Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Tavşan Eti Üretimi İle İlgili

BaşlatanCSYTarih21/06/2008 12:20:39Yorum36

İlk mesaj
Yeni Üye60 yazı
arkadaşlar merhaba birkaç ÜRETİM projesi üzerinde çalışmaktayız. Belki sizler gidi değerli arkadaşlarında bizlere faydası olur diye ilk projemiz hakkında bilgilerinize başvuruyorum.
Devlet teşviğinin geçerli olduğu bir bölgede bir tavşan eti çiftliği kurmak; bu şartlarda Tc de bizlere para kazandırırmı? bu iş üzerinde araştırmalar yapıyoruz. bu hayvanın eti tüyü postu kemiği dıçkısı her şeyi para. pazarlama ve üretim tesisi konusunda bilgileriniz nelerdir payalaşa bilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Cesaret Servetin Yarısıdır.

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
36 yorum
Üye992 yazı
SELAM
ben tavsan cifliginden anlamam ama sana diyebilirimki turkiyede su an cok guzel bir is fikri ve basarilara ulasagina inaniyom .bu ise gonul verip gercekci arastirmalari bulup faydalanmak,kucuk bir sermaye ile anadolunun pek cok koylerinde yapilabilinir.turkiye ic pazarinda pek alisilmamis olmasi sizleri olumsuzluga itmesin.arastirmalarinizin devamini ictenlikle takip etmek isterim.derisini ve etini yurt disina ihrac etmenin yollarini ve cok avrupa ulkesinde simdiden pazar arastirmasini yapmanizi dilerim. sizlere basarilar dilerim ... saygilarimla

Yerleşim Yspanya / Tarragona
Yeni Üye26 yazı
Bu konuda bilgi almak isteyen arkadaşların benimle irtibata geçmesini rica ediyorum.

“ Günümüz toplumu,benzer eğitim almış benzer çalışanların;benzer fikirlerle benzer ürünleri,benzer kalite,benzer fiyat ve benzer yöntemlerke sattıkları benzer firmalarla dolu.”
Kjell Nordstrom&Jonas Ridderstrale

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Kimyager
Üye126 yazı
CSY arkadasim eger benimle irtibat kurar iseniz bilgilerimizi paylasabiliriz. Ancaaak bir sartim var. Ulkemizin ismi Tc.degil, Turkiye Cumhuriyeti olacak.Once bu konuda bir ozur yazisi yazin sonra karsilikli olarak yardimlasalim.
saygilarimla

Yerleşim Ukrayna / KievMeslek Di?er
Yeni Üye1 yazı
selam arkadaşlar bu işle ilgili beni daha detaylı olarak bilgilendirek arkadaşlara şimdiden teşekkürü bir borç bilirim saygılarımla
münevver

Yerleşim Türkiye / AksarayMeslek Emniyet görevlisi
Editör5590 yazı
Bu tavşan eti projesi yazısı ilk çıktığında burada ve bir diğer linkte, ilgimi çekti ve bölgemdeki bir çok et satıcısı ve pazarlamacısı ile görüştüm. Girdiğim her ortamda kasap veya marketten ham veya işlenmiş tavşan eti satın alıp almayacaklarını sordum.

Belki diğer şehirler farklı olabilir , ancak şaşırtıcı şekilde olumsuz bir hava ile karşılaştım. Üretici ve satıcılar %90 direk olmaz dediler fakat tüketici konumundakiler biraz daha ılımlı idiler ama genede pek alımkar cevaplar gelmedi. Ben tüketici olarak alır denerdim demekki herkes benim gibi düşünmüyor ama sadece yaşadığım yerde.

Bilgilerinize . . . .
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye537 yazı
ben aleviyim tavşan eti yemeyiz ama bu konuda şuna dikkat etmek gerekir ki bu yün satışı tesis yeri kafes çalşacak personel maliyeci satış pazarlama işine bakıcak biri lazım tahminenn başlangıç için 25 milyar yeterli ayrıca 1 tavşandan ne kadar kar edilir o hesap edilmeli yani ne kadar yün çıkar yada 1 ton yün için kaç tavşan lazım vb

Yerleşim Türkiye / Ankara
Yeni Üye80 yazı
Bi ara angora tavşanı yetiştirmiştim yem yetiştiremiyordum bunu dikkate al bence normalden çok çok fazla yiyiyorlar

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Otomotiv
Üye537 yazı
bu işi araştırırken angora tavşanı yününü odak almalıyız asıl para yünde 100 tavşan yada 1000 yavşandan ne kadar yün çıkar hesaplamak lazım ihracına bakmak lazım ayrıca postu ilemi alıolar yoksa traşlanıp sadece sün mü

çiçila da postu ile alıolar bu işlerde araştırmadan yapılırsa sonuç hüsran olur ortalama kar ile ortalama maliyet ortaya konursa daha sağlam analiz yapılır

cold_boss@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / Ankara
Yeni Üye27 yazı
Uzaktan çok kazançlı gözüküyor fakat gözüktüğü gibi değil. Tavşancılığın giderleri çok fazla. Antalya Yeşilbayır'da çok büyük bir tavşan çiftliği var. Oradan bilgi alabilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye22 yazı
arkadaşlar angora yün olayın girmek pek mantıklı değil artık çünkü Çin o yünü sizin mal ettiğiniz fiyatın bile altına satmakta bu yüzden birçok işletme battı en basiti googleden yazarsanız gazate yazılalarından anlaya bilirsiniz

Yerleşim Türkiye / DüzceMeslek Memur
Yeni Üye30 yazı
Merhaba arkadaşlar farkındamısınız yada ben mi yanlış anlıyorum anlayamadım konu tavşan eti üretmek mi yoksa angora tavşanı mı eğer tavşan eti üretmekse ihracat için bir numaralı ürün derim ama yok angora tavşanı ise kendi şahsıma trilyon sermayem olsa böyle bir işe yatırım yapmam sebebide şu türkiyede bazı işler çok hızlı başlar çok hızlı biter. bu işte onlardan biri oldu angora tavşanı hikaye olmaya neden mi
1- devlet önce teşvik verdi sonra ithal etti
2- üretici fazla hızlı gitti çok açıldı elinde kaldı ( ç,inden daha ucuzu geliyordu çün kü )
3-biz millet olarak az çalışarak çok kazanmayı hedefledik ve bir çok çiftlik virüs ve hstalıktan dolayı ( yanlış beslen me ) kapandı
dikkatli olun ben olumsuzlarını söyledim açıkçası olumlu bir yönünü göremedim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye15 yazı
ee pekıı bu iş yapann varmıı
kader

Yerleşim Türkiye / OrduMeslek Denizci
Yeni Üye6 yazı
Merhaba Ben Bu Siteyi Yeni Gördüm Ve Üye Oldum İsmim Özkan Belki Bana Yardımcı Olabılırsınız Ben İlk Baslarda Bes On Tavsan Almısdım Sımdı Baya Bır Cogaldı Buda Bana Bir Finasman Destek Olabılır Dıye Dusundum Tabı Angora Tavsnı Deıl Normal Tavsan Elimde Suan Yüz Belkı Daha Fazla Var Bos Bir Binada Yetişdrdım Ben Bu Hayvanları Nasıl Degerlendırebılırım ÖRN:Kesimi,Pazarlaması Aranızda Bana Yardımcı Olabilecek Arkadaslar Var Mı?Cvp Beklıyorum Lütfen
Herzaman Üretim

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Di?er
Yeni Üye5 yazı
mrb arkadaslar.bende yozgatta tavsan yetıstırıyorum.guzel ve genıs bı yerım var.tam olarak son sayabıldıgım sayısı 130 felan dı.ama satmayı hıc dusunmedım.yardımcı olacak varsa beklıyorum.yunlerı yok ama.nasıl oluyo bılmıyorum.
sedat

Yerleşim Türkiye / YozgatMeslek Esnaf
Üye105 yazı
arkadaşlar benimde her zaman ilgimi çekmiştir tavşan üretimi ama bir türlü cesaret edip te giremedim çok hızlı ürediklerini biliyorum oldukça araştırma yaptım ama pazar konusunda emin olamadığım için bir türlü başlayamadım....

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Ö?retmen
Yeni Üye34 yazı
bence de sadece tavşan eti olarak düşünmek yanlış olur. ciddi dış ticaret bağlantıları gerektirebilr. Ankara (Angora) tavşanı hem kaliteli eti hem de uzun yünü için son yıllarda yatırımcıların gözdesi oldu. damızlık olarak seçilen hayvanların safkan olmasına dikkat edilmeli. üretim yeri de yünlerin keçeleşmesini önlemek ve daha iyi verim alabilmek için iklmlendirilebilir olmalı. Bir de her makina ile kırkma işlemi yapılamıyor. en az 250-300 dolarlık makineler kullanılıyor. severek yapacaklar için eğlenceli olabilir.
http://www.bitkiseliz.biz
Bitkisel Temizlik Ürünleri Distribütörü
http://www.parttimeekis.com
EMS Bronz Lider

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Yeni Üye9 yazı
yozgatlı arkadasım tavşanlarını resmını cekip mail atarmısın istedigim tavşanlardansa senden 20-30 adet alırım mail adresim fatihfirat40@hotmail.com cevabını bekliyorum
fatih fırat

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci
Üye2981 yazı
bu angora tavşanı konusunda yananlardanım . böyle süslü anlatıldığına bakmayın. ve soru cevaplardakilerin bir çoğu biribirini tanır ve çanak sorularla biribirlerini desteklerler. bazende ortaktırlar . satan varmı siz ona bakın yün kim almış kaça almış kaç kilo almış . almak için kaç kilo olursa alıyormuş . elinde tavşanı kalmış bir çok arkadaşa tavsiyem . yün besisini kesip et besi tarzına geçsinler ve bir müddet besleyip kesip sucuk yapsınlar ve kolşlestrolsuz sucuk diye pazarlasınlar. zira kollestrolu çok düşük bir ettir. angora tavşanından ette çıkmaz ya neyse kurtulmuş olursunuz .et tavşanı cinsi başkadır zelanda cinsi dir.pazarı yok türkiyede . erciyes üniversitesindeki seminere gider para verirsiniz . damuızlık için , ekipman için verirsiniz yün diyelim elde ettiniz satmak istediniz şu kadar
kilo olmazsa alamıyoruz derler koop üyelerimizin malını alıyoruz şu kadar dolar ver üye yapalım derler .ben 60 dolara aldığım tavşanları kesip yemeyede kıyamadım kafesleri ile birlikte birisine hediye ettim . para pul almaktan geçtim tavşanları kabul ettipi için ben müteşekkirim ona.
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye1 yazı
tavsan cıfcıler ıcın buyuk bı nımet gıbı gorunsede elbette bazı zorlukları vardır.bu konuda bılgısı olanlardan yardım ıstıyorum?
oguzhan

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye2 yazı
slm arkadaşlar ben yeni zellanda etlik tavşanı üretimi yapmak üzereyim ama nekadar para kazandıracagından emin deyilim canlı agırlık nekadara satabilirim yada özel benden alan olurmu teşekkürler saygılarımla..

Yerleşim Türkiye
Yeni Üye77 yazı
zelemda tavşanını bilmem ama eti pek makbül bir et değil.anadoluda tavşan eti pek yenilmez piyasasıda olmaz.ama angora tavşanı yaparsanız.kayseride bu iş önemli yer tutuyor.orada bir fabrika hem tavşan hemde bilgi yönünden yardımcı oluyor.yünününe tüyünüde hemen alıyor.pek kıymetlidir.fiat gününe göre değişir.termal bileklik dizlik bellik yapımında kullanmaya yetmiyor.bile.bu yatırımlar kırsal kesimlerde yapılırsa yatırım teşviklerinden hibe yardımlarından da faydalanabiirsiniz.devlet desteği olmadan yatırım yapmak mantıklı olmaz günün şartlarına uygun çalışılmalıdır.isteyenler olursa bilimsel vede kurumsal yatırım danışmanlığınızda yardımcı olabilirim.

Yerleşim Türkiye / ÇorumMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye2 yazı
slm kardeş ben sezai sakaryada üretim yapmaktayım
herşey iyi başlıyor sonra sorunlar hiç hesapta olmuyor
egre tavsan hasas bir canlı olmasaydı benimde sizingibi aynı fikirdeydim ancak çok çabuk ölüyorlar
yazılarımı oku detaylı bilgi bulacaksın
saygılar
dev tavsancılık

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Saty? / Pazarlama
Üye515 yazı
Merhabalar,
Foruma yeni üye oldum arkadaşlar,
Bir çift Gri Dev tavşan alacağım.
Kocaeli deyim.
elinde gri dev tavşan olan satmak isteyen arkadaşlar bana ulaşabilirler mi?
erokas@gmail.com

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Reklam
Yeni Üye1 yazı
Angora Tavşanı arıyorum
arkadaşlar burda bir çok insan bu yetiştiricilik konusunda çok umutlandırılmış ve devletimizde sonuna kadar üreticinin arkasında olmamış.ben kendi bahcemde yetiştirmek amacıyla gerçek angora tavşanları arıyorum 2-3 tane damızlık ama çok araştırmama rağmen bulamadım böyle türkiyeye özgü bir hayvana sahip çıkılmamış olması devletimizin ayıbı bana bu konuda yardımcı olabilecek varmı elinde bu tavşanlardan bulunanların mesajını bekliyorum sevgiler
falcontr@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Di?er
Yeni Üye1 yazı
Evet falcontr haklısın, devlet o kadar boş bırakmışki bu angra cinsi tavşanı, şimdi yurt dışından ithal ediliyor, çok ayıp bence de, bende girmeyi düşünen müteşebbislerdenim, bu konuda 2 adet ciddi çiftlik var bildiğim kadarı ile, mail attım cevap bekliyorum, ama bilgim yok franchise olarak antalyadaki bayilik veriyormuş, anaçlar ve ekipmanlar dahil 10000 tl ye ilk kurulum gerçekleştiriliyormuş, daha sonra üretilenleri de satın alıyormuş, bu şekilde daha önce yapan varmı? birde bu tavşan etinin niye yenmediğini ve satılmadığını anlamış değilim, hem protein hem kalori yönünden tavuk etinden bile iyi durumda. İslamda da yenmesi serbest, hatta avcılar avladıklarını yediklerini ballandırarak anlatırlar, ama niye üretiminden ve tedarikinden herkes olumsuz, anlamak zor, (dış mihrakların oyunu mu acaba), kısacası yapan veya yapmayı düşünen arkadaşlarla istişare yapabiliriz.

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye1 yazı
değerli dostlar bu konuda 10 gündür detaylı araştırma yapmaktayım yeni zelanda tavşanı eti angora ise yünü için bakılmakta zaten besi çiflikleride bu bilgileri vermekte aslında farkında olmadığımız birşey var bu canlılar hijyenin tam olduğu ortamlarda bakılmakta başlayan arkadaşların çoğu hijyene önem vermedikleri için ölümlerle karsılasıyorlar sanırım çiflikler bunu tam anlamıyla yerine getirip getirisini elde ediyorla aslında mesakatli bir işi burda üreyen ve yılda 1000 civarı tavşanla ilgilenmek gerek veya daha fazlasıyla öncelikle çifliklerden danışmanlıka almak gerek ve pazarını araştırmak gerek size bir örnek vereyim bir ilaç fabrikası nekadar hijyenikse bu canlıların ortamıda okadar temiz olmalı ve en az iki haftada bir veteriner kontrolünden geçmemelier bu konuları paylaşalım başlamaya niyetim var ama her yönüyle araştırarak gerek derim ben avrupa ve amerika bunu aşmış bizlerde aşarız tavşan eti yenir ülkemizde dinimiz izin vermekte sadece ALEVİ yurttaslarımız el sürmez bilirim onuda sorundan saymamalıyız bu ülke 72 milyon ve hepsininde ayrı gereksinimleri olabilir saygı duymalıyız herdaim bu ülkenin turizm girdiside mevcut unutmadan ve büyük şehirlerdeki işletmeler yeterki ortak hareketle kalkınmaya yönelelim ve bilgilerimiz paylaşalım her daim
kerim

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Serbest meslek
Yeni Üye2 yazı
arkadaşlar tüm yorumları okudum. ben de kıbrısta tavşan eti üzerine 1tesis kurmak üzereyim.. zellanda tavşanı eti bakımından en iyisi deniliyor fakat şu belçika dev tavşanının eti hakkında bilgi sahibi olanınız var mı? varsa beni bu konuda aydınlatırsa cok sevinirim
ilkehursoz

Yerleşim Kuzey Kybrys TC / YskeleMeslek Memur
Yeni Üye51 yazı
arkadaşlr konu 2008 tarihli farkındaysanız neyse tavşan çiftligi diye bişey kuracak arkdaşlara şimdiden geçmiş olsun sadecetavşan etiyle tüyüyle olmaz bu iş öncelikle gideceksiniz haldeki adamlarla anlaşacaksınız bu tavşna havuç marul yerdirmek için pazardan marketten alış veriş yapamazsınız gideceksiniz artıkları çöpleri toplayacaksınız onlrın küfl çürüklerini ayırıp atacaksınız hastalık buluşır yoksa sonr bunlar kötü kokan hayvanlar en az 2 3 km etrafta oturan olmayacak yok daha neler diyen olursa 10 tane tavşan yawru daha binayı leş gibi kokutmuştu hesabını siz yapın dah detaylı ve bu sektörde başka hayvanlarda beslene bilir yanii kendinizi sadece tavşan çiftligi diye sınırlamayın küçük baş hayvan diyin
hayatını boşa geçiren insanların mezarıda boş olur

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Y?siz
Yeni Üye2 yazı
teşekkür ederim kardeşim fakat beni uyardığın tüm bu konlarda sıkıntım tamamen giderilmiş durumda. türkiye piyasası hakkında fazlasıyla bilgi sahibi olabilirsin ama burda bunu yapacak ilk girişimci benim ve hazırladıgımız ortam da gayet profesyonel. konunun da tarihi önemli değil. neden dersen; senin baktığın gibi başkalarıda göz atabilir. benim tek sıkıntım belçika dev tavşanı ve zellanda tavşanı arasında kıyas yapabilecek bir kişiyle henüz irtibat kuramamış olmam
ilkehursoz

Yerleşim Kuzey Kybrys TC / YskeleMeslek Memur