Dış ticarete başlamayı düşünüyorum. Özellikle ihracat. Üretici değilim, üreticiden alıp, yurtdışında pazarı takip ederek satıcı bulup ihrac etmeyi ve buradan da bir miktar para kazanabilmeyi umuyorum. Aslen özel bir şirkette mühendis olarak çalışıyorum, orta halli bir maaşım var ve boş zamanım oluyor. Yaşım genç, zamanım ve bir miktar da cesaretim var iken aklıma bu sektöre atılmak geliyor. Sermayem yok denecek kadar az (zaten üretici olamayışımın sebebi de bu, know how olsa da sermayem olmadığı için yatırım yapamıyorum).
İnternetten edindiğim bilgiler ile kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Fakat bu şekilde yeterli olur mu emin değilim. Alibaba.com vb sitelerde bir tıkla bir çok alıcıya ulaşabiliyorsunuz ama bir o kadar da dolandırıcı mevcut. Tecrübesiz birisi için bu işin riskleri nelerdir? Alıcıya ulaşabildiğim taktirde yurtiçinde satıcıya rahat ulaşabileceğimi sanıyorum. İlk etapta gıda (zeytin, zeytinyağı vb) ile başlamak istiyorum. Bu işi en güvenli şekilde (az karlı da olsa) nasıl yapabilirim? Müthiş paralar kazanmayı zaten ummuyorum, az da olsa temiz ve güvenli kazanmak istiyorum. Tek başıma bu tip bir işi düşük kapasitede sevk ve idare edebilir miyim? Yoksa mutlaka birileri ile (aracılar, uzmanlar vb.) çalışmam mı gerekir? Bu portalda işin bir çok uzmanı olduğunu biliyorum. Bana yol gösterici yorumlarda bulunabilirseniz, ve devam et diyen yorumcular adım adım ne yapmam gerektiğini bana söyleyebilirlerse çok müteşekkir olurum.
Saygılarımla,