Ben 25 senedir hollandada cesitli isler yaptim son 10 seneden beri emlak yatirimim var kira gelirleriyle yasiyorum allaha sukur bu sene turkiyeden toptan ve parekende tekstil getirmeyi istedim ve internet ten bir kac firmayla iletisim kurdum firmalar hollandaya urun satmayi gondermeyi istiyorlar, fiyatlarda internette 12 lira olan trikoyu toptan Yuzde on iki iskontoyla satmak istiyorlar nasil gondere bilirsiniz dedigimde tirla ,ptt veya ucakla diyorlar bende ne kadar maliyeti olur diyorum cevab tir ucuz ucak iki kati ptt kucuk koli biraz ekonomik genelde cevablari bu hep yuvarlak cevab bu arada ben firmalardan devamli onlarin urunlerini istiyorum onlarda olmayan urunleride tedarik etmelerini istiyorum bana verilen cevablar hep yuvarlak bahsettigim isi ilk etapta 30-35 binliralik ver bu isi buyute bilirsen aylik veya haftalik en az 10-15 binlik bir hacimim var simdiye kadar bana kesine yakin iste tir fiyati bu kadar ucakla kilosu su kadar postayla kilosu bu kadar . Bir kiloya uc tane yada bestane triko girer gibi fiyatlandirma vermediler yapariz ,ederiz ,olur , hallederiz boyle uc aydir ugrasiyorum kis sezonu yari oldu,, EGER ben bunu burda hollandada yapsa idim iletisime gectigim firmanin cevabi ista ilk 5 binliraya kadar yuzde x rakam 10 bin liralik alisveriste daha baska x rakam 20-30 bin liralik alis veriste daha uygqun bir fiyat verirlerdi kendim alirsam yasima parasini ortalama bir fiyatla bildirlerdi onlar gonderirse neyle gondereceklerse tek tek fiyat cikarirlardi ve en sonundada eger ben onlardan alis veris yapmaya baslarsam benim hangi konularda kazancli cikacagimi bana anlatan bir aciklamayla beni kendilerine baglamaya calisirlardi.genelde toptan is yapan esnaflarda olan istir hollandada,,, Iste boyle benim yasadigim is simdi dusunuyorum turkiyedeki bu tekstil firmalarinin extradan 20-30 binliralik bir satis ve aylik tahminen 10-15 binlik bir ticaret hacmine ihtiyaclarimi yok yoksa rahatlarinimi bozmak istemiyorlar, Anlayamadim sizlerin cevabi varmi bana lutfen..
Yusuf