Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Girişimcilere Ufak Bir Fikir

Başlatanmasal06Tarih14/10/2013 19:49:44Yorum15

İlk mesaj
Üye2659 yazı
Ülkemizde Koniks .com tarzında amatör ruhla hazırlanmış. İş fikirlerinin paylaşıldığı başka bir site yok. İş Fikirleri ile ilgili sitelerinde hepsinin içerikleri birbirinden alıntı Farklı bir şey anlatan yok.

İş kurma , Girişimcilik, ile ilgili kitabi bilgilerin dışında gerçek deneyimlerin ve doğru yada yanlış Üyelerin iş fikirlerini paylaştığı, Özgün tasarımı olan, bir site iyi yönetilerek adam gibi reklamlar alarak iyi paralar kazandırabilir.
1. Belli sürelerde bir girişimci,Mali Müşavir, İş Hukuku uzmanı ile siteye özel sohbetler yapılıp yayınlansa(öyle kitabi olmayacak girişimci ve uzmanlar objektif ve fonksiyonel olacak şekilde anlatacak) Tabiiki girişimciden ve uzmanlardan reklamda alacaksınız.
2.İş kurmak isteyenlere belli bir ekip kurup ücretli olarak fizibilite araştırmalarını onların adına yapsanız
3. Açtığınız siteye olan üyeliği ücretli hale getirseniz ve Eğitimli üyelere moderatörlük vererek bulundukları illerde
a) reklam , fizibilite araştırmaları
b) Fuar, konferans, seminer gibi etkinliklere katılım planlayıp süreci yönetmek
için sisteme katsak bu sayede onlarda kazansa

Sizinde Bu Fikre ufak tefek katabileceğiniz öneriler varmı arkadaşlar
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
15 yorum
Yeni Üye1 yazı
Bence okullarda girişimcilik ve müteşebbislik övülmeli. Türkiyede varsa yoksa memur ol hayatını kurtar mantığı olduğu için fizibilite olsada kafa değişmez. Çin bu yüzden dünyada 1 numara unutmayın girişimci ülkeyi kalkındırır hazır maaş alan memurlar değil tabiki bütün memurları kastetmiyorum.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - hediye-hediye
Bence okullarda girişimcilik ve müteşebbislik övülmeli. Türkiyede varsa yoksa memur ol hayatını kurtar mantığı olduğu için fizibilite olsada kafa değişmez. Çin bu yüzden dünyada 1 numara unutmayın girişimci ülkeyi kalkındırır hazır maaş alan memurlar değil tabiki bütün memurları kastetmiyorum.

Türkiye'de yeni kurulan bir işletmenin başarı oranı %10. malesef türk insanı girişimci ruhuna fazlasıyla sahip fakat başarılı değil. (istatistiklere yansımamış olsa da reel olarak ilk 1 yıl içinde kapanan küçük işyeri oranının %80 lerde) hiç bir konuda uzman olmayan ama koyun ekonomisi konusunda cin fikirlere sahip girişimcilerimiz aynı cadde üstünde 5. açık parfüm dükkanını/simit fırınını/güzellik salonunu/halı mağazasını vb. açmaktan hiç çekinmez, 6 aylık sermayeyi/bütün birikimini cebine koyar, yoksa banka kredisi alır, evini ipotek ettirir, kervan yolda dizilir hesabı yola koyulur. 6 ayın sonunda kirayı ödeyemez hale gelir, depresyona girer, hatta cinnet geçirip, bütün aileyi kurşuna dizer, sonuncuyu kendine ayırarak. Vergi levhası 1 aylık işletme sahiplerini banka şubelerinde kredi kuyruğunda görebilirsiniz, hem de aynı anda 2 krediye başvururken. bir de çoğunun ilk yaptıkları şey lüks ofisler kurma hayalidir. Maalesef vahşi ormanda işler böyle yürümüyor. swot, fizibilite, pazar araştırması, iş planı bilmek için işletme okumaya gerek yok, çünkü mantıkları basit. İlkokul mezunu olup bunları gayet güzel uygulamasını bilmiş işyeri sahiplerini etrafınızda görebilirsiniz. bu insanları yeni bir iş kurmaya ikna etmeye çalışın bakalım, öyle doğru sorular sorarlar ki aklınızdan şüphe edersiniz. yeni girişimci kendini iyi senaryoya değil kötü senaryoya hazırlasa o bile başarı oranını yükseltecektir. bir de havuza atlamadan önce biraz yüzme öğrenmek lazım, "belki boğulmam" ya da "nasılsa biri beni kurtarır" fazla iyimser bir vizyon. allah yardım etmiyor

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

'Keşke'Leri Sevmem !!

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Üye574 yazı

sayın masal06;
konuya gayet güzel yaklaşımda bulunmuşsunuz, bende bir ticaret adamı olarak birşeyler eklemek istiyorum,

öncelikle günümüzde girişimcilik, yani ticarete atılma diye birşey yok aslında, çünkü halen günümüzde memur ol, sırtını devlete daya mantığı var, işe atılanlar ise, ya işsizlikten ya da çaresizlikten geçim sıkıntısından filan başlıyor, iş hayatına çocuktan başlamış birisiyim, öncelikle ticarette başarılı olabilemeniz için o işi sevmiş olmanız lazım, ben iki tane 4 yıllık üniversite mezunu olmama rağmen ne memur oldum, ne de birisinin yanında çalıştım. TİCARETİ BİR ŞEYE DEĞİŞMEM. Ancak günümüzde ticaret iş bulamamış kişilerin çaresizlikten mecburiyetten yaptıkları bir iş konusu haline gelmiş, iş iştir, işin büyüğü küçüğü olmaz, bu iş platformunda şu işi mi yapsam, bu işi mi yapsam dediğim birçok işi şu anda yapıyorum, burda gördüğüm bir diğer husus ise, ticaretle alakası olmayan, belki bir gün param olurda iş yaparsam mantığında bile platformdakilere birşeyler soranlar da var bunu görmek zor olmuyor. Birçok kişinin iş hayatında başarılı olamamasının nedeni yapacağı iş hakkında iş tecrübesinin olmayışıdır. Bir kere günümüz Türkiyesinde iş hayatında herkes tarafından yapılmayan, yada az yapılan bir işi yapmış olmak gerekiyor, yada herkesin yaptığı işe farklı stratejiler üreterek yeni bir iş oluşturmak başarıya ulaşmayı sağlayabilir, sayın masal06 gayet güzel bir yaklaşımla fizibilite çalışmasından bahsetmiş, bunu yapan kişi sayısı çok azdır tahminimce çünkü profesyonel bir fizibilite çalışması yapılmış iş pek başarısızlığa uğramaz gibime geliyor, bir de en önemli unsur ise, GERİ BESLEME dediğimiz bir durum, misal biz bir iş kurduk diyelimki deneyimliyiz, kar beklentimiz, bizim işi kurarken beklediğimiz kazançtan geri kalıyor ise, bizim hatamız nerde bunu bulup hatayı düzeltebilecek bilgiye ve tecrübeye sagip olmamız gerekiyor, misal biz bir ürün satıyoruz, diyelimki bu ürünü 10 tl ye satıyoruz, başkası bu ürünü başka bir semtte 5 tl ye satıyor, müşteri bunun farkına varıncaya kadar yüksek kazanç sağlanabilir ancak öüşteri bunu fark ettiği anda 10 tl ye satandan vazgeçer, bu durumda kaybettiğimiz müşteriyi geri nsıl kazanırız, bunun için strateji geliştirmek gerekiyor, yani anlatmak istediğim konu iş hayatında başarılı olmak için bir iş kurdum deyip beklememek gerekiyor, sürekli çaba göstermek, işi sevmek,yeniliklere açık olmak, deneyimli olmak, iyi bir strateji belirlemek vb daha birçok konuyu çok iyi bilmek gerekmektedir.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Üye574 yazı
konuya son birşeyler yazdığımdan bu yana kimse birşey yazmamış yine birşeyler daha eklemek istedim. HERKES TİCARET YAPAMAZ, ticaret yapabilmek için TİCARETİ SEVMEK, ONU HİSSETMEK GEREKİR. Ticaret günümzde işsizlerin yapabileceği bir iş gibi görünsede, işin aslı böyle değildir. Herkes girişimci olamaz, herkes her işi yapamaz, her meslekte her işte deneyimli olmak gerekir. Benim cebimde para var istediğim işi yaparım diyende eğer geçmişinde ticaretle uğraşmamış ise o da başarılı olamaz. Bugün girişimci olabilmek o kadarda kolay değildir. Masal06 zaten konuya ana hatlarıyla değinmiş, her gelen her işi yapamaz bu forumda görüyorum, kişiler soruyor ne iş yapayım diye, burdanda bu tür kişilere şunu söylemek istiyorum, en iyi iş kendi bilgiğiniz iştir. Elin aklıyla iş kurulmaz, ne demişler EL ELİN EŞEĞİNİ TÜRKÜ ÇAĞIRARAK ARARMIŞ. Herkese iyi çalışmalar ve iyi bayramlar dilerim.

Üye437 yazı
benim görüşüme göre,üniversite okumanın pek bir anlamı yok....doktor,avukat,savcı,hakim olamadıktan sonra.ben de önlisans mezunuyum,babam doktor,adam 70 yaşında,özelde çalışıyor....kardeşim boğaziçi ingilizce dili ve edebiyatı mezunu,o bile epey yerde çalıştı,şu anda o bölümle hiç ilgisi olmayan bir iş yapıyor....benim gümüş takı dükkanım var,geçmişte tekel bayii ve bayan giyim de çalıştırdım,biri akrabamla beraber,giyim,kısa süreli.....ben babama imreniyorum....şu anda para için çalışmıyor,ayrı....fakat bu yaşında bile benim kazancımın iki katını kazanıyor.......ve 20 li yaşlarının sonundan itibaren.....aralıksız....maşallah diyelim.ben aslında üç dört yıl önce olsa,kesinlikle ticaret daha iyi derdim....belki insan bıkıyor.....insanla uğraşmak sahiden zor....ne eski esnaf kaldı,ne eski müşteri....ben eski değilim o kadar,yaklaşık 11 yıldır....perakendeciyim....inanın 11 yıl önceki müşteri profili bugün yok,İstanbulda.....kapıdan içeri girenin kim olduğunu kestiremiyorsun....2000 li yılların başından itibaren çok negatif değişti ülkemiz....esnafı,müşterisi....ikisi de....bugün İstanbulda kapanan,devreden işyerlerinin haddi hesabı yok....isteyen araştırabilir.....ankarayı adanayı yozgatı anadoluyu bilemem....bugün İstanbulda yapacağın işi çok iyi bilmiyorsan,insan ilişkilerin çok iyi değilse,çok yüklü bir sermayen yoksa hangi dükkanı açarsan aç sonu aynı....bizim insanımız bilinçsiz...dışardan göründüğü gibi değil.....kimse evine bir tomar parayla gitmiyor,giden varsa da bir cebine giriyor,diğerinden yarın çıkıyor.....üç dört işyeri olanlar belki farklıdır....ticarete çok kişi atılabilir,ama İstanbulda yılda binlerce dükkan kapanıyor,ya da devrediliyor....düşünmek gerek....benden önce bu başlığa yazan arkadaşlara katılıyorum.yanlış anlaşılmasın......ama yarın biri dese ki gel benim yanımda çalış emekliliğine kadar,çıkarılma gibi bir derdin yok,sana ayda iki bin lira verelim bağkurunu da devam ettirelim dese,sabah 9 akşam 5,bayram tatilin,cumartesi pazar tatilin dese,bunun garantisi verilirse ben dükkanın kapısına kilit vururum....herkese iyi bayramlar,herkesin işi rast gitsin....

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye574 yazı
sayın şanslı;
günümüzdeki ticari denklemi kurmuşsunuz haklı olduğunuz taraflar çok, ancak birisi 2bin lira verse, bağkurumu da yatırsa hemen işi kapatıp gider orda çalışırım diyorsunuzda bu kötü bence, neden der iseniz siz ticari severek mi ? yoksa çaresizlikten mi yapıyorsunuz? bunu anlamadım. Babanızın 70 yaşında ve doktor olduğunu ve halen çalıştığını ve sizden iki kat fazla kazandığını yazmışsınız kusura bakmayında burda sorun bence sizde neden der iseniz siz ticaretle uğraşıyorsunuz babanız değil doktor profesör olsa sizin kadar para alamaz bunu söyleyim size ben 2 üniversite mezunuyum, bir kere ticarete çocuktan atılmış sürekli birşeyler alıp satmış birisiyim. Şu anda birkaç tane işyerim var , bugün en kral işte çok yüksek para verseniz, çok yüksek mevki sunsanız TİCARETİ BİR ŞEYE DEĞİŞMEM, şu an için en büyük işim YAZILIM ŞİRKETİM VAR, bunun haricindede dükkanlarım filan var, yakaşık 27 senelik filan bir iş deneyimim var, yaşım 40, çocuktan başladım ben işe HEDEFİM İŞ ADAMI OLMAKTI. Bunu derken size, ailemde ne işadamı, nede ticaretle uğraşan birisi vardı. İdealist olmak, ne istediğini bilmek çok ama çok önemlidir. BUrdaki yazımda hedefim sizi eleştirmek filan değil, yanlış anlamıyın, sadece işinizi severek yapın, ha bakın doktor, avukat filan olmadıktan sonra okumak boş demişsiniz, bunu acaba bunlardan birisi olamadığınız için mi yazdınız bilmiyorum, ama genelde okumak boşuna, çünkü günümüzde parayı cahil adamlar kazanıyor, birçok iş yaptım, halen de işyerlerim var, mesela manav dükkanım var bir tane aynı zamanda bu dükkanda pet şişe su satıyorum, personelim var onlar işletiyor, neyse demek istediğim şu 2 üniversite bitirmiş adam bu iş yapar mı? seversen yapar arkadaş, daha bunun gibi birkaç tane işim var mesela geri dönüşüm işim var, bunu yapar mı 2 üniversite mezunu yapmaz değil mi? seversen para kazanırsan yaparsın, yani şunu söyleyim üniversite mezunu olmakla alakalı olarak , BURASI TÜRKİYE EĞER İŞE GİRMEK İÇİN ADAMIN VARSA, CAHİLDE OLSAN İŞ BULURSUN, eğer adamın yok ise en kral üniversiteyi bitir iş bulamazsın, sokaklar işsizlerle dolu, o kadar bu platforma yazdım birçok iş konusunda hangi üniversite mezunu bunları yapıyor, adamlar boş geziyor sorunca iş yok burası türkiye deyip çıkıyor, sorunlar böyle çözülmez arkadaşlar. Sizede başarılar dilerim sayın şanslı...

Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - fotozemin

dekorasyon alanında ilk olan uygulamalarımızı incelemenizi ve karar verirseniz yardımcı olacağımızı bilmenizi isterim.
www.fotozemin.com
www.fotofayans.com
www.3d-dekorcu.com

Doğanay Yapı
02624148440
05079268731

Uygulamalarınız çok güzel fakat taklit edilmeleri çok kolay . Ayrıca birara Bu çalışmanın benzer olmasada başka bir şeklini tavanlara uyguluyorlardı bildiğim kadarıyla
Dediğim gibi göze çok güzel hitab etsede taklidini yapmak çok basit

'Keşke'Leri Sevmem !!

Üye574 yazı
sayın masal06;
ben yazdıklarınıza iş hayatıyla ilgili birşeyler ekledim ancak, siz bir oluşumdan bahsediyorsunuz, böyle bir platforma eklemek istedikleriniz neler olabilir diye soruyorsunuz anladığım kadarıyla siz bir site kurmayı düşünüyorsunuz, ben ankaradayım, profesyonel yazılımcıyım, böyle bir iş fikriniz var ise detaylandırabiliriz. Sizinde belirttiğiniz gibi koniks.com dışında bir site yok, sizin ana temada belirttiğiniz konuları içeren site ise hiç yok, mesela ticarete yeni atılacak birisi fizibilite çalışmasını profesyonelce yapamaz, siz haklısınız. Siz acaba bir site mi kurmak istiyorsunuz, yoksa böyle kafanızdan geçenleri içeren bir site olsa iyi mi olur demek istiyorsunuz. Belirtirseniz sevinirim.İyi çalışmalar...

Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ankara2929
sayın masal06;
ben yazdıklarınıza iş hayatıyla ilgili birşeyler ekledim ancak, siz bir oluşumdan bahsediyorsunuz, böyle bir platforma eklemek istedikleriniz neler olabilir diye soruyorsunuz anladığım kadarıyla siz bir site kurmayı düşünüyorsunuz, ben ankaradayım, profesyonel yazılımcıyım, böyle bir iş fikriniz var ise detaylandırabiliriz. Sizinde belirttiğiniz gibi koniks.com dışında bir site yok, sizin ana temada belirttiğiniz konuları içeren site ise hiç yok, mesela ticarete yeni atılacak birisi fizibilite çalışmasını profesyonelce yapamaz, siz haklısınız. Siz acaba bir site mi kurmak istiyorsunuz, yoksa böyle kafanızdan geçenleri içeren bir site olsa iyi mi olur demek istiyorsunuz. Belirtirseniz sevinirim.İyi çalışmalar...

Ankara 2929 öncelikle teklifin için teşekkür ederim Ben sadece farklı bir açıdan bakmaya çalıştım Benim için iş fikri bir ihtiyacı gidermeli hem basit olacak hem sorun çözecek özgün bir fikir olmalı. Ben sadece bir site açmayı düşünmekten öte içini farklı vizyonist bakış açısıyla ne ile doldururuz diye düşünmeye çalıştım Yoksa site açmak çok kolay.

'Keşke'Leri Sevmem !!

Üye242 yazı
Değerli Dostlar Merhaba.
Girişimcilikle ilgili fikirlerimi paylaşmak istedim. Umarım bazı dostların işine yarar.

Ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşabilmesi için girişimcilik çok önemli. Çocuklarımıza "büyüyünce ne olacaksın" diye sorduğumuzda "öğretmen, polis, doktor olacağım" cevabının yanında "iş adamı olacağım" demelerini de beklemeliyiz bence. Ben tanıdığım çocuklara bu bilinci aşılama çabasındayım şahsen.

Girişimcilik konusunda karar verebilmenin zor olduğunu biliyorum. En kötü karar, kararsızlıktan daha iyidir derler. Karar vermek için fizibilite raporları bana her zaman için yol gösterici olmuştur.

Bir işi yapmaya karar verdikten sonra bu işi severek yapmanız da başarılı olmanızda önemli bir etkendir.

Karar verilecek bir iş için dünya trendlerini iyi izlemek gerekiyor. Günümüzde bilişim-teknolojinin yanında kimyasaldan uzak - doğal üretim geleceğin
işi olacağını düşünüyorum. Bunu düşünerek de solucan gübresi işine girdik. http://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/32156.htm Daha önce topraksız tarım dahil bir çok girişimde bulunmuştuk. Halen büyükbaş hayvancılık, broiler tavuk yetiştiriciliği ve fidan yetiştiriciliği de yapmaktayız. Kendimiz devlet memuru olmamıza rağmen içimizdeki girişimcilik ruhunu üretimler yaparak yaşatıyoruz.

Peygamber Efendimiz (S.A.V.): "Rızkın 10'da 9'u ticarette ve sabırdadır" buyurmaktadır. Eğer siz ticareti dürüst bir şekilde yapar ve sabır gösterirseniz sonunda muradınıza ereceksinizdir.

Değerli Dostlar; Bir işe başlarken kredi çekerek başlamayı uygun bulmuyorum. İşe kendi öz sermaye ile başlamalıyız ama belli bir süre sonra işi büyütmek için kredi çekilebileceğini düşünüyorum.

Girişimde başarılı olabilmek için diploma şart değil belki ama eğitim önemli. Başarılı olmayı düşündüğümüz bir işin çıraklığını yapmadan işe başlamamalıyız.

Yapmayı düşündüğümüz işte paradan ziyade yaptığımız işin hakkını vermeyi düşünürsek para zaten kendiliğinden gelecektir.

Tüm dostların kurban bayramı mübarek olsun. Selamlar... Saygılar...

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Veteriner
Üye2659 yazı
Arkadaşlar forumdaki fikirlere bakıyorumda hiç farklı vizyonist fikirlere rastlayamıyorum Sanal ortamdaki bütün sitelerde iş fikri başlığı altında uyduruk birbirinden alıntı konular sürüyle gidiyor. Girişimcilik ile ilgili sitelerde bir sürü gereksiz başlıklar var.
Lütfen iş fikri oluştururken yapılabilitesini iyi araştırın. Bazı fikirler oluştururken gelecek için öngörü oluşturun
Fikirlerinizi oluştururken Hangi ihtiyacı karşılıyor? Nasıl yapacaksın? , Diğerlerinden farkın ne olacak?, Fikrini uygulayan varmı?
İş fikrin uygulamaya konulduğunda geliştirilebilirmi? Fikrin taklit edilebilirmi?
sorularına yanıt verebilmelisiniz.

Bunları yazıyorum ancak arkadaşlarım alınmasın fakat bizim foruma giren arkadaşların çoğu Girişimciliğin mantığından bi haber.

'Keşke'Leri Sevmem !!

Üye574 yazı
siz çok haklı söylüyorsunuz masal06 çünkü, günümüzde ticarete atılan bu işi sevdikleri için değilde, geleceklerini kurabilmek için bu işe girişiyorlar, dolayısıyla da fizibilite çalışması filan bilmiyorlar, bırakın fizibilite çalışmasını, diyelimki birisi tuttu fizibilite çalışması yaptı ve başladı işe, işler fizibilite çalışmasında yazılan çizilen gibi gitmiyor, bunu eğer işin sahibi düzeltebiliyor ise iş başarılı olur, çoğu iş yapan kişiye sorsanız fizibilite nedir diye çoğu bilmez ve size derki az buçuk bilenler bu kelime büyük iş yapanları ilgilendiriyor ben esnafım der çıkar. Fizibilite zaten feasibility den gelir, olabilirlik, yapılabilirlik anlamına gelmektedir. Ben şahsen yaptığım işlerde bunu yaparım, ve yaptığım fizibiletenin, kurduğum işe başlayınca özellikle kâr beklentileri ve kazanç sistemi ile de tahminlerime uyup uymadığını kontrol ederim. Bu da önemlidir, iş başlamadan yapılan çalışma ve beklentiler, iş başladıktan sonra beklediklerime uymuyor ise GERİ BESLEME yapıp nerde hata yaptığımı bulmaya çalışırım, eğer hatayı bulup düzeltebilmiş isem iş başarıya ulaşır. Ben işletmede okudum, mühendislikte okudum, ancak ticaret kitapta yazanlar gibi olmuyor, size doğru bir konuya değinmişsiniz ve de haklısınız.İyi çalışmalar...

Yeni Üye8 yazı
Merhabalar... Öncelikle bu bilgilendirmeleriniz için teşekkür ediyorum yalnız,girişimci olmak için deneyimin olması konusunda sizlere katılmıyorum.Elbette ,hakim olunmayan bir dalda iş kurmaya çalışmak akıl işi değil. Ama girişimci olmak demek bana göre risk almak,elini taşın altına koymak niteliğinde bir kavram. Elbette akşam karar verip sabah gidip dükkanı açmaktan bahsetmiyorum. Kurulacak iş için pazarı araştırılmalı, o işin işleyiş biçimini araştırmayı ,kıdemli tanıdıklardan tavsiyeler almayı bilmek ve doğru tespitler yapabilmek gerekli. Ticareti sevmek,insan ilişkilerinde başarılı olmak da yetmez elbet. Yeni kurulacak bir iş için istikrar çok önemli diye düşünüyorum. İnişler elbette olacaktır. Kilidi açtığın gibi paranın gelmesini beklemek zaten kof bir mantık... Yeni stratejiler geliştirmek ,çok sıradan bir işse bile herkesin denemediği denemeye cesaret edemediği yolları izlemek gerek. belki birsüre hiç kazanamayacak sadece dükkanın oturuşunu izlemek gerekecek. Ama ticaret=sabır diye düşünüyorum... Şuan sadece konuşuyorum sanırım ama en kısa zamanda bir girişimci ünvanı sahibi olacağimi hissediyorum. Başaracağım inşallah...
Dalya

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ylaç Sektörü
Üye2659 yazı
Yanlış İnanış: Girişimci doğulur, sonradan olunmaz.
Açıklama: Bazı doğal yetenekler olabilir ama bunların ortaya çıkarılması gerekir. Ayrıca, girişimciliğin temelinde olan birçok yetenek, bilgi, tecrübe ve ilişki ağını yıllar içinde geliştirerek girişimcilik kapasitesi oluşturmak mümkündür.

Yanlış İnanış: Sermaye yeni iş için en önemli girdidir.
Açıklama: Eğer yetenek ve/veya yeni fikir var ise zor da olsa sermaye bulunabilir, oysa sermaye ile yetenek ve/veya yeni fikir bulunamaz. Sermaye sadece bir araçtır.

Yanlış İnanış: Herkes yeni bir iş kurabilir.
Açıklama: İş kurmak işin en kolayıdır, önemli olan şirketin devamını sağlamak, büyütmek ve kalıcı olmaktır. Girişimci için önemli olan fikrin başarılı şekilde ticarileşmesini ve/veya toplumsal faydaya dönüşmesini sağlamak ve geliştirmektir.

Yanlış İnanış: Girişimciler kumarbazdır.
Açıklama: Başarılı girişimciler tüm riskleri dikkatlice hesaplayanlardır. Ülkemizde önümüzü görmek ne kadar zor olsada, girişimcilerin risk analizi yapmaları gerekmektedir. En önemli riskiniz zamandır. Çünkü zaman en değerli şeydir. Haberleşmenin olmadığı dönemlerde birçok buluş dünyanın dörtbir köşesinde hemen hemen aynı zamanlarda gerçekleşetirilmiştir. Unutmayın ki sizin düşündüğünüzü başkaları da düşünüyor.

Yanlış İnanış: Girişimciler genç ve enerjik olmalıdır.
Açıklama: Yaş bir sınır değildir. Ama şurası bir gerçek ki gerektiğinde hayat standartından fedakarlık edemeyecek birisinin girişimci olabilmesi daha zor olabilir. Hayat standartı da yaşlandıkça vazgeçilmesi zorlaşan bir şey olduğundan girişimciliğin yaşla dolaylı da olsa bir bağlantısı var. Genel ortalama 30'lu yaşlar olmakla birlikte 60'lı yaşlarında başarılı olan birçok girişimci vardır.

Yanlış İnanış: Başarılı girişimci, iyi okul performansı gösterir.
Açıklama: Girişimcilik yaratıcılık, motivasyon, bütünsellik, liderlik, takım kurma, analitik yetenek ve belirsizliklere ve zorluklarla başa çıkma yeteneklerinin karışımıdır. Dolayısıyla sadece okul performansı girişimcilik için gösterge olamaz. Hele hele, Lise birincilerinin üniversite sınavını kazanamadığı, üniversite birincilerinin iş bulamadığı bir ülkede, eğitim girişimcilik için hiç sağlıklı bir gösterge olamaz.

'Keşke'Leri Sevmem !!

Yeni Üye58 yazı
Girişimci aynı zamanda mucit olmalı

Yerleşim TürkiyeMeslek Serbest meslek