Merhaba, Arkadaşların da yukarıda belirttiği gibi yollar izlenebilir ama öncelikle hedef pazar seçmenizde yarar olacağını düşünüyorum.
Bu ürün Afrika ülkelerine uygun bir ürün. Genel olarak onların herşeye ihtyiacı var ve bir çok ürün ithal ediliyor.
Çocuk bezi satışını toptan ve perakende olarak yapabilen alıcılara ulaşmanızda fayda var.
Tanıtım maili şablonları hazırlayıp bu kişilere email atabilirsiniz. Bu tür alıcılar için Türk Müşavirliklerimizin bulundugu ülkelerdeki veritabanlarına ulaşıp email listeleri toplayabilirsiniz.
Http://www.musavirlikler.gov.tr
Onlar size en güncel alıcı veya olası potansiyel olabilecek firmaların iletişim detaylarını ileteceklerdir.
Fikir vermesi açısından Alibaba sitesinde Bebek bezi almak isteyen firmaların ilanlarını görebileceğiniz bir link gönderiyorum.
http://sourcing.alibaba.com/buying-request/categories/Diapers-Nappies_pid15010503http://importer.ec21.com/baby_diaper.htmlBurada da A grade şeklinde farklı bir kalite de talepler var. Bu talepleri karşılayabilecek kalitede midir bilmem ama Yurt dışına ne satarsanız satın bir gün mutlaka Kalite standartları gereği belgelendirmeler almanız gerekebilecektir. Bu yadsınamaz bir gerçektir.
Fakat bir konu dikkatimi çekti. Bildiğiniz üzere bir çok ülke bazı standartlar belirlemiş durumda.
ilanlarda bahsi geçen "European origin B grade baby diapers" ürünü saglayabiliyorsanız çok daha fazla mal satabilme şansınız var
Bu standardı istemeyecek ülkeler de olacaktır. Zamanla çözülebilecek bir durum gibi geldi bana.
Afrika ile ticaret yaparken özellike bir konuya dikkatinizi çekmekte fayda var. Peşin çalışmak yada en azından TEYITLI Akreditif ile çalışmak alacaklarınızı teminat altına almak konusunda oldukça önemlidir.
Kamerun, Senegal, Togo vb ülkelerde bir sürü iş yapmak istediğiyle ilgili sizlere ulaşacak, Devlet ihalelerine girmeniz için ön ödeme vb taleplerde bulunabilecektir. Bu tip talepleri dikkate almamanızı şiddetle öneririm.
Afrika gibi gelişmekte olan ülkeler için yapılabilecek en güzel şey Devlet teşvikli Ticaret Fuarlarına katılmak bizzat gidip oralarda ürünlerinizi sergilemek ile pazarları daha fazla yakından tanıma şansınız olabilir.
Afrika ticareti bakımından yogun fakat iş görme bakımından oldukça yavaş bir Toplum dur. Bu konuda yapılacak çalışmalar için Sabır gerekecektir.
Türkiyeden giden ve orada temsilcilikleri olan Okul vb Temsilciliklere de ulaşmanızda fayda olacaktır. Zira artık afrikanın her köşesinde bir Türk e denk gelme ihtimaliniz oldukça yüksek.
Umuyorum yukarıdaki bilgiler faydalı olacak ve size gelecek yatırımlarınız için fikir verebilecek düzeyde olmuştur.
Nerede karşılıklı Sevgi ve Saygı varsa, Orda itimat ve itaat vardır.
İtimat ve itaatin olduğu yerde, Disiplin vardır.
Disiplinin olduğu yerde Huzur, Huzurun olduğu yerde Başarı vardır.
M.KEMAL ATATÜRK