Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bayilik, Franchising Alanlar Yardım Lütfen. . .

BaşlatandikoryanTarih17/12/2013 14:16:26Yorum5

İlk mesaj
Üye192 yazı
yaklaşık 10 ila 15 markadan oluşan firma sepeti hazırladım..
bu firmalarla görüşüp bir giyim mağazası açmak istiyorum..

Kar marjı en az kaç olmalı, o markaya yönelmem için?
görüşmelerde kesinlikle bilgi almam gereken noktalar neler ?

bu konularda yardımınızı bekliyorum ?
Uzman, dar bir alanda yapılabiliecek tüm hataları yapmış olan insandır...

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Yeni Üye12 yazı
Kar marjları genelde bu sektör için Franchise olarak % 40 civarındadır. Ancak kar marjının kuracağınız iş için yeterli olup olmadığı giderleriniz ile de alakalıdır. Bunun yanı sıra ürünlerinizi satacağınız firmadan alacağınız bayilik şeklide önemlidir. Örneğin sezondaki fiyatlar sizin için sabit mi olacak yoksa sezon sonu uygulanan indirimleri firma size de uygulayacak mı ? Bu konularda çok önemli. Zira siz firmadan örneğin Kot pantolonu 30 TL' ye alırsınız 50 TL' ye satarsınız. Karınız satış fiyatı üzeriden % 40 dır. Firma indirime gire yarı fiyatına satar 25 TL' ye % 50 indirim yapar. Bu indirimi size yapacak mı ? Yapmazsa sizin sattığınız marka başka yerlerde 25 TL' ye satarken siz 50 TL' ye satabilecek misiniz ?

Lokasyon, ürün gurubu gibi bilgileri paylaşırsanız Türkiye' nin 81 ilinde yerleşmiş 300 mağazanın CEO luğunu yapmış biri olarak size daha fazla yardımcı olabilirim.
Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Çetin GÜLGÜN

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Üye192 yazı
Öncelikle verdiğiniz bilgiler için Teşekkür ederim Sayın Rosedays..
bahsetmiş olduğunuz konu benim için çok önemli . açıkçası firmalarla görüşürken özellikle değineceğim konulardan biri, çünkü bayilik alan birinden bu konu hakkında çok kötü durumlara düştüğünü dinlemiştim.

Lokasyon olarak Samsun, Tokat ve Amasya için araştırmalar yapmaktayım, ürün gurubum bayan giyimden oluşacak daha çok tesettür giyim üzerine yoğunlaşmayı düşünüyorum.
Maliyetlerimi çıkarmaya devam ediyorum, kar marjını ortalama %50 hesapla**** yapıyorum.

Ancak bu gibi konular beni bir karara zorluyor ;
1- Sadece tek bir firmanın Franchising'ini mi almalıyım ?
2- ilk baştaki 10-15 marka ile bir sepet oluşturarak mı açmalıyım mağazayı?
Aslında 3. bir seçenek olarak 1. markanın Franchising'ini alacağım ancak başka markaların ürünlerini satmaya müsaade eden bir firma olacak(örneğin Tifany markası gibi çünkü başka markaya müsaade ediyor)

Bütün bu fikirlerim finansal analizlerim ve ürün ve marka gurubu analizlerim bittikten sonra Firmalarla görüşünce daha da netleşecek ama sizin gibi değerli ve bu konularda deneyim sahibi kişilerin de bilgileriyle daha sağlam görüşmeler yapacağıma ve doğru kararlar alacağıma inanıyorum.

Yardımlarınızı bekliyorum...

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Di?er
Yeni Üye12 yazı

Her 3 lokasyonda iş yapmak için uygun. Samsun da Mecidiye de yer bulabilirsen ciroların iyi olur. Amasya ve Tokat da ise zaten iş yapabileceğin yer ana cadde.

Eğer yeterli sermayen var ise ve Merter ve Güngören gibi yerlerde oturmuş toptancı markalar var. Bu markaların ürünlerini franchise değil de bayilik alarak satabilirsin. Sadece bayan satacağın için Miss Poem, Dilvin, Nisan gibi markalar işini görür. Ama tesettür giyim konusunda tecrübe sahibi değilim.
Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Çetin GÜLGÜN

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Üye192 yazı
Amasya ve Tokatta ana cadde konusunda kesinlikle haklısınız , Samsunda Mecidiyede yer bulmak zor ama gazi, çiftlik ya da bulvar gibi alternatiflere de bakıyorum.
bahsettiğiniz markalarda ortalama kar marjı nedir ?
Bir markadan yaklaşık en az alım tutarı ne kadar olmalı ?
Bahsettiğim bir işte ortalama olarak sermaye ihtiyacı hangi aralıkta olmalı ?

Üye192 yazı
Fikirlerinizi bekliyorum ?