İlk mesaj
Pazarlama Ve Satış
Holstein Süt İneği
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
45 yorumO
Yeni Üye75 yazı
sadikoglu
D
Üye165 yazı
28/09/2013 : 21:58:16#2
Web sitesi
Alıntı
Hevesini kirmak gibi olmasinda arkadas
12 inegi besleyebilcek yerin - sapi samani cikartcak tarlan var mi ?
varsa hic dusunme gir
kg basina süt desteklemesi - inek icin buzagi icin destekleme alirsin
sütün % 75 i hayvana gider % 25 i sana kalir buzagisida cabasi
8 liraya doyuyo inek diye dusunme
misir - süt yemi - balya ( saman + yonca ) veteriner vb.. harcamalarin olcak
saman ucuz o ucuz bu ucuz diye aldanma
iyice olc bic hayvanciikta para var ama kaba yemi kendin karsilayabilirsen iyi olur senin icin karsilayamiyosan dediğim gibi % 75 hayvana % 25 sana
Allah yolunu acik etsin
AcarGruppen
0046 767 169 189
Jönkoping / Sweden
0046 767 169 189
Jönkoping / Sweden
A
Yeni Üye69 yazı
keşke sizin yaptığınız gibi matematiksel olarak bu şekilde kazanç sağlanabilseydi.. hayvancılığın içinden gelme değilseniz hiç bu işe girişmeyin elinizde ne var ne yoksa alır ***ürür...
F
Üye130 yazı
S
Yeni Üye44 yazı
fikret kardeş hayvancılık kalem üzerinde hesaplarla başlarsan yanlış olur süt şu kdar yem şu kadar bana şu kadar kalır gibi hesaplarla başlamanı tavsiye etmem o işi yapmak için şu kriterlere uyuyorsa şaartların başla 20 hayvan için:
- Kendin bu işten anlıyorsan ve havanların başında kendin duracaksan
- 20 dönüm yonca
- 20 dönüm slajlık mısır
- 50 dönüm arpa
- 40 baş hayvan kapasiteli açık sistem ahır
- traktör ve ekipman
gibi şartları yerine getirebiliyorsan başlamanı tavsiye ederim.
yanlış hesaplarınıda söyleyim
- bir ineğin sütverimi öyle hesaplanmaz 305 gün*20 lt =yıllık 710 lt süt verir hayvan verimliyse olur oda
- sütün ltsi şu anda net ele gecen 78 krş
- bir hayvan günlük 12 kg fabrika yemi (10 tl) ve 20kg Kuru yem (silaj saman yonca gibi ) buda 10-12 tl
Benim 140-150 adet (inek,dana buzagı ) toplam hayvanım vardı ve bu işten kendim anlıyorum çobanım yoktu veteriner masrafım %50 idi çogu hastalıkları kendim tedavi ediyordum .piyasa hep aynı gitmez yem tavan yapar süt taban yaptıgı dönem olur benim de o dönemlere rastlamam ve birkaç yanlış hesap yapmam benim batmama sebeb oldu ve hepsini sattım. çiftlğiğm duruyor ama içinde hayvanım yok demek istediğim arkadaşım yanlış hesaplarla bu işi yapmamanı tavsiye ederim.
- 20 dönüm yonca
- 20 dönüm slajlık mısır
- 50 dönüm arpa
- traktör ve ekipman
- bir ineğin sütverimi öyle hesaplanmaz 305 gün*20 lt =yıllık 710 lt süt verir hayvan verimliyse olur oda
- bir hayvan günlük 12 kg fabrika yemi (10 tl) ve 20kg Kuru yem (silaj saman yonca gibi ) buda 10-12 tl
Benim 140-150 adet (inek,dana buzagı ) toplam hayvanım vardı ve bu işten kendim anlıyorum çobanım yoktu veteriner masrafım %50 idi çogu hastalıkları kendim tedavi ediyordum .piyasa hep aynı gitmez yem tavan yapar süt taban yaptıgı dönem olur benim de o dönemlere rastlamam ve birkaç yanlış hesap yapmam benim batmama sebeb oldu ve hepsini sattım. çiftlğiğm duruyor ama içinde hayvanım yok demek istediğim arkadaşım yanlış hesaplarla bu işi yapmamanı tavsiye ederim.
S
Yeni Üye44 yazı
fikret kardeş hayvancılık kalem üzerinde hesaplarla başlarsan yanlış olur süt şu kdar yem şu kadar bana şu kadar kalır gibi hesaplarla başlamanı tavsiye etmem o işi yapmak için şu kriterlere uyuyorsa şaartların başla 20 hayvan için:
- 20 dönüm yonca
- 20 dönüm slajlık mısır
- 50 dönüm arpa
- traktör ve ekipman
- 20 dönüm yonca
- 20 dönüm slajlık mısır
- 50 dönüm arpa
- traktör ve ekipman
K
Yeni Üye2 yazı
Süleyman Özdemir arkadaşın anlattıklarına aynen katılıyorum. Hayvancılık anlarsak,şansın yaver giderse çok zevklidir. Anlamadan girersen bırakayım desende bırakamazsın. Ayda 20lt. süt veren bir hostayn ineği çocuk bakar gibi bakman ve üç öğün sağım yapman lazım,hastalığını bilmen ve tedavisini yapman lazım, herşeyden önce sigortasını yaptırmalısın. Ayrıca süt parası beklemeyeceksin,bana danası kalsın yeter diyebiliyorsan ve kokusu farfüm gibi geliyorsa tecrübelerime dayanarak söylüyorum hiç durma yap, batmazsın iş yerini kurmuş olursun.
K
Üye187 yazı
29/09/2013 : 22:15:59#8
Web sitesi
Alıntı
hayvancılığı severek yaparsan yap.bereketlidir. dönemsel degisiklik olur mesela saman geçen yil 500 tl idi tonu bu sene 200 tl ye düştü. ama sadece saman yemez.yem kepek yer.
www.kayelajans.com
www.sifa24.com
www.sifa24.com
A
Yeni Üye69 yazı
12 inek alacaksan israil ineği al.. 80-90 kilo süt veriyor.. 8 saatte bir sağılması gerekiyor.. bu arada 25 kilo ortalama süt veren inek gebe kaldığı zaman son iki ay sağılmaz yani bir inekten yılda 9 ay süt alırsın.. çünkü doğumdan sonra ağız sütü ve yel yüzünden günde 10-12 kilo ancak süt verir onu da buzası içer.. 25 kilo vermeye başladığı zaman da da bunun en az 8-10 kilosunu buzası 4-5 aylık olana kadar içirmelisin ki buzası bakımlı güzel olsun.. dedikleri gibi saman yerine göre değişmektedir.. 2 sene önce tonu 800-900 arası dahi olmuştu.. en uygunu slajdır.. haa birde sütte yağ dengesini sağlamak için 12 inekten 2 tanesini montofon cinsi inek almalısın..
A
Üye165 yazı
...
D
Üye165 yazı
30/09/2013 : 14:44:57#11
Web sitesi
Alıntı
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - fikret şahin mısır silajının tonu 100lira samanın tonu 300lira gibi bir takım rakamlar geçti elime 20 hayvanlık bir ahırımız var.Büyük çiftlikleri olan insanlar her 15 ırk hayvan sütü için yağ dengesi ve koku dengesini koruması için 1 tane normal ırk hayvan sütü karıştırıyorlarmış.Sütten %25 kalsa bile senelik 12 dana benim karım olmuş olamazmı.Çok büyük beklentilerim yok aylık ortalama 8 ton sütü direk fabrikaya versem 8000 lira gelirim olur,4000lira yem masrafım olsa ,bilmiyorum ama 1000lira veteriner vs masrafım olsa 3000lira gibi kalır 12 dana 1000liradan satsam senelik toplam 45-50bin gibi kazancım olur gibi geliyor bana.Ama bu hesaplar kağıt üzerinde yapılıyor beni bekleyen aksilikler neler olabilir bunları kestiremiyorum |
sen o dedigine yani % 25 ve danalara raziysan tamamdir hocam ggir bu ise gozun korkmasin
Allah ölüm vermezse sana 12 inek en kötü şartlarda verdiği sütün %25 ini + buzagisini birakir
geriye kalan masraf olur...
EN KOTU SARTLARDA DEDİĞİM
saman ucabilir ( bi ara altin gibiydi )
slaj ucabilir
yem ucabilir vs vs vs...
tabi bunlar olumsuz yonleri
olumlu yonune gelince et ucabilir ( sanalar ii para eder ozellıkle kurbanda falan satarsan )
süt ( sanmiyorum ama ) ucabilir
hepsinden onemlisi DESTEKLEMELER
Alacagin desteklemeler cok isine yarayacak
Rabbim yolunu acik etsin gardas
AcarGruppen
0046 767 169 189
Jönkoping / Sweden
0046 767 169 189
Jönkoping / Sweden
A
Üye165 yazı
Yazıyı gönderen - fikret şahin mısır silajının tonu 100lira samanın tonu 300lira gibi bir takım rakamlar geçti elime 20 hayvanlık bir ahırımız var.Büyük çiftlikleri olan insanlar her 15 ırk hayvan sütü için yağ dengesi ve koku dengesini koruması için 1 tane normal ırk hayvan sütü karıştırıyorlarmış.Sütten %25 kalsa bile senelik 12 dana benim karım olmuş olamazmı.Çok büyük beklentilerim yok aylık ortalama 8 ton sütü direk fabrikaya versem 8000 lira gelirim olur,4000lira yem masrafım olsa ,bilmiyorum ama 1000lira veteriner vs masrafım olsa 3000lira gibi kalır 12 dana 1000liradan satsam senelik toplam 45-50bin gibi kazancım olur gibi geliyor bana.Ama bu hesaplar kağıt üzerinde yapılıyor beni bekleyen aksilikler neler olabilir bunları kestiremiyorum |
hocam senin ayda 8 ton süt verebilmen için senin 12 ineğin günde sana 250-300 kilo arasi süt vermek zorunda yani inek başına 25-30 kilo demektir.bu kadar süt için hergün inek başına 6-7 kilo yarma vermelisin yarim veya bir balya yonca vermelisin.. yarmanin kilosunu,yoncanin balyasini hesapladinmi? bence bu şekilde hesaplamalisin.bak ben şuanda hayvancilik yapiyorum süt için günde 6-7 kilo yarma yarim balya yonca veriyorum yine 25-30 kilo süt zor..
...
F
Üye130 yazı
bir de şu açıdan bakmak istiyorum sanıyorum yurt dışından artık büyük baş hayvan getirmek yasaklandı önümüzde kurban bayramı var ve tahminlere göre 1,5 milyon hayvan kesilecekmiş kurbandan sonra et ve süt fiyatları daha da artar gibi geliyor bana
F
Üye130 yazı
ariel arkadaşım İsrail ineği nedir ben tam yoğunlaşamadım bu konuda
A
Yeni Üye69 yazı
Holstein: Dünyanın en çok süt veren ineği ünvanına sahip inek türüdür. Eğer uygun ortamlarda çok iyi bir şekilde beslenirse yıllık 30 ton’un üzerinde süt verimine ulaşabilmektedir. Bu inek bu güne bölündüğü zaman 85 litre etmektedir.
Holstein inek günlük süt verimi yaklaşık olarak 85 Litre’dir.
Holstein inek günlük süt verimi yaklaşık olarak 85 Litre’dir.
D
Üye165 yazı
30/09/2013 : 23:11:01#16
Web sitesi
Alıntı
Yazıyı gönderen - ariel Holstein: Dünyanın en çok süt veren ineği ünvanına sahip inek türüdür. Eğer uygun ortamlarda çok iyi bir şekilde beslenirse yıllık 30 ton’un üzerinde süt verimine ulaşabilmektedir. Bu inek bu güne bölündüğü zaman 85 litre etmektedir. Holstein inek günlük süt verimi yaklaşık olarak 85 Litre’dir. |
Hocam Arkadas zaten Holstain inek alacak TÜRKCESİYLE YAZMAK GEREKİRSE HOŞTAYN
Lakin o inek türü zaten bahsedilen 30-40 kilo arasinda veriyor onlarda Türkiyede...
AcarGruppen
0046 767 169 189
Jönkoping / Sweden
0046 767 169 189
Jönkoping / Sweden
D
Üye165 yazı
30/09/2013 : 23:13:09#17
Web sitesi
Alıntı
Türkiyede 1 inekten 85 litre süt alabilen yoktur.
85 litre süt veren inek varsa bu iklimde emin olun tanesi 50 bin lirada olsa herkes 100 tane alır en az ...
85 litre süt veren inek varsa bu iklimde emin olun tanesi 50 bin lirada olsa herkes 100 tane alır en az ...
AcarGruppen
0046 767 169 189
Jönkoping / Sweden
0046 767 169 189
Jönkoping / Sweden
S
Yeni Üye44 yazı
çeşme ineğin yanındaysa 150 ltre de olur arkadaşlar bırakın bu 80-85 ltre ayaklarını arkadaşın birisi salladı gitti bilmyerek
A
Üye165 yazı
cinsi ne olursa olsun çeşmenin yaninda değil içindede olsa 85 kilo süt veremez imkansiz gibi birşey bu
...
A
Yeni Üye69 yazı
Yazıyı gönderen - süleyman özdemir çeşme ineğin yanındaysa 150 ltre de olur arkadaşlar bırakın bu 80-85 ltre ayaklarını arkadaşın birisi salladı gitti bilmyerek |
salladı gittiii.. bilmeden zamanında ne iş yaptığımızı yada bizi tanımadan kimin salladığı ortada.. bir ineğin çatısı neresidir bilirmisin o holstein ineğinin çatısının yüksekliğini bilirmisin.. israilliler tarafından bitkilerde yapıldığı gibi genlerinde oynama yaparak o ineğin günde kaç lt süt verdiğini bilirmisin.. bilmezsin bilmediğin içinde bilen insanlar senin için sallamış olurlar.. izmirde 2-3 çiftlikte bu ineklerden var.. ister inan ister inanma çatısının yerden yüksekliği 2,10 u geçmekteler.. boyunlarına takılan elektronik tasmalar sayesinde inekler her 8 saatte bir sağım kotralarına yönlendirilirler ve 24 saat içerisinde 3 kere sağılırlar.. tabii şimdii bunu sallamışımdır ben.. inekler neden açık beside olduğu zaman daha fazla süt verir bilirmisin yada hiç hayvancılıktan anlayaman birinin bodoslama bu işe daldığında en fazla 2 sene içerisinde 2-3 trilyonu nasıl batırdıklarını bilirmisin.. onu da bilmezsin.. azıcık google da araştır türkiyede neler var öğren.. 7 kuzu birden yapan koyunlar var bu ülkede ve çalınmasınlar diye keleşlerle kapısında nöbet tutanlar var desemm ahaa yine salladı diyeceksin
A
Yeni Üye69 yazı
Yazıyı gönderen - süleyman özdemir fikret kardeş hayvancılık kalem üzerinde hesaplarla başlarsan yanlış olur süt şu kdar yem şu kadar bana şu kadar kalır gibi hesaplarla başlamanı tavsiye etmem o işi yapmak için şu kriterlere uyuyorsa şaartların başla 20 hayvan için: - Kendin bu işten anlıyorsan ve havanların başında kendin duracaksan - 20 dönüm yonca - 20 dönüm slajlık mısır - 50 dönüm arpa - 40 baş hayvan kapasiteli açık sistem ahır - traktör ve ekipman gibi şartları yerine getirebiliyorsan başlamanı tavsiye ederim. yanlış hesaplarınıda söyleyim - bir ineğin sütverimi öyle hesaplanmaz 305 gün*20 lt =yıllık 710 lt süt verir hayvan verimliyse olur oda - sütün ltsi şu anda net ele gecen 78 krş - bir hayvan günlük 12 kg fabrika yemi (10 tl) ve 20kg Kuru yem (silaj saman yonca gibi ) buda 10-12 tl Benim 140-150 adet (inek,dana buzagı ) toplam hayvanım vardı ve bu işten kendim anlıyorum çobanım yoktu veteriner masrafım %50 idi çogu hastalıkları kendim tedavi ediyordum .piyasa hep aynı gitmez yem tavan yapar süt taban yaptıgı dönem olur benim de o dönemlere rastlamam ve birkaç yanlış hesap yapmam benim batmama sebeb oldu ve hepsini sattım. çiftlğiğm duruyor ama içinde hayvanım yok demek istediğim arkadaşım yanlış hesaplarla bu işi yapmamanı tavsiye ederim. |
ayrıca bir inek 12 kilo civarı yer demişsiniz.. inekk bu... önüne 3 keletir slaj döktüğümüzü bilirim 1 saatte bişey bırakmazdı.. haa slajj dediğimizin keletiri ister inan ister inanma 20 kg gelirr
D
Üye165 yazı
01/10/2013 : 05:14:16#22
Web sitesi
Alıntı
Üstad 85 litre süt veren inek olmus evet ama o DÜNYA REKORU yai onu sadece inek vermiş yıllar once...
koyuna gelince evet o koyun meshur herkes biliyor ROMANOV koyunu ama 7 kuzuyu her seferde vermiyor :)
1. kuzu 2
2. kuzu 2-3
3. kuzu 2-3
4. kuzu 3-4
5.kuzu 3-4
6. kuzu .... seklinde gidiyor
ROMANoV KOYUNLAR 2 yilda 3 defa kuzu verir onuda herkes biliyor.
1 saf romanov ( saf derken dünyada %100 saf romanov sadece rusyada var... oda 1-2 yerde devlet kontrolunde
TÜRKİYEDEKİ ROMANOVLARDA DR. OSMAN GÜNAY 'in özel izinle getirttigi % 75-80 SAFLIKTA ROMANOVLARDİR.
Arayip kendisinede sorabilirsiniz face e osman nuri günay yazmaniz yeterli...
ve 1 romanov koyun suan - 1500 tl
F3 romanov koc - 2000 tl ( % 50 romanov )
F2 romanov koc - 3000 tl ( % 62,5 romanov )
F1 romanov koc - en az 5000 tl ( % 75 romanov )
romanovu istesenizde soy aktarim sekliyle en fazla % 74.99 yapabilirsiniz...
koyuna gelince evet o koyun meshur herkes biliyor ROMANOV koyunu ama 7 kuzuyu her seferde vermiyor :)
1. kuzu 2
2. kuzu 2-3
3. kuzu 2-3
4. kuzu 3-4
5.kuzu 3-4
6. kuzu .... seklinde gidiyor
ROMANoV KOYUNLAR 2 yilda 3 defa kuzu verir onuda herkes biliyor.
1 saf romanov ( saf derken dünyada %100 saf romanov sadece rusyada var... oda 1-2 yerde devlet kontrolunde
TÜRKİYEDEKİ ROMANOVLARDA DR. OSMAN GÜNAY 'in özel izinle getirttigi % 75-80 SAFLIKTA ROMANOVLARDİR.
Arayip kendisinede sorabilirsiniz face e osman nuri günay yazmaniz yeterli...
ve 1 romanov koyun suan - 1500 tl
F3 romanov koc - 2000 tl ( % 50 romanov )
F2 romanov koc - 3000 tl ( % 62,5 romanov )
F1 romanov koc - en az 5000 tl ( % 75 romanov )
romanovu istesenizde soy aktarim sekliyle en fazla % 74.99 yapabilirsiniz...
AcarGruppen
0046 767 169 189
Jönkoping / Sweden
0046 767 169 189
Jönkoping / Sweden
A
Üye165 yazı
Bulgaristan da stara zagora bölgesinde köyün son evi olarak 6 dönüm civari içerisinde 1 adet ev,1 adet 50 hayvanlik-1 adet 20 hayvanlik 2 tane ahir,2 tane samanlik,süt vanasi odasi,gider kuyusu,icerisinde sagilan 20 tane inekle satmaktayim ahirlarin devlet ahir belgesi mevcuttur.. fiyati 100 bin euro pazarlik payi vardir..ilgilenen ve merak edenlere daha detayli bilgi veririm..
00359896234626
05322745826
numaralardan bana ulasabilirsiniz...
00359896234626
05322745826
numaralardan bana ulasabilirsiniz...
...
F
Üye130 yazı
buyrun buradan yakın biz ne konuda yardım istedik olay nerelere geldi çiftliğini satmak isteyen bile buraya yazdı
A
Üye165 yazı
ben bildigim kadariyla size biseyler söyledim yardimci olmaya calistim bundan sonrada yardimci olmak isterim yasinizi bilmiyorum ama tahminimce benden büyüksünüzdür güzel abim tekrar söylüyorum bu hayvancilikda hesaplar senin yaptigin gibi olmuıyor senin 12 hayvanin günlük 30 kilo civari süt vermesi lazim sana bunun icinde 1 hayvan günde en az 7-8 kilo yarma yemeli sabah aksam 1 balya yonca yemeli. yoncanin balyasi kac para türkiyede?yarmanin cuvali kac para türkiyede sen bana bunlari söyle biz hesabi tekrar yapalim seninle..
...
M
Yeni Üye86 yazı
ariel ona çatı yüksekliği değil cidago yüksekliği denir. holstainlerde cidago yüksekliği dişilerde 145-156 cm dir. Süt verimi ise 10 ayda 7200-8600 lt arasındadır. Çok iyi bakımlarda 10000 lt alınabilir. En verimli zamanı ilk 6 yılıdır. Unutmayın inekler doğurdukça sütleri çoğalır. Süt hesabı yaparken buzağının içeceği sütü de hesaplayın ona göre hesap yapın. Türkiyede 45- 60 lt arasında süt veren holstainler var fakat siz biz bunu başaramayız. Bunu başarmak için o hayvana günlük 30 kg mısır sılajı 16 kg süt yemi 8 kg arpa-buğday-yulaf kırması 8 kg yonca ve diğer yem bitkilerinden vermeniz gerekir. Bunları veremezseniz en fazla alacağınız süt miktarı 20-30 lt arası olur.Ayrıca bu ırk hayvanlar çok çabuk hastalığa yakalanan türlerdir bunuda unutmayın. Sütündeki yağ oranı da çok düşüktür.
Benim mandıramda 30 baş holstain ineğim vardı 2. sene onları elimden çıkarıp simental ırkına döndüm. Sizede tavsiye ederim.
Benim mandıramda 30 baş holstain ineğim vardı 2. sene onları elimden çıkarıp simental ırkına döndüm. Sizede tavsiye ederim.
F
Üye130 yazı
mustafa abi tecrübenize saygı gösteriyorum peki bu simental ırkının süt verimi nasıl yani günlük ortalama kaç lira yiyorlar buna karşılık kaç lt süt veriyorlar
A
Üye165 yazı
fikret abi ineğin cinsi ne olursa olsun fark etmez her inek senin dediğin miktarda süt vermesi için günlük 7-8 kilo yarma misir furaji kepek 1 balya yonca yemeli sen hesabi bu şekilde yapmalisin..
...
M
Yeni Üye86 yazı
Konuyu şu şekilde özetleyelim ve hesabınızı buna göre yapın.
Canlı ağırlığı 500 kg olan bir holstain süt ineğinden 30 kg süt almak istiyorsanız
1. 18-19 protein olan süt yeminden 10 kg
2. 15 kg mısır sılajı + 4 kg arpa-buğday-mısır-yulaf kırması varsa elinizde pancar küspesi (Homojen şekilde karıştırarak verilmeli)
3. 4 kg yonca
4. 4 kg fiğ-yulaf-saman
Hesabını yapalım
SÜT YEMİ 10 KG : 10 TL
MISIR SILAJI 15 KG : 2.5 TL Arpa-buğday-mısır-yulaf kırması : 3 tl
4 KG YONCA : 2.5 TL
4 KG FİĞ-YULAF-SAMAN : 3 TL
TOPLAM 1 İNEĞİN GÜNLÜK MALİYETİ: 21 TL DİR.( Bu rakamın içinde ilaç masrafı veteriner masrafı ve ahırınızın masrafları hariçtir.)
Senelik hesap yaparken buzağı fiyatlarını da hesaba katmayı unutmayın.
Bu yukarıda belirttiğim yemlerin çoğunu kendi tarlanızdan karşılarsanız karlı bir iş fakat her şey hazır alayım derseniz donunuza kadar batarsınız.
Şunu da unutmayın diyelimki 30 adet inek aldınız.Bu ineklerin sağım zamanları birbirini tutmaz. Yani 13-14 tanesi sağılır öbürleri daha doğurmamıştır sağılmaz. Bunu tutturmak ise çok zordur.
Bunları veremezseniz ineğiniz ne kadar iyi bir ırk olursa olsun bu sütü alamazsınız.Yeteri şekilde besleyemez iseniz de hastalıklarla boğuşursunuz.
Şimdi gelelim sütün miktarına. Doğum yapan bir inek ilk 70 ila 140 gün arasında en fazla sütü verir.Pik dönemi
140 ila 300.cü günler arasında süt sürekli olarak düşmeye başlarki yemi biraz daha fazlalaştırabilirsiniz. 300 ila 360 gün arasında yani 60 gün ise inek direk kuruya ayrılır sağım yapılmaz.
Gelelim fikret şahin arkadaşımızın sorusuna
Arkadaşım benim ahırım simental inek. Süt Yağı holstainlerden çok çok daha iyi olduğu ve hastalıklara karşı çok dirençli olduğu için bu ırkı seçtim.Ayrıca bu ırkın buzağıları iyi para ediyor. Bu ırk çok yer fakat asla yediğini inkar etmez.Holstainler gibi 30 lt süt alman çok zordur ama hem et randımanı hem süt randımanı ve yağı bunun yanında çok iyi doğan buzağıları sana kazandırır yüzünü güldürür. Mesela türkiye de mersedes ve bmw neysa hayvan pazarlarında da simental odur kısacası.
Ben simental ineklerimden günlük 20-26 lt süt alıyorum.Sütün yağının bir kısmını alıyorum ve tereyağı yapıp toptan satıyorum. Kalan kısmına ise damızlık birliği alıyor kg fiyatı 95 krş
Canlı ağırlığı 500 kg olan bir holstain süt ineğinden 30 kg süt almak istiyorsanız
1. 18-19 protein olan süt yeminden 10 kg
2. 15 kg mısır sılajı + 4 kg arpa-buğday-mısır-yulaf kırması varsa elinizde pancar küspesi (Homojen şekilde karıştırarak verilmeli)
3. 4 kg yonca
4. 4 kg fiğ-yulaf-saman
Hesabını yapalım
SÜT YEMİ 10 KG : 10 TL
MISIR SILAJI 15 KG : 2.5 TL Arpa-buğday-mısır-yulaf kırması : 3 tl
4 KG YONCA : 2.5 TL
4 KG FİĞ-YULAF-SAMAN : 3 TL
TOPLAM 1 İNEĞİN GÜNLÜK MALİYETİ: 21 TL DİR.( Bu rakamın içinde ilaç masrafı veteriner masrafı ve ahırınızın masrafları hariçtir.)
Senelik hesap yaparken buzağı fiyatlarını da hesaba katmayı unutmayın.
Bu yukarıda belirttiğim yemlerin çoğunu kendi tarlanızdan karşılarsanız karlı bir iş fakat her şey hazır alayım derseniz donunuza kadar batarsınız.
Şunu da unutmayın diyelimki 30 adet inek aldınız.Bu ineklerin sağım zamanları birbirini tutmaz. Yani 13-14 tanesi sağılır öbürleri daha doğurmamıştır sağılmaz. Bunu tutturmak ise çok zordur.
Bunları veremezseniz ineğiniz ne kadar iyi bir ırk olursa olsun bu sütü alamazsınız.Yeteri şekilde besleyemez iseniz de hastalıklarla boğuşursunuz.
Şimdi gelelim sütün miktarına. Doğum yapan bir inek ilk 70 ila 140 gün arasında en fazla sütü verir.Pik dönemi
140 ila 300.cü günler arasında süt sürekli olarak düşmeye başlarki yemi biraz daha fazlalaştırabilirsiniz. 300 ila 360 gün arasında yani 60 gün ise inek direk kuruya ayrılır sağım yapılmaz.
Gelelim fikret şahin arkadaşımızın sorusuna
Arkadaşım benim ahırım simental inek. Süt Yağı holstainlerden çok çok daha iyi olduğu ve hastalıklara karşı çok dirençli olduğu için bu ırkı seçtim.Ayrıca bu ırkın buzağıları iyi para ediyor. Bu ırk çok yer fakat asla yediğini inkar etmez.Holstainler gibi 30 lt süt alman çok zordur ama hem et randımanı hem süt randımanı ve yağı bunun yanında çok iyi doğan buzağıları sana kazandırır yüzünü güldürür. Mesela türkiye de mersedes ve bmw neysa hayvan pazarlarında da simental odur kısacası.
Ben simental ineklerimden günlük 20-26 lt süt alıyorum.Sütün yağının bir kısmını alıyorum ve tereyağı yapıp toptan satıyorum. Kalan kısmına ise damızlık birliği alıyor kg fiyatı 95 krş
Y
Yeni Üye1 yazı
305x20nin 710 yaptığını da ilk kez duyuyorum. 7100 yapar.
yılmaz
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz