Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Çin Mallari Hakkinda !!

BaşlatanCanjuniorTarih22/06/2008 13:43:37Yorum20

İlk mesaj
Yeni Üye94 yazı
Selam arkadaslar,

Ben Yurtdisinda yasayan bir girisimciyim. Bircok girimsimci gibi hedefim en iyiyi en iyi sartlarda piyasaya sunmak ve buyumek. Fakat yaptigim arastirmalar gercekten de cok carpici. Gerci bunu dunya biliyor ama kendi gozlerimle gormem beni gercekten de daha cok sasirtti.

Mesela gecen hafta Almanyanin moda alaninda kalbinin attigi Dusseldorf sehrinin bir kazasi olan Neuss'a gittim. EUROMODA adinda buyuk bir komplekste yaklasik 500 tane irili ufakli toptancilar var. Bir o kadar da civarinda var. Tabi buraya kadar hersey normal ama gordugum su ki bu 500 firmanin 450ye yakini uzakdogulular. Yani basta CIN olmak uzere Endonezya Kore Malezya gibi ulkeler. Hatta calisanlar bile kendi halki. Sattiklari urunler gercektende ikinci sinif ama tikir tikir isliyor gozukuyordu.

Benim anlayamadigim bir moda sehri olan Dusseldorfun nasil boyle Uzakdogulular tarafindan boyle istila edilmesi. Acaba gercekten de bu ulkelerin urunlerine talep var mi? Cok da kaliteli olmasa da yine de giyilmeyecek gibi degil bu urunler. Ustelik fiyatlari o kadar da cazip ki.. Mesela burda rahatlikla 30€ ya satabilecegin bir ayakkabi ortalama 8€.. veya 10€ luk bir kemerin gelisi 2€.. Yani cok Yuksek kar orani sagliyorlar. Genellikle de calisma sistemleri al gulum ver gulum.

Sizce bu ulkelerin urunlerini satmanin IYI ve KOTU yanlari nelerdir?

BUYRUN YORUMLAYIN.
Saygilarimla

Yerleşim Belçika / LimburgMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
20 yorum
Üye243 yazı
Acaba çin mallarını direkt ithal etsek, minimum ne kadar sermaye ister?

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ticaret
Yeni Üye6 yazı
Bence uzakdogu mallarinin kalitesiyle alakali olan bir durum bu, ben de Almanyadayim su anda, ebay e bakacak olursak uzakdogu mallari sudan ucuz, mp4 calarlarin gecen aylarda fiyatlari 30 Euro civarindaydi. ama su da var:
Bu fiyata gelecek kaliteyi düsünmemiz gerekiyor, ki ben bu yüzden Uzakdogu mallarina pek sicak bakmiyorum. Su anda 8 euroluk ayakkabiyi alip bir yilda bir nike ayakkabisi kadar masraf edeceksem , bunun bana pek de bir hayir getirecegini söyleyebilmek mümkün olmaz herhalde...
Ama satariz, orasi ayri :D:D talep cok cünkü, abimizin yukarida belirttigi üzere Almanyada özellikle cok talep var, ama bir konuda katilmiyorum: TEKSTiL! tekstilleri berbat...neden bu konuda Almanya'ya ürünlerimizi tanitmiyor, ihrac i$ine girmiyoruz bilmem?
Almanlarin derdi ucuza koparabilmek, ama ucuzun ömrünün kisa oldugunu anlamiyorlar...Para derdi onlarinki. Kaliteli mali ucuza almak bu bakimdan daha iyi bir satis logosu olabilir bence...bir de yaptiklari tekstiller cok yönlü degil. gördügümü söylüyorum. Hatam olursa affola.

Yerleşim Türkiye / EssenMeslek Ö?renci
Yeni Üye6 yazı

maldan mala göre ihrac degisiyor, ama sanirim Toptan ve Container ile oluyor, sormu$tuk. Sanirim 10.000 sermaye ister bu is, icine gümrügü filan da giriyor. tabii ki hangi ülke, ona göre de degisir. ama 10.000 baslamak icin iyi bir fiyat denilmisti bize. Elektronik icin tabiiki!

Yerleşim Türkiye / EssenMeslek Ö?renci
Yeni Üye11 yazı
Merhaba abicim yzdıkların beni etkiledi.Benim hocam çin için derste şunu söylerdi:ÇİNDE UYUYAN Bİ DEV YATIYORDU ŞİMDİ O DEV UYANDI...
sema173301

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ö?renci
Yeni Üye2 yazı
hımm güzel ilginç o dev bizleri yutacak

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye26 yazı
avrupa lı çin malı alıyorsa dünya çinlilerden korksun.sonuçta herşeyin bir maliyeti var bu kadar ucuza böyle bir ürün nasıl yapılır ki?yada hangi şartlarda insanlar ne hallerde çalıştırılarak yapılır diye sormalıyız bence kendimize almadan önce...
Dipnot:bildiğiniz üzere Çin demek sadece kötü mal demek değil.
Carpe Diem

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Ö?renci
Yeni Üye90 yazı
çinde paraya göre üretim sözkonusu değilmi 1 liraya mal yap dersen o kalite beş liraya mal yap dersen o kalite.bence kötülemeyenlerin hepsi olayın maddi rekabetinden zarar görmüş kişi yada kurumlar.
mozdogan

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Gyda
Üye218 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ozdoganmu
çinde paraya göre üretim sözkonusu değilmi 1 liraya mal yap dersen o kalite beş liraya mal yap dersen o kalite.bence kötülemeyenlerin hepsi olayın maddi rekabetinden zarar görmüş kişi yada kurumlar.

Katılıyorum
Çok yorgun çok yalnız olabilirim
AMA ASLA ÇARESİZ DEĞİLİM...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye28 yazı
Made in China logosu gördüğünüz herşey kötü sıradan ve zararlı değildir arkadaşlar... Bunun en güzel örneğini çakma zippo larda görebilirsiniz... görünüşte değeri 5-10 lira arası değişen bi çakmağı 1 liraya aldığımı söylediğimde şaşıran çok insan görüyorum fakat Çin çakmak konusunda gerçekten çok iyi :D adamlar üstünde Türkiye yazan çakmağı yapıp bize gönderebilecek kadar iyi ve satılacağını kesin görebilen insanlar...

Ne yalan söyliyeyim. Hammade nin ucuz oluşunu en iyi kullanan ülkelerden biri... Bir de Java Adaları var bu işi ii yapan ama pek adı duyulmayan :D
İş yok diyenlere inat kendi işini kuran arkadaşlar ; emin olun doğru yoldasınız

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Yleti?im
Yeni Üye33 yazı
Çin halk Cumhuriyetinden ne ithal etmek istiyorsanız,biz yanınızdayız.

Çinde kurulu firmamizla ,ozellikle avrupali firmalara cinden yapmakta olduklari ithalatlari konusunda,danismanlik ve gozetim hizmeti vermekteyiz.Cinden yapacaginiz ithalatlarda,urunlerinizde herhangi bir
kalite,odeme,yukleme,gumruk problemleri yasamamaniz icin,tum sorumlulugu aliyoruz ve sizin gozunuzle urununuzu kontrol ederek,risksiz sekilde size gonderiyoruz.Yeni bir urune ihtiyac duydugunuz zaman,urunu sizin icin biz arastiriyor en uygun fiyat ve
kaliteye sizin icin sagliyoruz.Bu mailimizle ,sizin gibi degerli bir firmanin,satinalma departmani gibi Cin Halk Cumhuriyetinde hizmet vermektir.

Nihat AYDIN

HI-VISION CO,. LTD.

2304 Room. Internatioanl Science & Technology Building , Shennan zhong
Road, Shenzhen,China.
Tel: 008613641404331 China
Tel:00905346710343 Turkiye
Fax: 86-755-83760854 ,83760096"
Msn: aydnihat@gmail.com

Yerleşim ÇinMeslek Ythalat / Yhracat
deleted19 yazı
arkadaslar bu işe ticari olarak baktıgımızda çin den mal ithal etmek cok doğal ve cok güzel(maddi olarak:)) adamlar dunyadaki en ucuza mal ureten ülke ve maliyetini sizin belirlediğiniz bir yer bi düşünsenize ne kadar mantıklı ve güzel.ben söyluyorum onlar yapıyor daha ne olsun.reel olarak baktıgınızda levi's lee Lcw adidas nike hp vs gibi markalar üretimlerini çin tayland hindistan ve pakistana kaydırmıs durumda.rodi bir türk markası ve onlar bile yatırımlarını oraya kaydırdılar fiyatlarını hernekadar arttırsalarda:)ama biz türkiye cumhuriyeti insanında su var.ya bu admlar yapamaz kardeşim mumkun değil biz türkler warken kim bu çinliler ya adamların boyları bile 1,30 beyinleri Allah bilir kactır diyip espiri yapıyoruz.ama onlara yetişmek için hiç ama hiç birimiz birsey yapmıyoruz. saygılarımla
İSMETOĞLU

Yerleşim / Yskenderun YzmirMeslek Esnaf
Üye2981 yazı
tüm dünya ticaret hacmi belli
bilindiği gibi dünyanın bir bölümünde ticaret daralıyor
pekiyi çin de neler oluyor orada bir daralma değil büyüme var
demekki dev uyanmış ve kapitalist dünyayı usul usul yutuyor
.ucuza kaliteli mal üretebilen kalacak , ayak uyduramayan bu kiriz sonunda
tarih olacak
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye4 yazı
slm. ben istanbulda yapmak istediğim bir iş için çinli bir makarrna ustası arıyorum bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaşları bekliyorum şimdiden çok telekürler....

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sanatçy
Yeni Üye13 yazı
selam arkadaşlar,
ben trabzon da deri ayakkabı üretimi ve toptancılığını yapıyorum.çin ve uzakdoğu ürünleri bizide çok etkiledi.bir arkadaşımız uzakdoğu malları pek kaliteli olmasada 30 euro olan mal 8-10 euro ya satıldığını söylüyor.doğru ama çoğu malları emitasyon ve sentedik ayakkabının dışı gibi içide deri olması çok önemli.aksi takdirde ayakta koku mantar iltihap vs.yolaçar.normal kalitede deri bir ayakkabı 6-12 ay rahatlıkla giyilir.ançak uzakdoğu mallarının çoğu 1-2 aydan fazla giyilemez.şimdi 30 euroya alınıp 1 yıl giyilen ayakkabımı karlı yoksa 8-10 euro verilip 1-2 ay giyilen ayakkabımı.
problem psikolojik
tüketici 30 yerine o an 10 euro veriyor ama aslında zararda.ünlü bir iş adamının sözü var.
'' ben ucuz mal alacak kadar zengin değilim''
emrullahsaka@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / Trabzon
Üye352 yazı
Arkadaşlar ben bir tekstilci olarak sürekli olarak Çin ve Pakistan malları dünyayı kasıp kavuruyor. Kalitesiz de değiller. Kot, gömlek, iç giyim, dış giyim....Bu ürünlerin yan çatmadaki etiketlerine bakarsanız hepsinin de uzakdoğu malı olduğunu göreceksiniz.Elektronik eşyalara baktığınızda ise en iyi markaların dahi toplama olduğunu ve bunlarında uzakdoğu malı olduğunu görüyorsunuz :-)) Sadece marka satın alıyorsunuz..
Ben sürekli ihracatla uğraştığım için biliyorum...Çin' in önüne geçilemez.Dünya ticareti uzakdoğuda dönüyor...
Herkese saygılar...
Nevateks Tekstil
www.nevatextile.com
Email: info@nevatextile.com

www.facebook.com/neva.tekstil
twitter: @nevateks
instagram: nevatextile

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Tekstil
Üye191 yazı
Arkadaşlar ben konuya farklı biyerden bakıcam.Çinde düşük maliyetler ve işçilik yüzünden çok sayıda firma yatırım için çine gidiyor.Dolayısıyla fiyatların düşmesine neden oluyor.Made in chına olunca kalitesiz sanıyoruz ama hemen hemen her üründe bir çin payı vardır.Çin artık bir süreci atlattı artık çin mallarının çoğu kalitesiz değil bunla ilgili çalışmalarını yaptılar Çin piyasayı ele geçirmiş durumda ve geleceğin yeni süper gücü ayrıca arkadaşlar türk cumhuriyetlerindede işçilik oldukça uygun...
ALIENWARE

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye3 yazı
tam aksine geçen seneye nazaran bu sene çin malları alımında %25 düşüş kaydedilmiş..bu nedemek oluyor..çin malından kaçının..beter olurlar işallah:))onlar yüzünden aç kaldık aç..adamlar bedava dandik dandik işler yapıyorlar..
eLMiNa

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ev kadyny
Yeni Üye7 yazı
Ben de bildiğim kadarıyla birşeyler paylaşmak isterim. Öncelikle Türkiye'nin en büyük perakendecilerinden birinde çalıştığımı söyleyerek başlamak istiyorum. Çalıştığım firmanın şu anda sattıığı tekstilin bir bölümü hariç diğer tüm ürünleri Çin malı. Ev eşyaları, mobilyalar, konsept ürünler, ayakkabılar ve aksesuarlar... Ürünlerin kalitesi gerçekten berbat denecek kadar kötü. Sebebi bildiğiniz üzere çok ucuza imal edilenlerin satış için seçilmesi. İnsanlarımızın bu konudaki duyarsızlığı da beni hayrete düşürmektedir. Pahalı alınan malın kaliteli olduğu yanılgısı inanılmaz hakim. 150-160 tl ye ayakkabı, 4000-5000 tl ye işe yaramaz mobilyalar alıp sonra inanılmaz sorunlar yaşayabiliyorlar. Geçenlerde gelen bir mailde müşteri, ürünlerin uzak doğudan geldiğini farkettiğini bu ürünlerle ilgili insan sağlığına zararlı maddeler içerip içermediğinin saptanması için kalite kontrolü yapılıp yapılmadığın sormuştu. Açıkçası ben dahil ofisimizdeki herkes güldü. Tabi ki böyle bir şey yok. Çünkü bu malların alınış şekli bunu gerektirmiyor! Her yıl düzenlenen fuarlara katılıp en ucuz görülen ürünler seçiliyor ve iç piyasamıza sürülüyor. Geçmişt hatırlayanlar olacaktır, 5 cente getirilen 100 adet lastik saç tokasının Çin'de geri dönüşümden kazanılmış maddelerden üretildiği saptanmıştı. Çin'deki geri dönüşüm apayrı bir güçtür bu arada.

Çin tüm bunları nasıl ucuza mal ediyor peki? Dünyanın en büyük petrol tüketicisi olan Çin'in en fazla petrol ithal ettiği ülke İran. Yani yanı başımız. Evet, iş gücü ucuz çünkü son yıllarda kırsalda yaşayan Çinlilerin % 40'ı şehirlere akın etti. Bu da ucuz işçi bulma kolaylığını destekledi ama bakarsanız bizde de işçi maliyetlerinin çok da fazla olduğunu söyleyemeyiz. O yüzden biz bu nüfusla ve hammaddeye bu kadar yakınlıkla nasıl bir dev olamıyoruz onu da düşünmekte yarar var. Benim düşüncem şudur ki, yakın zamanda Çin, üretim kalitesini de arttırarak pazarlama eksiğini giderdiğinde artık kalite ve fiyat bakımından önlenemez bir konuma gelecek. İşte o zaman neler olur, onu da bekleyip göreceğiz.

Saygılarımla.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ynternet
Yeni Üye92 yazı
Hocam benim iş yerim tahtakalede.çinde de ofisimiz var.çinde alacağın her hangi bir ürünü oradan takip edip size istanbuldaki adresimize kadar sağ salim yollayabiliriz.Yani birnevi takipçiniziz.
Malınız sağ salim gönül rahatlığıylan teslim edilir.

asiapazari@hotmail.com
0536 602 56 14
0542 325 11 37
ayhan

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Üye114 yazı
Merhaba Arkadaslar,
Arkadaslar siz cin mallarini kotuluyup duruyorsunuz ama baksaniza Cinde ofis acan arkadaslarimiz var acaba kac yildir ordalar onu da ogrensek cok iyi olur.Belki bize yardimci olurlar.Az cok cin hakkinda bilgiye sahibim bir arkadasimizin cin in shenzhen sehrinde ofisi varmis benim bildigim o sehirde genelde Elektronik ve saat isi yapilir.Ama arkadasimiz her konuda yardimci olabilecegini yazmis biraz dusundurucu????
Arkadaslar su anda aklaniza gelen tum yabanci markalarin hepsi Cinde uretiyor sadece cin degil urunu ne gore Sony cin de ,Panasonic,Toshiba,Samsung,Samsonite,Zara,Dolce gabbana,vs,vs..Bu listeyi uzatabilirim.Ama ayni sekilde Asyanin diger ulkelerinde de uretim yapiyorlar.Endonezya ,Taiwan,Flipin,Tayland.Hindistan,,,,
Arkadasin dedigi gibi Cin bunlari nasil ucuza mal ediyor: Yeni acilan Fabrikalar vergi den muaf,Elektrik bedava,Ustelik geri iade aliyorar.su anda iscilik ucretleri Turkiyenin Dogu sehirleri ile ayni,yani su anda bir ofisteki iscinin maasi 300 usd fabraka calisanin ise 250 ile 300 arasi degisiyor.Ama sunu da unutmamak lazim artik cin halki fakir degil zengilestiler .Fakir dediklerimiz su anda turkiyede ki yoksullardan daha zenginler..

Well Woodlinx Indonesia
CEO
Serefhan Temiz

Yerleşim Endonezya / JakartaMeslek Ythalat / Yhracat