Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Araçta Köfte Adana Urfa Çöp Şiş Vs

Başlatansunyy2003Tarih09/12/2013 15:46:43Yorum7

İlk mesaj
Yeni Üye5 yazı
Öncelikle forumda ilk kez yazıyorum yıllardır sanal alemde olmama karşın bu forumu ilk kez duydum ve gerçekten şaşırdım bir kaç gündür derin araştırmalar ve düşünceler içerisindeyim.

İlaç sektöründe çlışıyorum myo mezunuyum işimi çok iyi yapıyor seviyor olmama rağmen 3 senelik zamanda durumlar artık kötü noktalara geldi özel sektörde maalesef işler sürekli olarak kötüye gidiyor.

Bu kötü gidişler herkesi olduğu gibi beni de maalesef artık ilerisi için bir şeyler yapmamız lazım psikolojisine girmeme neden oldu. Uzun zamandır acaba onu mu yapsak acaba bunu mu ev alıp satsak yada araç mı diye sürekli düşüncelerimiz vardı.

İş yerinden çok samimi olduğum abim diyebileceğim bir insan var ve bunları sürekli olarak onunla düşünüyor ilerisi için neler yapmalıyız bunları konuşup tartışmalar içine giriyoruz. Arkadaşımın tabiri caizse eli çok lezzetlidir et le yapılabilen her şeyi yapar şişleri mangalı zırhı vardı ve bundan acayip zevk alır babasıda zaten aşçı.

Evim sensin filmini izleyenler bilir fahriye evcan ın rakı içtiği bir sahne vardı seyyar köfte dürüm aracında soğuk bir günde o filmi izlediğimden beri aklımda hep öyle bir araba vardı. Özellikle ww bus denilen arabalara zaten hayranım ve bunda yapmak neden bu kadar geç bizim aklımıza geldi anlamadık ama arkadaşımın elinin lezzetini böyle bir arabada birleştirmemiz gerektiğini ancak düşünebildik.

Aklımızda olan bu güzel bir arabada köfte adana urfa çöp şiş vs vs yapmak ilk başlarda bu şekilde başlamak istiyoruz daha sonra belki insanlara sabahları bir çorba çay vs diye ilerlemek evet aklımıza bu iş yattı yapabileceğimize inanıyoruz ama biz kesinlikle ama kesinlikle kaçak göçek değil ne alınması nasıl yapılması gerekiyorsa hepsini yapmak istiyoruz bir iki araştırmalarımda sağlık bakanlığından aracın uygun olması gerekmiş yani işte mangal paslanmaz çelik den buzdolabı su tankı sıcak su gaz tesisatı vs gibi yani böyle bir şeyin izini alınarak yapılabildiğini öğrendik en azından hatta izmir de gezici iznini almış arkadaşın bir tanesi filan.

Bizde tüm izinlerimiz ile resmi olarak bu işe girmek istiyoruz kendimizi geliştirmek esnaf olmak bu işte zamanla en iyisi olmak daha ileride farklı bir iki proje daha var aklımda ama özünde biz nereden başlayıp nerelere başvuracağız bunları tam bilmiyoruz.

Sizden istediğim biz nereden başlayıp önce nerelerden bilgi alıp ne şekilde izinlerimizi alıp neler yapmamız konusunda aydınlatıcı bilgilerinizi aktarmanızı rica ediyorum.

Tüm yazılar için şimdiden ******kürler

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek İlaç Sektörü
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Üye437 yazı
sabahları çorbayla poğaça ufak lezzetli sandviçler felan yap puf ekmeğine onlar da satılır....

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye5 yazı
Maalesef belediye izin vermiyor ne yapacagimizi bilmiyorum

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ylaç Sektörü
Yeni Üye34 yazı

öncelikle araç işe uygun projeli olmalı .aracı alırken araştırmanızı öneririm.Seyyar köfte satışı adı altında vergi mükellefiyetı acarsınız.. sonra esnaf sicil ve odaya kaydolursunuz..sonra seyyar satışı yapacagınız ilçe belediyesinden ruhsat işlemlerini halledersiniz.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Muhasebe
Yeni Üye5 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ugurersoz
öncelikle araç işe uygun projeli olmalı .aracı alırken araştırmanızı öneririm.Seyyar köfte satışı adı altında vergi mükellefiyetı acarsınız.. sonra esnaf sicil ve odaya kaydolursunuz..sonra seyyar satışı yapacagınız ilçe belediyesinden ruhsat işlemlerini halledersiniz.

Bu sekilde yapinca izin veriliyor mu

Yeni Üye34 yazı
öncelikle vergi mükellefiyetı olmalısınız.
bulundugunuz il ve ilçeye göre basit usul yada gercek gelir mükellefiyeti olursunuz.
basit usul daha avantajlı ama genelde bbuyuksehıre baglı ilçelerde gerçek gelire tabi olursunuz.

esnaf sicil,oda kaydı ve çalışma ruhsatı sonraki aşama. zabıta sıkıstırmadıgı surece sıkıntı yok.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Muhasebe
Yeni Üye5 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ugurersoz
öncelikle vergi mükellefiyetı olmalısınız.
bulundugunuz il ve ilçeye göre basit usul yada gercek gelir mükellefiyeti olursunuz.
basit usul daha avantajlı ama genelde bbuyuksehıre baglı ilçelerde gerçek gelire tabi olursunuz.

esnaf sicil,oda kaydı ve çalışma ruhsatı sonraki aşama. zabıta sıkıstırmadıgı surece sıkıntı yok.

Tum bunlardan sonra zabitanin sikistirma hakki varmidir ki yada usulu bu ise neden hala sikistiriyor

Birde belediye boyle bir seye izin olmadigini soylemisti nasil ruhsat alacagiz buna ragmen

Yeni Üye5 yazı
Belediye ile yaptigimiz her tjurlu gorusme olumsuz geciyor ancak dukkan izini var bu isi yapmis birisi ile gorusmek istiyoruz yapan varsa numarasini filan ozelden verirse sevinirim her tuelu bilgiye ihtiyacimiz var