Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

E-ticaret (giyim-akseuar)

BaşlatanmyforgetTarih26/12/2013 01:32:02Yorum2

İlk mesaj
Yeni Üye57 yazı
herkese merhabalar,
Biz e-ticaret işine girmeyi planlıyoruz, genel olarak giyim (tesettür) ürünleri olacak, bir kaç tedarikçiyle görüştük fakat pek olumlu şeyler duymadık. Private Shopping olarak bir sistem düşünmüştük (5-6 gün arası kampanya yapılır daha sonra satıldığı kadar ürün sipariş edilir ve kargolanır) şeklinde. Şuan ne yapacağımızı inanın bilmiyoruz, bu işin içinden nasıl çıkılır? nasıl yapılır? neler yapmalıyız? nasıl bir yol izlemeliyiz?

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
2 yorum
Yeni Üye84 yazı
bir süre araştırdım ettim, gördüklerim ve düşüncelerim (e-ticaret tesettür üzerine);

- kapanan çok fazla site var
- açık ve aktif olan 3-5 büyük firma pastaya hakim hatta bunlardan 3 tanesi bence bu işin %90'lık kısmına hakim
- ürün tedarik etmek hadi aşılabilir ama gerek görsel hazırlamak gerekse bunun için yapılacak yatırım işin en büyük zarar edilecek kalemi
- ürünleri nakit almadıktan sonra para bırakmıyor
- reklam maliyeti çok fazla, belki ürün bedeli kadar maliyet çıkıyor
- private shopping olarak girmek en kötüsü, tutunabilen yok bu şekilde, kapatan 2-3 tane gördüm. ürün yelpazesi geniş olmalı ve sürekli olmalı
- facebook tanıtımları google reklamları kadar önemli, haliyle maliyeti de çok yüksek
- yurt dışı satışı olmalı, ayrı bir sorun
- tesettür giyim satışları e-ticaret ortamında çok dar bir gruba hitap ediyor, yani internetten alışveriş yapan insanların içerisinde büyük kısmı erkek, kadınların içerisinde tesettür alan küme çok az, genelde bu kişiler dükkandan alma taraftarı, yani pazardaki arz e-ticaret içerisinde en küçük olan bence.

riski yüksek geldi bana vazgeçtim gibi, ileriye dönük iyi bir lokasyonda dükkan olarak açmayı düşünüyorum.

Yerleşim Türkiye / istanbulMeslek Di?er