Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Önecelikle İlginiz Ve Alakanız İçin Teşekkürler.

BaşlatanysrkyTarih09/10/2013 12:30:32Yorum1

İlk mesaj
merhabalar arkadaşlar.
ben eşime çeşitli bayan giyim mağazası açmayı düşünüyorum. İş yerini açacağımız civarda çok kişi tarafından tanınıyoruz, müşteri potansiyelini sıkıntı yapmıyorum. Sadece kafama takılan sıkıntılar toptan aldığımız ürünlerde sıkıntı yaşamamız için (çekme,solma,çabuk yıpranma gibi) nelere dikkat etmemiz gerekiyor. zaten ilk etapta kar amaçlı çok bir beklentim yok sadece bir müddet rayına oturana kadar beklemek. Mal alımlarında nelere dikkat etmemiz gerekiyor bunlar kafamızı karıştıran. Bizde sistem çalışmayı düşünüyoruz cep telefonlarına kampanyalı ürünler msj, bar kot sistem vs. gibi planlarımız var. bayilik almak mı daha mantıklı yada mal toplayıp satış mı ? şimdiden teşekkür ederim.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
1 yorum
bu işi yapan akrabam var...bu işin küçük esnaflığı çekilmez bu saatten sonra...ancak büyük metrekarelerde,önemli perakende caddelerinde,hatta imkan varsa iki katlı üç katlı mağazacılık olarak düşünülürse,elemanlarla,iş yapabilme olasılığı olur....iç giyim,çok çeşit olmasa da ayakkabı,takı ve aksesuar da eklenerek,ne ararsan var şeklinde olabilirse....ihracat fazlası ürünler tercih edilebilir bir kısmı....çekme solma çabuk yıpranma bunlar kalitesine bağlı malın....teşhir ve depolama koşullarından da meydana gelebilir,müşteri alır,15 gün sonra şikayet ederek geri de getirebilir.....müşteri girecek,gerekirse satış elemanıyla bile alacağı ürüne bağlı tabi,onla bile hani fazla muhatap olmadan,alıp seçecek üç beş parça,gelecek kasaya,etiketi neyse onu ödeyip çıkacak......sermayenizi bilmiyoruz,sizi,eşinizi tanımayız tabi....bayilik alınır ama yüksek sermaye gerektirir,bilindik isimlerin.....işletmecilik bilginiz yoksa,mal tedarikinde sorun yaşayacaksanız olabilir....bayilik almayacaksanız düzenli olarak piyasaya çıkacaksınız,çok beğendiğiniz bir ürün gördünüz mü atacaksınız aracın arkasına,gerektiğinde bir kamyonet dolusu olabilir bu dediğim,toptancıdan,mal kaldıracaksınız.....sizin o çok beğendiğiniz,bu çok iyi satılır dediğiniz mal,dükkanda hiç rağbet görmeyebilir......alt katta ya da deponuzda çuvallar içinde durur uzun bir zaman...böyle çok olursa o ürünleri semt pazarlarında eritme imkanınız da var,işin kötüsü orda bile satılmayabilir.....sıkıntılı bir iş....bunu daha önce yapmış olsaydınız iyi olurdu,biraz tecrübeniz olsaydı......yer çok iyi seçilirse,yüksek sermaye varsa,fakat işi bilmek de gerekir,yapılabilir....aksi durumda stresli bir iş,girmeye değmez artık......bunları sizi tanımadan görmeden yazıyorum gerçi....yapacak olan da çok önemli....fakat işi bilmek ve yüklü bir sermaye de.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf