Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Yeni Başlayan İçin Dış Ticaret

BaşlatanfsavasTarih11/09/2013 13:28:17Yorum5

İlk mesaj
Yeni Üye4 yazı
Herkese merhaba,
Dış ticarete başlamayı düşünüyorum. Özellikle ihracat. Üretici değilim, üreticiden alıp, yurtdışında pazarı takip ederek satıcı bulup ihrac etmeyi ve buradan da bir miktar para kazanabilmeyi umuyorum. Aslen özel bir şirkette mühendis olarak çalışıyorum, orta halli bir maaşım var ve boş zamanım oluyor. Yaşım genç, zamanım ve bir miktar da cesaretim var iken aklıma bu sektöre atılmak geliyor. Sermayem yok denecek kadar az (zaten üretici olamayışımın sebebi de bu, know how olsa da sermayem olmadığı için yatırım yapamıyorum).
İnternetten edindiğim bilgiler ile kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Fakat bu şekilde yeterli olur mu emin değilim. Alibaba.com vb sitelerde bir tıkla bir çok alıcıya ulaşabiliyorsunuz ama bir o kadar da dolandırıcı mevcut. Tecrübesiz birisi için bu işin riskleri nelerdir? Alıcıya ulaşabildiğim taktirde yurtiçinde satıcıya rahat ulaşabileceğimi sanıyorum. İlk etapta gıda (zeytin, zeytinyağı vb) ile başlamak istiyorum. Bu işi en güvenli şekilde (az karlı da olsa) nasıl yapabilirim? Müthiş paralar kazanmayı zaten ummuyorum, az da olsa temiz ve güvenli kazanmak istiyorum. Tek başıma bu tip bir işi düşük kapasitede sevk ve idare edebilir miyim? Yoksa mutlaka birileri ile (aracılar, uzmanlar vb.) çalışmam mı gerekir? Bu portalda işin bir çok uzmanı olduğunu biliyorum. Bana yol gösterici yorumlarda bulunabilirseniz, ve devam et diyen yorumcular adım adım ne yapmam gerektiğini bana söyleyebilirlerse çok müteşekkir olurum.
Saygılarımla,

Yerleşim Türkiye / TekirdağMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Yeni Üye4 yazı
Günceldir

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Mühendis
Üye2659 yazı
Anlaşılan sitede pek uzman yokmuş :)
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye4 yazı

Aslında benim bu konudaki bilgi seviyeme göre herkes uzman sayılır burada ama yorum yazan kimse yok :)

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Mühendis
Yeni Üye52 yazı
OTEL,RESTOURANT,BAR,CAFE , BAHÇE VE EV SÜSLEMELERİNDE VE HEDİYELİK EŞYA SATAN MAĞAZALARDA ÜRÜNLERİMİZLE SİZLERE HİZMET VERİYORUZ EŞSİZ ZERAFET EL İŞLEMESİ BONCUK İŞLEMELİ IŞIKLI KABAKLARIMIZLA TAMAMLANIR.
suzinak-@hotmail.com 05458271883
PAZARLAMACI YADA TOPTANCILAR ARANMAKTADIR.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Sanatçy
Yeni Üye44 yazı
savaş bey özelden mesaj attım

Yerleşim Türkiye / DüzceMeslek Di?er