Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Arsa Alıp Satmak?

BaşlatanumitttTarih24/09/2013 21:19:12Yorum24

İlk mesaj
Yeni Üye87 yazı
Selam arkadaşlar. İncelemelerime ve tecrübelerime göre Türkiye'de özellikle gelişmekte olan yerlerde hiçbir iş arsa fiyatlarının yükseldiği kadar para kazandırmıyor. İlk etapta bugün elimde 100bin lira var ve 5-6 ay ileride de gelecek paralarım olacak. Bunlarla arsaya yatırım yapmak istiyorum , aldığım arsaları da duruma göre 1-5 yıl arası bekletip satabilirim. Sermayeme göre tavsiye edebileceğiniz muhitler nereleri olur? Cevap verenlere şimdiden teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek İnternet
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
24 yorum
Üye177 yazı
Merhaba ,

Yatırım için Velimeşe/ Çorlu Bölgesini düşünebilirsiniz . Kısa zamanda çok değerlenecek arsalar mevcut. Talebiniz olursa arsa tiplerini ve fiyat aralığını mesaj atabilirim.

O bölgenin sayılı gayrimenkul şirketlerinden biri yakın dostumuzdur.

İyi çalışmalar.
Özgür KALE
Founder - Foreign Trade Manager
academic Elevator & Escalator Technology
info@academic.com.tr
www.academic.com.tr

Yerleşim Türkiye / Antalya YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye3 yazı
Bütçeniz ile ilgi bilgi verebilirseniz size İstanbul ( Çatalça , Silivri , Hadimköy , Çerkezköy ve Çorlu 'daki ) datamızı paylaşabiliriz.
Aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Emlakçy
Yeni Üye61 yazı

bildiğim kadarıyla şu an 3. havaalanı ve kanalistanbul projesinin geçeceği düşünülen muhtemel güzergahlar çok hareketli bu konuda

incelemenizi tavsiye ederim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye94 yazı
10 bin gibi bir sermayem var oralarda yer alabilirmiyim çanakkalede dönümü 800 900 e 60 dekar yer aldım parayı oraya yatırdım hayvancıılık yapmak istediğimden bu kadar kaldı bu paraylada alıp 3 sene sonra satabilceğim bir yer bulunurmu

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye3 yazı
sayın Özgürkale ve kaanakin61 ,

Özel mesajı denedim fakat sizlere ulaştıramadım . Ben de yatırıma değecek arazi , arsa aramaktayım . Söylediğiniz bölgelerde bakıyorum . Eğer mümkünse birkaç örnek yer özelden atarsanız değerlendirmek isterim .

Saygılar
GÖKOVA

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye3 yazı
sayın Özgürkale ve kaanakin61 ,

Özel mesajı denedim fakat sizlere ulaştıramadım . Ben de yatırıma değecek arazi , arsa aramaktayım . Söylediğiniz bölgelerde bakıyorum . Eğer mümkünse birkaç örnek yer özelden atarsanız değerlendirmek isterim .

Saygılar
GÖKOVA

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye177 yazı
Sayın qwerty06 ,

Özel mesaj gönderilmiştir.

İyi çalışmalar.
Özgür KALE
info@academic.com.tr
www.academic.com.tr

Üye187 yazı
arkadaşlar şuan en iyi yatırım bölgesi Arnavutköy düşünürseniz iletisim kurun. daha once yuzune bakilmayan yerlrr simdi cok değerli. 2-3 sene sonrasını düşünün
www.kayelajans.com
www.sifa24.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye87 yazı
Selamlar arkadaşlar. Muhtelif yerlerden küçük yatırımlar yapmak istiyorum uzun vadeli. İlk etapta bu İstanbul,Tekirdağ çevrelerinden 50.000 lira civarı birşeyler bulabilir miyim?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ynternet
Üye177 yazı
Merhaba ,

30,000 veya 40,000 TL ile 1 dönüm yatırımlık arazi alabilirsiniz. Ciddi olarak görüşmek isterseniz mesaj atınız gayrimenkul şirketinin adres ve telefon numarasını verebilirim.

İyi çalışmalar.
Özgür KALE
info@academic.com.tr
www.academic.com.tr

Yeni Üye87 yazı
Arkadaşlar selamlar, bilgisi olanlara soruyorum, Ankara'nın kenar yerlerinde mesela Sincan, Çankaya , Gölbaşı gibi uygun fiyatlı arsalar bakıyorum ama Ankara'yı çok iyi bilmiyorum. Sizce geleceğe yatırım açısından ne taraflardan arsa almalıyım, uzun vadeli düşünüyorum en az 5 yıl.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ynternet
Yeni Üye93 yazı
Tekirdağ büyükşehir belediyesi oldu arsa fiyatları sürekli artıyor. inşaat sektörüde çok gelişiyor büyük firmalar inşaat yapmaya başladı. düşünürsen yardımcı olabilirim.

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Muhasebe
Üye2659 yazı
Arsa alıp Satarken daha çok Uzun vadeli düşünmek lazım bazen kar yapayım derken zarar etmek olası arkadaşlar bazı şeylere dikkat etmek lazım

Arsanın İfraz ve tevhid durumu nedir?
İfraz; imar planı tamamlanmış yerlerde, plan koşullarına uymak şartıyla bir parselin birden fazla parsele dönüştürülmesi işlemidir. Tevhid ise, birden fazla bitişik parselin birleştirilmesi işlemidir.

Arsanın Düzenleme Ortaklık Payı nedir?
Düzenlemeye tabi tutulan yerlerin ihtiyacı olan yol, meydan, park, yeşil saha, genel otopark gibi genel hizmetlere ayrılan ve tescile tabi olmayan alanlar ile cami, karakol yerleri ve ilgili tesisler için kullanılmak üzere, düzenleme dolayısıyla meydana gelen değer artışları karşılığında düzenlemeye tabi tutulan arazi ve arsaların, düzenlemeden önceki yüz ölçümlerinden %40'a kadar düşülebilen miktardır

Arsa - Arazi alırken zarar etmek istemiyorsanız şunlara dikkat edin

- Arsa veya arazi alımında öncelikle alınacak arsanın Kadastro’da, Tapu Müdürlüğü’nde ve İmar Müdürlüklerinde incelenmesi gereklidir.
- Doğabilecek riski engellemek için tapunun bağlı bulunduğu harita ve kadastro müdürlüklerine müracaat edip, harç yatırıp arsanın yerini belirlemek gereklidir.
- Arsa veya arazi içersinde imar durumunun öğrenilmesi gerekmektedir.
- Arsa veya arazi hisseli midir? Arsanın hisseli olup olmadığını araştırma yaparak öğrenmeliyiz. Ancak mutlaka alınması gerekiyorsa diğer hissedarlardan onay alınması ve rizaî taksim yapılmış olması gereklidir.
- Üzerindeki takyidat durumu nedir? Bu da Tapu Müdürlüklerinden öğrenilebilecek bir bilgidir.
- Mümkün olduğunca ana yollara yakın, topografik olarak düz veya az eğimli, yüksek gerilim hatlarından uzak, rekreasyon için ayrılmış alanlara yakın, yola olan cephesi geniş, düzgü ve biçimli bir arsa tercih edilmelidir.
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Üye245 yazı
50-60 bin tl arasi arsa bulunur mu arnavutkoyde?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye15 yazı
selamlar! ankara Eskişehir yolu en popüler yer bence! her bütçeye uygun seçenekler var! bölgede bizzat kendisi imar planı yapan plancıdan(emlakçı değil!) bilgi aldım!

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Yeni Üye15 yazı
çoğunuzun aradığı tutar kadar bende yer bakıyorum ankarada! aklıma yatan tek bölge Eskişehir yolu! sizlere bu konuda emlakçılardan ziyade bölgede çalışan plancılardan bilgi almanızı tavsiye ederim! bu konuda yardım isteyen arkadaşları yönlendirebilirim!

Yeni Üye13 yazı
acilen bilecik-bozüyük e bakın.
org. sanayi ilan edildi. ve fena bir yapılaşma var

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye2 yazı
Kocaeli Kandıra tam tariflerinize uygun yerler. Alıcı-satıcı dengesi yerinde patlama yapacak yerler arasında. Küçücük yerleşim yerinin tapu dairesinde ki trafik inanılmaz 100 er 200 er dönümler halinde alımlar satımlar gerçekleştiriliyor. Yani alıp beklemek için de alım-satım için de çok uygun yer, araştırma fırsatınız varsa kandıra konumu ve düşünülen-adı geçen projelerle ilgili bakının derim. Bu konularda İstanbul'a yakın her yeri değerlendirin arsa piyasası üzerinden inanılmaz para kazanan emlakçılarla karşılaştım yapılamayacak iş değil kısacası kısa dönem al-sat la da para kazanılabilir beklenerek kat kat paralarda kazanılabilir.

Yerleşim Türkiye / TokatMeslek Ö?renci
Yeni Üye2 yazı
Bilecik dolayları toplandı hep arsalar sanayi haberinden önce ondan haberim var.

Yerleşim Türkiye / TokatMeslek Ö?renci
Yeni Üye15 yazı
ankara Dodurga- şehitali-ballıkuyumcu-temelli de hisse ortakları arıyoruz ! katılmak isteyenler arayabilir.5414654308

Üye206 yazı
ıstanbul a yakın olan her yer kazandıracak ınanın
muthıs bır calısma var ıst her noktasına alttan ustten ulasım hızla yapılıyor buda sehrın dagılıp genıslemesıne ımkan verıyor boylece ıstanbul gercek anlamda tası topragı altın pozısyonuna gelıyor dolayısı ıle ıst da yer almak cok malıyetlı ıken sındıden sınır yerlerınde yakın pozısyonlarda uygun yatırımlık al bark seklınde yer toplanırsa ıyı olur dusuncesındeyım
genede sız yatırımcılar daha ıyısını bılırsınız
saygılar.....
murat.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik