Yeni Üye Toplam 60 yazı |
|
sharan67 Deneyimli Yazar Toplam 130 yazı | ![]() ![]() Sayin Nuray,sizler bizlerden daha fazla gün yasamis olmanizla,bizlerden daha fazla egitim almis,daha irak diyarlarda hertürlü sanatsal faaliyetlerde bulunmaniz ve kendi döneminizin sanatsal havasini solumanizla muhakkak bizlerden daha daha,cok daha seylerin tadlarini biliyor olmaniz ve bu güne tasimaniz ve bunlari topyekün paylasmaniz takdire sayandir..."Cok okuyanmi,cok gezenmi(?.!)gibi anlamsiz ve bir birinden ayri düsünülemeyecek klasik bir ***ca soru klasigi deyimi ile aslinda hem okuyup hem de gezmeli.Ki insan gördügünü anlayabilsin,anladigini anlatabilsin....Sayin Nuray,sanatci olunmaz;sanatci dogulur!Degilmi?Size ne mutluki sanatci olarak dogmussunuz ve ne mutlu bizlere sizler gibi bir sanatciya sahibiz,ne güzel!.. Sayin Nuray,sizin özgecmisinizi okurken ben bir Türk olarak,bir Türk`ün bunca basarilmasi zor ve bir okadar da güzel seyleri gerceklestirebilmis olmanizla gurur duydum inanin!..Keske-ki bu kelimeyi hic sevmem,bana hep yapmak isteyip te yapamadiklarimi hatirlatir-Bizim memleketimizi Idare edenler ve yönetenler de sizin gibi,digerleri gibi birer Sanatci olsalardi!Iste o zaman ne enflasyon olurdu ne pahalilik olurdu,ne cahil insanimiz kalirdi,ne cani insanimiz olurdu!!!Ne güzel,siir gibi yasardik ömrümüzü... 1923 ile 1967 yillari arasini katmiyorum!1967 den bu yana 41 yil gecti!Bu kirk yil zarfinda Türkiyeden Ecevitler,Demireller,Özallar...ve günümüze degin gelen iktidara gelmis,ülke yönetiminde söz sahibi olmus idarecilerimizin bu günlere ta o günlerden ne gibi bir yatirimlari oldugunu siz de biz de görüyoruz iste...Lafimi daha fazla uzatmadan ve sizi bunaltmadan sunu demek isterim,ben 1967 dogumluyum,her Türk vatandasi gibi(%20 memleket insani haric!) yokluk ve fakirlikle mücadele edip,okula gitmek icin otobüs ücretini kimden ve nasil bulabiliz in hesaplarini yaparak büyüdük bana inanin...Ve bizler de aslinda birer sanatci olduk taa o zamanlardan cünki O memlekette %20 nin altinda ezilen %80 vatandastan ben sadece biriydim ve yokla gecinmenin,gecinebilme sanatini hala icraa ediyoruz o % 20 mutlu azinligin sayesinde.....Diyecegim o ki,yokluk sanati nasil birseydir onu ancak biz yoksullar biliriz!"Fakirligin Ebrulu sanayagli ekmek sanati" mesela!Ya da "Yoklugun Dayanilmaz Hafifligi!",ya da "Istanbul`da 400 milyonla Gecinme Sanati !"Gibi ve buna benzer bir cok sanatsal(!) faaliyetlerimizi % 80 olarak saymak mümkündür....Ve bizleri yönetenlerin"Ekmek Yoksa Pasta yiyin! " gibi yönetim sekilleri ile bizler 40 yaslarimiza geldik.Bundan sonra???Iste memleketimizin Dayanilmaz Sanat Hafifligi bu sayin Nuray...Bizler Türk insani olarak Marstan gelmedik te nereden geldik!Baska hangi gezegenin insani bunca yoklugu cekebilir,bunca haksizliga gögüs gerebilirki?Bizler yani Türkiyede yasayan %80 halk Eger Dünyali olsaydik zaten sasardim!Bizler bu memlekete,bu dünyaya Elbette Marstan gelmis olmaliyiz,zira bunun daha baska mantikli bir aciklamasi olamazdi! Bu konuda yazilacak öyle cok sey varki.....Neyse,sizlere basarilar dilerim,hersey gönlünüzce olsun. Saygilarimla... sharan67 Yerleşim : İsviçre / St. Gallen | Meslek : İthalat / İhracat |
ahmetnuray Yeni Üye Toplam 60 yazı | 25/06/2008 : 11:51:30 ![]() yıldıramayacağına inananlardanım.Saygılarımla.Benim canım kadar sevdiğim vatandaşım,kardeşim,geleceğim,kader yoldaşım benim.... Kuantum Düşünce Grubu Kurucusu, Başkanı: Ahmet Nuray. www.ahmetnuray.com KUANTUM DÜŞÜNCE TEKNİĞİ: BİR TÜRK DÜNYA’YA BEDELDİR… Kuantum sıçrama, Kuantum düşünce teknikleri için, internette konuyla ilgili verilen bilgileri yeterli bulmadım. YA SİZ? 1970’li yıllardan beri Amerika ve İsviçre de Kuantum yaşam felsefesi üzerinde çalışmalarım oldu. 1989’dan itibaren Türkiye’de Türk kültürünün özünde var olan pozitif yaşam felsefesi ile yoğruldum. Yurt dışındaki öğrencilerimle, siz vatan gençlerini birlikte düşündüğümde onlara bin, yüz bin kat daha değerlisiniz ve yüreklisiniz. Bizde ruh var. Mayamız güçlü, duygusalız. Duygusal zekânın neler yapabileceğinin farkında olsak, hatta birimizin bile DÜNYAYA BEDEL olabileceğimizi anlarız. . ATATÜRK neden “BİR TÜRK DÜNYAYA BEDELDİR.”dedi? İşte size ev ödevi araştırın. Eminim duygusal zekânın ne olduğunu, nasıl kullanıldığını, kimlerin kullanabildiğini ve neler yapılabildiğini algılamaya başlayacaksınız... KUANTUM DÜŞÜNCE TEKNİĞİ’NİN alt sınıflandırılmalarında olan birçok konu başlığı, sanki başlı başına bir teknikmiş gibi gösteriliyor. Aslında hepsi bir bütünün parçalarıdır. Buna bir örnek verelim isterseniz: Mesela bir meyve düşünün. NAR diyelim... İçinde binlerce çekirdeği var. Manava gittiğimizde: Affedersin manav amca bana bir kilo nar tanesi verebilir misiniz? Der misiniz? Manavın şüpheci bakışlarına kim bilir yüzde kaç kişi maruz kalırdı? Hızlı düşünenler kısaltmalarımı algılıyorlardır... Var olan beyin kapasitemizin yüzde kaçını kullanma hakkına sahip olabileceğimizi, size daha sonra anlatmak isterim. Hoşça kalın. Saygılarımla. Kuantum Düşünce Grubu Kurucusu, Başkanı: Ahmet Nuray. www.ahmetnuray.com Dayamış Türkün bağrına düşman hançerini Yok, mudur kurtaracak bahtı kara maderini? Namık Kemal Dayasın Türkün bağrına düşman hançerini Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini Mustafa Kemal ATATÜRK UZAY SANATI (SPACE ART) (Eklenme tarihi:21.06.2008) Yeni bir sanat akımı olarak başlattığım bu tarz yirmi senelik çalışmanın ürünü alarak ortaya çıktı. Birçok sanat kriteri eleştirilerini pozitif yönde eleştirmelerine rağmen, tarzımın alışılagelenlerden çok farklı çizgilere sahip olması; sanatsever kitlesinin yeni bir tarz olarak UZAY SANATI(SPACE ART)akımını kabullenmeleri için uzun bir zaman dilimi gerekebilir. Uzayın tanımlamasını kendi sanat üslubumla hayal ile gerçek dünya arasında bir pencere açma fikri uzun senelerin sonunda gerçekleşti. İlk defa burada, bu satırlarla yeni bir sanat akımını başlatmak benim için çok yoğun duygular içeriyor. Sanat severlere de aynı duyguları tattırmak için çalışmalarıma daha fazla hız vereceğime kendi kendime söz veriyorum. YENİ çizdiğim,oluşturduğum,paylaşıma açtığım eserlerimi yurt dışında sergilemeye ***üreceğim.Sizlerin sayesinde oluşturabildiğim tüm yeni tasarımlarım,Antoloji.com üyelerinin gerçek hislerle yazdığı şiirlerden aldığım motivasyon sayesinde yaptım.Hepinize benim ilham kaynağım olan şiirlerinizi benimle paylaştığınız için teşekkür ederim.Saygılarımla.Yeni bir sanat akımı-SPACE ART-Sanat dünyasında yerini bulacaksa,sizin samimi şiirlerinizin eseri olacaktır. Saygılarımla. Kuantum Düşünce Grubu Kurucusu, Başkanı: Ahmet Nuray www.ahmetnuray.com NOT:UZAY SANATI(SPACE ART)ile ilgili diğer eserleri görmek için:Menü-Ahmet Nuray Galerisi-ne girip Resimler Bölümünden görebilirsiniz www.ahmetnuray.com/galery.asp?d=" rel="nofollow" target="_blank">http://www.ahmetnuray.com/galery.asp?d=\resİmler KUANTUM DÜŞÜNCE TEKNİĞİ (Eklenme tarihi:07.06.2008) KUANTUM DÜŞÜNCE GRUBU Kuantum Düşünce Grubu, 7beyazkapı Sanat Grubu tarafından kuruldu. 2004 yılında faaliyetlerine 7 kişi ile başlayan grubun sanatçı sayısı artmaya devam ediyor. www.7beyazkapi.com internet sitesinde, Kuantum Düşünce Grubu’nun çalışmaları da yer alıyor. Kısa bir süre sonra www.kuantumdusuncesanat.com adresindeki internet sitesinin de faaliyete geçmesi ile birlikte konuyla ilgilenen herkese pozitif fikir verecektir. Pozitif yaşamın ve pozitif düşüncenin, tüm dünyada vazgeçilmez bir kavram, felsefe haline dönüştüğü bir zamanda, sanatın üretken, pozitif düşündürücülüğünün toplumlar arası iletişimi güçlendirmesi, ana amaç oldu bu grup için. Pozitif üretimin ve pozitif düşüncenin insan zekâsına faydalarını anlatmak için yola çıkan Kuantum Düşünce Grubu fertlerinin büyümesinin hikâyesidir bu oluşum aslında. Felsefeci olmayan ama felsefeci gibi düşünen; profesyonel olmayan ama profesyonelleşmek için araştıran, geliştiren aynı fikirler doğrultusunda çığ gibi büyüyen bir grubun başlangıcı oldu KUANTUM DÜŞÜNCE GRUBU. Fikir üreten beyinlerin yapıcı gücünün farkına varan, düşlerin gerçek öyküsü oldu Kuantum Düşünce Grubu. Bugünlerde harıl harıl çalışıyorlar bu topraklarda fikirler yeşersin diye… Yeşeren tohumların kök salması için de proje üzerine proje üretiyorlar. Pozitif beyinleri ile öncelikle kendileri için değil, projelerini her kim faydalı hale getirebilecekse onun için, hep birlikte, kuantum düşüncenin özü ile çalışıyorlar. Grupta her türlü fikir tartışılıyor. Olumlu ve yaratıcı her fikir, uygulanabilecek her alanı kapsıyor. • Sanat ve ötesi • Başarı ve öncelikleri • Eğitim ve faydaları • Çalışmak ve üretmek • Üretmek ve paylaşmak • Paylaşmak ve çoğalmak • Pozitif düşünmek ve düşündürmek • Keşfetmek ve keşfedilmek Kısacası yapmak; asla yıkmamak grubun vazgeçilmez temel ilkesi. • Kuantum Düşünce Grubu’ndanım. • Pozitif düşünerek keşfetmektir amacım. • Öğretmektir, gelişmektir uğraşım. • Vermekle çoğalmaktadır güçlerim. • Sevmekle gelişir pozitif düşüncelerim. • Pozitifleştikçe gelişir hücrelerim. • Taş üzerine taş koymaktır ana hedefim. • Var olmak, oluşturmaktır benim ilkelerim. diye söyler Kuantum Düşünce Grubu’nun her üyesi. • Gönüllü üyeliktir bu, zoraki değil. • Pozitif bağlılıktır bu değişken değil. • Bugün var pozitif düşünce tarzı, yarınlarda da. • Sonsuza dek var olacak pozitif yaşam, üretken düşünce tarzı. Olumsuz şeyler düşleyemeyen bu grubun elemanları. “Hiçbir şey yoktan var olmaz, vardan yok olmaz” felsefesi ile hareket ediyor. “İnsan beyninde var olan değerler, kullanılmadığı için yok sayılamaz. Sadece keşfetmeyi bilin. Kendi öz benliğinizin derinliklerinde var olan pozitif enerjiyi kullanmayı öğrenin.” der, bu grubun insanları. Öğrenin nasıl çalışabileceğini, beyninizin tüm kapasitesini. Bu da beyninizin ürettiği düşlerin tümünü hayata geçirmeyi mümkün kılar. Yeter ki pozitif düşünün. Pozitifçe araştırın. Pozitif hissedin ki; size bahşedilenleri kademe kademe keşfedin. Var olan enerjinizin; var olan düşlerinizi, bugün de var olan geleceğinizi nasıl işlevsel hale getirebileceğini araştırın. Kendi öz benliğinizin keşfine çıkmak, kader içinde gezinmeye benzer. Sonu görünmeyen okyanuslar misali. Yeterlilik kavramının ayrıca her beyinde, her düşte ne anlam ifade ettiğinin de altının çizilmesi gerekir. Her istediğini bir an evvel elde etmek isteyenlere sıkça rastlamışızdır. Bu sabırsız grubun hayat merdiveninin zorlu basamaklarına takılıp düştüklerine hepimiz birkaç kez şahit olmuşuzdur. Unutulmamalıdır ki; merdivenleri tek tek çıkan yorulmaz. İkişer ikişer çıkan yorulur. Basamakları üçerli çıkmaya kalkanlar da vardır hayatta. Merdivenleri bir an evvel çıkmak isteyenler emin olunuz zirveye çıkamadan bezgin düşerler. Anlaşıldığı gibi zamana karşı yarışmak yerine zaman içinde, zamanı dolu dolu yaşamak, her anın hakkını vererek, her anlamın değerini bilerek yaşamak, pozitif yaşam felsefesidir (Kuantum Düşünce Sanatı). İmkansızı düşlemiyor bu grup. Olmayacakları zorlamak yerine olasılığın, pozitif potansiyelle bezendiği bir yaşam felsefesi düşlüyor grubun takipçileri. Hiçbir şey yoktan var olmaz, vardan yok olmaz felsefesine dayanarak bu grubun üyeleri der ki: Düşünen beyinlerde var olan pozitif değerler (enerji molekülleri) kullanılmadığı için yok sayılamaz. Sadece keşfetmeyi bilin. Kendi iç dinamiklerinizde var olan pozitif enerjiyi işlevsel hale getirmeyi öğrenin. Öğrenin nasıl çalışabileceğini düşlerinizin tüm kapasitesini. Pozitif düşünce mümkün kılar sizlere, kullanılmayan değerlerin keşfedilmesini. Yeter ki yapıcı düşünün, olumlu araştırın. Pozitif hissedin ki pozitif olmanın zevki ile dolu dolu yaşayın. Var olmak ile olmamak arasında ki incecik bir çizginin farkına varanlar, kaderlerinin kendi ellerinde olduğunu; çalışarak, keşfederek, yaşa****, yaşatarak kısacası insan olarak düşünmekten zevk alırlar. Saygılarımla.Kuantum Düşünce Grubu Kurucusu, Başkanı: Ahmet Nuray www.ahmetnuray.com ahmetnuray Yerleşim : Türkiye / İştanbul | Meslek : Sanatçı |
![]() | ![]() | ![]() |
![]() |
| ![]() |
![]() | ![]() | ![]() |
| ||||
Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz. | ||||
© 2000-2025 Koniks.com İletişim || Kullanım Şartları | Kurallar | Sitenin Kullanımı | Gizlilik | Yardım |