Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Sadece Yaşanan Şehir İçin Firma Reklam Projesi

BaşlatanahystyleTarih19/12/2013 17:08:39Yorum21

İlk mesaj
Merhaba,

Ben aklımdaki bir projeyi paylaşmak istiyorum.Yaşadığım şehirdeki firmaları aylık cüzi bir ücret karşılığında internet sitemde tanıtma olayı.Yani reklamlarını yapmak.

Türkiye'nin hemen hemen bütün illerinde bunun örnekleri var ve yaşadığım şehirde bunu yapan 2 firma var.Bir tanesi faal ve profesyonel çalışmıyor,diğeri daha profesyonel görünüyor fakat internet siteleri çok kötü,göz yorucu ve karışık.Ben bu eksiklikleri görerek renk uyumu ve anlaşılabilirlik olarak üst düzey bir site tasarımı yapıp,firmalara ulaşmayı hedefliyorum.

Sizce sadece yaşadığım şehir anlamında ve internet reklamcılıgı alanında başka neler sunabilirim.Tüm esnafların potansiyel müşteri oldugu düşünülünce,esnaflara yönelik ne gibi çalışmaların içinde olabilirim.

Vakit ayırıp yorum yapanlara şimdiden teşekkürler.

Yerleşim TürkiyeMeslek Turizm
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
21 yorum
benimde düşündügüm birşey bu yıllardır...kaç yıl gecti hala karar vermemi saglayacak şeyi bulamadım.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ö?retmen
Benimde aklımdaydı. Ama gerçekleştiremedim.

Eğer maddi gücün varsa.

İlk önce şehrinin en işlek caddelerini ele al. Ana sayfa açılınca sadece googledaki gibi sadece arama cubuğu çıksın. İnsanlar orada cadde ismi yada aradığı ürünü yazacak. Gereksiz içerikleri görmemiş olacak.

Sonra örn: aliveli caddesi açıldığında ekranda o caddede yer alan tüm dükkanları aynı düzende ve sırada yer aldır. Kroki gibi. En başta tüm dükkanlar yer alsın ama sadece isimleri ve telefonları olsun.

Sonra dükkan dükkan gez ve sitedeki yerlerini göster siteyi tanıt. İsteyen olursa ek paketler sun. Mesela insanlar onun dükkanına tıklayında resim ürün detayları hatta ilerleyen zamanlarda ürün satın alma gibi şeylerde ekleyebileceklerini söyle. Ama bunlar için ek ücret olacak tabi.

İlk başta sadece tanıtım sitesi iken ilerleyen zamanlarda ticaretin olduğu site haline gelecek.

Sitende sadece şehrinin şirketleri olacak dışardan şirket eklemeki sadece bölgesel site olsun zaten diğer türlü birçok site var boşuna kürek sallamaya gerek yok.
Uygun Fiyata Otel Arayanlar Benimle irtibata geçsinler.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ö?renci

Merhaba arkadaşlar ben bu işte çalışıyorum çok şükür kazancımda iyi.Sizde isterseniz, bizim ayrı şehirlerdeki kolumuz olabilirsiniz.Telefonum 5057697847 bol kazançlar.
polat

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Bilgisayar-Bili?im
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ceniko
benimde düşündügüm birşey bu yıllardır...kaç yıl gecti hala karar vermemi saglayacak şeyi bulamadım.

Kendini vererek ve planlı hareket ederek başarılı olunabılecek bır iş kolu.Yıllar geçse de onemlı degıl aslında.hala yapabılırsınız.

Cihan kardeşim yorumun için teşekkürler,

Güzel bir fikir sunmuşsun,bu fikir üzerinden birkaç sorum olacak sana.

İlk başta dediğin gibi tanıtım sitesi olarak başlayacak.İşlek caddedeki tüm firmaların isim ve iletişim bilgileri verilecek.Peki bu firmalarla görüşmeye gittiğimde nasıl bir teklif yada paket sunmalıyım ki devamlı reklam vermeye devam etsinler?Ve bu firmalar herhangi bir işbirliği istemezlerse bulunan caddedeki bu firmayı sistemden çıkaracak mıyım?Çıkarmayacaksam işbirliği yaptıgım fırmayı ne yonden on plana alabılırım?

Site tasarımı ve gerekirse kullanılacak yazılımın oluşması açısından sıkıntım yok.Çekirdek ailemde bunu sağlayacak olan var.Yani benim siteyi tanıtmak için harcayacagım reklam giderleri haricinde fazla sermayeye ihtiyacım olmayacak.Sence ilk etepta google reklamları dısında nasıl bır yol ızlemelıyım?

Teşekkür ederim.

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - pollat
Merhaba arkadaşlar ben bu işte çalışıyorum çok şükür kazancımda iyi.Sizde isterseniz, bizim ayrı şehirlerdeki kolumuz olabilirsiniz.Telefonum 5057697847 bol kazançlar.

Merhaba,şu an yurtdışında olduğum için arayıp bilgi alamıyorum.Sizin çalışma şekliniz nasıl açıklayabilir misiniz?

Kendinize nasıl bir gelir modeli oluşturdunuz,kazancınızı devamlı hale getirmek için neler yapıyorsunuz,ödeme toplama konusunda sıkıntı yasıyor musunuz?

Açıktan yazmak ıstemezsenız özelden paylasabılırsınız?

Oturmus ve iyi işleyen bir sisteminiz varsa yaşadığım sehirdeki olusumla ilgili detay konusabılırız.

arkadaşlar bu konu hakkında bizide aydınlatın .
Baktımki zor günlerin gitmeye niyeti yok.. Sandalye çektim altına " buyur otur kardeşim "dedim..

msn : hasan-im@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / ?anlyurfaMeslek Di?er
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - efsunlu
arkadaşlar bu konu hakkında bizide aydınlatın .

En basit şekliyle yaptığın internet sitesi üzerinden üyen olan firmaların reklamlarını aylık yada yıllık ücret karşılığında tanıtman,reklamlarını yapman.

Tabiki reklam alacağın,sahibi olduğun sitenin de aldığı hit yüksek olmalı ki müşteri bulabilesin.Bu da zaman ve biraz sermaye ister.

Fikir verecek baska arkadaslar yok mu?

fikrim yok ama güncel kalması için yazalım bari ...
Baktımki zor günlerin gitmeye niyeti yok.. Sandalye çektim altına " buyur otur kardeşim "dedim..

Arkadaşlar işi detayıyla açıklarsam iş ahlakına uymaz. Şehirlerde kendime rakip oluşturmak istemem.Ama bizim sistemde firmaları can noktasından yakalayan bir durum var.Biz bu yönde şanslıyız.Tekrar söylüyorum farklı illerde kolumuz olmak isterseniz görüşelim.Efsunlu kardeşim Antalya merkezde isen senin için oldukça getirili bir iş olucakBu işi yapmak isterseniz bilgisayardan anlamanız bile gerekmez.Çünkü her şeyi biz yapıyoruz.Düşünürseniz arayın. 05057697847
polat

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Bilgisayar-Bili?im
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - pollat
Arkadaşlar işi detayıyla açıklarsam iş ahlakına uymaz. Şehirlerde kendime rakip oluşturmak istemem.Ama bizim sistemde firmaları can noktasından yakalayan bir durum var.Biz bu yönde şanslıyız.Tekrar söylüyorum farklı illerde kolumuz olmak isterseniz görüşelim.Efsunlu kardeşim Antalya merkezde isen senin için oldukça getirili bir iş olucakBu işi yapmak isterseniz bilgisayardan anlamanız bile gerekmez.Çünkü her şeyi biz yapıyoruz.Düşünürseniz arayın. 05057697847

haklisiniz detay yazmaniz dogru olmaz.en azindan sitenizin isminiverirseniz inceleme sansimiz olur.su anda yurtdisinda oldugum icin arayip fikir alamiyorum sizden .site isminiozelden de belirtebilirsiniz.
Tesekkurler.

polat kardeş bana detaylı bilgi verirmisin

Günceldir.

Günceldir.

Günceldir.Fikir beyan edecek arkadaşlar yok mu acaba?

bu işi ben de yapıyorum arkadaşlar Kocaeli'de..Sadece bu olmamakla birlikte, web tasarım, katalog, broşür, kartvizit vb. tarzı tüm işleri..potansiyelin en yüksek olduğu 5 şehirden biri burası..farklı şehirlerden bizimle çalışmak isteyen arkadaşlara yardımcı olabilirim..isteyen özelden mesaj atsın, numarasını da alıp geri dönüş yapabilirim..Herkes kolaylıklar..

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ö?renci
Özelden mesaj atım size,yardımcı olırsanız sevinirim.

umarım işine yarar ahystyle, diğer arkadaşlardan da bekliyorum..Elele hareket edersek çok iyi olabilir..Günde en az 100 TL. diyorum..

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ö?renci
arkaddaslar ben matbaa isi yapıyorum.. yuklu mıktarda müsteri potansıyelim var.. yaklasık 100 bin adet ayrı firmaların kartvizıt bilgıleri mevcut müsteri potonsiyelini daha çok genisletmek isterseniz bu kartviziitlerı ucretli bir sekılde paylasabilırım.. 0544 340 33 45

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam