Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Acil Ve Önemli

Başlatanyasar5955Tarih16/12/2013 21:00:29Yorum15

İlk mesaj
Üye139 yazı
Merhaba Konıks dünyasının güzel insanları.
İflas etmeden önce var olan portföyüm henüz beni terk etmeden yurt dışında oluşturduğum iyi bir pazar ile çok güzel bir kapasite oluşturmuş durumdayım. ancak yaşadığım iflas nedeni ile öz güvenim çok azaldı ve risklerden korkmaya başladım. bu nedenle sizler sormak istedim. cevap yazarsanız çok sevinirim.
Acaba elimdeki pazar payına yalnız ve yavaş hamlelerle mi girsem.. veya bir işletme ortağı bularak süratli mi girsem.( inşaat dış cephe yalıtım sektörü)
Cevaplarınız için teşekkür eder saygılar sunarım.

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek İmalat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
15 yorum
Yeni Üye44 yazı
arkadaşım hiç kimseye iflas durumunu belli etmeden küçülmeni tavsiye ederim örnek veriyorum 2 araban varsa birisini sat yılda 10 iş yapıyorsan 5 e düşür şunu söylerim öz güvenini ve çevredeki itibarını kaybetme zaten bu ikisini kaybedersen bilki o gün hayatın bitmiş demektir ben bunu 1 trilyonu kaybederek ögrendim bana pahalıya maloldu sen tecrübeyi pahalıya satın alma paylaşmak istedğin bişey olursa özelden yazabilirsn.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye61 yazı
Sevgili Kardesim,

Bence hemen iyi bir Girisimci/Yönetim Danismasi bul.

Tabii ki gerek burada gerekse baska yerlerde fikir veren kardeslerimizin, fikir ve önerilerini göz ardi etme. Ama daha profesyönel önlemler alabilmek icin, isinin ehli Girisimci/Yönetim Danismani birine muhakkak danis. Yalniz danisacagin Girisimci/Yönetim Danismani tercübeli biri olmasina dikkat et. Son zamanlarda eline bir canta bir dizüstü bilgisayar alip, hic bir is deneyimi olmayan bir cok kisi DANISMANIM diye ortada gezmekte.

Süleyman Özdemir Kardesimizin önerilerini göz ardi etme. Cok dogru ve güzel tesbitleri bulunmakta.

2006 yilinda ayni SIKINTIYI bizde yasadik. Burada (Almanya) Irak´li bir Girisimci/Yönetim Danismani (unternehmensberater) bize 1 ay üzerinde danismanlik yapti.

Ve yukarida Süleyman Özdemir kardesimizinde örnegini verdigi gibi, 2 araba varsa 1 araba yeter, depoda aylarca duracak malzeme ve esyalari elden cikart vs gibi formüller sundu.

Allah.cc.´a sükür cokta yararli oldu.

Öyle saniyorum ki Türkiyede´de bu tür danismanlar bulunmaktadir.

Iyi bir danisman size yardimci olabilir düsüncesindeyim.

Saygilar
Sessizligi, konusanlardan ögrendim.

Hayat bütün tercübeleri yasayacak kadar uzun degildir.

Onun icin baskalarinin, tercübelerinden´de istifade edin.

Yerleşim ALMANYA / Düsseldorf
Üye711 yazı

öncelikle çok geçmiş olsun üzücü bir durum gerçekten ama her adımınızı 2 defa düşünerek yapın tecrübelerinizi düşünerek aynı şekilde

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Üye141 yazı
Neden iflas ettiniz önce bir geriye dönük araştırın bunların sebeplerini bulun ondan sonra harekete geçin derim .Geçmişten ders almayan hayattan hiçbirşey öğrenemez.Tarih tekerrürden ibarettir.Yanlışları bulun öncelikle sonra hareket edin .Kolay gelsin .

Yerleşim Türkiye / Yzmir
Yeni Üye88 yazı
İtibar, bazen kredinizin önündedir. Yavaş hamleyle kendi gücünüz kadar iş yapmak, nasibiniz varsa sizi yeniden ayağa kaldırabilir. Bu durumdaki ortaklıklar hep ortağınıza yarar. İyi düşünün lütfen. Kolay Gelsin
İstanbul - Kayseri - Bursa / İznik Kutluca

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Üye139 yazı
Sorunlarım için bana zaman ayıran tüm konıks ailesine minnetlerimi sunarım.
Gerçekten harika öneriler ve cesaret yüklü öğütler var,Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.
Görüşmelerimizin devamı dileklerimle..

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Ymalat
Üye159 yazı
eline bi kağıt kalem al neden iflas ettiğini düşün maddeler halinde yaz bunları sebep sonuç şeklinde ve birdaha o hataları yapmamaya çalış

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye35 yazı
Merhaba,
Iflasi yasmak portfoyunuzu kaybetmenizin bir onceki asamasidir. Iflasinizin ardindan uzun sure bosluk olursa portfounuzun yavas yavas azalarak kayboldugunu gorursunuz.

Bunun icin onclikle,
sizi iflasa goturen sebeplerin analizini bir kendiniz yapin, birde sizin calisma akisiniz bilen birinden analiz alin ve karsliastirin. Hatalarinizin cok oldugu kanaatine varirsaniz mutlaka profosyonel bir danisman bulundurun.

En onemlisi asla zaman kaybetmeyin. Zaman portfoyun dusmanidir. Her gun eritir. O surece girmeden yetiyorsa kendi gucunle, yetmiyorsa bir ortak veya finansorle hizli bir sekilde yola cik. Ama asla bir onceki paragrafi sindirmeden bu paragrafi uygulama cunku ayni hatalari yapma riskin cok fazladir. Benzer durumu gecmiste bende yasadim. Yazilan tum fikirleri okuyup bir ozet halinde sindirisen hata yapma riskin azalacaktir. Cunku sonucta bircok fikri sentez etmek bir fikre baglu kalmaktan her zaman daha faydali olacaktir. Cunku Herkes kendine gore y\asadigi tecrubeler dogrultusunda fikir veriyor ve bu guzel birsey asla gozardi etme. Ben iflas batakligindan ciktim insallah sende cikarsin.

Saygilar
Karams

Yerleşim Gana / AccraMeslek Serbest meslek
Yeni Üye24 yazı
Merhaba

Herkes çok güzel ve yerinde yorumlar yapmış aslında bu sebeble sadece çok kısa bir yorum yapmak istiyorum. Bu da yine herkesin çok aşina olduğu bir deyiş.

Her çıkışın bir inişi olduğunu bildiğimize göre o zaman neden sorularını iyi e cevaplamanızı öneririm. Asla cesaretinizi yitirmeden neden bu noktaya geldiğinizi sorun ve bu soruların net cevabını bulmadan bir sonraki kademe geçmeyin ikincisi ise şunu unutmayın bu şirketi yatirımı bu noktaya getiren sizsiniz o halde tekrar yükselmenize engel olabilecek hiç birşey yok.
Önce kendinizi iyileştirin sonra şirketiniz zaten iyileşecektir asla ve asla keşkelere boğulmayın çünkü buna zamanınız olmayacak.
Başarınızı küçümsemeyin başarısızlıklarınızı ise büyütmeyin.

Iyi günler dileklerimle
İdes Danışmanlık
www.idesdanismanlik.com
www.linkides.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Dany?manlyk
Üye262 yazı
kendinizi hiç sıkmayın...elhamdülillah deyin yeter..çünkü kaybettiklerimiz aslında geleceğimiz için kazanımlarımızdır.Çünkü onlardan çıkaracağımız dersler ile gelecekte hata yapmamaya alışırız.Hergüne yeni bir hayat anlayışı ile başlayın...önemli olan sizsiniz...aileniz...paraymış malmış...gelir geçer...

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ticaret
Üye139 yazı
Benimle fikirlerini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
Bir çoğunuzun ortak olan önerileriniz not ettim ve uygulayacağım. Eğer başarabilirsem-ki Allah'ın izni ile başaracağıma inanıyorum. bu başarıda sizlerin payı çok fazla olacaktır.
Saygılarımla,

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Ymalat
Yeni Üye9 yazı
finansman bulabılırsen yapabıleceyın en buyuk hamleyı yap bu sana cesaret verecektır bi daha gemılerı yak ilerlemek zorun da alacaksın

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye99 yazı
dostum öz güvenini azaltma derim.hiç bir şey yapmamış olmak bence iflas etmekten daha kötü.böyle düşün.söylediğine göre zaten çok şeyler yapmış durumdasın. hatalardan ders alman yeterli.
arikaya

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Mühendis
Üye658 yazı
Tek başına emin adımlarla gidebilirsin inanmak başarmaktır başaracaksın
İşimiz insanların en güzel ve en zor günlerinde yanında olabilmek.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans