Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

Spa Merkezi Satışlarını Arttırmak İçin Ne Yapmalı.

Başlatanozgem-ozgemTarih04/11/2013 08:20:53Yorum16

İlk mesaj
Yeni Üye38 yazı
Merhaba arkadaslar,

Daha önce de belirttiğim gibi sizlere % 90 ingiliz pazarının hakim olduğu bir tatil beldesinde yaşıyorum.önümüzdeki yaz sezonu için bir spa merkezine %50 ortak girdik..çevrede bu işi gayet güzel yürüten ve para kazanan merkezler var.nasıl bir farklılık ile SATIŞLARIMIZI ARTTIRABİLİRİZ VE PAZARLAMADAKİ ETKİLİ YöNTEMİMİZ NE OLMALI?
Bu konudaki değerli önerilerinizi bekliyorum.
Tesekkurler.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Turizm
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
16 yorum
Üye546 yazı
Merhaba hocam öncelikle hayırlı olsun bende masörüm kaş kalkan tarafındamı spa işine girdiğiniz eğer bölgeyi söyleyebilirseniz bende fikir sunmak isterim.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy
Üye165 yazı
SPA MERKEZLERININ 10 NUMARA TAKTIGI --- SEHIR FIRSATLARI SITELERINE INDIRIM KUPONLARI DAGITTIRMAK

insallah muaffak olursun hocam
AcarGruppen
0046 767 169 189

Jönkoping / Sweden

Yerleşim Ysveç / JönkopingMeslek Tekstil
Yeni Üye39 yazı

şehir nere hocam

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Otomotiv
Yeni Üye29 yazı
Bir aralar thai masajı çok revaçtaydı . Asyalı bayanlar masaj yapıyordu belki bu tarz şeyler dikkat çekebilir.
Sivas/Kangal'dan Kaliteli Safkan Kangal Satışlarımız Vardır. (Ev köpeği değil davar köpeği yavruları)

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Mühendis
Yeni Üye38 yazı
merhabalar.evet kas kalkan bolgesınde :))

Yeni Üye39 yazı
fırsat siteleri revaçta yakala co fırsat bu fırsat şehir fırsatı sitelere ulaşmanıza yardımcı olabilirim

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Otomotiv
Üye324 yazı
Fırsat sitelerine girerseniz kalite düşer..
www.jovenmedya.com

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye546 yazı
tam olarak hangi spa hocam ordaki bir cok spa ciyi tanirim :))) ona gore yardimci olabilirim.Ama genel olarak diger otellerdeki personel ile gorusulur musteri basi cuzri bir miktar para verilir,mesela ordaki restorantlarla anlasarak mesela 4 kisilik bir ailr ye yarim saat masaj hediye edilir diger 3 musteride ikna edilerek satis yapilabilir,bingo adi altinda hediye masajlar verilerek pakete baglanabilir,

Yeni Üye38 yazı
hocam tesekkurler.fıkırler super.kalkanda yapıyomusnz hala masorluk?

Üye546 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ozgem-ozgem
hocam tesekkurler.fıkırler super.kalkanda yapıyomusnz hala masorluk?

yok hocam çalışmıyorum gçen sene kalkan da kısa bir süre çalıştım sonra Manavgat side bölgesine geçtim.1 hafta öncede sezonu kapattım daha doğrusu izne geldim diyebilirim otel 12 ay açık sırayla personelleri izne gönderiyorlar.Hocam sabun,yağ vb şeyler çok güzel gidiyor yeterki infocu sağlam olsun.Şunuda deneyebilirsin orada müşterilerin fotografını çekerek müşterilere hediye etmenizi tavsiye ederim ama baskı olarak! kendiniz küçük bir baskı makinesi alarak da yapabilirsiniz ordaki fotografcıda da tanesi ortalama 70 kuruşdan bastırabilirsiniz çünkü sizin ordaki verdiğiniz resim sizin reklamınız olacak.Ordaki turistler de memnun olduğu sürece çok güzel reklamınızı yapacaktır.Örnek olarak 2 fotograf 2 tl desek birde oranın tanıtım videosunu çektirirsiniz hocam cd içerisine; bulunduğunuz bölgenin tanıtım videoları,spa videoları,çekilen fotografları (facede paylaşarak reklamınızı en iyi şekilde yapılacaktır),spa içerisinde yöresel kıyafetler giydirerek fotograf çekimi yaptırabilirsiniz(çok hoşlanırınada gider) birde bunları güzel bir şekilde hani nikah davetiyesi tarzı bir şeye ko****(üzerinde reklamınız olacak) güzel bir sunumla verirseniz inanın çok kazanırsınız.Ben fotografcılıkta yaptığım için konuya vakıfım.İngilizler Türkiye'de belli bölgelere geliyor bu sizin için büyük bir avantaj çünkü alternatifleri az siz o potansiyelde en iyi sonucu alacağınıza inanıyorum.Diğer düz mantık spa cılar gibi düşünürseniz şimdiden söyleyim pek bir şey yapamazsınız farklılığınız olması gerekiyor.

Yeni Üye38 yazı
valla super fıkırler..cok tesekkurler hocam.agzınıza saglık..ınsallah bunları da deneme fırsatımz olacak..3 yıl ıcerısınde spamızı kalkan bolgesındekı en prestıjlı yer yapmayı amaclıyoruz.ınsallah amacımıza ulasırız en kısa surede..

Yeni Üye38 yazı
gunceldır.baska guzel fıkırlerı olan var mı arkadslar?

Yeni Üye57 yazı
bir fikirde benden sana kırmızı kil gönderebilirim bu merkzlerde çok iyi iş yapar

Yerleşim Türkiye / AfyonMeslek Di?er
Yeni Üye57 yazı
özge hanım bendeki kilin 2-3 kullanımda sivilceleri yok ettiği teni yumuşacık yaptığı ve çok macaip şekilde temizlediği görülmüştür ama gel gelelim kendimize pazar yaratamadıkeğer talep ederseniz telim 534 818 1674

Yerleşim Türkiye / AfyonMeslek Di?er
Üye546 yazı
Konuyu görünce canım çekti :)) öncelikle ben teşekkür ederim.Bir kaç daha öneride bulunmak isterim.Öncelikle spa sizin aynanız olduğu için spa dizaynı çok güzel olmalı.Loş ışık,mumlar,tütsüler ve mümkünse personel tek tip kıyafet giymeli.Bence en önemli şey masörün temizlik işleri yapmaması gerekiyor(yada müşteri görmeyeceği yerde yapması gerekiyor)çünkü onları pazarlayan kişi sizsiziniz.Eğer onları anlatırken müşteri paspas yaparken görürse itibarı sıfıra iner bir şey satamadığınız gibi çok kötü bir imaj getirir çünkü onlara tedavi edeceğinize inandırıyorsunuz yada gerekiyor.Masaj odalarında sakin spa müziği olabilir,ingilizlerin maç sevdasını herkes bilir o yüzden onların maçlarında küçük bir bayrakla onlara yaklaşabilirsiniz.Eğer imkanınız varsa otelinize gelemeyen müşteriler varsa(dışardan müşteri alıyorsanız) özellikle keyfine düşkün yada yaşlı müşteriler için evde masaj hizmeti verebilirsiniz.Kişiye özel havlu kullanabilirsiniz(daimi müşteriler için),hamam için müşterilere şampuan sorabilirsiniz ve mümkünde çok çeşit gösterirseniz itibar kazanırsınız.Kafanıza takılan sorular olursa özelden yazabilirisinz şimdiden iyi sezonlar :))

Yeni Üye24 yazı
PROFESYONEL REKLAM VE TANITIM FAALİYETLERİ HAKKINDA YARDIMCI OLABİLİRİM BİR REKLAM ŞİRKETİNDE REKLAM PAZARLAMA MÜDÜRÜYÜM MAİLDEN ULAŞIRSANIZ KONU HAKKINDA YARDIMCI OLABİLİRİM SİZE YAPTIGINIZ YATIRIMIN KARŞILIKSIZ KALMAMASINI İSTİYORSANIZ BİR REKLAM VE TANITIM FAALİYETİ 1. KOŞULDUR

ilker@renori.com
Renori Digital Solution INC
(Advertising Marketing Manager)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam