Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

Bal Nasıl Satarım

BaşlatangokhanbalkanTarih01/11/2013 00:01:39Yorum13

İlk mesaj
Yeni Üye60 yazı
ARKADAŞ LAR ARICILIK YAPMAKTAYIM ELİMDE DAĞA 20 TENEKE BAL VAR AMA HALKIMIZIN TANIMADIĞI KİŞİLERDEN BAL ALMAYA ÇEKİNİYOR BENİM ELİMDEKİ BALLARI SATMAM İÇİN NELER YAPMAM GEREKİR
gokhan

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
13 yorum
Üye131 yazı
gerçek bal üreticisi(arıcı) olduğunuza inandırmalısınız bizleri.Bunu yapabilirseniz satarsınız balınızı.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye546 yazı
Hocam küçük bir tanıtım tarzı ballar verirsin onlar bakar hoşuna giderse alabilir,köy ürünleri satan yerler olablir,internetten olabilir,

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy
Yeni Üye60 yazı

arkadaşlar saten sahte veya merdiven altı diğe tabir edilen ballardan olsa buradan hiç uğraşmam senede sadece arılardan 1 defa bal almaktayız nedeni ise arıların petek leri komple sırla**** bütün vitamin ve minarellerini vermesi için yani toptana çalışan arıcılar gibi sezonda 4 veya 5 defa sağım yapmıyoruz
gokhan

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Di?er
Yeni Üye75 yazı
Kardeş bal nerenin balı kilosuna ne fiyat istiyorsun ? selamlar.
sadikoglu

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Emekli
Üye223 yazı
Ürün üstün kalitedeyse ve markayla bu ifade edilemiyorsa bence insanların deneyimine sunulmalı.

Ufak ufak paketlemeler yapıp üzerine iletişim bilgilerinizi yazıp müşteri kitleniz olabilecek yerlere dağıtın.

Tabii burada önemli olan sizin pazarlama gücünüz.

Ürünün piyasadakilerden neden farklı olduğunu,senede bir defa alındığını,doğallığı gibi olumlu yönlerini anlatmalısınız.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye91 yazı
bence arıların bulunduğu yerin güzel bir fotoğrafını çekip çalışırken fotoğraflarla anlatımını yapsanız burda değilde kendinize ait blog da olabilir veya sahibindende gitti gidiyorda olabilir,insanlar gördüğünde ve denemek istediğinde dediklerinizin kanıtı lezzeti kaliteyi gördümü arkası gelir diye düşünüyorum.balınız çiçek balımı ve yöre neresi.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye61 yazı
bal uretici dernekleri var balinizi tahlile gonderip degerlerini ve icerigini gosteren sertifikayi universitelerin ilgili bolumlerinden alabilirseniz kolay bir sekilde hak ettigi degerden satabilirsiniz.
Every man has three characters:that which he shows,that wich he has,and that which he thinks he has..

Yerleşim ABD / New YorkMeslek Gyda
Yeni Üye60 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ofluyusuf
Kardeş bal nerenin balı kilosuna ne fiyat istiyorsun ? selamlar.

edirne uzunköprü kilo fiyatı 15 tl
gokhan

Yeni Üye60 yazı
balımız çiçek balıdır edirne yöresinden
gokhan

Üye131 yazı
Değerli kardeşim balın gerçek bal ise fiyatın uygun.Bana özelden yazarsan balının tamamını alırız.
Kolaylıklar dilerim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - gladiator
bal uretici dernekleri var balinizi tahlile gonderip degerlerini ve icerigini gosteren sertifikayi universitelerin ilgili bolumlerinden alabilirseniz kolay bir sekilde hak ettigi degerden satabilirsiniz.

En güzel cevap buydu :) Ürününüzü biraz paraya kı**** sertifikalandırın
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye13 yazı
Bu konuda deneyimim var bir nebze, Bal satan bir şirkete reklam ve seo yönünden danışmanlık yapıyorum ayrıca bir site içinde geçtiğimiz günlerde kurulum anlaşması yaptım. Öncelikle sertifika olmasa olmaz. Bunu bilmeniz lazım, ama sertifikanız olsa bile işiniz çok zor.

E-Ticaret konusunda ki tecrübelerimden yola çıkarak size şunu söyleyeyim ki internet üzerinden satışı en zor olan ürünler gıda ürünleridir. (İnternet üzerinden satmak istediğinizi var sayıyorum) çünkü insanlar alacakları gıda ürününü görmek, mümkünse tadına bakmak ellemek isterler, ikinci olarak internet üzerinden satılan gıda ürünleri için lojistik ciddi bir sorundur. Kargoda kırılabilir, bozulabilir, zarar görebilir. Aslında böyle değildir, sattığımız gıda ürünlerinden sadece %3'ü lojistik sorunlar nedeniyle iade ediliyor ama insanlar böyle olduğuna inanır. Bu inancı kırmak çok zor.

Bir diğer husus ürünün bal olması, internet ve televizyonlarda "5 Kilo bal 100 Lira" sloganıyla hop oturup hop kalkan firmaları hepimiz biliyoruz, bu adamlar insanlara glikoz sattılar, bakanlık inceledi kapattı, yeniden hortladılar, hal böyle olunca insanların ağzı yandı bir kere, ve sütten ağzı yanan yoğrudu üfleyerek yiyor. Benim danışmanlık yaptığım sistem öyle ucuz fiyatlarla bal satmaz, satmak istesede satamaz en ucuz bal süzme çiçek balı ve fiyatı 87 lira (kilo) öte yandan firmanın iso ve tse belgeleri, ballara ait düzenli ve tarihlere göre sıralanmış analiz raporları v.s. tüketiciye sunuluyor, buna rağmen bal satışı çok düşük, bir kere alan ikinci kez mutlaka alıyor ama o ilk ürünün satılması çok sıkıntılı bir süreç.

Bal satacaksanız internetten bir kere köklü bir firma olmanız şart, benim danışmanlık yaptığım firma 1924'de kurulmuş bir aile şirketi, ve insanların kesinlikle ürünü alıp memnun kalmamaları halinde iade edebilecekleri güvencesini hissetmeleri gerek.

Birde madem buraya kadar okudunuz size çok önemli bir reklam şeklinden söz edeyim. Bakın bir e-ticaret sitesinde en önemli şey fiyatlar değildir, akran sitelerden %40 pahalı satsanız bile daha fazla satabilirsiniz, ürün kalitesi elbette önemli ama söz edeceğim şey kadar değil, bir e-ticaret sitesinde en önemli bölüm ÜRÜN YORUMLARI bölümüdür. Ben danışmanlık yapmaya başlamadan önce olumsuz yorumları yayınlamıyordu söz ettiğim firma, ve yorum yapmaya teşvik edici bir sistemleri yoktu. İşi aldığım anda ilk yaptığım şey bütün yorumların KESİNLİKLE yayınlanması talimatını vermek oldu ve firmaya hemen bir YORUM YAP PUAN KAZAN sistemi oluşturduk. Çünkü kullanıcılar diğer kullanıcıların görüşlerine her şeyden çok önem verir ve olumsuz yorumları yayınlıyor olmanız sizin güvenilirliğinizi arttırır, bu olumsuz yorumlar hakkında çalışma yapıp çözüme ulaştırdıysanız sizden iyisi yoktur. Daha değişik tekniklerde var ama genel olarak BAL işi çok zor internetten diyebilirim.
Umut hep vardır, iyi ki de vardır.

Yerleşim Türkiye / RizeMeslek Yöneticilik
Yeni Üye60 yazı
GÜNCEL
gokhan