Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kozmetik Ürünleri Pazarlama İşi

Başlatanankara2929Tarih13/11/2013 19:40:36Yorum44

İlk mesaj
Arkadaşlar bu konu ile çok yakından ilgileniyorum, pazarlamacılar vasıtasıyla kendimde pazarlayabilirim. bayanlara yönelik kozmetik ürünler pazarlamak istiyorum. nasıl bir yol izlemeliyim, bu işlerde kâr marjı nedir? ben ankaradayım tanıdığım bir toptancı var kendisinde bu tür ürünler var, mesela markalı olmak zorunda mı? sattığımız ürünler bu işle alakası olan bu işle uğraşan yada uğraşmış kişilerin bana yardımcı olmasını istiyorum. Biraz evvelde dediğim gibi tanıdığım toptancı var gitmedim telefonda sordum adam diyor kaça satarsan sat ben bilmem orasını diyor? En önemli unsur ise satışlar katalogla satış olur mu? pazarlamacılara katalog hazırlayıp versem, onlarla iş yapabilir miyim* Ayrıca gazeteye ev hanımları ek iş arayanlara ek iş imkanı deyip ilan versem, gelen hanımlara katalog filan versem iş yapabilir miyim* sizce nasıl olmalı bu iş, acilen pazarlama üzerine iş kuracam lütfen bilgilerinize ihtiyacım var , ben yıllarca yazılım işi ile uğraştım bıktım artık o işten, kafamı dinlemek istiyorum artık, bu işte para olduğunu da biliyorum, zaten şu anda hurda işim de var. Yazılım işini kapatıp bu iş başlamak istiyorum. Yorumlarınız için şimdiden tşk ederim. Yorumlayan arkadaşlardan ricam var lütfen onu değilde bu işi yapın gibi birşey istemiyorum bu konu ilşe ilgileniyorum. Herkese iyi çalışmalar...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
44 yorum
arkadaşlar acilen bu konudaki fikirlerini bekliyorum, katalog hazırlayacam, pazarlamacı alacam, avon gibi bir satış sistemi kuracam, mesela ev hanımlarına, ek iş arayanlara da iş imkanı olacak, sizce satıştan ne kadar yüzde vermeliyim, ve de toptancının verdiği fiyatların üzerine ne kadar yüzdece kâr belirlemeliyim. Bu iş önemli bu iş dükkan açmaktan daha iyi olur diye düşünüyorum, Ankarada merkezde sıhhiyede ofis ortamında olacak bu iş. Lütfen acilen bu işi bilen arkadaşlar fikirlerini belirtsinler. Başka iş önermeyin bu işi yapmak istiyorum. Mesela pazarlamacı katalogla satış yaptı diyelim kim teslim edecem benmi ***ürecem müşteriye yada beraber mi gidecez. Bu işi müşteriye nasıl iletecez diyelim ki alıcı bayan kamuda çalışıyor pos makinesini pazarlamacıya veremem 5 kişinin bu işi aktifde sattığını düşünün, işe nasıl yetişirim, insert basılıp posta kutularına dağıtılacak, broşür basılacak pazarlamacılara ve ek iş arayanlara verilecek. Bu iş için bir anda piyasaya girip ilk haftadan itibaren nasıl kazanç sağlanır. Ayrıca kozmetik işin toptan yapanlar var ise fiyat verebilirler mi?

konu günceldir.

avon mantığını biliyorsun, katalog gonderıyor cevrendekilere katolog fıyatlarına ürünü satıyorsun avon a sıparıs verıp ürünleri teslim ediyorsun %10 kar sana kalıyor..
burdan yola cıkarak toptancının elindeki ürünlerden geliş fiyatları uzerıne %30-50 kar marjı ile katalog hazırlarsın avon işi yapan dostlarına %10 , %15 kar teklif ederek katolog üzerinden sipariş almlarını istersin hem elinde stok bulundurmak zorunda kalmazsın hemde pazarlama işinide çözmüş olursun

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Muhasebe
sayın uğurersoz, ve sayın effe;
bu işi kurumsal ortamda yasal olarak yapsam yani vergiye kayıtlı bir şekilde, ürünlere yüzde 30 ile 50 arası kây koy sam, nasıl pazarlamacı bulacam mesela, siz misal geldiniz pazarlamacı olarak gelseniz, gelen kişiye satıştan yüzde 10- 15 gibi bir yüzde desem kimse çalışmaz, çalışan en azından bir sigorta ister ürüne de yüzde 50 kar koy sam, bunun yüzde 10 nunu pazarlamacıya versem bana brüt yüzde 35 kalır, eeeeeee bu kişi bir ayda ne kadar satış yapacak, misal 1000 tl satış yapsa, o kazanır 150 tl, ben kazanırım 350 tl, bu kadarlık satış yapar mı bilinmez artı bu kadar satış yapan birisi bir daha bu işe yönelmez, avon kataloğu gibi katalog yapmak kolayda her önüne gelene katalog verilmez, meraktan gelen olabilir mesela değil mi? ayrıca gelen pazarlamacının işi bilen birisi olması lazım, ortalama bir pazarlamacı ayda ne kadar ciro yapmalı? sadece internet bazlı düşünmeyin yüz yüze günlük nakit döngüsü olarak soruyorum sizlere.

arkadaşlar ürün önerebilecek olan var mı pekala? misal tüy dökücü krem gibi. Tek bir kozmetik ürüne de yönelebilirim.

mrb size onerecegım ıkı urun var ıthalatını kendim yaptım turkıyede yenıdır kozmetık olarak bunları cıddı bır sekılde satabılırsın
sac tebeşiri 24 lu
32 parça makyaj fırca setı derı canta
irtibat tel:542 427 53 54

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ankara2929
arkadaşlar ürün önerebilecek olan var mı pekala? misal tüy dökücü krem gibi. Tek bir kozmetik ürüne de yönelebilirim.

ankara2929 sakın yanlış anlama affına sığınarak söylüyorum :) :)artık sende bildiğin tecrübeli bir alana yönel kardeşim :) :) Sen teknik eğitim almış bir insansın Artık hedefini netleştir Bir yandan otomobil bir yandan hurda biryandan kozmetik :) :) biraz garip geliyor.
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
sayın masal06;
şimdi ben mühendisim, bunun yanında işletme mezunuyum, çocuktan bu yana hep birşeyler alıp sattım, yakşalık 28 senelik ticari tecrübem var, yaşım 40, benim yazılım şirketim var ancak işler iyi değil, şu anda ek iş olarak bir tek hurda işi var, ben pazarlama + donanım türü işe çevirecem yazılım işini bu yüzden pazarlama bölümü için aktif satılacak veresiyesi, vadesi olmayacak hemen alınıp satılabilecek ürün yada ürünler arıyorum. Arayışlarımın nedeni bu. Size iyi çalışmalar...

E negüzel işte mühendissinizde ardından işletmede okumuşsunuz size daha nitelikli teknik detayları olan Yazılım şirketinizin paralelinde hem şirketinizin iş hacminide arttıracak sektörlerle ilgilenmek yakışır
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
bakın masal06;

yazılım işi sizin bildiğiniz gibi değil, işin içerisinde olmadığınız için bunu size anlatmak zor olur.

bakın masal06;

günümüzde işler sizin bildiğiniz gibi değil, profil bilgilerinizde satış/pazarlama yazıyor, bilmiyorum ne iş yapıyorsunuz, 2 üniversite mezunuyum, 15 senedir yazılım şirketim var şu anda, aynı zaman hurda pet-plastik vs alıp-satıyorum, 15 senedir yazılım firması sahibi olarak yaklaşık 6-7 aydır yapmakta olduğum hurda plastik, pet türü hurdaları alıp-satmaktan kazandığım parayı 15 senedir işletme olduğum ve sahibi olduğum yazılım firmasından kazanamıyorum, ne anladım bu işten, eleştirileriniz yersiz, günümüzde diplomayla para kazanılmıyor, ne varsa ticarette alım-satım türü işlerde var.

pekala arkadaşlar size şöyle söylemek istiyorum, en çok satılan kozmetik ürünleri neler, marka ve malzeme ismi verebilir misiniz? mesela maxfactor ruj gibi, çünkü bir sayfa renkli insert bastırıp ilan olarak bunları posta kutularına dağıtırak başlamak istiyorum. Yani en çok satan 10 - 15 çeşit olsa yeter ilk başta bu iş için

sayın 171988;

sadece 2 ürün mü var bildiğiniz?

arkadaşlar aranızda kozmetik toptancısı yada kozmetik işi ile uğraşan yok mu? sorularım olacak hangi marka ve hangi ürün çok satılıyor. Lütfen bu konuda yardımcı olun. Yani kozmetik başlı başına bir sektör, şimdi bir toptancı var tanıdık onda herşey var adam diyor ben bilmem ne istiyorsun sen, dükkan malzemeyle dolu, ben dükkandaki herşeyi satamam ki, belirli ürün yada ürün grubuna yönelecem, birde bu iş için personel çalıştıracam, bu işten maksimum yüzde olarak ne kâr edilir. Pazarlamacıya ve kadar maaş +pirim verilmeli, şimdi yüzde 10 la filan kimse çalışmaz. Lütfen biraz yardımcı olun.

arkadaşlar şöyle sorayım size, misal sizin kozmetik dükkanınız var her makrkadan her çeşit ürün mevcut ancak hepsi satılmaz bazı ürün yada ürünler çok satar hangi ürünler çok satılıyor ve hangi marka? bunu arıyorum, Lütfen yardımcı olur musunuz?

ben 4 aydır kozmetik mağazası işletiyorum.Kuaför malzemeleri o yüzden tüm kozmetik ürünlerine hakim değilim. Bende en çok zenix kil maskesi, redist keratin saç maskesi, saç boyası , kartuş ağda kuaför malzemelerinde ağda ve saç boyası sigara gibi kar marjı düşüktür.Genel oran %15 -%20 dir. wax şekillendiricide perakende kar marjı %100 dür. Bende kar marjı düşük kuaför benden aldığı saç yağı ,serum vs.. ürünleri kuaföründe %100 kar ile satıyor. Kozmetikte %10 bırakan ürün olduğu gibi %200 bırakan ürünlerde vardır.İyice araştırmanız lazım. Benim dükkan 22 m2 35-40 bin harcadım.Hala dolmadı. Ürünleri koli ile yerinden almalısın.Ben istoça gittiğimde bana verdiği fiyatlar hemen hemen satışımla aynı. En iyisi fabrikadan almak. Ama istoç gibi toptancılarıda hep gezmek lazım bazen ciddi karlar edeceğin ürünleri ucuza alabilirsin.Ben pakface 40 kullanımlık kil maskesini 2.25 tl alıyordum.İstoçda tarihi geçmemiş faturalı olarak adam dükkanı kapatıyor diye 1 tl almıştım.Satış Perakende 4 TL :D

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Merhaba ankara2929

Kozmetik ürünleri konusunda size yardimci olabilirim. Ilginiz varsa beni arayin 00491773191921.
Beraber bu isi yapabiliriz.

Yerleşim ALMANYA / FrankfurtMeslek Serbest meslek
arkadaşlar kozmetik sektöründe tedarikçi yada toptancılık yapanlar yok mu aramızda

ben cihan

aslinda daha iyi görüsebilmemiz icin telefondan canli konusalim diye düsündüm. Sizin icin sorun degilse ben sizi arayabilirim, numaranizi gönderirseniz

saygilar

Yerleşim ALMANYA / FrankfurtMeslek Serbest meslek
Organik kozmetik alanında araştırma yapın.Bakir bir alan ve rekabet yok! İlgilenirseniz benimle kontak kurun.
Seven Organic Co.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
konuya ilave birşeyler yazmak isteyen var mı? arkadaşlar.

konu günceldir.

iyi akşamlar arkadaşlar anadolu yakasında kuaför malzemeleri konusunda toptan ve perakende hizmet vermekteyiz.söz konusu ürünler konusunda elimden geldiğince bütün sorularınıza cvp vermek isterim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
selam ankara2929 suan hali hazırda tvde ve call centerda satılan ürünlerimiz mevcut. özelden yazarsan paslaşabiliriz
D.k

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mimar
konu günceldir.

konu günceldir.