Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İstanbuldan İknci El Arac Alip Anadoluya Pazarlamk

BaşlatangurbetcıTarih06/12/2013 12:07:13Yorum12

İlk mesaj
Üye161 yazı
istanbulda arac fiyatlari bildigim kadariyla anadoludaki bircok sehirden daha ucuz istanbul ikinci el araba pazarindan alip anadoluda bir baska sehirde satsak arac basina 2-3 bin lira kar edebilirmiyiz sizce? bizim sehirde bir otogalerici istanbuldan ayni anda 11 arac getirdi hepsini 20-25 gunde satti benim o kadar birkimim yok tabii simdilik 1-2 belki 3 araba alip satsam getirtmesi satisi masraflari derken gelir kaynagi olabilirmi yapan bilen varsa bilgilendirebilirmi

saygilar

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
12 yorum
Üye711 yazı
evet istanbulda daha ucuz fakat anadoluda istanbuldan veya denize kıyısı olan illerden araba almak istemiyorlar genel olarak nem ve tuz oranından dolayı aracın kasasını çürütüyor vs gibi şeyler burda cok konusuluyor

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Yeni Üye75 yazı
her işte olan alırken kazanmak bu işte daha da önemli. değil istanbuldan alıp anadoluya satmak adamlar istanbuldan alıp istanbulda satıp para kazanıyor. sen yeterki ucuza al arabayı her türlü para kazanırsın. aracı bulup aldıktan sonra hesabını yapacağın diğer konular var. bunlar ***üreceğin yere olan uzaklığı sanırım Hataydasın. burdan hataya yakacağın yakıt bunun yanında birden fazla araç olduğunda araca şöförlük yapacak kişilerin ailenden birileri olup onlara da masraf yapmaman lazım vs. araç bulma konusunda şuan tam arabaların ucuzladığı bir dönemdeyiz yaza doğru artar fiyatlar. gelip burda pazar günleri açılan otopazarlarını ziyaret et. sıkışıp zorda kalıp çok düşük fiyatlara arabasını satanlar var özellikle pazarın bitiş saatine doğru daha çok bulabilirsin bunları vesselam...
www.icatyatirim.com
www.shifalab.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye317 yazı

Normalde istanbul dısından olan araçlar istanbulda rağmet görüyor, bunun nedeni istanbulda kazalı aracın daha çok olması. tam bir kermekeş. kimse ne alıp sattığını tam olarak bilemiyor. Ayrıca km leride epey oluyor. fiyat farkı buradan çıkıyor olabilir. Ordakiler temiz ve pahalı, buradakiler yıpranmış ve ucuz.

hatay plaka bir aracımız vardı. oradan alıp, istanbulda kullanmıştık. 31 plaka. Bizde satarken bursadan gelip aldılar aracı.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye161 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - nihavend
her işte olan alırken kazanmak bu işte daha da önemli. değil istanbuldan alıp anadoluya satmak adamlar istanbuldan alıp istanbulda satıp para kazanıyor. sen yeterki ucuza al arabayı her türlü para kazanırsın. aracı bulup aldıktan sonra hesabını yapacağın diğer konular var. bunlar ***üreceğin yere olan uzaklığı sanırım Hataydasın. burdan hataya yakacağın yakıt bunun yanında birden fazla araç olduğunda araca şöförlük yapacak kişilerin ailenden birileri olup onlara da masraf yapmaman lazım vs. araç bulma konusunda şuan tam arabaların ucuzladığı bir dönemdeyiz yaza doğru artar fiyatlar. gelip burda pazar günleri açılan otopazarlarını ziyaret et. sıkışıp zorda kalıp çok düşük fiyatlara arabasını satanlar var özellikle pazarın bitiş saatine doğru daha çok bulabilirsin bunları vesselam...

haklisin hocam ucuz araba olsun hamgi sehirden oldugu onemli degil alirken kazanmak lazim ama demek istedigim istanbulda araba bol cok var belki bizim buralardan daha ucuzdur diye soyledim hatayda da ara sira temiz ucuz araba cikar ama bu isi yapan cok hemen kapiyorlar.. istanbulda pazardan araba aldik diyelim pert olabilir km oynanmis olabilir kazali olabilir onu nasil anliycaz o da sorun tabii

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Di?er
Üye161 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - elite
Normalde istanbul dısından olan araçlar istanbulda rağmet görüyor, bunun nedeni istanbulda kazalı aracın daha çok olması. tam bir kermekeş. kimse ne alıp sattığını tam olarak bilemiyor. Ayrıca km leride epey oluyor. fiyat farkı buradan çıkıyor olabilir. Ordakiler temiz ve pahalı, buradakiler yıpranmış ve ucuz.

hatay plaka bir aracımız vardı. oradan alıp, istanbulda kullanmıştık. 31 plaka. Bizde satarken bursadan gelip aldılar aracı.

dogrudur burdaki araclar daha temiz ama istanbula oranla 2-4 bin arasinda fiyat farki var aslinda istanbulda cok fazla arac var bu yuzden piyasa daha ucuz olabilir diye istanbulu soyledim

Yeni Üye75 yazı
iyi bir tamircin olacak ona sorduracaksın. benim de başıma geldi km ile oynanmış boyalı kısımları ve bazı sıkıntıları vardı ilk aldığım araç olduğu için o dönem acemiydim.ustama gösterdiğimde başıma neler geldiğini anladım. bi şekilde iade ettim. bu sebeple mutlaka bi bilenle birlikte almak lazım
www.icatyatirim.com
www.shifalab.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye161 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
iyi bir tamircin olacak ona sorduracaksın. benim de başıma geldi km ile oynanmış boyalı kısımları ve bazı sıkıntıları vardı ilk aldığım araç olduğu için o dönem acemiydim.ustama gösterdiğimde başıma neler geldiğini anladım. bi şekilde iade ettim. bu sebeple mutlaka bi bilenle birlikte almak lazım

hocam simdi istanbula her gittigimde yanima birini alamam snucta surekli gidip gelecem adam bir gelr iki gelir sonunda bana ne der orda baktirabilecegim merkezler yokmudur koca pazar sonucta

Üye161 yazı
Alıntı Yapılan Metin:

hocam simdi istanbula her gittigimde yanima birini alamam snucta surekli gidip gelecem adam bir gelr iki gelir sonunda bana ne der orda baktirabilecegim merkezler yokmudur koca pazar sonucta

Üye317 yazı
İmza karşılığı exspertiz yapan firmalar dısında, dışardaki tamircilere güvenim sıfır. Tabiki dürüst ve bilerek çalışan tamircilerde vardır ancak daha ben denk gelmedim.

Aracı tamire verdiğimde yanlış parça takandan tutun, Satarken absli araca abs si yok yiyen tamirciyide gördüm. Ayrıca motorun fotoğrafından klimalı aracın klimasız olduğunu iddaa edebilecek tamircileride gördüm. ki o fovorim hala :)

hal böyleyken araç alırken sanayideki herhangi bir ustaya parasını veripde araç göstermem. Çok pahalı bişeyse yetkili servise ***ürmeli. 300-500 neyse verilmeli. Diğer türlü az buz anladığım kadarıyla ya kısmet deyip alırım :)

Kim söylemişti hatırlamıyorum ama motoru söküp içine bakmadıkça, motor hakkında net bir ifade söylenemez. diye aklımda kalmış. Bunuda Yetkili servisler yapar(ekspertizde.) Bunun dışında tamirciler ancak kulak kabartarak motor sesini dinler. Sizde dinleyebilirisiniz.
Boyası için alırsınız elinize ufak bi boya cihazı kendi kendinize aracın boyasınada bakarsınız.
Sürüp testte edersiniz.

Bir araç iki araç derken sizde işi kaparsınız kanımca. Yok ben hiç anlamam o işlerden diyorsanız, işi yapmamayıda düşünün derim.

Üye161 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - elite
İmza karşılığı exspertiz yapan firmalar dısında, dışardaki tamircilere güvenim sıfır. Tabiki dürüst ve bilerek çalışan tamircilerde vardır ancak daha ben denk gelmedim.

Aracı tamire verdiğimde yanlış parça takandan tutun, Satarken absli araca abs si yok yiyen tamirciyide gördüm. Ayrıca motorun fotoğrafından klimalı aracın klimasız olduğunu iddaa edebilecek tamircileride gördüm. ki o fovorim hala :)

hal böyleyken araç alırken sanayideki herhangi bir ustaya parasını veripde araç göstermem. Çok pahalı bişeyse yetkili servise ***ürmeli. 300-500 neyse verilmeli. Diğer türlü az buz anladığım kadarıyla ya kısmet deyip alırım :)

Kim söylemişti hatırlamıyorum ama motoru söküp içine bakmadıkça, motor hakkında net bir ifade söylenemez. diye aklımda kalmış. Bunuda Yetkili servisler yapar(ekspertizde.) Bunun dışında tamirciler ancak kulak kabartarak motor sesini dinler. Sizde dinleyebilirisiniz.
Boyası için alırsınız elinize ufak bi boya cihazı kendi kendinize aracın boyasınada bakarsınız.
Sürüp testte edersiniz.

Bir araç iki araç derken sizde işi kaparsınız kanımca. Yok ben hiç anlamam o işlerden diyorsanız, işi yapmamayıda düşünün derim.

kaportadan anlarim etrafinda iki tur atsam bilirim ufak aletle boyasina bakilir degisen varmi hemen anlayabilirm su ana dek iki arac aldim sattim ama sahsi araclarimdi kar amacli degildi motor veya km'sini anlayamam tabii bakim defterinden az cok kmsi belli olur kazali mi degilmi bakmak icinde kisa msj atmak yeterli gerisi sans isi tabii baska biseye daha gerek varmi bilmiyirum ama her araca expertiz yapmak o aracta alacagim kari minimuma indirir

Üye161 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - elite

Sürüp testte edersiniz.

kaportadan anlarim etrafinda iki tur atsam bilirim ufak aletle boyasina bakilir degisen varmi hemen anlayabilirm su ana dek iki arac aldim sattim ama sahsi araclarimdi kar amacli degildi motor veya km'sini anlayamam tabii bakim defterinden az cok kmsi belli olur kazali mi degilmi bakmak icinde kisa msj atmak yeterli gerisi sans isi tabii baska biseye daha gerek varmi bilmiyirum ama her araca expertiz yapmak o aracta alacagim kari minimuma indirir

Üye317 yazı
işin piri değilim, aldığım araçlarda ticari olarak yani satmak için alınmış değil. Sağolsun çevremdeki araç alanlara ve kendime araç baktım sadece.
Bana kalırsa bir yerde kısmet :) kapalı bir kutu alıyorsunuz. Bazıları var çok nizami çalışıyor, nasıl ayar çekiyorlarsa, sonra araç salıyor kendini :) hava yastığı ve bilimum ışıklar beyinden kapatılıyor, çalışmadığı halde sorunsuz deniyor ve bunları anlayamıyabiliyorsunuz.

Km yi hem kayıtlardan hem aracın yıpranmasından bariz farkettirmiyorsa, pek önemsemiyorum. Satıcınında tavırlarına da bakarım. Galeride mesela bir kaç kişi çalışıyorsa, iki kişi gidip ayrı ayrı şahıslarla aynı anda konusuruz. Çapraz sorgu gibi. Genelde birbirinden farklı yanıtlar gelebiliyor :)

Mesela gecen arkadaşa doblo aldık. satıcı 2 kardeş, birisi aracın tanıdıktan olduğunu söylerken, diğeri aracın ne işte kullanıldığını ve sahibini tanımadığını filan iddaa ediyolardı :)

hakkınızda hayırlısı olsun diyim. ayrıca yılda bilmem kaç aracın üstünde araç alım satımı sahış olarak yapamadığınızı duymuştum. Firmalaşmanız gerekiyor.