Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Romanya 'da İşyeri Açmak

BaşlatanfdenizTarih19/11/2013 00:29:48Yorum9

İlk mesaj
merhaba arkadaşlar
elimde biraz sermayem var ülke seçimi olarak romanyayı tercih ettim.oturum ve şirket kurulumu için orada evlilik yapacağım.Romanyada yapılabilecek iş dalı olarak neler var acaba.Denenmemiş farklı şeyler varsa köfte , kumpir ve her türlü yoruma açığım.Aslında Özellikle gıda üzerine cafe-restaurant tarzı bir şeyler düşünüyorum.kafamda birkaç şehir var bükreş,timisoara veya cluj tarafında. Değerli yorumlarınızı bekliyorum.

saygılar

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Gıda
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Bulgaristan ve Romanya da cafeler güzel is yapiyor kafeyi deniyebilirsin..denenmemis farkli seyler derken..is den anliyorsan maddi imkanin varsa hayvancilik önerebilirim balkanlarda karli is..
...

Yerleşim Bulgaristan / PlovdivMeslek Di?er
Romanya bitmiş baba şu anda en iyi iş yapılacak yer TÜRKİYE

Yerleşim Romanya / BucurestiMeslek Ymalat
selam bukres te donerci gibi biir bufe acmak iyi bir fikir sayilabilir, fakat herseyden once gelip lkeyi kndiniz tanisaniz daha iyi olur, sonra karar verirsiniz

Yerleşim Romanya / Bukres
Romanya'nın bir çok şehrini gezdim..Bükreş'ten tutun Braşov,Sibiu,Cluj-Napoca..Özellikle gözüme çarpan gidenler varsa bilirler Bükreş'.te Dristor kebap.Adamlar mükemmel bir girişimcilik örneği göstermişler ve Bükreş'te sanırım birçok şubeleri var benim gördüğüm 2 tane ve çok da merkezi yerlerde..Aynı zamanda döviz alım satımı da yapıyorlar restaurantın içinde exchange büroları var hatta türk olduğumuzu söyleyince biraz yüksekten bozdular..Dolayısıyla döner ve kebap işi tutar ama diğer şehirlere yönelmek lazım..Diğer şehirlerde bu alanda boşluk var ve döner kebap damak zevklerine uygun..

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Veteriner
Bükreş'de dristor kebab bir fenomen haline dönüşmüş gerçekten takdir etmek lazım.türkiyenin bay döneri gibi bir konsept oluşturmuşlar avmlerde ve güzel lokasyonlarda özellikle lipskanda köşedeki mekan para basıyor resmen,personelin çoğunluğu türk,bükreş benim kanaatim biraz doymuş döner sektörüne bu sayede taşlar yerine oturmuş zaten çok fazla bu işi yapan var.Benim gönlümde cluj napoca yada timişoara tarafından yana.Nedeni çok fazla denejere edilmemiş olması. Kafamda döner değilde Mangal da türkiyedeki gibi köfteci dükkanı açmak geçiyor.pideli. Aynı köfteci ramiz tarzında.Bilmiyorum yerlermi ama kanımca yerler.çünkü halk obez aynı bizim gibi eti iyi tüketiyorlar seviyorlar yemesini.Döner yiye yiye bıkmışlar gibi bir tavır edindim sanki,adana urfa kebab ağır gelebilir onlar için ama sanırım köfte tutar gibime geliyor.Birde Kumpir satan yer görmedim patates slav ırkının sofralarında olmazsa olmazı yiyeceklerinden.Kumpiride severek Tüketeceklerine inanıyorum,Romanyada yaşayan sevgili dostlarında fikirlerini almak istiyorum bu konularda.

saygılar sevgiler diliyorum

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Gyda
et secımı ben moldovada kaldım halada gıdıp gelırım romanya ıle sınırımız var sıyası olarakda moldovlar romanyaya soguk bakıyorlar ama ekonomı hemen hemen aynı yemek kulturu aynı mesela kuzu etı sevmezler domuz etı tercıh ederler ınek etı ıcın ısletme ve menu vb seylerı modıfıye etmen gerek

Yerleşim Türkiye / Ankara
Kesinlikle düşüncelerinize %100 katılıyorum.. Cluj-Napoca'da bir süre kaldım orada İstanbul restaurant var gene sahipleri Türk ağırlıklı olarak ev yemekleri ve döner ağırlıklı çalışıyorlar sanırım köfte yoktu menülerinde..Cluj genç ve dinamik bir nüfusa sahip özellikle tam bir üniversite şehri..Bu nedenle dışarıda yemek popüler durumda..Umarım başarılı olursunuz farklı bir milletten girişimciyi görmek yerine Türk insanının başarısı bize de gurur verir..
Bol şans diliyorum..Sevgi ve saygılarımla..

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Veteriner
Romanyada et seçimi olarak herkes kuzu etini tercih etmediğini söyleselerde bence hangi hayvanın etinden yapıldığı değil de tadı ve damak tadı daha çok ön planda yer almaktadır. sonuçda kuzu etinin kokusunu bir şekilde karışımda alman lazım yoksa yemezler ağır gelebilir. %70 dana kıyma ile %30 kuzu kıyma karışımı harika lezzetler verebiliyor.Zaten bir kere de tuttumu devamı gelir gider.kaliteden ödün vermediğin müddetçe heryerde başarılı olursun, yeterki işini doğru ve dürüstçe yap Cenabı Allahın izninle muaffak olursun bu türkiye içinde aynı amerika içinde aynı şekilde.Görsellik mekanın dışardan bakış açısında başlıyor çalışan personeliğin giyim kuşam ve mekanın dekorasyonunla tamamlanıyor. orlarda olmayan İkram olarak yazın karpuz kışın tatlı da benden hediye.. Önümüzdeki mart ayında cluj taraflarına gideceğim mekan bakmaya bakalım Şansımıza Allah ne gösterecek hayırlısı

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Gyda