Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Memlekette Neredeyse Hic Yok!süper İs Teklifi!!

BaşlatanberbudiTarih23/06/2008 23:52:39Yorum23

İlk mesaj
merhabalar..
ben almanya da yillardir waffel,crep ve avrupa menseili pasta üretimi yapan bir isletmenin sahibiyim.ancak son 4-5 yildir alman ekonomisindeki düsüs bir cok sektörü oldugu gibi bizide bitirme noktasina getirdi..neredeyse bir yildir yaptigim ciddi arastirmalar neticesinde ülkem de bu isi yapanlarin sayisinin yok denilecek kadar az oldugunu gördüm.onlarda istanbulda üc dükkan bursada ,ankarada,antalyada birer dükkan ile SINIRLI.inanin bana adamlar adina waffel,crep demeye bin sahit gereken ürünlerini fahis fiyata satiyorlar.üstelik vallahi millet almak icin kuyrukta bekliyoo.söyle söyleyeyim günümüz sartlarinda bir waffel in en yüksek maliyeti türkiye de 1.85 ytl.en ucuz satan bursa da oda 5 ytl ye satiyor..anlatmak istedigim ögrencisi cok olan sehirlerde özelliklede ESKISEHIR DE yapilabilecek en ideal is..dükkan acma maliyetide oldukca düsük.bütün makinalar ve arac gerecleri ile en fazla 10000-13000 ytl ye gereksinim var.üstelik cok kücük bir dükkanda büfe tarzi satis yapmak en akillicasi.tabii en önemli sorun bu isi yapabilecek ustalari bulabilme olasiliginiz neredeyse yok gibi..ben benimle bu isi eskisehirde yapabilecek ortaklar ariyorum..ortak aramamin sebebide bir ayagimin avrupa da olmasidir..gidip gelmek zorundayim..yada bütün ekipmani kurup iside ögretebilirim.
okey

Yerleşim ALMANYA / DüsseldorfMeslek İmalat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
23 yorum
merhabalar..ben yillardir almanya da waffel,crep ve avrupa menseili pastacilik üzerine büfe tarzi satislar yapan bir isletmenin sahibiyim..son bir yildir yaptigim ciddi arastirmalar sonucu bu isi kendi ülkemde yapan isletmelerin sayisinin neredeyse yok denilecek kadar az oldugunu gördüm..özellikle ögrenci sayisi fazla olan(ESKISEHIR,CANAKKALE,IZMIR,SAMSUN ve KONYA) gibi sehirlerimizde acilabilecek waffel krep büfeleri cok is yapar diye düsünüyorum..söyle söyleyeyim topu topu türkiye genelinde 19 isletme oldugunu ögrendim.bunlarin 14 tanesini bizzat görerek izleyerek takip ettim.inanin millet e özelliklede waffel i yetistiremiyorlar..üstelik oldukcada fahis fiyata satiliyor..bir porsiyon waffel in ülkemdeki maliyeti günümüz sartlarinda 1.85 ytl..en ucuz satilan yerde 5 ytl..yani kar marji neredeyse % 150-200.biliyorum simdi bana bu kadar kar marji olan bir isi neden kimse yapmiyor diyeceksiniz..söyleyeyim.cünki yapamiyorlar..bu sektörde isi bilen eleman bulamiyorlar..bulsalarda is icin gerekli makina ve diger arac gerekleri avrupadan tedarik etmek zorundalar.(bu malzemeleri tr de satan firmalarda var ..iki tane ..ancak avrupadaki fiyatlari ile kiyaslanmayacak kadar yüksek fiyat isteniyor).sözün kisasi ben yukarida saydigim sehirlerimizden birinde bu isi yapamaya karar verdim.malzeme ve eleman tahsisinide ben yapacagim.bana benimle calisabilecek,yasadigi sehiri iyi etüt edebilen ortaklar ariyorum..bu arada isin bütün maliyeti tas catlasa 10000-13000 ytl..tabii dükkan yeri haric..zaten bu is icin o kadar ahim sahim lüks yere de gerek yok.is cok farkli oldugu icin kisa zamanda duyulacak,kendi reklamini kendisi yapmis olacaktir..yada baska tekliflerle gelen arkadaslarada yardimci olabilirim..
okey

Yerleşim ALMANYA / DüsseldorfMeslek Ymalat
merhaba arkadaslar!
sanirim bu sitedeki bir kac notumu okumussunuzdur.gözden kaciran arkadaslar icin kisaca anlatmak ve teklifimi sunmak istiyorum.ben almanyada waffel,crep ve degisik avrupa mutfak kültürüne sahip pastacilik sektöründe hälen faaliyet gösteren bir isletmenin sahibiyim..islerimi ülkeme kaydirmak istiyorum..en büyük kozum ülkemde bu isi yapanlarin yok denecek kadar az sayida olmalari..özellikle eskisehir,izmir,samsun,konya,canakkale,antalya gibi ögrenci yada turist potansiyeli olan sehirlerimizden birinde isletme acmak istiyorum..kendine ait dükkani olan yada hali hazirda baska sektörde de olsa isletme sahiplerine masraflari( sanayi tipi waffel ve crep makinalari,toz mix ve bunun gibi ham maddeleri) tarafimca karsilanmak üzere ki en az 10-13000 ytl tutar.(DÜKKAN ICIN GEREKLI TADILAT YADA BASKA DEGISIKLIKLER HARIC)ortaklik teklif ediyorum.is cok karli..bir porsiyon waffel in ülkemizdeki maliyeti en fazla 1.85 ytl..türkiyede bu isi yapan 19 isletmeden en ucuz olani 5 ytl ye satis yapiyor..üstelik millet kuyrukta beklerken..yani kar marji cok yüksek.%150-200 GIBI!ilgilenen arkadaslarin benimle temasa gecmelerini bekliyorum..
okey

Hocam cahilliğime verin ama waffel nedir bilmiyorum . Şöyle internette baktım ama pek bir şeyde bulamadım . Tam olarak ne olduğunu yazabilir misiniz?

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Di?er
BEN ÇANAKKALEDE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİGA İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİNDE OKUMAKTAYIM GERÇEKTENDE BİGAD ÖGRENCİ NÜFÜSÜ FAZLA AMA ÖGRENCİLER KENDİLERİ İÇİN BİGAD HİÇBİRSEY OLMADGNDAN OKADAR ŞİKTEÇİLERKİ ÖZELLİKLE YEMEK VE EGLENCE BENCE WAFFEL KREP BÜFELERİNE ÇOK İHTİYACI VAR AMA TABİKİ FİYAT UYGUN OLDUGU SÜRECE!
sema173301

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ö?renci
Waffel ve krep isinden bahsediyor abimiz, yani yumu$ak gofret....yapimi kolay.krep e benziyor ama sanirim un miktari biraz daha fazla. tam Türkce karsiligi Gofret oluyo ama , bildigimiz gofret degil. Tost makinasi tarzinda bi maüstüne pudra sekeri yada recel tarzi tatli seyler döküp servis ediyorsun, makinenin icine karisimi döküyorsun, pisiyor hafif citir..Sanirim abinin kasdettigi de bu , sadece Waffel in kendisi degil, yani üstüne de biseyler konulabiliniyor istege bagli olarak. Yani Krep teki gibi. Fransizlarin tatlilarindan. peki simdi ukalalik olmasin da, o zaman niye biraz daha kapsamli yapmiyorsunuz abi siz bu isi, yani ek olarak bikac tatli daha?mesela mousse, yada sekil yapabilirsiniz yildiz filan bu Waffel'lara. daha bi alimli olur. birde maliyeti yine cok düsük ama cayla servis olabilir, yada kombo menü gibi cayla sunabilirsiniz. bilmiyorum kabalik yapiyorum sanmayin sakin. sadece ek fikir. bizim insanimiz zaten unlu mamülleri seviyor. saticak endisesi olmaz bile bence, hemde bir yenilik.
Abi sanirim Almanyadan, almanyada bile kermesler filan oldugunda satnd aciyor bu saticilar. ve acikcasi da iyi para yapiyorlar.

Yerleşim Türkiye / EssenMeslek Ö?renci
Istanbulda yapmanizi ve izmir, yada ankarayi tavsiye ederim sadece, kanaatimce ...Büyü sehirler yani....konya eskisehir ..bence bu is tutar ve büyük oynamali.

Yerleşim Türkiye / EssenMeslek Ö?renci
Aydınlattığın için teşekkürler ZinZin. Sen anlatırken benim canım çekti:)

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Di?er
ZİNZİN ÇANAKKALEYİ UNUTTUN!!!!!!!!!!!!!!
sema173301

NEREDE ÖĞRENCİSİN MERAK ETTİM DOĞRUSU
sema173301

Eskişehir'de neredeyse her cafede var...
Sakın insanların umudunu kırma, belki de sahip oldukları tek şey "O"dur

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Turizm
arkadaslar..
waffel denilen ürün,üc asagi bes yukari zinzin nick i ile sitede bulunan kardesimizin anlatmaya calistigi hafif tatli bir hamur isi..türkce karsiligi gofret ancak LEZZET olarak gofretle hic bir alakasi olmayan farkli bir lezzet..söyle söyleyeyim..waffel hamuru (sadece hamuru) basta yumurta olmak üzere 20 KÜSÜR CESIT gida ham maddesi gerektiren bir ürün..üstelik hamurun biraz akici kivamini her defasinda ayni seviyede tutturabilmek gercekten büyük ustalik gerektirir..pismis waffel sanayi makinalarinda bir kenari 15-19cm olan kare seklinde 3cm kalinliginda gofret desenli sekilde piser..pistikten sonra kare seklindeki waffel in tam yarisina arzuya göre sicak cikolata-muz dilimleri karisimi yada dondurma veya recel cesitleri veyahut gercek cilek mandalina gibi akliniza gelebilecek her türlü tatli gidaya uygun karisimalardan bolca sürülebilir..sonrasinda waffel icine bir sey sürülmemis diger tarafindan sürülmüs tarafina dogru kapatilir..kagit tabakta servis yapilmadan önce istenirse findik ceviz vs üzerine serpistirilir..tabii pudra sekeri ile.....CREP se cok bambaska bir lezzettir.yukarida saydigim sürülen ic malzemelerin hamuru türk gözlemesine benzeyen ama farkli bir tatda olan hamura ilave edilir ve tipki köylü kadinlarimizin yaptigi tandir sac ta pisen sekli alir..zaten crepte aynen sacta piser..türkiyede crep azda olsa yapiliyor..ancak waffel cok cok az yerde var..crep cesit olmasi bakimindan gerekli..bunlarin yaninda fransiz pogacasi olan coriesant ve baska cesit hamur ürünleri gercekten tutucaktir..bir arkadasimiz eskisehirde bunlardan her cafe de var diyor..sanirim arkadas ürünü yanlis anladi..cünki ben eskisehirde böyle bir yer görmedim....ayrica bu konu ile ilgili olan arkadaslardan ciddi manada bolca msj aldim..artik nasip kinle ile degerlendirmek istiyorum..allah hayirli ve helal kazanclar nasip eder insallah..
okey

arkadaslar en son yazdigim yorum un son cümlesinde bayagi özel msj aliyorum nasipse artik kimin ile demek istemistim..kinle degil..özür dilerim..bu arada zinzin NICK isimli kardesimize tesekkür ederim..cok güzel etüt yapmis olayi..waffel gercekten az maliyetli ancak satista cok kazanclidir..evet ben sadece dükkanimda degil..almanya,hollanda,danimarka,avusturya ve isvicrede ki özel günlerde(KERMES-DINI BAYRAMLARINDA VS)standlar aciyorum..bir kac yil öncesine kadar iki üc günlük islerde(kermeslerde bir kermes en fazla dört gün sürüyor)avrupa da dahi önemli sermaye sayilabilecek ciddi cirolar yaptim.ANCAK son zamanlarda avrupada ki özeliklede almanya daki inanilmaz ekonomik SIKINTI bizi de etkiledi..gercekten millet ac artik..ve sokaklarda yürüyüs ler,protestolar yapiyorlar..ben 13 yildir avrupa dayim..tr de lise ikinci sinifta buraya geldim.sonra ünüversiteye girdim..isletme fak.ekonomi mezunuyum.ögrencilik yillarimda fransiz bir pastacida calisirken isi ögrendim..mezun olunca alti ay bankada calistim baktim maasla ayin sonu zor geliyor. ne anami ne babami nede cevremi dinlemedim istifayi basip bismillah deyip kendi isime basladim.hemde yemin olsun tek kurus destek almadan.sadece borclandim.tek makina ile basladim ve derken is bu günlere geldi ..simdi yanimda 14 MAKINA ve yedi insani istihdam ederek.( burada bir iscinin isverene maaaliyeti en az 1300 EU maasla SIGORTA VS ILE 1965 EU DUR o da 1300EU neredeyse asgari ücrettir) .demek istedigim is artik türkiye,hindistan cin de..ne diyelim hayirlisi olsun. bu sitede cok güzel fikirleri olan arkadaslar var..inanin hepsi hadii demeye bakiyor.yani icraata..bir seyi kafaniza koymussaniz yapacaginiz is icin o isi bilen birilerine danisin..ama sadece danisin...akliniza yattimi birakin milleti.isinize bakin.millete kalirsa.vay zaman kötüymüs,vay memleket bitmis. yok her kez o isi yapiyormus,yok sacmaymis gibi sözlerle moralinizi bozarlar sevkinizi kirarlar.her kez nasibini yer..
okey

berbudi kardeş sana mail atmıştım fakat gelmedi herhalde.Ben istanbul'da yaşıyorum.Önerdiğiniz işle ilgilenmek istiyorum.Sadece merak ettiğim ortaklık koşullarınız nedir? yilmaz.ozkan@hotmail.com dan irtibata geçerseniz sevinirim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
selam berbudi bu işi edirnede yapmayı düşünürmüsünüz edirnede öğrenci potansiyeli yüksek üniversite civarında bir yer ayarlaya bilirim.yalnız ben bu işten anlamam eleman işini ayarlayabilirsen ortak olabilirim.
aras

Yerleşim TürkiyeMeslek Serbest meslek
Sayın Arkadaşım !
Bahsettiğiniz iş kolu Alanya da pek çok, Alanya da devamlı oturan 10.000 Alman vatandaşı var. Birisi aynı iş kolundan açtı ama başaramadı zannedersem.
Gine de denemekte yarar var dersen görüşelim.
Bendeniz otel işletmeciliği yapıyorum.
Okur yazar almanca da bilirim.
Semayem de var.
Saygılar
Yaşar

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Turizm
Berbudi bey araştırmanızı nasıl yaptınız cok merak ediyorum, waffel senelerdir Türkiyede var hemde en basit kafesine kadar, ayrıca belli başla semtlerde Waffel House'lar var ki bu işin hakkını vererek yapıyolar, benim şahsi düşüncem waffel modası geçmiştir, ama bir Alman pastanesi açabilirseniz harika olur, pastaları, çörekleri, ekmekleri çok lezzetli oluyor. Orta sınıf ve üstü semtlerde iş yapar.
İyi Çalışmalar.
Bu dahil bütün genellemeler yanlıştır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Otomotiv
Arkadaşım, Eskişehir için söyleyeyim. Hemen hemen her cafede zaten waffle ve krep mevcut.
Sakın insanların umudunu kırma, belki de sahip oldukları tek şey "O"dur

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Turizm
selam bende yillar once almanyadan turkiyeye donenlerdenim antalyada yasiyorum waffel cafe kurmak icin arastirma yaparken sizin yaziniz cikti karsima heyecanlandim sizinle gorusmek isterim jasmin_arpaci68@hotmail.com mail adresim saygilar
y.arpaci

valla ben waffel isiyle samimi ilgileniyorum atalyada vardir muhakkak ama ben gormedim gelin bismillah diyemim haber bekliyorummailimi yazmistim bana ulasin
y.arpaci

slmlar bende yazınızı okudum ve genel olarak katılıyorum düşüncelerinize ....
benimde sizin düşüncelerinize paralel fikirlerim var hatda daha acıkcası özellikle bu waffel konusunda başlamak olmak üzere olduğum geleceğini cok aydınlık gördüğüm bir proje hakkında sizinle en kısa zamanda görüşmek isterim ....

düşüncelerimizle ve fikirlerimizle uzlaşabileceğimizi düşünüyorum yazılarınızı okuduktan sonra ...

ESAD.1@HOTMAİL.DE

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Serbest meslek
Yazdıklarınıza kesinlikle katılıyorum, iş ve ortaklık konusunda detaylı görüşebiliriz
bdiler@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
berbudi isimli arkadasin hem ticarethanelerini biliyor hemde kendisini cok yakinen olmasada mekanlarinda defalarca bulundugum icin ve karsilikli sohbetler ettigimiz icin taniyorum..adam yüksek tahsilli olmasina ragmen baska bransda calisiyor.waffel ve pastaciligi ünüversiteye giderken harcligimi cikarayim diye girdigi bir fransiz pastacinin yaninda yillarca kalarak ögrenmis..dürüst ve gercekten sözünün eri birisi.iyi de bir vatanseverdir..o da tipki benim gibi almanya bittiii diye bagiranlardan..ancak o benim gibi bagirmakla kalmayip isi icraata dökmüs izmirde hic tanimadigi bir isletmeci ile (kagit üzerinde bir birlerine karsi olan ticari sorumluluklarini belgelendirerek)ortak bir isletme acmistir..izmirde ki yerini bende gördüm.sanirim bir kac ay oldu..hem pastacilik,hem waffel hemde crep yapiyorlar..diger pastahanelerden farklari pastalari bile avrupa tarzi pastalar olmasi..alper bey yani berbudi türkiyede baska sehirlerde de isletmeler acacagini söylemisti..ama simdi yapar mi yapmaz mi bilmiyorum..ancak izmirde ki isinin cok iyi giitigini biliyorum..cok ciddiyseniz size özel mesajdan tel nosunu verebilirim.(tabii öncelikle kendisinden müsade almak sarti ile).cünki alper bey inanin cok mesgul..sanmiyorum ki internet e devamli ayiracak zamani bulabilsin..adamin almanya da iki hollanda roterdamda ve tr izmirde birer isletmesi var..

Yerleşim ALMANYA / KölnMeslek Ticaret