Ben Yurtdisinda yasayan bir girisimciyim. Bircok girimsimci gibi hedefim en iyiyi en iyi sartlarda piyasaya sunmak ve buyumek. Fakat yaptigim arastirmalar gercekten de cok carpici. Gerci bunu dunya biliyor ama kendi gozlerimle gormem beni gercekten de daha cok sasirtti.
Mesela gecen hafta Almanyanin moda alaninda kalbinin attigi Dusseldorf sehrinin bir kazasi olan Neuss'a gittim. EUROMODA adinda buyuk bir komplekste yaklasik 500 tane irili ufakli toptancilar var. Bir o kadar da civarinda var. Tabi buraya kadar hersey normal ama gordugum su ki bu 500 firmanin 450ye yakini uzakdogulular. Yani basta CIN olmak uzere Endonezya Kore Malezya gibi ulkeler. Hatta calisanlar bile kendi halki. Sattiklari urunler gercektende ikinci sinif ama tikir tikir isliyor gozukuyordu.
Benim anlayamadigim bir moda sehri olan Dusseldorfun nasil boyle Uzakdogulular tarafindan boyle istila edilmesi. Acaba gercekten de bu ulkelerin urunlerine talep var mi? Cok da kaliteli olmasa da yine de giyilmeyecek gibi degil bu urunler. Ustelik fiyatlari o kadar da cazip ki.. Mesela burda rahatlikla 30€ ya satabilecegin bir ayakkabi ortalama 8€.. veya 10€ luk bir kemerin gelisi 2€.. Yani cok Yuksek kar orani sagliyorlar. Genellikle de calisma sistemleri al gulum ver gulum.
Sizce bu ulkelerin urunlerini satmanin IYI ve KOTU yanlari nelerdir?
BUYRUN YORUMLAYIN.
Saygilarimla