Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bakkal-market Ticaret Tecrübesi Olanlar Yardım Ltf

BaşlatanGıdacı_İzmirTarih20/12/2013 22:33:34Yorum47

İlk mesaj
Üye248 yazı
Herkese Selamlar,

İzmir'de bakkal ve yerel marketlere perakende satış yapmayı planlıyoruz.Ürünler ağırlıkla gıda üzerine olacak.Sizlerden ricam ;

-Bu tip işletmeler genelde ödemelerini nasıl yaparlar ? Tahsilatta sorun yaşar mıyız,cari çalışmak ne kadar mantıklı ? Ortalama hangi periyotlarda ödeme yaparlar (ayda bir,haftada bir vs..)

-Ortalama kar marjı ne isterler ?

-Kartondan veya telden teşhir standı yaptırsam dükkana koymaya müsade ederler mi ? bunun için ücret talep ederler mi?

Aklıma ilk gelenler bunlar.Tecrübeli arkadaşların ve bakkal market işletenlerin desteklerini rica ederim.Aklınıza gelen ilave doneleri de paylaşınız lütfen.Şimdiden teşekkürler..
www.kilizmangida.com

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Gıda
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
47 yorum
Üye345 yazı
güncell....
eses

Yerleşim Türkiye / Eses
Üye248 yazı
Koca sitede bir kişi bile yok mudur tecrübelerini paylaşacak...
www.kilizmangida.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Gyda
Üye437 yazı

geçmişte tekel kuruyemiş çalıştıran biri olarak cevap verirsem,ödemeler genelde yaz tahtaya al haftaya şeklinde....ortalama kar marjı bizim işte çakmak sakız felan getirirlerdi 30 kuruşa tanesi satış 1 lira....sen gıda demişsin onda daha az....teşhir standına niye ücret talep etsinler...göze hoş gelen,kullanışlı bir şeyse,ürünün de gideri varsa,iyi kar bırakan bir şeyse hiçbiri istemem demez....sen de haftada bir iki uğrarsın,düzenlersin standı,satılanların yerine doldurursun.....yeni malı....boş bırakmazsın....daha yazan olur,siteye 1,5 gün erişim yoktu,hadi kolay gelsin.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye277 yazı
9 sene kendim market işlettim, 4-5 sene kadarda marketlere satış yaptım hem bikaç şirkette plasiyer olarak hemde kendime satışa çıktım bayilik aldım vs. sen bana seçtiğiniz ürünleri söyleyin a dan z ye anlatayım size işin detaylarını. ne satacağınız çok önemli herşeyi değiştirir satacağınız ürünlere bağlı yani, bide bayilik mi alıcaksınız satacağınız mallarda yoksa al sat mı yapacaksınız?
nedim

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
Yeni Üye73 yazı
bende 10 yıldır marketçilik yapıyorum ne satışı yapacaksınız onu belirtirseniz yardımcı olabiliriz
Rızkın onda dokuzu ticarettedir.

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Esnaf
Üye248 yazı
Arkadaşlar ilginiz için teşekkürler.

Ürünler kakao,mısır nişastası,pirinç unu,galeta unu,mısır unu vb toz gıdalardan oluşuyor.

Yardımcı olursanız çok sevinirim.Görüşmek üzere.
www.kilizmangida.com

Üye277 yazı
Ürünler kakao,mısır nişastası,pirinç unu,galeta unu,mısır unu vb toz gıdalardan
Bu tip işletmeler genelde ödemelerini nasıl yaparlar ?
Tahsilatta sorun yaşar mıyız,cari çalışmak ne kadar mantıklı ?
Ortalama hangi periyotlarda ödeme yaparlar (ayda bir,haftada bir vs..)
-Ortalama kar marjı ne isterler ?
-Kartondan veya telden teşhir standı yaptırsam dükkana koymaya müsade ederler mi ? bunun için ücret talep ederler mi?
işin çok zor be abicim. o ürünler sürümü çok olmayan bakkal için önemli olmayan ürünler. herkese satarsın rafına koyar ama hızlı erimez bakkla çok para kazandırmaz. parasını peşin vermek istemez ama ufak ufak misal faturan 40-50 tutarsa sadece peşin çalışıyorum dersin veresiye açmassın yoksa zor.. stand işide nasıl diyeyim millet sana dicekki stand vermessen malını satmam onlar ısrarla senden isticek yani yeterki güzel bişey yaptır (onu çalıştığın firmaya üreticiye yık bence sen masraf etme standları genelde üretici gönderir)
ama güzel abim belliki ekip kurucan araçlar alıcan depon vs. bu ürün çeşidi ile zor işin tamam satarsın yürürsün ama koşamassın plasiyerine kota koyamassın satış ciro hedefi veremessin rut düzeni bıktırır seni neden çünkü haftaya gittiğinden rafın standın azalmamış boşalmamış olacak vs. onun yerine kafa malına oynasan ana kalemlerden bişeyler satsan hem güzel ciro yakalarsın hemde kar marjın azda olsa sirkilasyon para kazandırır. en azından haftaya gittiğinde malın azalır yada biter işini severek hevesle yaparsın.
bu arada bakkal en az %25 ister %40 verirsen seni sever %50 verirsen haftada en az 2 kere sana telefon eder.

nedim

Üye248 yazı
Görüşleriniz için çok teşekkürler nedimd,olumlu veya olumsuz her türlü bilgi,birikim ve tavsiyeye ihtiyacım var şu anda.peki mal verdiğim bakkal sayısı mesela 150-200 olsa,malları hem kendim ucuza temin edip hem de bakkala iyi bir kar bırakarak süpermarket fiyatlarının altına versem,uygun bir depo kirası ve sadece iki araç çalışsa sadece,daha lokal bir tarzda yani,o zaman nasıl olur sizce ?

Standları da led ışıklı düşünüyorum,eni 80cm boyu 180 cm olacak,bu nasıl karşılanır sizce ? Teşekkürler..
www.kilizmangida.com

Üye317 yazı
bakkaldan bakkala değişir tabi ama kanımca o ürünler için kimse extra elektirik tüketmek istemeyecektir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye248 yazı
50 tane 0,5 watt lık led olsa 25 watt lık bir ampul kadar elektrik harcar,ayda 5-10 tl lik bedelsiz mal veririm anlaşırız :)
www.kilizmangida.com

Üye248 yazı
Benim amacım malı bakkala gelen müşterinin gözüne sokup "aaa evde bundan kalmamıştı" dedirtmek vede süpermarket fiyatından daha ucuza alacağını göstermek.Evet ürünler belki çok sürümü olmayan kalemler ama hemen hepimizin evinde bunların birkaç çeşidi genelde bulunuyor değil mi...
www.kilizmangida.com

Üye277 yazı
anlattıklarına göre %20 den fazla kendine kar yazamassın oda kirlidir, ki bu toptanda iyi rakamdır yapalım hesabını:
150 200 demişsin hadi 250 market de 6 gün günde 42 müşteri yapar.
senin malın rafta koşan bi mal olmıyacak yinede olsun demişsin tamam. ürün koşarı az olduğu için sen en fazla oda kafasını kessen maximum %50 başarılı ziytaret yapacaksın oda 42 müşteriden 21 satış lı ziyeret eder.
21 satış faturası demek: ürünlerini düşündüğümüzde para tutmayan ucuz mal ve stokluk satamayacağın şeyler ortalama 50 tl olsa bi kestiğin fatura (peşin satacağını düşünüyorum) günlük ciron: 1050 tl olacaktır.
"""" "bakkala iyi bir kar bırakarak süpermarket fiyatlarının altına versem""" %20 kar marjın vardı yani günlük kirli karın 175 tl
26 iş gününde kirli toplam kârın: 4550 tl
muhasebe ücreti...ve bağkurun....600 tl
vergi kdv geçici muhtasar.vs.........250 tl
depo kirası........................................750 tl
aylık araç bakım................................200 tl
günlük 50tl aylık mazot...................1300 tl
yemek sigara vsgün20tl aylık..........520 tl
depo elek.su vs................................200 tl
muhtelif unutulan.............................230 tl
aylık net tertemiz kârın........500 tl tek araç tek kişi.
led ışıklı standı yazmadım aracın kendinindir yazmadım numune bedelsiz dağıtıcağın 1000 liralık ürünü yazmadım...
inan ard niyetim yok ticari istişare yapıyoruz ben olsam bulaşmam
bu benim yorumum sende bi hesap yap belkide atladığım bişey vardır..
nedim

Üye248 yazı
nedimd ilgin ve emeğin için gerçekten teşekkürler.detayları düşündükçe iş benim gözümde de anlamsızlaşmaya başladı.eğer herşeyi göze alıp bismillah dersem haber vereceğim.Tekrar teşekkür ederim.Görüşmek üzere.
www.kilizmangida.com

Üye345 yazı
bunun yerine temizlik ürünlerine yönelsen yine standını yaptırıp standında peçete wc kağıdı kağıt havlu ıslak mendil sıvı el sabunu camsil gibi ürünleri satsan kar marjı nedir bilmiyorum benimkisi sadece fikir olarak yine cafe kantin kahvehaneleride müşterilerin arasına alsan nasıl olur.......

eses

Yerleşim Türkiye / Eses
Yeni Üye65 yazı
güzel kardeşim herşeyden önce hayırlı olsun,yıllardır bu sektörde olan biri olarak söyleyeceklerim şunlar,
öncelikle ürünü kendin pazarlayacaksın,marketlere servis yapan arabacılar,gıda çarşısında ürünlerinle alakalı toptancılar birinci hedefin olsun,kaliteni bilemem ama yeni marka olman açısından zincirlere ulaşman markanı kolay yoldan tanıtmana yardımcı olacaktır,zincirlerde tadım standına eleman vermen,ürünün satışı karşılığında ikna olmaları açısından raf bedeli denen ifadeye bedelsiz ürün teklifin satın almacılara cazip gelebilir,yok zincirlerle ugraşmam diyorsan dediğim gibi kırsal bölgelere plasiyer yönlendirmen,izmir dışı illere ulaşıp oralarda toptancılar yoluyla satışı yapman hem sana zaman hemde kar olarak geri döner,
zincirlerin kendi belirledikleri ödeme günleri var,15 gün 30 gün 45 gün gibi,bu birazda senin onlarla iletişinde etkili olacak faktörler,marketlerde ise genellikle haftalık çalışılıyor,ürünün satışı agır ise tahsilatından ona endeksli sekteye uğrar bilesin,en güzeli toptancı üzerinden satış gibi görünüyor,ee tabi buda sermaye ,sabır,ve doğru kişilerle çalışmaya kalıyor,Allah yar ve yardımcın olsun...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Üye277 yazı
hakfi kardeşimin söylediklerine katılıyorum ama bu kardeşmiz üretici ise, öyle bişey ben sezinlemedim üretim senin mi gıdacı izmir?
nedim

Üye248 yazı
hakfi görüşlerin için teşekkürler.hepsini dikkate alacağım.

nedimd evet üretim bende,prosedürü tamamlayıp yılbaşından sonra gerekli başvuruları yapacağım inşallah.hijyen yönetmeliği,gıda kodeksi,ÇED,etiketleme yönetmeliği vs vs birsürü teferruat çıktı karşıma,onlarla ilgileniyorum şimdi.
www.kilizmangida.com

Üye248 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - eseslix
bunun yerine temizlik ürünlerine yönelsen yine standını yaptırıp standında peçete wc kağıdı kağıt havlu ıslak mendil sıvı el sabunu camsil gibi ürünleri satsan kar marjı nedir bilmiyorum benimkisi sadece fikir olarak yine cafe kantin kahvehaneleride müşterilerin arasına alsan nasıl olur.......

evet düşündüm bunu da ama çoğunluk no-name diye tabir edilen 3.sınıf açık/dökme ürünler kullanıyor,bunu hijyen açısından etik bulmadığım için o işlere girmeyeceğim.tavsiyen için teşekkürler.
www.kilizmangida.com

Üye248 yazı
Arkadaşlar bugün işyerimi kiraladım,hadi bismillah.
www.kilizmangida.com

Üye277 yazı
ALLAH yardımcın olsun hayırlı işler.
nedim

Üye345 yazı
hayırlı olsun............
eses

Yerleşim Türkiye / Eses
Üye437 yazı
hayırlı olsun,Allah utandırmasın.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye248 yazı
Allah razı olsun.detayları zamanla paylaşacağım sizlerle.

nedimd kira 400 e tuttum ordan biraz kurtardık bak :)
www.kilizmangida.com

Üye277 yazı
gönül isterki 250 ye tut da evine çoluk çocuğuna bir parça olsun fazla ***üresin.
seni takip ediyor olucam başarılar...
nedim

Üye277 yazı
üretime mi 1 hafta kaldı ?
yoksa perakende mi dükkan açtın
sistemi kurdun mu?
nedim

Üye248 yazı
üretime başladık,piyasaya girmeye 1 hafta kaldı.
www.kilizmangida.com

Üye130 yazı
bu işe girmeden önce ne iş yapıyordun da bu sektöre yönelme kararı aldın izmir de böyle bir boşluk mu vardı

Yerleşim Türkiye / OrduMeslek Saty? / Pazarlama