Merhaba arkadaşlar, uzun süredir ilgi ile takip ettiğim koniks'e üye olmaya karar verdim. Ben yurtiçinde ve yurtdışında birçok proje yapmış bazı ödüller kazanmış bir tasarımcı ve mimarım. Şimdi başka bir tasarımcı arkadaşımla beraber bir firma kurmak için çalışıyoruz. Firmamızın konsepti özel tasarım koleksiyon ürünü oyuncaklar ( hot toys, kidrobot gibi) ve özel tasarım T-shirtler olacak. Daha sonra ürün gamımıza çeşitli kıyafet ve aksesuarlar ekleyeceğiz. Tekstil konusunda Türkiyede bir sıkıntımız yok ancak oyuncaklar konusunda sıkıntımız var. Bu tarz bir oyuncak üretimi Türkiyede ilk defa yapılacak. Oyuncakların büyük bölümünü kendimiz atölyemizde üretebiliyoruz, ancak büyük parça işlerde neredeyse Türkiyede anlaşabileceğim hiç bir firma bulamadım. Çin bu konuda almış başını gitmiş. Ancak ben paranın dışarıya kaçmasını istemiyorum. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?
İkinci sorum ise, ben aslen İzmirliyim ancak İstanbulda yaşıyorum. Satışlarımızın çoğu internet üzerinden yapılacak. Şimdi bu tarz bir sektörde İstanbulda kalıp yüksek maliyet ve düşük yaşam standartlarına katlanmalı mıyım? yoksa İzmir'de çok daha düşük bütçeler ile bir yer kiralayıp orada üretim yapabilir miyim?
Fikirlerini benim için çok değerli. Şimdiden teşekkür ediyorum.