Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Küp Şeker İmalatı Ve Pazarlaması

Başlatanhoroz28Tarih18/11/2013 17:41:50Yorum7

İlk mesaj
Yeni Üye2 yazı
Arkadaşlar merhabalar ben yeni üye oldum siteye uzun süredir ne işi yapabileceğim hakkında araştırmalar yapıyordum dün bu siteye uğradım ve üye oldum tabi hala iş konusunda araştırmalarımı devam ettiriyorum kısaca aklımda ki fikri anlatayım.

Küp şeker üreticisi olmak istiyorum ama marketlere bakkallara yönelik değil kahvehaneler cafeler restorantlar için üretim yapmak istiyorum Ben makinamı alayım toz şekeri koyayım o bana küp şeker versin 5 kg 10 kg şeklinde bunun kahvelere pazarlamayı düşünüyorum yine tekli çiftli sargılı makinesi ile kapalı şeker ikram eden cafelere pazarlamak son olarakta özel xxxx cafe için matbaadan yaptıracağım dizayn ile kişisel şeker üretimi 1 grmlık şekilde pazarlama yapmayı düşünüyorum.Fizibilite çalışmalarım devam ediyor piyasayı daha araştırmadım açıkcası ama memleketimde bu tür bir üretici yok hep dışardan sipariş üzerine alınıyor ben yerli olacağım için belki ikna yeteneği ve çevre faktörüyle bu işi başarabilirim diye düşünüyorum.

Yalnız aklıma bazı sorular gelmiyor değil.
Tesis büyük olmalı benim dükkanım 120 130 mt2 şeklinde ve olduğum il nemli bir yer şekeri direk pazarlamam lazım alınacak bir makine günde zaten 5-6 ton küp şeker yapıyor ben bunu direk pazarlayabilirmiyim 1 il şeklinde kahve cafe vs yerlere.

Sizin önerileriniz nedir bu arada kosgeb'ten destek alma imkanımda var hiç yoktan 10 20 bin lirayı oradan çıkartırım

Yerleşim Türkiye / GiresunMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Yeni Üye2 yazı
Hocam öyle değil ben makinesini alcam gideceğim konyadan tokattan çuvalla toz şeker alacağım misal 1 ton gelip imalathanemde onu küp şekere döndüreceğim ve sargılı tek veya çift şekilde İlimin sınırları içinde pazarlayacağım.

Yerleşim Türkiye / GiresunMeslek Ö?renci
Üye345 yazı
direk üretim ile değil ilk önce pazarlama ile başlasan ilk önce müşteri kazansan daha sonra üretim boyutunu düşünsen daha iyi olmazmı bu tabiki benim fikrim

daha sonrada tek sargılı ve çift sargılı küp şeker makinalrını alıp firmalara özel baskılı şeker yaptırsan daha karlı olur gibime geliyor

eğer Giresun da bu işi yapan yoksa hemen firmalara cafelere özel baskılı şekerle başla işe kazanırsın
eses

Yerleşim Türkiye / Eses
Üye546 yazı

hocam arkadasin dedigi gibi senin uretimden once piyasaya hakim olman gerekecek.Sen x gunde basla**** musteri ararsan senn.dedigine gore nemli bir hava var satana kadar elindeki sekerler nemden sertlesebilir oda ilk tanisma partinde sorun yasarsin olacaksada olmaz.Bencede once piyasa yap olmadi baskasina yaptir belli sure sonra sen yaparsin diye dusunuyorum

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy
Üye141 yazı
Horoz28 merhaba ürünlerini fiyat uygun olursa ben alabilirim .Piyasam var müşteri portföyüm.Tek şey hep aynı kalite mal üretiyor olman ..

Yerleşim Türkiye / Yzmir
Üye165 yazı
selam,
hocam toz sekerini küp sekere donustururken kac makınaya ıhtıyacın var bunuda arastırdın mı ?

+ makınaların fıyatını
AcarGruppen
0046 767 169 189

Jönkoping / Sweden

Yerleşim Ysveç / JönkopingMeslek Tekstil
Yeni Üye21 yazı
syn horoz28 benim küp şeker fab.var çalışıyorum iki tanede tam otomatik makinam var istersen 1.sana satabilirim iş konusundada yardıma ihtiyacın olursa sor?

Yerleşim Türkiye / MalatyaMeslek Esnaf
Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - horoz28
Arkadaşlar merhabalar ben yeni üye oldum siteye uzun süredir ne işi yapabileceğim hakkında araştırmalar yapıyordum dün bu siteye uğradım ve üye oldum tabi hala iş konusunda araştırmalarımı devam ettiriyorum kısaca aklımda ki fikri anlatayım.

Küp şeker üreticisi olmak istiyorum ama marketlere bakkallara yönelik değil kahvehaneler cafeler restorantlar için üretim yapmak istiyorum Ben makinamı alayım toz şekeri koyayım o bana küp şeker versin 5 kg 10 kg şeklinde bunun kahvelere pazarlamayı düşünüyorum yine tekli çiftli sargılı makinesi ile kapalı şeker ikram eden cafelere pazarlamak son olarakta özel xxxx cafe için matbaadan yaptıracağım dizayn ile kişisel şeker üretimi 1 grmlık şekilde pazarlama yapmayı düşünüyorum.Fizibilite çalışmalarım devam ediyor piyasayı daha araştırmadım açıkcası ama memleketimde bu tür bir üretici yok hep dışardan sipariş üzerine alınıyor ben yerli olacağım için belki ikna yeteneği ve çevre faktörüyle bu işi başarabilirim diye düşünüyorum.

Yalnız aklıma bazı sorular gelmiyor değil.
Tesis büyük olmalı benim dükkanım 120 130 mt2 şeklinde ve olduğum il nemli bir yer şekeri direk pazarlamam lazım alınacak bir makine günde zaten 5-6 ton küp şeker yapıyor ben bunu direk pazarlayabilirmiyim 1 il şeklinde kahve cafe vs yerlere.

Sizin önerileriniz nedir bu arada kosgeb'ten destek alma imkanımda var hiç yoktan 10 20 bin lirayı oradan çıkartırım

Bu kristel toz şekerden küp şeker üretme işi bana biraz karlılık açısından Fizible (yapılabilir) gelmiyor.

Bence pek mantıklı değil Bildiğim kadarıyla Toz şekeri en uygun yine şeker fabrikaları veriyor. Fakat Üretim için çokda piyasa fiyatından daha da aşağılarda alabileceğinizi sanmam Şeker üreticileri zaten küp şekeri üretiyor onlarla fiyat rekabeti yapmak zor olmazmı?

Şekeri ithal alıp yapsanız İthal şeker zaten yasak (bildiğim kadarıyla )

1kg Küp şekerle 1kg Toz Şeker arasında fiyat farkına bakınca karlı olup olmadığı zaten anlaşılıyor.
Zaten küp şeker fiyat dışında rekabet için farklılık yaratabileceğiniz bir üründe değil
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama