Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Şirket Kurmadan Sigortalı Eleman Çalıştırmak?

BaşlatanfatimacanTarih08/11/2013 17:36:38Yorum3

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
Evlerde sigortali temizlikçi kadınların çalıştırıldıklarını biliyorum. Ev sahibi bunun icin sirket kurmuyor. Ben de aynı şeyi yapabilir miyim? Fakat ben elemanı evimde değil farklı yerlerde çalıştırmak istiyorum ve yaptığı iş karşıliğında müşteriden ödeme almak istiyorum. Bunu şirket kurmadan yapmak istiyorum.

Evindeki temizlikçiyi farklı işlerde çalıştırmak ve gelir elde etmek mümkün mü? Temizlikçi bunu yapmayı kabul ediyor ve sigortalı.Yapabilir miyim?

Bunu şirket kurmadan yapmanın bir yolu var mı?

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ev kadını
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
3 yorum
Üye118 yazı

Şirket kurmaktan bu kadar korkmayın bahsettiğiniz iş modeli temizlik şirketlerine benziyor ayrıca şirket kurmadan adınıza eleman çalıştıracaksınız bu dediklerinizi ancak şirket kurarak yapabilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye711 yazı
şirket kurarsanız size şöyle bir faydası olur belli bir isme ve kişiliğe sahip olursunuz örneğin birisi diğerine tavsiye ederken a şirketinden felan gibisinden olur aynı zamanda elinizdeki kadroya göre okulların hastanelerin vs temizlik ihalelerine bile girebilirsiniz ;) herşeyin bi albenisi olması şart

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Yeni Üye75 yazı

şirket kurarak işçi çalıştırırsan tüzel kişilik olarak kurumlar vergisi mükellefi olursun.
kendi adına işyeri açıp kendi işin üzerinden istediğin kadar eleman çalıştır gelir vergisi mükellefi olursun.

kimse size niye bu kadar işçi çalıştırıyorsun demez vergi öde primini öde senden iyisi olmaz...

Yerleşim Türkiye / TürkMeslek Memur