdeyse öldüm fiyatına ama ben bulabilrsen ikinci el bir yerli makine almanı tavsiye ederim.
3- kompresör
4- hava sıcaklığının yüksek olduğu zamanlar için su soğutma ünitesi en az bir makine için 70.000 kcal
5- temiz pvc hurdası
6-işleri sadece hurdayı soymak ve temizlemek için ekip genelde bu işleri bayanları kullanıyorlar
7- ve en önemlisi kalifiye eleman

aklıma gelenler bunlar sormak istediğin bir şey olursa yardımcı olurum
DOĞRU BİLGİ DOĞRU YATIRIMDIR

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Yeni Üye57 yazı
@proxsmid, bu saydiklarinizin hepsi icin tahmini kurulum maliyeti ne kadar olur ?

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Mühendis
Yeni Üye15 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - anakinskywalker
@proxsmid, bu saydiklarinizin hepsi icin tahmini kurulum maliyeti ne kadar olur ?

EKİPMAN MALİYETLERİ
1- 70 LİK PVC LAMBİRİ KOMPLE HATTI: 5 parçadan oluşur ana makine -kalibre masası-çekme ünitesi-kesme ünitesi ve devirme sehpası ortalama ikinci el fiyatları temiz bir makine için 60,000-80,000 tl arasındadır.
sıfırı ise ortalma 50,000-60,000 dolar civarında satılır
2- kalıp çeşitleri
10 luk kapı lambirisi çizgisiz 15,000-20,000 tl
10 luk kapı lambirsi tek çizgi 15000 - 20000 tl
10 luk kapı lambirisi üç çizgi 15000 - 20000 tl
20 lik tavan lambirisi oluklu 20000-25000 tl
pervaz kalıbı 15000-20000 tl
3- kırma ünitesi kapasitine bağlı olarak 10000 liradan başlar fiyatları
4-su soğutma ünitesi 15000 liradan başlar( kulesi ile birlikte)
girmeyi düşünenler için ikinci el kalplarıyla birlikte hatlar bulurum bana ulşamanız yeter bulenddemir06@hotmail.com
DOĞRU BİLGİ DOĞRU YATIRIMDIR

Yeni Üye57 yazı
Peki, yer olarak idari binada dahil toplam ne kadar alan gerekli olur bu saydiklariniz icin ?

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Mühendis
Yeni Üye15 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - anakinskywalker
Peki, yer olarak idari binada dahil toplam ne kadar alan gerekli olur bu saydiklariniz icin ?

1 hatlı yer için 160 metrekare yer yeter mümkünse uzunlamasına dükkan tercih edilir