Halıhazırda Tesettür Giyim Üzerine E-Ticaret Yapıyouz. Tedarik kanalları konusunda yardım isteyen arkadaşlar tavsiyem ya bu işin içinde birisi ile oturup konuşsun yada kendi imkanı nispetinde stok yapsın.
Komşudan, akrabanın mağazasından, ordan burdan site doldurabilirsiniz fakat e-ticaret tedarikten ibaret değil arkadaşlar.
Ürünlerin zamanında ulaştırılması
Mutlaka %10 Civrarı iadeniz olacak
Kargo ve kapıda ödeme yine %10 aşağı yukarı
Eşarp şal işi yapacaksanız trendleri çok yakın takip etmeniz lazım. Çok mal almak da çözüm değil burda.
Giyim elbise grubu da beden ve drop tan ötürü iyi yönetilmezse iade çok olur.
Bu sektörde 1 Müşteri kaçırmak demek yıllık ortalama 6 sipariş kaçırmak demektir.
Bir başka konu da resmi ve gayri resmi çok rakibiniz var. Sosyal medya ya bir göz atarsanız demek istediğimi daha iyi anlarsınız.
Stoksuz giyim de en büyük size kar %30 -35 alırsınız ortalama. Giderleri de çıkarsanız %5-10 kalır size. Çünki reklam, kargo, paketleme, kdv ve diğer vergiler gibi başka giderleriniz de olacak. Oradan gelen kazancı yine stoğa yüklersiniz. Dipsiz bir kuyuya düşebilirsiniz.
Karamsarlık olsun diye değil ama işin içinde birisi olarak söylüyorum gerçeği bu. Mal bulmak işin sadece başlangıcı ve herşeyi de çözmüyor.
Bize birkaç site geldi heyecanla aldı falan ama sonra onlarda işin içine girince gördüler ki iş ürün bulmakla bitmiyor. Hatta onlara yardımcı olmak adına stok vermedik sattıkça alın dedik yardımcı olmak için ama devam edemediler veya rutine aldılar sanırım .
Şu anda 2. bir site için çalışmamız var bizim de. Yukarıdaki şartları göze alarak bu yeni proje de ciddi anlamda yatırım düşünenler varsa görüşebiliriz.
ben@muyst.com adresine mail atabilirsiniz bilgi için. İstanbul dayız karşılıklı görüşebiliriz.
Savaş Mermin Bitene Kadardır.