Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

İhracat Sorunu

BaşlatanmokanTarih22/09/2013 18:27:47Yorum19

İlk mesaj
Yeni Üye6 yazı
merhaba arkadaşlar benim gibi bu konuda çok kişi olduğuna inanıyorum. diyelimki yeni bir ürünü ihraç etmek istiyorum ama bazı sorularım var
1)Nasıl bir yol izliyeceğim ?

2)Nasıl pazar bulunur?

3) Yurt dışında kimlerle iletişime geçeceğim?

4)Toptancılarla mı?

5)Onlara nasıl ulaşacağım?

Genel bir bilgi verirseniz sevinirim nelere dikkat etmeliyim? ve bu ürün çocuk bezi.
yardımlarınız için şimdiden teşşekürler

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
19 yorum
Yeni Üye6 yazı
Günceldir

Yeni Üye2 yazı
selam
tanışmamızda yarar vardır diye düşünüyorum

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye17 yazı

biz ülke olarak ihracat bilgisi en zayıf ülke lerden biriyiz herhalde

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Di?er
Yeni Üye6 yazı
Evet öyle malesef kimsenin bi bilgisi yokmu arkadaşlar? nememis73 tanışalım tabiki

Üye324 yazı
Konu hakkında yardımcı olabilirim fakat ihraç etmek istediğiniz ürün ile ilgili bilgi verirseniz daha iyi olur.
www.jovenmedya.com

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye42 yazı
merhabalar ihracat yapılması planlana ürün nedir o konuyu acarsanız daha verimli yazılar yazılabilir.bu konu için bilgi bekliyoruz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
Yeni Üye6 yazı
Çocuk bezi diye yazmıştım ilginize teşekkürler

Yeni Üye17 yazı
patates soğan limon ihracatı gibi dayanıklı ürünler gibi

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Di?er
Yeni Üye28 yazı
çocuk bezinden durum nedir bilmiyorum ama genelde ihracat firmaları ihraç ettikleri malın fuarlarına giderler ve orada ürünleri tanıtıp müşteri bulurlar.ama çocuk bezinde böyle fuarlar varmı bilmiyorum. eğer yoksa direk müşteri bulman çok zor.çok iyi bir ingilizcen olması lazım ihracatta ortak dil. eğer hiç tanıdığım yok diyorsan çok zorlanırsın birilerinden destek alman lazım.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Muhasebe
Üye324 yazı
Genelde yurt dışından çocuk bezi ithal edilir ihraç edeni görmedim.

Fakat sizin için bir araştırma yapacağım.

Türkiye'den genelde ihraç edilen ürünler; mermer, fındık, zeytinyağı, yaş sebze ve meyve, kozmetik için kurutulmuş çiçekler, kesme çiçek, süt ve süt ürünler vb..

İyi günler.
www.jovenmedya.com

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye41 yazı
Merhaba, Arkadaşların da yukarıda belirttiği gibi yollar izlenebilir ama öncelikle hedef pazar seçmenizde yarar olacağını düşünüyorum.
Bu ürün Afrika ülkelerine uygun bir ürün. Genel olarak onların herşeye ihtyiacı var ve bir çok ürün ithal ediliyor.
Çocuk bezi satışını toptan ve perakende olarak yapabilen alıcılara ulaşmanızda fayda var.
Tanıtım maili şablonları hazırlayıp bu kişilere email atabilirsiniz. Bu tür alıcılar için Türk Müşavirliklerimizin bulundugu ülkelerdeki veritabanlarına ulaşıp email listeleri toplayabilirsiniz.

Http://www.musavirlikler.gov.tr

Onlar size en güncel alıcı veya olası potansiyel olabilecek firmaların iletişim detaylarını ileteceklerdir.

Fikir vermesi açısından Alibaba sitesinde Bebek bezi almak isteyen firmaların ilanlarını görebileceğiniz bir link gönderiyorum.

http://sourcing.alibaba.com/buying-request/categories/Diapers-Nappies_pid15010503
http://importer.ec21.com/baby_diaper.html
Burada da A grade şeklinde farklı bir kalite de talepler var. Bu talepleri karşılayabilecek kalitede midir bilmem ama Yurt dışına ne satarsanız satın bir gün mutlaka Kalite standartları gereği belgelendirmeler almanız gerekebilecektir. Bu yadsınamaz bir gerçektir.

Fakat bir konu dikkatimi çekti. Bildiğiniz üzere bir çok ülke bazı standartlar belirlemiş durumda.
ilanlarda bahsi geçen "European origin B grade baby diapers" ürünü saglayabiliyorsanız çok daha fazla mal satabilme şansınız var
Bu standardı istemeyecek ülkeler de olacaktır. Zamanla çözülebilecek bir durum gibi geldi bana.

Afrika ile ticaret yaparken özellike bir konuya dikkatinizi çekmekte fayda var. Peşin çalışmak yada en azından TEYITLI Akreditif ile çalışmak alacaklarınızı teminat altına almak konusunda oldukça önemlidir.
Kamerun, Senegal, Togo vb ülkelerde bir sürü   iş yapmak istediğiyle ilgili sizlere ulaşacak, Devlet ihalelerine girmeniz için ön ödeme vb taleplerde bulunabilecektir. Bu tip talepleri dikkate almamanızı şiddetle öneririm.

Afrika gibi gelişmekte olan ülkeler için yapılabilecek en güzel şey Devlet teşvikli Ticaret Fuarlarına katılmak bizzat gidip oralarda ürünlerinizi sergilemek ile pazarları daha fazla yakından tanıma şansınız olabilir.

Afrika ticareti bakımından yogun fakat iş görme bakımından oldukça yavaş bir Toplum dur. Bu konuda yapılacak çalışmalar için Sabır gerekecektir.

Türkiyeden giden ve orada temsilcilikleri olan Okul vb Temsilciliklere de ulaşmanızda fayda olacaktır. Zira artık afrikanın her köşesinde bir Türk e denk gelme ihtimaliniz oldukça yüksek.

Umuyorum yukarıdaki bilgiler faydalı olacak ve size gelecek yatırımlarınız için fikir verebilecek düzeyde olmuştur.
Nerede karşılıklı Sevgi ve Saygı varsa, Orda itimat ve itaat vardır.
İtimat ve itaatin olduğu yerde, Disiplin vardır.
Disiplinin olduğu yerde Huzur, Huzurun olduğu yerde Başarı vardır.

M.KEMAL ATATÜRK

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye6 yazı
Cuzzy çok teşekkür ederim çok faydalı bilgiler verdin emeğine sağlık

Yeni Üye19 yazı
Teşekkürler Cozzy ...
www.sahmer.net
"Hayallerinizi Taş'a Nakşediyoruz"

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Ymalat
Yeni Üye41 yazı
Sayın " mokan" ve "sahmer", birşey değil.

Umuyorum Fikir verebilmişimdir.

Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Nerede karşılıklı Sevgi ve Saygı varsa, Orda itimat ve itaat vardır.
İtimat ve itaatin olduğu yerde, Disiplin vardır.
Disiplinin olduğu yerde Huzur, Huzurun olduğu yerde Başarı vardır.

M.KEMAL ATATÜRK

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Üye400 yazı
toptan meyve sebze isteyenler ulaşabilir 0545 203 60 72 Serhan

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye45 yazı
Değerli koniks üyeleri
Rusya bölgesinde talep edilen ürünlerle ile ilgili (bebek bezi,ıslak mendil,plastik ev eşyaları v.b )ürünler ile ilgili ürün tedariki yapmak için bu bağlamda fabrikalar ile görüşmeler yaparak ürün bağlantıları yapmak için Gaziantep'e geldim daha önce imalata yönelik işler ile ilgili çalışmalarım ve araştırmalarım vardı ama üretimin ustalıktan başla makine parkuruna kadar ki süreç içerisinde içerisinden çıkamadım ve bu tedarik işine soyundum bu anlamda Rusya'daki dostlarıma ki bunlar rustur. Türkiye'den istedikleri ürünleri doğru fabrika ve doğru fiyatlar bularak bu fiyatlara çok az rakamlar ilave ederek teklif vermek ve bu iş dalında çok az sermaye ile çok paralar kazanabileceğimi gördüm ve bu konuda Türkiye'mde kendime bu konuda pastlaşabileceğim kader birlikteliği ve kazancımı yarı yarıya paylaşabileceğim dürüst kendine güvenen ortak bir kardeşim arayışım var bu konuda projelerimi görüşüp antlaşmak isteyen olursa lütfen bana yazsın

saygılarımla

nemesis.73@outlook.com

Yerleşim Rusya Federasyonu / KazanMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye81 yazı
Bebek bezi, yetişkin hasta bezi danışmanı olarak fabrika kurulumunda liderlik yapabilirim
yardımcı olabileceğim konular
üretim standartlarının oluşturulması
operatör eğitimlerinin verilmesi
ürün reçetelerinin hazırlanması
makina üzerine ar-ge çalışmalarının yapılması
makina montajı ve devreye alınması
proses, mekanik,tutkal ayarları
tekrarlayan sorunların araştırılması ve elimine edilmesi
üretim degişikliği süresinin kısaltılması (bebek bezi için,hasta bezi,hijyenik petve ıslak mendil )
count degişikliklerinin düzenlenmesi standartın saglanılması
iş güvenliği eğitimlerinin verilmesi
hammadde azaltımı ve kullanım şekli
iletişim:aydin0138@hotmail.com
aydın

Yerleşim Türkiye / ?anlyurfaMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye23 yazı
Merhabalar;
Biz Bayan Abiye üreticisiyiz. Firmamızın ihracatını arttırma amaçlı, yüksek komisyon karşılığında bizimle iş birliği yapmak isteyen arkadaşlar aramaktayız.

Firma bilgileri;

Faaliyette bulunduğumuz sektör: Bayan Abiye Kıyafetleri, Gece Kıyafetleri, Nişan elbiseleri İhracatı yapmaktayız. (Tamamında Üretici Firmayız)

Markamız: Evro, Robella, Ogibay

Web Sayfamız: www.evro.com.tr<www.evro.com.tr/>" rel="nofollow" target="_blank">http://www.evro.com.tr/>

Şirket Bilgi: Kuruluş 1994 ,Ciro %70 İhracat,

Evro Abiye Ltd. Osmanbey/ İstanbul

Saygılarımla;

Yücel Gündem
www.evro.com.tr
evroabiye@gmail.com
+90 555 995 13 39
www.evro.com.tr
evroabiye@gmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk