İnternetten satış yapmak konusunda isteklerim vardı. Gittigidiyor vb tarzı malum siteleri inceledim epeyce. Elinde malı olan insanların sanal dükkanlarında çok yüksek miktarlarda satış yaptıklarını gördüm. Örnek verecek olursam en kötü mağaza sahibin son 2 aylık satış rakamı 1000 civarlarıydı. Bunların içinde 6000 olanda vardı 3000 civarlarında olanda.
Tabi bu satış yapan dükkan sahipleri muhtemelen stoklu çalışmıyorlardır. O kadar çok ürün varki bazılarında yüzlerce sayfa. O kadar ürünü stok yapmaları anormal bir maliyet gerektirir. Onun yerine tedarik zinciri kurduklarını düşünüyorum.
Bende bu gibi sitelerde çinden ya da başka ülkelerden getirebileceğim saat, çanta, bijuteri ürünleri gibi malzemeleri satmak istiyorum.
Çin'de 2-3 dolara satılan bazı ürünlerin bu sitelerde 30-40 TL ye satış yapıldığını gördüm.
Çinden ithalat konusunda tek sıkıntım çinde tanıdığım kimse olmaması. Yoksa gümrük konusunda gümrükçülük yapan eş dost tanıdığı kişiler var.
Benim merak ettiğim böyle bir ticaretin içinde olsam ve tüm sermayem ile mal alsam, çanta ve saat ürünlerinin Türkiye'ye girişinde bir sıkıntı oluyor mu?
İkincisi saat bazında örnek verirsek garanti konusu nasıl oluyor. Ben sattığım ürüne garanti vermeyi arzu ederim. Müşteri memnuniyetinin en önde tutulmasının bana ve müşteriye kazandıracağını düşünüyorum
Üçüncüsü bu ürünleri Türkiye'de mutlaka toptancıları vardır. Bu toptancılardan almakla Çinden getirmek arasında çok fark olur mu? Atıyorum çantayı 3 dolardan almış olsam bana maliyeti herşey dahil diyelim ki 7 dolar olsun. Ben bu ürünü toptancıdan almaya kalksam toptancıya 6-7 dolara mal olduğunu varsaysak aynı ürünü toptancılar % kaç kar marjı ko**** satarlar. Genel anlamda yani. Her yiğidin yoğurt yemesi farklıdır sonuçta.
İnternetten cep telefonu aksesuarları satmakta cazip görünüyor. Bu konudaki fikirlerinizi alabilir miyim?
Birde bu cep telefonu aksesuarlarını Çinden getiren bir firma buldum. Toptan şekilde İstanbulda ve Diyarbakır da pazarlıyorlarmış. Bende Diyarbakırdayım görevim icabı. Cep telefonu aks. ithalatçısı firma ben perakendeci olacağım için görüşüp beni kaale alır mı dersiniz?
Ticarette önemli olan kazan kazan