Ana içeriğe geç

Giyim, Aksesuar Ve Bijuteri

Bayan Giyim Magazasi

BaşlatandalyaTarih14/10/2013 03:57:09Yorum1

İlk mesaj
Yeni Üye8 yazı
Merhabalar. Devren satilik bayan giyim magazasi ariyordum uzun zamandir ve nihayetinde fiyatiyla gorselligiyle kafama yatan bir dukkan buldum. Benim kafama takilan,suanda isletmekte olan arkadas 2 aydir magazayi acmis ve ortagi yuzustu birakmis. Isi bilmediginden arkasinda durani da yokmus. Bu sebeple devrediyormus. Isyeri yuruyus yoluna 15-20 m. Uzakliktaymis. Isi bilmemesi normal bu yuzden devam ettirmek istememesi biraz garip geldi bana. Sonucta bu is icin goruyorum ki herkes soruyor arastiriyor ve kendinden emin bir sekilde ise atiliyor. Bu kadar kisa sure de elini tasin altina koymusken neden vaz gecilir ki. ? Tesekkurler simdiden.
Dalya

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek İlaç Sektörü
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
1 yorum
Üye437 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - dalya
Merhabalar. Devren satilik bayan giyim magazasi ariyordum uzun zamandir ve nihayetinde fiyatiyla gorselligiyle kafama yatan bir dukkan buldum. Benim kafama takilan,suanda isletmekte olan arkadas 2 aydir magazayi acmis ve ortagi yuzustu birakmis. Isi bilmediginden arkasinda durani da yokmus. Bu sebeple devrediyormus. Isyeri yuruyus yoluna 15-20 m. Uzakliktaymis. Isi bilmemesi normal bu yuzden devam ettirmek istememesi biraz garip geldi bana. Sonucta bu is icin goruyorum ki herkes soruyor arastiriyor ve kendinden emin bir sekilde ise atiliyor. Bu kadar kisa sure de elini tasin altina koymusken neden vaz gecilir ki. ? Tesekkurler simdiden.
hiç işi bilmeyip de sadece ortağına yaslanmışsa,zaten baştan yanlış....iki ayda işi öğrenebilirdi de,çoğunu....atla deve değil bu iş...onu da yapmamış.ortağı niye ayrılmış tabi,meçhul,iki ayda pes demiş....iki ay çok kısa bir süre,yeni açılmış bir işyeri için....acaba onlar da devir mi aldılar.....yeni açılmış bir yer,istanbulda,en az 6 ila 10 ay,bir süreç olur zaten.....kira yüksek olabilir,müşteri çok seçici ve pazarlıkçı olabilir,semti bilmiyoruz......ortağı mı sermayenin çoğunu karşılıyordu,yükün büyük kısmı onda mıydı....öyleyse de gene yanlış....o da olmaz...ucuza devredilen yerden korkun.muhakkak sorunludur.iki ayda bayrağı çekmiş bir yer......deniliyor.sadece internette iki saatlik bir çaba harcasa yine işin püf noktalarını kabataslak öğrenir,tek olsa da.....haftada iki gün piyasaya çıksa,geçici bir süre eleman da çalıştırır,güvenlik kamerası vardır dükkanda zaten,yani iş yapan bir yer olsa,dükkana girip çıkanı olsa,ha yine devreder,yirmiye otuza değil.......tahminimce bu fiyat civarı devir parası isteniyor......devredilir,bunda şaşacak bir şey yok yani....evde hesap yaparsın,dükkanı açıp başladığında bakarsın,hiçbiri uymuyor.....alakası bile yok,misal.....ayda üç bin dört bin kazanırız derler,ayda 1000 lira oldu mu şoka girer bu işi yeni yapan,bayan giyimci.....bütün masraflar çıktıktan sonra......beyoğlu istiklalde tomtom sokakta 70 m2 butik 15 bine devrediyor örnek.....bugün....gezi olayları hiç çıkmasaydı orası 70,80 bindi.....bildiğim biri,sahibi....bazen böyle olur.....elini taşın altına koyarsın ama,kolun da içeri girer bazen.....başlamadan ne olacağını bilemezsin,öngörüler,hesaplar,tahminler hiç tutmayabilir......çok işte böyledir,bunu daha yeni anlıyor bazı arkadaşlar.....içine girdin mi belli olur...kısaca...şu kadar kazanırım,bu kadarlık mal çekerim,aylık giderim şu olur,onlar çok değişir,önceki hesaplarla.......başlamadan yapılan....vazgeçmek normal,sermaye az,işi öğrenmek için çaba sarfedilmemiş bu iki ayda,azcık da olsa,herhalde.....ucundan,kıyısından....başka faktörler de olur,belirttiğim gibi,yukarda.....zor tabi...çok iyi düşünmeniz lazım,ben girmenizi önermem bu işe.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf