Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Buharli Oto Yikama Yurtdisi İcin Önerileriniz

BaşlatanmustafaPOLTTarih05/12/2013 03:07:42Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye3 yazı
Merhaba arkadaslar, ben yurtdisinda yasiyorum ve sermayesinin cok az oldgunu düsündügüm Mobil buharli oto yikama isine girmek istiyorum fakat kafam cok karisik..
Baslangicta bu isi kücük capta yapmayi planliyorum yani öncelikle kücük bir araba, arkasina buharli bir yikama makinesi ve en önemlisi akilda kalabilecek bir marka isim..

Siz böyle bir is kurmayi planlasaydiniz nelere dikkat ederdiniz??
Marka, isim yada reklam konusunda tavsiyeleriniz nelerdir??
Ödeme ve randevu talaplerini nasil karsilardiniz internet üzerinden üzerinden bunlari yapsam mantiklimidir..

Müsteriyi yormadan, sikmadan, eglenceli bir sekilde bu isi nasil yapardiniz ve ilerisi icin nasil büyütürdunuz böle bir isi... Simdiden cok tesekkür ediyorum..

Yerleşim Avusturya / TirolMeslek Muhasebe
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Yeni Üye57 yazı
Mantikli bir iş. Akilda kalabilecek bir isim / ünvan ile inceden inceden baslayabilirsin. Basinçli yikama makinesini calistirmak icin ya musterinin evine/isyerine gittiğin yerde uzatma kablosunla elektrik alacaksın yada 2 Kwa'lik honda bir jenaratör ile işini rahatça gôrebilirsin. Online web uzerinden saat saat randevulu bir sistem harika olur.hatta sadece web ile caliş.diger türlü cep telf. vererek herkes ust uste arar durur bocalar , işe yetişemez olursun birdahada kimse aramaz musteri kaybina ugrarsin.iki tane diksiyonu duzgun kiz olacak giydirceksin mini şortu bak sen iş oluyormu olmuyormu seyret.mobil aracinda degisik bir reklam giydirme reklamla cikarsan yollarda dikkat ceker. Peki Mobil bu şekilde varmi orlarda halihazirda bu isi yapan ?

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Gyda
Yeni Üye3 yazı
Öncelikle tavsiyeler icin tskk.. Buharli ic dis temizligi yapan yerler var fakat örnegin bana en yakini 500 km ve bu yerlerde arastirdigim kadariyla cok pahalli hem ayrica bu isi mobil yöntemiyle yapan hic yok.. Online randevu sistemi gercekten cok mantikli... Arabayi giydirme olayi, markasi, is kiyafeti ve hatta rengi iyi bir sekilde biraraya getirmek lazim.. varsa tavsiyeleriniz yazin lütfen.. ve ayrica bunun yaninda yine maliyetinin düsük oldugunun düsündügüm fakat müsterilerin cok cok hosuna giden esantiyon seylerle yani kalem, cakmak, anahtarlik, cocuklarin dikkatini ceken ama kendi markamizla yapiskan vb. seylerle baslangicta akillarda kalabilmek ilk tercihlerim gibi gözüküyor...... ve ayrica bu isin bir sloganida olabilir.. kisa ve öz ne olabilir.. önerilerinizi bekliyrum..

Yeni Üye35 yazı

merhaba ben k.ırak ta geçen yıl bu zamanlar oto kuaförü actım. 6 ay kadar ortağımla işlettik. sonra dükkan 2 kişiyi doyurmayınca ortağıma devrettim. gelelim buharlı yıkama konusuna. bizde 5000 euro ya kore malı buharlı makina aldık ama 15 gün çalıştırıp kaldırdık. makina harikaydı ama tazyikli makina olmadan olmuyor. buralar az gelişmiş, yollar berbat. kışın çamur, yazın toz fırtınaları. makinayı türkiyeye geri gönderdim . Avusturya da noolur bilmem ama buharla yıkamak biraz zahmetli. sonuçta buharla yumuşattığın kiri bezle sıyırmak zorundasın. ama bitince araba pasta cila çekilmiş gibi çıkıyor. başka sormak istediğin brşey varsa ben burdayım.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye3 yazı
merhabalarr... önceliklle cok tskkr edrim bilgi icin.. Burada tazyikli yikama icin bir yer acmak mantikli ama mobil yikamaya göre biraz maliyetli olur diye düsünüyorum.. Bu isi en az maliyetle yapmak istiyorum cünkü fazla param yok o yüzden mobil olarak düsündüm.. Yakit(diesel) giderim olur ama en azindan kira olayim olmaz.. Burada en düsük kira 1000€ dan basliyor sonucta iyi bir para aylik bukadar yakit yakacagimi zannetmiyorum... Bir depo diesel ortalama 70€ ve bununla sehir icinde arabamla yaklasik 700km yaparim yani bunu baz alip düsünürsem dükkan kirasina göre göre araba olayi daha mantikli....

Burada arastirdigim kadariyla almanyada kullanilmis buharli makinalarin fiyat araligi 500€ ile 1500€ arasinda, aracimda var.. yani aslinda baslangicta bu isi ek is gibi yapmak yani tek basima, tek araba, tek makina ama kagit üzerinde yani reklamiyla ismiyle profosyonel gibi görünmesi benim icin piyasada tutunmami saglayabilir... Insanlar icin güvenilir bir imaj olmasi lazim.. Biliyorum bu sekilde cok zor olacak ama en ezindan 3-5 ay kadar bu sekilde yaparak geliriyle gideriyle is konusunda daha mantikli karar vermek istiyorum.. Burada toplu tasima araclari cok az kullaniliyor herkesin özel arabasi var ve her gün islerine özel araclariyla gitmek zorundalar ve örnegin burada dünya kadar is yerleri oteller ve fabrikalar var ve ortalama bir fabrikanin oto parkinda en az 400 arac var ve neredeyse pazar gunleri haric insanlarin hic arac temizligi icin hic vakti yok.. ic temizlik olayi zaten hic yok.. ben bu sekilde insanlar calisirken, isyerlerinde, fabrikalarda zamanlarini calmadan mobil olarak hem ic hem dis temizligini yapmak düsüncesi icerisindeyim... Tabii bunlarin hepsi baslangic icin :)

Yeni Üye14 yazı
Mustafa bey ben yaklasik 1 sene önce ayni sistemi öberösterich bölgesinde düsündüm bayada bir arastirma yaptim neredeyse yer bile kiraliyordum sonra eski isyerimden aradilar ve tekrar bir firmaya girmek zorunda kaldim kiralayacagim yer de muhtesemdi petrol sirketinin bosalttigi bir yer bulmustum 2, el araba satis icin bile alani vardi arac yikama bölgesi vardi ama su aritma makinasi arizaliydi bu sebeple buharli yikama sistemini arastirmistim.aslinda cok mantikli bir sistem müsterilerin evine gitmek buharli yikama yapmak cok mantikli bir is üstelik avusturyada bu sistemi kullanan pek de bir yer duymadim.burada herkez kendi aracini kendini temizliyor oto kuaförlerde ise ic dis temizleme oldukca maliyetli ve kisi kendisi yapmaya calistiginda pekde zamani yok genelde makinalarla sadece dis yikama yaptiriyorlar buda ortalama 9-10 euro civarinda ben sahsen evime gelen bi sistem isterdim ic dis temizlik icin en az 100-150 euro verecek kisiler var her sey tamam ve mantikli lakin bu isin finanzamt ( maliye ) bölümünü düsünüyorum acaba onu nasil hallederim diye acaba mobil sirket kurulurmu yada mobil fatura kesmek icap eder ki eminim finanzamt bu konuda takip de eder bilmiyorum eger aklinizda degisik bir fikir varsa bilgi paylasabiliriz bende hala dusunuyorum ve merakla arastiriyorum..

Yerleşim Avusturya / Denizli
Üye215 yazı
işin pratiğine bakarsak biraz, buharlı yıkama da olsa belirli bir alan gerekecek. Otoparktan aracı almak ve muhakkak etrafı müsait olan en az 4-5 mt lik bir alan lazım. Diğer araçlara zarar vermemek için.. Araç yerinden kaldırılacak dolayısıyla araç sahibi bu işi ya kendi yapacak ya da size anahtar verecek. Ayrıca bu işin bir gürültüsü de olur sanırım. Jeneratörle enerji elde etmek daha da gürültülü olur. Her iş yerinin bu şekilde müsait yerleri olur mu? Meskun yerlerde gürültü olursa bu da önemli.. Araçlara belki sigorta da yapmak gerekir yada bir taahhüt. Oluşabilecek hasarlara karşın.. Avrupalı bu konuda karşıdakini fazla düşünmez.. Hasar olursa ister karşılığını.. İşin vergisel yada belediyesel tarafları da ayrı araştırma konusu..
Bunları fikir jimnastiği olsun diye yazıyorum.. içiniz kararmasın..her şeyin çözümü olur elbet..yeter ki karşılayacak kadar kazanç olsun..

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Tekstil