Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Benim İşim Değil Ki . . .

BaşlatanGoldenistTarih03/05/2008 15:53:44Yorum6

İlk mesaj
Üye964 yazı
Öykümüz HERKES, BİRİSİ, HERHANGİ BİRİ ve HİÇ KİMSE adlı dört kişi hakkında.

Yapılması gereken önemli bir iş vardı ve HERKES, BİRİSİ’nin bu işi yapacağından emindi.

Gerçi işi HERHANGİ BİRİ de yapabilirdi, ama HİÇ KİMSE yapmadı. BİRİSİ buna çok kızdı, çünkü iş HERKES’in işiydi.

HERKES, HERHANGİ BİRİ’nin bu işi yapabileceğini düşünüyordu ama HİÇ KİMSE, HERKES’in yapamayacağının farkında değildi.

Sonunda HERHANGİ BİRİ’nin yapabileceği bir işi HİÇ KİMSE yapmadığı için HERKES, BİRİSİ’ni suçladı.

YAZARI BİLİNMİYOR
Büyüklük odur ki, hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır, kendini büyük değil küçük, zayıf, vasıtasız, hiç telâkki ederek, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana büyüksün derlerse, bunu diyenlere de güleceksin.( 1908 )

Bir adam ki büyük olmaktan bahseder, benim hoşuma gitmez. Bir adam ki memleketi kurtarmak için evvelâ büyük adam olmak lâzımdır; der ve bunun için bir de örnek seçer, onun gibi olmayınca memleketin kurtulamayacağı inancında bulunur, bu, adam değildir. ( 1908 )

Mustafa Kemal Atatürk

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Yeni Üye14 yazı
ilginç
paranız sizindir paranıza sahip çıkın

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye31 yazı
Herhalde herkes biraz kendini buldu bu yazida

Yerleşim Fransa / ParisMeslek Muhasebe
Üye181 yazı

mukemmel bi yazi ,gercektende bazi kesimler bu yazidan bisiler anlarlar.
Bosluga Bakip Dusunme

Yerleşim ALMANYA / AschaffenburgMeslek Hazyr giyim
Üye2981 yazı
sen ağa , ben ağa ;bu ineği kim sağa
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Editör5590 yazı
Ben işimde çırağın yapması gereken işleri eğer önüme gelmişse yaparım. Önüne gelen işi yapmayanı da hiç sevmem. Kurumsal işletme mantığına aykırı bile olsa bir işletmede benim işim değil yapmam diyen birinin işi yoktur.

Eğer kurum büyük ve önünüze gelen iş yapmanıza engel bir durum teşkil ediyorsa bile yapmanın yaptırmanın bir yolunu bulmalısınız. Savsaklanmış birişin yapılmasını bir şekilde sağlamalısınız. Aklı başında her patron bunu iç dünyasında bile olsa mutlaka takdir eder. . . . .
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye203 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - akinselcuk
Ben işimde çırağın yapması gereken işleri eğer önüme gelmişse yaparım. Önüne gelen işi yapmayanı da hiç sevmem. Kurumsal işletme mantığına aykırı bile olsa bir işletmede benim işim değil yapmam diyen birinin işi yoktur.

Eğer kurum büyük ve önünüze gelen iş yapmanıza engel bir durum teşkil ediyorsa bile yapmanın yaptırmanın bir yolunu bulmalısınız. Savsaklanmış birişin yapılmasını bir şekilde sağlamalısınız. Aklı başında her patron bunu iç dünyasında bile olsa mutlaka takdir eder. . . . .

Size kesinlikle katılıyorum. İyi bir tespit.
Bu dünyada herkes bir şey olmaya çalışırken sen hiç ol! Menzilin yokluk olsun. İnsanın çömlekten farkı olmamalı.Nasıl ki çömleği tutan dışında ki biçim değil içinde ki boşluk ise, insanı ayakta tutan da benlik zannı değil hiçlik bilincidir.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek