Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Çorap Toptancılığı Yapmak

Başlatanankara2929Tarih21/10/2013 00:28:15Yorum17

İlk mesaj
Üye574 yazı
Arkadaşlar ;
Ankaradayım, ticaretle uğraşan birisiyim, birkaç tane işyerim, şirketim filan var, eskidende çorap alıp mahallelerde araba ile satmıştım, Ankarada çorabı samanpazarından alıyordum, şimdi sermayem var bu işin toptancılığını yapmak istiyorum sadece çorap üzerine veresiye satmayacam çünkü başka yerden gelirlerim var illaki her gelene veresiye vereceksin diye bir kuralda yok, sorularım şunlar, düzine başına 1 tl kalır mı? en az ne kadarlık düzine olarak soruyorum çorap almak lazım. Nasıl bir satış politikası izlemeliyim, bu işi samanpazarında yapmayacağım. Ama pazarlamacı alıp dükkanıma yönlendireceğim. Bu konuda bilgisi olan arkadaşların fikirlerini paylaşmalarını istiyorum.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
17 yorum
Yeni Üye91 yazı
devamlı sitede ilan vermekteyim ama yayınlanmıyo toptan çorap aramaktayım aldığım firmanın tüm ürünlerde 220 iğneli makinaya dönmesinden dolayı çorap aramaktayım ihraç fazlası vs fark etmez bay bayan çocuk mevsimli bilgi sayar lı komet bilgisayarlı makinede çalıştığım firmadan bay mevsimlik 6 bayan 5.75 6 çocuk 4.5 komet bay 4.75 patik bay bayan 4.75 tlden almaktayım bu civarda fiyat verecek VARSA MAİL ATABİLİRLER

Yerleşim Türkiye / AfyonMeslek Saty? / Pazarlama
Üye177 yazı
Siz bana yorum yapmıştınız bende size yapayım.Çok zor bi iş.Uzun yıllardır bu işi yapan firmalar bile çok zor durumda.Sakın bu işe girmeyin dicem ancak büyük ihtimalle neden girmeyeyimki diye düşüneceksiniz beni pek dinlemiceksiniz.Öncelikle ciddi anlamda bi çorep toptancısı olucam millet ordan burdan bana gelip mal alıcaktoptancılara çekle senetle yada nakit mal satıcam çeşidim bol olucak diyosanız ki zaten toptancılık budur öncelikle istanbulda yada başka bi şehirde çok iyi bi üreticiyle anlaşmanız lazım.Ancak nakit olarak mal alabilirsiniz kimse sizin çekinizi kabul etmez ilk başta.Dediğim şartlarda iş yapacaksanız cebinizde en az 200-300 bin tl nakidiniz olmalı.Bu rakam çok değil bu iş için.Emin olun.Bidükkanı yada depoyu doldurmak sattığınız malı eksiğini falan tekrar yerine koymak için aldığınız çekleri bekleyeceğiniz çekleri falan düşününce az bile ancak ilk etapta gözünüzü çok korkutmak istemedim.Diyosanızki bu paralar çok ben pazarcılara perakende mağazalara mal satmak istiyorum az adetlerde bu meblağı düşürebilirsiniz.Ama en önemli soru şu yüzlerce toptancı varken fabrikalar varken neden size gelip birileri mal alsın.Üretiminiz yok sonuçta.Yeni bi firmasınız.Bi özelliğinizde olmayacak.Bunları düşünü derim.İstediğinizi sorun.1979 yılından beri yeşildirekte çorap toptanclığı yapan birinin oğlu olarak konuşuyorum.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye574 yazı

sayın 1mren;
durum o kadar da vahim değil, bin düzine çorap alsam, azaldıkça sipariş versem kapıda ödemeli, ambar ile bir günde gelir ankaraya. zatende satışlarım nakit olacak, ben öyle trilyon kazanma sevdası içersinde olan birisi değilim, günde 200 düzine satıp 200 tl kazansam yeter bana zaten başka işlerimde var. Bilgileriniz için tşk ederim. Ayrıca hiçbir toptancı 200 bin tl ile bu işe girmez.

Yeni Üye91 yazı
YUKARIDA VERDİĞİM İLAN CİVARINDA ÇORAP ARIYORUM TOPTAN DEVAMLI ÇALIŞACAĞIM

Üye177 yazı
Günde 200 düzine mal satmak emin olun ufak bi rakam değidir.Ancak mesele şuki neden sizden gelip mal alsınlar.Neden yeşildireğe değilde size gelsinlerki.Önemli olan nokta bu.Onun için yeni başlayan biri için zor iş.200 bin tl ile girmez demişsiniz miktarı az bulduysanız katılırım ancak 200 bin tl ile çorap toptancılığına başlamak az bile emin olun.3 toptancı gelse 20 bin tl mal yazdırsa elindeki çeşitde renkte numarada kırılır.Yerine mal koyamassın.Elinde paran yok çünkü hepsini harcadın.Eskiden beri bu işi yapan birine ticari ilişkileri iyise zaten bi telefonla 200 bin tl malı dükkanına yığıyolar onun o kadar nakite ihtiyacı yok itibarı yetiyo ama yeni başlayan biri parasız bu işe giremez.Kaldıki ben sadece toptancılıktan bahsediyorum.Zaten ufaktan şöyle bi imalata gireyim 30 makina alayım koyayım diyosan ona 2 milyon tl bile yetmez.Adam gibi sıfır bi makina olmuş en az 40-50 bin tl.Bin düzine çorap alsam satsam diyosanız o ayrı onu yapabilirsiniz ufak paralarla.Zaten o pek toptancılık sayılmaz.Gene söylüyorum paranız çok olsada tavsiye etmiyorum az olsada.

Yeni Üye91 yazı
okdar istanbuldan mal aldım iç kimsenin çek vs ile çalıştığını görmedim çekleçalışan fabrika ve ort seviyedeki atolyedir onlar da çorapsatışı için değil sadece aldıkları iplik için dir satışın dışılnda bu işin imalat ve tedariğinde çalışmış biri olarak söylüyorum sayın 1 mren size mesaj atmıştım bana bu fiyatlarda çorap bulabilrimisiniz diye cevap vermemissiniz ayrıca su an yeşildirek dahi kendi ürettiği mallardan ziyade ihraç fazlası mallar satmaktadır 30 makina ya 2 milyon tl demişsiiniz bugun lonati 400 makina 5 ile 8 bin tl arası bugun bir çorabın maliyedir en fazla 3 tldir benim yasadığım yerde adamın sadece 2 makinası var aylık gelir 4 binin üstünde çorap işi çok karlı bir iştir madem yeşildirekte bu işi yağıyorsunuz su an fiyat verin bakın ben size aldığım fiyatları verdim üstelik bu çorap lar 220 makina ile yapılmış 1 tane 58 gr gelmekte

Üye177 yazı
Sizin bahsettiğiniz şeylerle benim bahsettiğim şeyler çok farklı.Ben diyorumki yeşildirekte bi toptancıya giden anadoludaki toptancı çek ile mal alır.Sizin satmak istediğiniz miktarlar ufak miktarlar.Başka şeylerden bahsediyoruz yani.Bahsettiğiniz makina 2. hatta 3. sınıf bi makinadır.Ondan çıkacak çorapa ona göre olur.Ona bakarsanız 700-800'ye bile komet makinaları var 2. el.Bi çorabın maliyeti 3 tl değildir.3 tl olan çorap vardır sadece.Bugün fason ücreti bile sizsin verdiğiniz fiyatlarda.2 makina ile çorap üreten birinin aylık 4 bin tl karı olması bana çok uçuk bi durum olarak geldi nasıl olabilir bilemedim.Yani günde taş çatlasa 50 düzine mal çıkarsa hepsini satsa hiç gideri olmasa gene 4 bin kar yapamaz.Ama genede kesin bişey söyleyemem tabi.Çorap işi karlı bi iş olabilir her işde şansı dönmüş insanlar vardır.Ancak çorap toptancılığı sandığınız gibi bi iş değildir.Son 10 yıldır millet kıvranıyo.Makinalarını satıyo sadece al sat yapmanın peşinde koşuyo.Al sat yapmak bile zor o kadar çok rakip varki anlatamam.Aynı malı aynı sokakta 5 firma satıyo nasıl olacak bu iş.Siz ufak miktarlarda mal satmak istiyosunuz bu toptancılık değil yani.Siz iyi satışlar yapabilirseniz para kazanabilirsiniz bişey diyemem ama ben başka bi şeyden bahsediyorum.Ben size fiyat veremem.Ancak bana numune yollarsınız bi tane dersinizki bundan 3 bin düzine istiyorum bende fiyat alırım sıfırdan ürettiririm.Bizim kendi sattığımız ürünler farklı ürünler.En ucuz malımız 9 tl civarında 40 tl'ye kadar mal var elimizde modal bambu çorap falan gibi.

Yeni Üye91 yazı
9 tl beni çok aşar tabi her firmanın üretmiş olduğu mallar vardır ben benim piyasama yönelik malları satıyorum aldığım fiyatlarıda üst yazımda sölemiştim makina konusuna gelince evt eski makinalar ama benim bölgemde afyon ısparta denizli piyasa bu şekilde bu makina çorapları satılıyo 50 krş spor patik 75 krş bilgisayarlı yeni nesil komet çorapları perakende fiyatı ip olarakda openet çıkma kullanılıyo tşk

Üye574 yazı
arkadaşlar tartışmanızın anlamı yok bir kere okantakule'nin söyledikleri doğrudur, 1mren sizin anlattıklarınızdan birşey anlamadım mesela bana yazmışsınız diyorsunuz ki adam neden senden alsın gider yeşildireğe diyorsun o zaman herkes yeşildireğe gidebilsek ankarada samanpazarında çorap toptancıları olmaz değil mi? bence siz işe kendinizi tam veremediğiniz işin büyük paralar kazanamıyorsunuz. Benim amacım samanpazarında değil ankaranın herhangi bir semtinde bir dükkan tutmak ve karışık bayan, erkek, çocuk ve patik olmak üzere nakit 1000(bin) düzine çorap alıp toptan düzine başına 1 tl kâr ederek satmak, benim amacım küçük esnaf grubu, bende çekle yada senetle yada yaz deftere işi yok, para peşin olacak milletin işine gelirse, kimseye zorla çorap satmam benim zaten birkaç tane işim var, eskiden ben çorap alıp sattım iyi para var misal bakın ben bin düzine çorap alsam toptancılık yapmak istesem, hiç satamasam, panelvan aracım var bunları doldursam arabama mahalleleri ve civar köyleri gezsem ve bu şekilde satsam toptancılıktan daha fazla kazanırım, hatta bakın ve pazarlama şirketim filanda var aktif satışa 8-10 kişilik bir ekip kursam, kapı kapı dolaşıp 1 tl den çorap sattırsam pazarlamacıya bin düzine çorap için parayı koyacak yer bulamam, iyi strateji yaparım , şimdi bana muhalefet şöyle diyebilirsiniz iyi de kardeşim o zaman adam gider toptancıdan çorap alıp kapı kapı gezip kendisi satar neden sana gelsin dersin, yazımdaki yeşildirek örneği gibi, buna da şöyle deyim sana millet gelir çalışmaya neden dersen adama asgari ücret + sigorta + pirim var dedin mi koşarak gelir, bugün millet sırf sigorta için iş arıyor, bence eleştirilerin anlamsız 1mren, çoraptaki para birşeyde yok. Akmaz,kokmaz. Bir kere imalattan bahsetmişsiniz ben imalatçı olmak istiyorum demedim, imalat işiyle uğraşmam, ha imalatçı olsam da yurtdışına satardım, buralarda uğraşmazdım işlerim yoğun, siz okantakule ile tartışmaya bile başlamışsınız ben ancak eve daha yeni geldim. Bence 1mren siz kendinizi biraz geliştirin bir yazınızda geçen gün bana mesaj atmıştınız özel olarak, şimdi yıllardır bu işteyiz diyorsunuz, ama e-ticaret sitesi bile açamıyorsunuz, bugün opencart e- ticaret sitesi/scriptini 50 -100 tl ye kuruyorlar, ha okantakule ye yazdığınız gibi fiyatlar 9 tlden başlıyorsa, o fiyata kimse çorap almaz, şimdi ben çorap almak için yeşildireğe gelsem parasına bakarım, mesela samanpazarında çoraplar 6 tl düzinesi, bende toptan satacaksam satış fiyatım maksimum 6 tl olur.

Üye177 yazı
Bahsettiğiniz şekilde çorap satacaksanız bu işi yapabilirsiniz.Ben daha büyük şeylerden bahsettim.Sizin yapacağınız iş toptancılı sayılmaz sadece onu söylüyorum.Benim söylediğim herşey eksiksiz gerçek olan şeyler.Ben oraya buraya gidicem 1000 düzine mal alıcam satıcam diyosanız bu işi yapabilirsiniz illaki gelende olur.Benim bahsettiğim şeyler başka şeyler.2. olarak 100 tl'ye site falan kurulmaz arkadaşım.Benim bahsettiğim işe minumum 30 ile 50 bin tl arası yatırım lazımBana daha geçen gün 30 bin tl bu iş içi naz diye mesaj attınız burada şimdi 100 tl'ye bu iş yapılır diyosunuz.Bu arada 8 kişilik ekiple 100 düzine malı satmaya kalkarsanız sermeyenizin 50 katı zarar edersiniz onu ayrıca belirteyim.Biz zamanında para kazandık.Hala kazanıyoruz ancak 1979 yılından beri bu işi yapıyoruz.Tek telefonla sorgusuz sıualsiz mağazama 300 bin tl malı yığıyolar hesabı sonra görülüyo.Bunlar geçmişin verdiği bi itibar.3 aile geçiniyoruz bizim işten.Ama son zamanlarsa bu iş çok kötü durumda.Anck siz hala benle laf yarışına girip sen şunu bunu yaşnış biliyosun diyosan ben 5 yaşımdan beri mahmutpaşaya yeşildireğe boşa gitmişim demektir.9 tl'ye kim nasıl çorap almaz.Siz ticaretden anladığınıza eminmisiniz.9 tl bi düzine çorap için şu an ideal bi fiyat.Bin türlü çorap vardır kalitesi vardır.Düzinesi 40 liraya bile çorap var.Düzinesi 5-6 tl olan çorap körü kalitede bi çoraptır.Tabi onuda satan ve alan var orası ayrı.Ancak bilinen firmaların sattığı iyi i erkek çorabı minumum 10 tl'dir.Kaldıki buda fazla kaliteli olmaz.Tartıştığımız şeyler başka sanırım.Siz bin düzine mal alıp satabilirsiniz bi şekilde ona bişey demiyorum.Ayrıca fazla yada az kazanç göreceli şeyler kime ve neye göre diye değişir.

Üye574 yazı
Ankaradan bahsediyorum 1mren, Ankarada toptancıda 12 tl yede düzinesi olan erkek çorabı var, git sor bakalım toptancılara günde kaç düzine satılıyor, millet parti malı çorap alıp satıyor düzinesini 6 tl den alıyor dükkanlar, tanesini 1 tl den satıyor, yarı yarıya kazanıyor ben bundan bahsediyorum. Bende toptan 6 tl ye satsam çorabı benden de alan olur illaki toptancılık yapmak için 200 bin tl gerekmez ki. Siz konuyu yanlış yerden anlıyorsunuz, benim ilanımı okuyun ilk verdiğim ilanı orda diyor muyum ben fabrika kurcam yada çorap imalatı yapacam diyor muyum?
- gelelim internet olayına siz mademki e-ticaret yapmak istiyorsunuz 100 tl ye open cart e-ticaret sistemi kurdurursun , o kadar da mı paran yok, mademki kendine güveniyorsun 100 tl de paran vardır? git kur bakalım e-ticaret yapmak kolay mı? siz bana geçen gün özel mesaj olarak attığınızda sıfır yazılımdan bahsettiniz, sıfır e-ticaret sitesi 10 bin tlden aşağıya kurulmaz, hadi verdin o parayı sıfır bir sistem kurdurdun sürekli ilgilenmen lazım, o kendi kendine para kazandırmaz, e-ticaretin herşeyi para? google arama motoruna para vereceksin? seo yapılacak? profesyonel sunucularda barınacak? sanal pos olacak? olacakta olacak? başka her işi yaparsın ancak burdaki e-ticareti düşünen kişi sende olsan başkasıda olsa diğer işlere benzemez, çorap mı? misal alırsın toptancıdan, seyyar satarsın, pazarda satarsın dükkanda satarsın bir şekilde para kazanırsın, ama iş e-ticaret oldumu başta milletin güvenini kazanman lazım, bunu yapmak için 6 ay değil? kaç yıl gerekir size bunları anlatmaya çalıştım. Evet e-ticaret sitesini 100 tl ye kurdurursun? ürünlerinde varmış olur siten. Ama sıfırdan yazılım gibi olmaz istediğin yazılım firmasına sorabilirsin. 15 senedir yazılımcıyım ben firmam var. Yasal olan her türlü ticari işe açık olan birisiyim.E-ticaret o kadarda kolay bir iş değil.

Yeni Üye91 yazı
uygunfiyatlı çorap arıyorum toptan openet çıkma vs farketmez bilgisayarlı bay bayan komet bay bayan ilk yazımda aldığım fiyatları yazmıştım

Üye574 yazı
sayın okantakule burdan çorap bulamazsınız giyim bölümü var orda arıyorum şeklinde toptan çorap alacağım deyip istediğiniz fiyatları belirtin ilan verin elinde çorap olanlar size yazarlar benim için sakınca yok yaz buraya reklam verde bunu benden ve benim ilanımı okuyanlardan başka gören olmaz.

Üye177 yazı
e-ticaret kolay bişe diyen yok zaten.çok zor iş.100 tl'ye sadece dandik bi web sitesi açarsın öyle bakarsın sonra.büyük maliyet isteyen bi iş.para yatırmassan dünyanın en önemli malını sat iş olmaz.ben sıfırdan yazılımdan hiç bahsetmedim.siz öyle anladınız sanırım.2-3 bin tl değerinde hazır bi yazılım yeterli olacaktır.Siz ucuz çoraba takmış durumdasınız.Emin olun kaliteli çorapta ucuz çorap kadar satılmakta.Benim perakende mağazam var tanesi 5 tl ve tanesi 10 tl değerinde erkek çorabı var emin olun 5 tl olan çoraplar 1 ve 1.5 tl olan çoraptan daha çok satılıyo.Bunlar yerine göre değişmekte.Neyse artık bu kadar tartışma yeterli.Bahsettiğimiz şeyler farklı şeyler.Sağlam biş şekilde ben piyasaya giricem toptancı olucam diyen biri yüz binleri gözden çıkarsa dahi başarılı olamama ihtimali var ancak siz başka bişeyden bahsediyosunuz bunu yapabilirsiniz belki ufak paralara umarım başarılıda olursunuz.Ancak o işin ismine pek toptancılık diyemeyiz.Benim söylemek istediğim buydu.

Yeni Üye3 yazı
selam arkadaşlar çorap toprancılığı yapıyorum uygun fiyata çorap arıyorum havlu çorap ve normal çorap uygun fiyata satan varsa bana ulaşsın mlail yollayabilirsiniz gazisahin66@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / YozgatMeslek Esnaf
Yeni Üye3 yazı
bende bu işi düşünüyom ama aklımda 1tllık çorap yok..
mudoomay gibi kutulu gösterişli çorap...
1000 düzine gibi bi miktar düşünüyom ...
muratbayraktaroglu@hotmail.com

bende ekstra iş olarak düşünüyom ama dediğim gibi öyle ucuz mala girmem adam gibi gramajı düzgün çorap olursa görüşür tanışıır alışveriş yaparız..
ankaralı arkadaşım allaşkına 1 tllık çorapla uğraşma zaten bolca var piyasada terazidereye git çok istiyosan orda muhakkak ucuz çorap bulursun..
mahmutpaşa esnafı arkadaşta duruma şu şekide açıklık vermek istemiş aslında bana göre ucuz mala girme :))

birde 56 gram çorap üreten arkadaş 4000 lirada kazanır cidden gramajı çok iyi eğer havlu filan değilse...

beyler çorap üretimini bilmiyom ama kaliteli çorap söz konusu oldumu pahalı satılan çorapları daha uygun fiyatlara imal edilebilir..
burda fiyatı oynatan sadece iplik olur ...
one piece

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye13 yazı
Haftalık 600-700 düzine alabilecek şekilde toptan çorap arıyorum.
Benim istediğim etiketi basılacak...
Bu şekilde çalışabilecek var mı...
Kadın-Erkek-Çocuk Mevsimlik -Kışlık her hafta alacağım.
İlgilenen arkadaşlar bana ürün kalitesi (rejenere mi - penye mi vs..) ve fiyat bildirsin lütfen...
cebigiyim@gmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf