Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

23 Yaşındaki Kardeşinize Ne Önerirsiniz?

BaşlatanD3NKL3MTarih17/09/2013 14:15:00Yorum2

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
Öncelikle Merhabalar,
Ben 23 yaşında 2 yıllık üniversiteden mezun olmuş bir gencim. Şuan Arçelik bayiisinde satış temsilciliği yapıyorum.
Her gencin gibi benimde hayallerim var ve gerçekleştirmek için çaba gösteriyorum.
Ordu'da yasıyorum. şehir merkezine 10 dk lık uzaklıkta 100 dönüm yerim var. 20 ton fındık üretiyorum.Bu fındıgı tüccara dökmektense kendi müşterimi kendim bulup satmak istiyorum.Sadece 20 tonla sınırlı kalmam eş dost derken 500 ton kadar rahatlıkla bulurum.
Bu konuda bi kaç sorum olacaktı sizlere;
1) Müşterimi nereden ve nasıl bulurum?
2) Vergisiydi faturasıydı (şirket kurmak) nasıl yapmalıyım?

Bana yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Yerleşim Türkiye / OrduMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
2 yorum
Üye110 yazı
slm kardeşim 20 ton fındık yapıyorsan fındığı kendin sat imkanın varsa tabi. fındık masrafllı iş eğer kendin ürün üretip satarsan fındıktan parada kazanırsın. fındığı bulmak değil fındığı işleyip mamul haline getirmek sorun. cevrene bak bir orduda mesela kac fabrika beyazlatılmış cifte kavrulmuş fındık üretebiliyor işde sanayi ürünü yapmak yatırım ister. ama kendi capında kendi ürünü işleyecek ufak bir yer kurarsan. 1 yılda 20 ton fındığı satarsın
belki daha da fazlasını ama bunu kendine ek iş olarak değil gercek bir meslek olarak secmelisin. cünkü gıda maddesinin üretim prosedürü cok fazla
kosgebin girişimcilik kursuna felan başvur.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye61 yazı
kardeş önce çalış bir iş yerinde 5 yıl boyunca piş piş piş daha cok piş sonra iş yapmak iste.
Gayserili Müteşebbüs

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Yöneticilik