sayın frontera tavsiyeniz için teşekkür ederim. evet mantolama gerçekten güzel bir sektör fakat eski binalarda gelişimi büyük ölçüde tamamladığını düşünüyorum. eski bina sahiplerinin neredeyse %90 ı mantolamayı uyguladı binalarında. sadece yeni inşaatlara mantolama malzemeleri satmak başarılı olabilir. ama yeni inşaatlarda da fuga betopan yada giydirme cephe uygulamaları çok sık tercih edilmektedir. zaten sadece mantolama malzemeleri üzerine satış yapmak yetersiz kalacaktır.
Benim düşüncem genel anlamda inşaat malzemeleri satışı yapmak. Bunun içinde çimento, alçı sıva, saten alçı, derz dolgu, yapıştırıcı, kum, mantolama malzemeleri, asmolen köpük vs... şeklinde bütün kaba malzemelerin satışını yapacak bir yer açmak veya vitrifiye, parke, kapı vs... şeklinde tamamlayıcı malzemelerden birinin satışını yapabilmek. bunun için peşin alıp satmak mı yoksa bayilik yoluna gitmek mi daha avantajlı olur onun kararını bilemedim.
bir de inşaatçılar hep çekle çalışır kendimden biliyorum:) bu konuda tedarikçi arkadaşlardan da yardım rica ediyorum. teşekkürler.