Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Küçükbaş Hayvancılık Yetiştiriciliği

Başlatanmet5548Tarih22/09/2013 00:43:42Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye16 yazı
S.a arkadaşlar bu işe girmek ne kadar doğru! En az kaç baş hayvan ve ne kadar zaman... Bir getiri beklememek. Mesela 100 baş küçükbaş koyun ırk olarak tahirova koyun yıllık yem ne yer 2013 tl olarak çoban gideri..veteriner aşı vs. İkizlik oranı bu cinsin yani kısacası ekmek yermiyim. Şimdiden cvplarınız için teşekkürler...
ahmet

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Yeni Üye46 yazı
A.s bende önümüzdeki senelerde keçi besleyeceğim. Araştırdığım üzere bir kaç yorumda bulunabilirim.

Öncelikle işin başında durmayacaksan hiç başlama, çoban tutmakla bir yere varılamaz. Hastalık, beslenme alışkanlıkları, ortam koşulları, sürekli takip edilecek konular.

Yem olayını çözemezsen kazancın düşük olur. Yemi üretebilmen önemli. Hemde 100 baş büyük bir rakam. Ciddi gider olur. Ben Çanakkale'den 4 dönüm yer aldım. Yem bitkisi üretmek için. Keçi için, dönüm başına 4 - 6 keçi yapıyor yem üretimi.

Ben başlangıçta 10 adet keçi düşünüyorum. Maksimum sayı 20 olacak. Buda demek ki, yıl içinde 20 üstü olanları satacağım. Hayvancılık iyi iştir. Öncelikle kendi işin olmasından dolayı iyidir. Hayvanın her şeyinden yaralanabiliyorsun. Gübresi, derisi v.s. İşi yapan arkadaşlar teknik bilgi vereceklerdir mutlaka.

Unutmadan sayı yüksekse profesyonel yardım alman çok iyi olur.

İnternetten para kazanma
https://parasesi.net

Yerleşim Türkiye / ÇanakkaleMeslek Mühendis
Yeni Üye94 yazı
kardeş bende bu işi istiyorum toprak bile aldım özelden her şeyi sor bana

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye94 yazı


soracağı sorular kişiye ait olacak çünkü de ondan sen de sorabilirsin bu iş öyle genel bi iş değil ölge ölge ırk ırk değişir

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye86 yazı
en karlı işlerden biri küçükbaş hayvan yetiştirciliğidir.
Yapmanız gereken şeyler kısaca şunlar
1) Hayvanlarınızı almadan 1 sene önce ne kadar tarlanız varsa (kiralayabilirsiniz de) hepsini sürün ve yonca - arpa ekin.
2) Küçükbaş ahırınızı en ucuza nasıl maledebiliyorsanız o şekilde yapın.(Sera demirlerinden brandayla mesela)
3) Bölgenizde yetiştireceğiniz küçükbaş ırkını seçin. Unutmayın her küçükbaş her bölgede verimli olmaz.
4) Hayvanları almaya giderken yanınızda mutlaka küçükbaş işi yapan biriyle ve veteriner hekimle gidiniz.
Bu yazdıklarımı sırasıyla yaparsanız ve hayvanlarınızın başında siz durup ilgilenirseniz para kazanırsınız arkadaşlar.
Bizde tavuk çiftliği ve büyükbaş mandırası var fakat büyükbaşdan çok da memnun değiliz. Hayvanları azaltmaya başladık bir yandanda küçükbaş almaya başladık. Biz tamamen et üstüne çalışacağımız için aldığımız ırk charollais koyun ırkı. Şu an elimde 25 adet gebe dişi var. Bu koyunlardan almanızı tavsiye ederim.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Veteriner
Yeni Üye16 yazı
arkadaşlar bilgileriniz için tşk.ler size bir tiyo...Aziz ÖZTÜRK...T.C.
TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI
LALAHAN HAYVANCILIK MERKEZ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ
YETİŞTİRİCİ BROŞÜRLERİ..... google yazın çok faydalı bilgiler paylaşmış bilginize..
ahmet

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf