Ana içeriğe geç

İş Dünyası

İş Hayatı Cesaretmi? Tecrübemi?

BaşlatanNadir03Tarih10/10/2013 10:56:33Yorum12

İlk mesaj
Yeni Üye23 yazı
Uzun zamandır siteyi takip ediyorum iş hayatı tecrübemi cesaretmidir yapmayı düşündügüm işe cesaretlemi mantıgımlamı girmek daha dogru olur en ucra köşede cok iyi iş yapan yerleri görünce mantıgını kavramaya calışıyorum merkez yerde iflas eden ise neyi yanlış yapmıştır tecrübelerinizi paylaşmanızı bekliyorum..

Yerleşim Türkiye / AfyonMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
12 yorum
Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Nadir03
Uzun zamandır siteyi takip ediyorum iş hayatı tecrübemi cesaretmidir yapmayı düşündügüm işe cesaretlemi mantıgımlamı girmek daha dogru olur en ucra köşede cok iyi iş yapan yerleri görünce mantıgını kavramaya calışıyorum merkez yerde iflas eden ise neyi yanlış yapmıştır tecrübelerinizi paylaşmanızı bekliyorum..

Arkadaşlar Ticaret çok büyük oranda bir matematik denklem içerisinde yürür Nedir Bu denklemler?

Yani Planlı olursanız,
İş yaptığınız piyasa hakkında bilgi sahibi iseniz,
Gelir gider dengesini korumayı biliyorsanız ,
Müşteri memnuniyeti , Girişkenlik ve ticaretin temel kuralları hakkında bilgi sahibiyseniz
başarılı olmanız büyük olasılıkla Mümkün .
Bunun dışında Müşteri Sadakati sağlamak lazım bunun için
1.Müşterilere önemli değerler sağlamak
2.Müşterilerle ilişkileri geliştirmek
3.Kişisel ilşkiler yaratabilmek önemlidir
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye35 yazı
bilgi -işte tecrübe- planlama-girişicilik ruhu-ve sermaye
s

Yerleşim Türkiye / Ordu
Yeni Üye10 yazı

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - üretici köylü
bilgi -işte tecrübe- planlama-girişicilik ruhu-ve sermaye

Şans ta bunların içine girermi

Yerleşim Türkiye
Üye400 yazı
Tabiki şans faktörü'de önemlidir insan hayatında...Yada önüne çıkan fırsatları şansa çevirmek diyelim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye437 yazı
şans...kısmet...talih...baht....yani bunlardan biri olacak....ne kadar yaparsan yap istediğin kadar ticari zekan olsun,milyon lira sermayen olsun,yukardan görünmeyen bir el dokunacak sırtına.....yürü diyecek....böyle birşey var.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - serhan34
Tabiki şans faktörü'de önemlidir insan hayatında...Yada önüne çıkan fırsatları şansa çevirmek diyelim.

Şans faktörü önemli ancak öyle söylediğinizde yanlış anlaşılmalara sebep verebilir.
Ticarette şans, kovalayanın yanındadır. Müsade ederseniz Bunu şu örnekle açıklayayım hiç yolda giderken para buldunuzmu? Ancak yolda giderken ufakta olsa madeni para bulan insanların özelliklerine bir bakın Hepsinin dikkatli insanlar olduğunu farkedeceksiniz.
Kimisi buna görünmeyen bir elin dokunması, kimisi kısmet kimisi başka birşeyle isimlendirir.

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

'Keşke'Leri Sevmem !!

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Üye437 yazı
sayın masal06,her ne kadar nickiniz masal olsa da forumda paylaştıklarınız tamamen gerçek......benim size karşı en ufak bir olumsuz sözüm tavrım tabi yok,aksine saygı duyuyorum.....yalnız benim laflarımdan kısmen de olsa sana söylüyorum,ama yazan da anlasın şeklinde yaklaşımlar bana biraz garip geliyor....ben size katılırım elbet,yazılarınızı da takip ediyorum,fırsat buldukça....hani sana söylüyorum,ama icabında yazana hesabı gerek yok bunlara.....belli ki işinizin erbabısınız,yazdıklarınıza da zaten aklı selim çok kişi altına imza atar......doğruluk yanlışlık onu hesab ederler.....tecrübe eden varsa...beni yok sa**** benim yazdıklarıma ithafen yazmak bunu,size pek konduramadım,yazdıklarınızın takipçisiyim,o başka....sanıyorum bir yanlış anlama,frekans bozukluğu var......yoksa aynı.....bu forumda siz gibilere de çok ihtiyaç var,onu belirteyim......selamlar,sevgiler,herkesin işi rast gitsin....

Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - şanslı
sayın masal06,her ne kadar nickiniz masal olsa da forumda paylaştıklarınız tamamen gerçek......benim size karşı en ufak bir olumsuz sözüm tavrım tabi yok,aksine saygı duyuyorum.....yalnız benim laflarımdan kısmen de olsa sana söylüyorum,ama yazan da anlasın şeklinde yaklaşımlar bana biraz garip geliyor....ben size katılırım elbet,yazılarınızı da takip ediyorum,fırsat buldukça....hani sana söylüyorum,ama icabında yazana hesabı gerek yok bunlara.....belli ki işinizin erbabısınız,yazdıklarınıza da zaten aklı selim çok kişi altına imza atar......doğruluk yanlışlık onu hesab ederler.....tecrübe eden varsa...beni yok sa**** benim yazdıklarıma ithafen yazmak bunu,size pek konduramadım,yazdıklarınızın takipçisiyim,o başka....sanıyorum bir yanlış anlama,frekans bozukluğu var......yoksa aynı.....bu forumda siz gibilere de çok ihtiyaç var,onu belirteyim......selamlar,sevgiler,herkesin işi rast gitsin....

Öncelikle eleştiriniz için teşekkür ederim dediğiniz gibi yazılı ifadelerde bazen frekans bozukluğu olabiliyor Çünkü konuşurken yaptığımız jest ve mimikleri yazılı anlatımda yapamıyoruz ve yazıların anafikri tam anlaşılamıyor, yazılar bir bakıma eksik kalıyor. Bunu lütfen anlayışla karşılayın. O yüzden şans dediğinizde yanlış anlaşılabilir diyerek yazıya başladım. Amacım size hatalısınız demek değildi Zaten Böyle bir ifade ukalalık olur Eğer yanlış anlaşıldıysa sizden ÖZÜR DİLERİM

Haa bu arada bazı arkadaşların yazılarına mizahi cevaplar veriyorum çünkü o mizahın içinde olması gerekeni barındırdığı şeylerin olduğuna inanıyorum

'Keşke'Leri Sevmem !!

Üye437 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - masal06
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - şanslı

Öncelikle eleştiriniz için teşekkür ederim dediğiniz gibi yazılı ifadelerde bazen frekans bozukluğu olabiliyor Çünkü konuşurken yaptığımız jest ve mimikleri yazılı anlatımda yapamıyoruz ve yazıların anafikri tam anlaşılamıyor, yazılar bir bakıma eksik kalıyor. Bunu lütfen anlayışla karşılayın. O yüzden şans dediğinizde yanlış anlaşılabilir diyerek yazıya başladım. Amacım size hatalısınız demek değildi Zaten Böyle bir ifade ukalalık olur Eğer yanlış anlaşıldıysa sizden ÖZÜR DİLERİM

Haa bu arada bazı arkadaşların yazılarına mizahi cevaplar veriyorum çünkü o mizahın içinde olması gerekeni barındırdığı şeylerin olduğuna inanıyorum
o konuda da size katılıyorum,net ortamında maalesef böyle şeyler sıklıkla olabiliyor.rica ederim,selamlar,kolay gelsin....

Üye159 yazı
dunning-kruger etkisi:Daha az bilgi sahibi olan kişilerin, çok daha fazla bilgi sahibi olan kişilerden daha fazla şey bildiklerini sanmaları durumu.Türkiye de ticari zeka dediğimiz şey aslında budur cahil cesaretiyle ticarete atılmak 3 kere de batsa sonuçta kendisine güvenen insan kalifiye bi insan olmasa bile parayı bir şekil buluyor.Hesap kitap yapan tayfada şuraya bi köfteci açsam şu kadar satsam diye hesap yapıp en kötü olasılığa göre düşünüyor ve memurluk sultanlıktır fikrini benimsiyor.Tecrübe dediğin şey hatalardan ders almaksa cesaret edip bi kaç kere burnu sürten adam zamanla cesaret ve tecrübesiyle illa para kazanır.Sonunu düşünen kahraman olamaz :)

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye25 yazı
İlginç fiirler cıkmış hepsini ilgiyle okudum biz danışman veya uzmanına danışmayız cesaretimizle iş yaparız dogru.

Yerleşim Türkiye / Gaziantep Nizip
Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - gangsta59
dunning-kruger etkisi:Daha az bilgi sahibi olan kişilerin, çok daha fazla bilgi sahibi olan kişilerden daha fazla şey bildiklerini sanmaları durumu.Türkiye de ticari zeka dediğimiz şey aslında budur cahil cesaretiyle ticarete atılmak 3 kere de batsa sonuçta kendisine güvenen insan kalifiye bi insan olmasa bile parayı bir şekil buluyor.Hesap kitap yapan tayfada şuraya bi köfteci açsam şu kadar satsam diye hesap yapıp en kötü olasılığa göre düşünüyor ve memurluk sultanlıktır fikrini benimsiyor.Tecrübe dediğin şey hatalardan ders almaksa cesaret edip bi kaç kere burnu sürten adam zamanla cesaret ve tecrübesiyle illa para kazanır.Sonunu düşünen kahraman olamaz :)

Çok doğru
Yetkin olmayan insanlar becerilerine aşırı değer biçme eğilimindedirler.
Yetkin olmayan insanlar diğer insanlardaki gerçek beceriyi farkedememektedirler.
Yetkin olmayan insanlar kendilerindeki yetersizliğin boyutunu görememektedirler.
Eğer bu yetkin olmayan insanlar becerilerini geliştirmek üzere eğitilirlerse, geçmişteki eksikliklerini farkedip kabul etmektedirler.
Sonuç olarak insanlar, bir konu hakkında ne kadar az biliyorsa, o konu hakkındaki az olan bilgisi aslında ne kadar az bilgi sahibi olduğunu farketmesini engellediği gibi, sanki konuyla ilgili her şeyi biliyormuşcasına bir özgüven kazandırmaktadır.

'Keşke'Leri Sevmem !!