Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Gumruk Ve İhracatla İlgili Yardim !!

Başlatannuri_c01Tarih05/11/2013 15:11:55Yorum4

İlk mesaj
Yeni Üye97 yazı
merhaba arkadaslar..
ben turkiye den fransa ya tekstil urunleri getirmek istiyorum 200 300 parcalar halin de ve sirket acmadan nasil bi yol izlemem gerekiyor fikirleriniz icin simdiden tesekurler.:

Yerleşim Fransa / BrestMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Üye129 yazı
fransada'mı yaşıyosunuz,fransızvatandaşımısınız, 200,300 parça ürünü bavullamı taşıyacaksınız, yani diğer bütün bilgiler olmadan yardım edemem
cmlq

Yerleşim Türkiye / Elazy?Meslek Serbest meslek
Üye401 yazı
firma olmadan getiremezsiniz
İstemi Ozan Aydemir

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye97 yazı

evet fransiz vatandasligim var. isi garantiye alip sirketi oyle acmak istiyorum ama bir giris yapmam gerek..

Yerleşim Fransa / BrestMeslek Ticaret
Üye129 yazı
yabancılar için bavul ticareti diye tanımlanan, yolcu beraberindeki eşyaların ihracat sayılan yöntemi var, parasal büyüklüğü şimdi aklımdan çıktı ama sizin200-300 parça ürünü kapsayacağını tahmin ediyorum. Satın aldığını firma, bağlı bulunduğu vergi dairesinden özel fatura düzenleme belgesini alacak, bunu karşılıklı dolduracaksınız. Böylece KDV ödemeyeceksiniz, Türk gümrük bölgesini terk ettiğinizde gümrük idaresine sizdeki 3 nüshayı beyan etmeniz gerekmektedir. Çıkış yapılan gümrükleride bir kısıtlama vardı ama şimdi hangileri olduğunu hatırlamıyorum, Ancak Atatürk Havalimanı ve Kapıkule vardı sanırım. Başka bir sorunuz olursa cevaplamaktan memnuniyet duyarım
cmlq

Yerleşim Türkiye / Elazy?Meslek Serbest meslek