Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İnşaat Malzemeleri Satışı Veya Bayiliği

BaşlatanayhanbeyTarih04/11/2013 22:06:40Yorum16

İlk mesaj
Üye107 yazı
Değerli arkadaşlar inşaat firmam var ve küçük çaplı inşaatlar yapmaktayım. sektörün içinde olduğum için de müteahhit ve inşaatçı çevrem çok. dolayısıyla da bunu kazanca dönüştürmek istiyorum.
İnşaat malzemeleri - inşaatta kullanılan her nevi ürünlerin satışı konusunda yer açma düşüncem var. bu iş te peşin alarak satış mı yapılmalı yoksa bayilik sistemi ile mi yapılmalı fakat bildiğim kadarıyla teminat istiyorlar.
konu ile ilgili bilgili olan ve bu inşaatçı arkadaşlardan yardım rica ediyorum. teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / istanbulMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
16 yorum
Üye141 yazı
merhaba mantolama işinde çok güzel paralar var. .size mantolama dübeli verebilirim .sektör çok çok hızlı en güzeli peşin olması tabi ki. Çok yer gezdim hepsinde de duran iş yapmayan malzemeci hiç görmedim..Mantolama yeni bi akım çok güzel ve önü açık..

Yerleşim Türkiye / Yzmir
Üye107 yazı
sayın frontera tavsiyeniz için teşekkür ederim. evet mantolama gerçekten güzel bir sektör fakat eski binalarda gelişimi büyük ölçüde tamamladığını düşünüyorum. eski bina sahiplerinin neredeyse %90 ı mantolamayı uyguladı binalarında. sadece yeni inşaatlara mantolama malzemeleri satmak başarılı olabilir. ama yeni inşaatlarda da fuga betopan yada giydirme cephe uygulamaları çok sık tercih edilmektedir. zaten sadece mantolama malzemeleri üzerine satış yapmak yetersiz kalacaktır.
Benim düşüncem genel anlamda inşaat malzemeleri satışı yapmak. Bunun içinde çimento, alçı sıva, saten alçı, derz dolgu, yapıştırıcı, kum, mantolama malzemeleri, asmolen köpük vs... şeklinde bütün kaba malzemelerin satışını yapacak bir yer açmak veya vitrifiye, parke, kapı vs... şeklinde tamamlayıcı malzemelerden birinin satışını yapabilmek. bunun için peşin alıp satmak mı yoksa bayilik yoluna gitmek mi daha avantajlı olur onun kararını bilemedim.
bir de inşaatçılar hep çekle çalışır kendimden biliyorum:) bu konuda tedarikçi arkadaşlardan da yardım rica ediyorum. teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / istanbulMeslek Di?er
Üye401 yazı

yabancı olduğum bir sektör ama duyduklarım kadarıyla bir çok müteahit firma biraz para üzerine daire karşılığı mal almakta ya da işçilik yaptırmakta. peşin çalışan müteahhit yok denecek kadar az. evrak konusunda da sıkıntılı bir sektör. rakamlar yüksek, vadeler uzun. banka teminatlı, vergi mükellefi kefil isteyin. kendim temizlik sektöründe çalışıyordum. müteahhit bir adam benden mal istedi. 42500 liralık firma çeki verdi. firmanın 4 tane vurulmuş çeki çıktı. değiştirdik çeki aynı tutarda başka firma çeki ile. çeki veren firma da ilk defa çek kesmiş. ama 7-8 tane böyle yüklü miktarlarda çek kesmiş. ne ödenmiş, ne de vurulmuş. bir müteahhit ile ilk çalışmamda böyle bir sıkıntı çıktı. aman diyim kendinizi sağlama almadan iş yapmayın.
İstemi Ozan Aydemir

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Ythalat / Yhracat
Üye172 yazı
İnşaat firman var ve küçük çaplı inşaat yapıyorsun.Peki siz inşaat yaparken malzemesiz mi yapıyorsunuz eğer malzemeli yapıyorsanız sorduğunuz soru zaten mesleğinizin başlangıç noktası değil mi ?

Yada şöyle diyelim, fırıncısın ama un ve odunun nasıl alınıp satıldığını bilmiyorsun.

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Serbest meslek
Üye107 yazı
Sayın markalı,
nası alınıp satıldığını bilmemek değil. benim sormak istediğim işin incelikleri ve detayları. malzemesiz inşaat olmaz benim malzeme anlayışım istediğim kalitedeki malzemeyi maliyetler açısından en düşük fiyatı veren firmadan almaktır. işte bu noktada işin incelikleri devreye giriyor. benim düşük fiyatla aldığım malzemeyi daha da düşük bir fiyatla o firma nasıl ve nerelerden alabiliyor. bayilik sisteminde evet yüksek teminatlar var. toprak seramik bayiliği alan bir müteahhit arkadaşım 500bin tl teminattan ipotekten bahsediyor.ne kadar yalan ne kadar gerçek bilemem. ama bayilikte de belli miktar üzerinde alım yapıldığında yine belli oranlarda iskontolar yapıldığı ve 120-150 güne kadar çekle mal alınabiliyor. zaten teminat istemelerinin amacı da bu. acaba bayilik almak yerine peşin para ile fabrikadan yüklü miktarlarda mal alımı yapılsa ne derece başarılı olunabilir.

Üye1714 yazı
Mantolama işi çok hızlı büyüyor.

- Yapı kimyasalları sektörü her yıl yüzde 25 büyüyor.
- Yalıtım zorunlu, kentsel dönüşüm başladı.
- Isı yalıtımı yasal olarak zorunlu. Mevcut binaların da 2017 yılına kadar bu belgeyi alması gerekiyor.
- Pazar 10 yıl 350 milyon dolardan 5 milyar dolara yükseldi.

http://www.patronturk.com/mantolama-isi-cok-hizli-buyuyor
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye1 yazı
merhabalar ayhanbey yazmış oldugunuz yazının üstünden 20 gün geçmiş olsa da halen geçerliliğini koruyan bir süreç oldugunu düşünüyorum. öncelikle inşaat malzemeleri satışı konusunda bir çok firma bayiiliklerini veririken banka teminatları istemekteler ve bu teminatların yarısı oranında malzeme çekebilmektesiniz almış olduğunuz bayilikler sizi bi yere taşıyacak diye düşünebilirsiniz fakat bu işin spot kısmı her daim sizi belinizden vuracaktır ve baayilikte sene sonu primlerine çalışacaksınız demektir,o yüzden benim şahsi kanaatim malzemeyi spot olarak temin etme yoluna gitmenizdir ki bu işin içerisine girdiginizde bir cok firmanın yapmış oldugu 'barter' lar olmaktadır firmalar arası malzeme takası ( örn:toprak seramik bayiiliği olan arkadaşınıza elinizdeki çanakkale seramik grubu ürünleri vererek belli oranda takas gibi) bunun nedeni ise ürün gamının çok aşırı geniş olmasıdır, inşaat malzemeleri konusuda kendi içinde çeşitlilik göstermektedir ısı sektörü, dış cephe sektörü, vitrifiye sektörü gibi bir çok ana dal altında gelişen ürün yelpazeleri vardır.Nacizane tavsiyem boya ve dış cepheden uzak durmanız yönündedir ki yapmış oldugunuz inşaatlarla alakalı olarak inşaatta en cok paranın harcandığı yer kabası değil ince işçiliği denilen içidir
Hayat sana güzel

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye107 yazı
Sayın dorleo yorum ve bilgilendirmeniz için teşekkürler. Fakat spot olarak malı temin etmekten kastınız bayilik yerine fabrikadan ürünü peşin para ile çekmek olarak mı anlamalıyım?

Üye780 yazı
Dış cephe söve ,fuga vb ürünleri, iç cephe stropiyer ürünleri imalatı yapmaktayım. Bu ürünlerle ilgili talebi olan arkadaşlara yardımcı olabilirim

www.strotas.com

acelik@strotas.com
Strotaş

söve ,mimari restorasyon,dekoratif iç,dış mekan elemanları ve ısı yalıtım malzemeleri

Yerleşim Türkiye / KütahyaMeslek Ymalat
Yeni Üye2 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ayhanbey
Sayın dorleo yorum ve bilgilendirmeniz için teşekkürler. Fakat spot olarak malı temin etmekten kastınız bayilik yerine fabrikadan ürünü peşin para ile çekmek olarak mı anlamalıyım?

inşaat malzemesi işi kesinlikle küçümsenecek bi iş değil 1990 dan beri biz kendi firmamızla bu işi yapıyoruz ve genelde fabrikalardan bayilik talep ediyoruz fabrikanın verdiği vadede çeklerimizi kesip fabrikaya iletiyooruz tabiki belirli miktarda teminatla birlikte e çek konusunda bankalarda sicilinizin temiz olması lazım bi kez çeki yazılan firma hem bankalar itibarsızdır hangi şehirden oldugunuzu bilmiyorum ama söyle ifade edeyim bu işin püf noktası elinizdeki sermayedir sermayeniz ne kadar büyük olursa okdar rahat hareket edebilirsiniz ve tabili muhteşem bi muhasebe sisteminiz olmazı lazım ayakta kalabilmeniz için bu şart gelelim müşterilerinizi nasıl seçeceginize kesinlikle refarans almanızı öneriyorum artık eskisi gibi güven ticaretiyle şirketler ayakta kalamıyor ve aldığınız çekleri banka tarafından sorgulatmayı unutmayın

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Di?er
Yeni Üye1 yazı
Merhaba Arkadaşlar. okul konut ve blok inşaatları yapan bır kurumun. inşaat elektrık malzemelerını tedarik görevini firma olarak üstlendik. bizede tedarikçi olarak fikir alış verişinde bulunmak isteyen inşaat sektöründen anlayan Arkadaşların yada fırmaların tabıkı destegıne ihtiyacımız bulunmaktadır. ticaret birgül gibidir ve bu gülü ticaretle ugraşan her insan koklamalıdır diye düşünüyorum yani paylaşmalıdır. birlikte kazanalım.. SELAMLAR SAYGILAR<< serefcio@gmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Halkla ili?kiler
Üye342 yazı
selam yurt disindan kereste ve her cesit insaat malzemesi makine yolliyabilirim ozeldne mail skype yada facenizi yazrasaniz irtibat kuralim
gaab.srl osman atakul
msn:eko-trans@hotmail.com
ıcq:357866604

Yerleşim Ukrayna / ZaporojieMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Yeni Üye67 yazı
İzmir'de İnşaat müteahitliği yapıyorum. Mımarım ve ayrıca mutfak / Banyo teshır yerım var.
Türkiye'de olmayan bir markanın distributorlugunu almak ıstıyorum. Bu konu ıle yorumları olan tavsıyesı olan arkadas arıyorum.

Bu ay ıcınde Çinde fuar vardı gıdemedım . Giden gezen gören tavsıyesı olan arkadasları beklıyorum.

Ilgılı alanlarım : Insaat yapı , mutfak / banyo ekıpmanları / endustrıyel mutfaklar / aksesuarlar vb gıbı gıbı

msignman@yahoo.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Mimar