Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İş Yeri Kurduk

BaşlatanKaderimSin034Tarih16/09/2013 17:32:36Yorum8

İlk mesaj
Üye113 yazı
Arkadaşlar bir iş yeri kurduk istanbul da büfelere taze ve donmuş patates satışımız var. günlük ciro olarak 450 - 550 tl arası değişiyor. yalnız bir sıkıntım var iş yeri kurarken 40 -50 bin tl kadar ödememiz oldu. -18 soğuk hava deposu yaptırdık. herhangi bir bankadanda kredi alamadım. kosgeb e başvuruda buluncaktım. kredinin ne zaman çıkacağı belli olmaz dediler. afyondan patates alabilmem için bir miktar tl ye ihtiyacım var nerden temin edebilirim ? bir fikri olan varmı ?
....

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Gıda
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
8 yorum
Yeni Üye89 yazı
Merhabalar öncelikle hayırlı uğurlu olur inşallah. Güzel bir işe girmişsiniz dondurulmuş gıda geleceği parlak bence.
Kosgeb konusunda haklısınız süreç uzun sürüyor ama bir taraftan mutlaka kosgeb ile ilgili işlemleri yapmaya devam edin kaydınızı yaptırın eğitimi alın mutlaka
Bildiğim kadarıyla ziraat bankasının da yeni girişimciler için desteği var araştırın onu da
kalkınma ajansları var biliyosunuzdur her bölgede mevcut onlarla ilgili araştırma yapabilirsiniz
Yakınlarınızdan kısa süreli (maksimum 2 ay) borç alın ama aldıgınızı söz verdiğiniz tarihte ödeyin mutlaka tekrar ihtiyacınız olursa tekrar alırsınız. Borç alırken geri ödeyebileceğiniz tarihi söyleyin daha kolay ikna edersiniz.
Patates satıcısından vadeli satışla mal alabilirsiniz belki. mutlaka borcunuzu tarihinde yatırın yatıramazsanızda en fazla bir kere erteleyin. Erteleme gerekirse mutlaka açık açık durumu aktarın.
Alacaklarınız varsa onları toplamaya çalışın vadeleri gelmediyse sıkışık oldugunuzu belirtip mümkünse alıp alamayacağınızı ögrenin gerekirse bir miktar indirim ile vadeyi kısaltabilirsiniz
Bir yakınıza sizin için kredi çektirebilirsiniz
Aklıma gelenler bunlar umarım kısa sürede çözersiniz

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Üye113 yazı
sağolasın engin çevremdeki bir çok insan işi duymadıkları için yanaşmıyorlar. istanbulda yaşıyorsun sanırım. ümraniye uskudar da toplamda 20 farklı yere urun satışı yapmaktayım. ama patatesin devamı olmadğı için sıkıntılıyım...
....

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Yeni Üye20 yazı
Afyon patatesi bilmem ama bolu patatesi için bir şeyler konusabiliriz..

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Yöneticilik
Yeni Üye20 yazı
Bu arada anladığım bir iş değildir kesinlikle ama yakından tanıdığım birisi boludan kamyonla patetes getirip mahalle mahalle satıyodu ilgilenirsen senin için yolunu yordamını öğrenir sana detaylarını aktarabilirim.Amacım tamamen yardım...

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Yöneticilik
Üye131 yazı
kaderimsin34 - istersen ortaklık konusunda görüşebiliriz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye113 yazı
olyar ortak olarak şuan düşünmüyorum ama kar payı verebilirim...

....

Üye113 yazı
akın bolu patatesini duydum ama. peşin alamıycağım için boludan getiremedim. afyondan vadeli bir şekilde geliyor bana.
....