Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Türkiye, Bulgaristan - Almanya Ticaret

Başlatanhayrullah61Tarih08/09/2013 04:45:43Yorum35

İlk mesaj
Yeni Üye16 yazı
Merhaba,

Ben Almanya´nin Heilbronn (Stuttgart) sehrinde yasiyorum. Türkiyeden veya baska bir ülkenden ev kapisi, celik kapi, ic kapi getirmek isitiyorum. Kapilar avrupa standartlarina uygun olmali. Su anda Türkiyede piyasada olan ucuz celik kapilar gibi degil, Almanyada insaat sektöründe isi yalitimi, enerji tasarrufu cok önemli oldugu icin özellikle isi yalitim konusunda kapilar gerekli sertifikalari almis olmali.
Bundan haric daha iyi bir is fikri olan varsa fikirlerinize acigim konusabiliriz. Burda kendime ayit depom, yerim var.
"Vicdan Huzuru" başarılı olabilmenin temel şartıdır...

Yerleşim ALMANYA / StuttgartMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
35 yorum
Yeni Üye22 yazı
Daha iyi bir iş fikri derken sektör farklı olabilir mi?

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye401 yazı
temizlik kimyasalları düşünürseniz üretici firmayız. yardımcı olabilirim..
İstemi Ozan Aydemir

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye16 yazı

Evet farkli sektörde olabilir.

Yerleşim ALMANYA / StuttgartMeslek Ythalat / Yhracat
Üye468 yazı
mantikli bir fikir 7 seneden beri almanyadayim geldim geleli bu is kafamdaydi bir turlu girisimde bulunamadim montajindanda anliyorum habuku.tavsiye ederim.basarilar

Yerleşim ALMANYA / MunihMeslek Serbest meslek
Yeni Üye22 yazı
O halde size oldukça kazançlı bir sektör hakkında özel mesaj gönderdim. :-)

Yeni Üye31 yazı
Size özel mesaj gönderdim konu ile ilgili.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye22 yazı
Biz emek verip mesaj gönderiyoruz ama beyefendi mesajları okuyor, yanıt dönmüyor. Dikkat edin değerli bir fikriniz varsa, projenizi kimseye kaptırmayın arkadaşlar.

Yeni Üye16 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - snngny
Biz emek verip mesaj gönderiyoruz ama beyefendi mesajları okuyor, yanıt dönmüyor. Dikkat edin değerli bir fikriniz varsa, projenizi kimseye kaptırmayın arkadaşlar.

ben is fikri-is yapabilecegim kisiler ariyorum. Yolunacak kaz var bana yazin demedim. siz önce karsinizdaki kisileri insan yerine koyun ondna sonra cvp bekleyin.
bana yazdigi mesaj su:

Merhaba,

Türkiye'de son bir kaç yıldır geleceği parlak ve oldukça yeni bir sektör var. Lisanslı yerel Telekom Operatörlüğü. Bu konuda Almanya bizden çok daha ileri bir noktada bu yüzden mutlaka ne olduğunu biliyorsunuzdur.

Telekomünikasyon alanında 5 dalda lisanslı eski bir şirketim var ancak sermaye yetersizliği yüzünden lisanslarımı iptal ederek şirketi tasfiye etmek durumunda kaldım ancak güvenilir bir ortak ve güçlü bir sermaye bulursam bu sektörün çok iyi paralar kazandıracağından eminim.

Ortağımda aradığım bazı özelliklerden biri, bu iş dalı ile uzaktan da olsa bir bağlantısı olması veya okumayı sevmesi lazım zira okunacak binlerce sayfa kanun, uygulama, prosedür var ve bunları benim aktarmam aylar alır. :-) Ayrıca kişinin anlamadığı sektörde yatırım yapmasını kendi açımdan faydalı bulmadığım için kabul edemem.

Saygılar,
Sinan-

neden cvp vermedigimi herkez bu mesajinizdan anlar ...

Yeni Üye22 yazı
Bu mesajdan sizi yolacağımı nasıl çıkardınız tebrik ederim. :-)))

Siz proje toplayıp tek başınıza uygulamaya koymak yerine yine de insanlara olumlu olumsuz dönüş yapın benden naçizane bir tavsiye. Kafana yatmadıysa olumsuz dönersin olur biter, kendini kaf dağının ardında yolunacak kaz olarak görmene gerek yok. Zira emek **lığı yaparak iletişime geçenleri de zan altında bırakmak hiç hoş değil, delikanlılık hiç değil.

Yeni Üye16 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - snngny
Bu mesajdan sizi yolacağımı nasıl çıkardınız tebrik ederim. :-)))

Siz proje toplayıp tek başınıza uygulamaya koymak yerine yine de insanlara olumlu olumsuz dönüş yapın benden naçizane bir tavsiye. Kafana yatmadıysa olumsuz dönersin olur biter, kendini kaf dağının ardında yolunacak kaz olarak görmene gerek yok. Zira emek **lığı yaparak iletişime geçenleri de zan altında bırakmak hiç hoş değil, delikanlılık hiç değil.

su ana kadar özel mesajlarda dönmedigim tek kisi sizsiniz.. burda polemige girmeye gerek yok, eger yanlis anladiysam kusura bakmayin, mesajlardan herkez herseyi anlar zaten. iyi aksamlar.

Yeni Üye22 yazı
Polemik değilde, ciddi manada soruyorum bu mesajın nesinden rencide olarak sizi kandırmaya çalıştığımı düşündünüz öğrenmek için can atıyorum.

İşten uzaktan yakından alakanız yoksa zaten ortaklığı kabul edemeyeceğimi belirttim. Sizin de işin içinde olmanız için belge ve evrakları okumanızı istediğimi belirttim.

Yeni Üye54 yazı
SAYIN SNNGNY

BUYRUN FİKRİNİZİ URADA DETAYLI BİR ŞEKİLDE YAZIN..MUTLAKA BİR İLGİLENEN OLACAKTIR.SONUÇTA BURADA HERKES BİR ŞEKİLDE PARA KAZANMA DERDİNDE.
BEN BU ÖZEL MESAJLAR İLE FİKİR ALIŞVERİŞİ NE BİLİM ÜRÜN / FİYAT BİLGİSİ KONUSUNU ANLAMIŞ DEĞİLİM...HATAM VAR İSE AFFOLA.
BELKİ HAYRULLAH BEY DEĞİL BİR BAŞKASI FİKRİNİZ İLE İLGİLENECEK AMA ÖZEL MESAJ YONLENDİRMESİ İLE DEĞİL...AÇIK VE NET ŞEKİLDE MEVCUT YAZMIŞ OLDUGUNUZ FORUMDA PAYLAŞARAK..
HERKES KENDİ ALANINDA UZMAN BU AÇIDAN MERAK ETMEYİN KİMSE FİKRİNİZİ ÇALMAZ.ÇALMAYA KALKSA AYLARCA UĞRAŞIR İŞİN DIŞINDA OLDUĞU İÇİN USANIR GERİ BIRAKIR..FİKİR YİNE SİZE KALIR...
EVET FİKRİNİZİ DETAYLARI İLE BEKLİYORUZ
herkese ve her fikre saygı

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye54 yazı
HAYRULLAH BEY,,

size nacizane tavsiyem

aradığınız ürünün google da detay aramasını yapmanız.yapmış olduğunuz arama sonucu örneğin kale kapı gibi büyük firmaları göreceksiniz.belki o firmanın fiyatları sizin almanya fiyatları ile eşdeğerdir.ama görüşmenizde fayda var..ayrıca dediğim firmanın kalitesinde sadece yerel isim yapmış kurumsal firmalarlada karşılaşacaksınızdır.lütfen onlarıda değerlendirip katalog / bilgi / fiyat isteyin. mutlaka olumlu bir neticeye varacaksınızdır.
saygılarımla

Yeni Üye16 yazı
sinan0131 bey,

tavsiyeleriniz icin tsk ederim, ama dedigin gibi kale gibi taninmis firmalarin fiyatlari buralan esdeger oldugu icin burda onu pazarlamasi cok zor olacak, onun icin ayni standartlarda o kadar taninmamis ama fiyat olarak daha uygun olan firmalarla calismayi tercih ederim, avrupada eskisi gibi para olmadigi icin uygun fiyata iyi kalite oldugunu ispat ederseniz yok satar.

saygilarimla iyi aksamlar.

Yeni Üye54 yazı
Sayın Hayrullah bey
benimde söylemek istediğim aslında buydu...
küçük ve tanınmamış firma ama kesinlikle A KALİTE üretim yapan bir firma...
eğer kendinize vakit ayırma imkanınız var ise buyrun memleketinizi bir ziyaret edin ve bu firmaları araştırın kesinlikle amacınıza ulaşacağınızı düşünüyorum...
en kötü ihtimalle orta çapta kalitede üretim yapan firmaya istediğiniz kaliteyi belirtirsiniz ve aylık alım kapasitenizi bildirirsiniz oda sizin için özel şekilde mal üretir diye düşünüyorum

saygılarımla

Yeni Üye16 yazı
sinan0131 bey,

söyedikleriniz cok mantikli. onlarla iletisime gecip gerekirse ziyarete bulunacagim. bilgileriniz ve tavsiyeleriniz icin cok tesekkür ederim

saygilarimla

Yeni Üye54 yazı
sayın Hayrullah bey
kesinlikle 1 dakika bile durmayın

YA ALLAH diyin ve şimdiden googleda arama yapın
bulduğunuz firmalardan ürün katalog fiyat bilgisi alın. onları inceledikten sonra 2.nci aşama olan detay görüşmelere girin...
belki bugün bu saattte erken ama yarın sabaha geç olabilir...vaktiniz varsa burada yazmaktansa googleda türkiyede üretim yapan firmaları ve o firmaların internet sayfalarını inceleyin derim

Yeni Üye16 yazı
Sinan0131 bey,
Tekrar teşekkür ederim fikirlerinizden dolayı. Kale kapıya e-mail yazdım bakalım nasıl bir cvp gelecek.

Fikirlerinize, is tekliflerine hala açığım.

Herkeze hayırlı isler.

Üye140 yazı
Bir abimiz var Belçikada bu işi yapıyor egepenmiydi neydi.
Bu abimiz 2000 euro ile Türkiyeye gitti sonra aradan 4 yıl geçti birgün yemek yerken baktım oda orda. Gel büro açtım felan dedi. Baktım bayağı bir iş yapmış.
Şuan işlerim felan süper diyordu. Ayrıca Türkiyeyede bir fabrikamı ne diyordu birşey açmış. Bu tip işlerde montajdan çok para kazanıyorlar.
Misal ben çok sordum evime pvc taktıracağım zaman ve kapı. Adam 8000 euro diyorsa ürüne 4000 euroda montaj ekliyor. Güzel sektör ancak Almanya harici Fransada bu iş için uygun.
İnşallah düşüncelerini gerçekleştirirsin kardeşim. Herkese bol kazanç.

Yerleşim Hollanda / RotterdamMeslek Serbest meslek
Yeni Üye16 yazı
Hokiri bey merhaba,

Burda cam işinde cok para var, ama cok uğraştiran bir is, cam isi yapan arkadaslarım gunün 14-15 saatini çalışarak geçiriyorlar. Ben simdilik cam isini düşünmüyor daha ağırlıklı kapı veya daha iyi bir fikri olan varsa aklımada yatarsa baska birşeyde olabilir. Tsk ederim sizede bol kazançlar.

Üye401 yazı
Temizlik kimyasalları düşünür müsünüz? Temizlik kimyasallarını Türkiye en çok Almanya'ya ihraç ediyor..
İstemi Ozan Aydemir

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye16 yazı
Temizlik kimyasallarıyla ilgili hic bir fikrim bilgim yok. Yinede tsk ederim

Yeni Üye45 yazı
arkadaslar celik kapiyi bizim arkadaslar getirdi ,,,almanyada Problem itfaiye kapiyi kiramiyor !!!!!! ve alman kanununa göre itfaiye kapiyi en gec 15 saniyede acabilmeli .... ya alman itfaiye kurumuna almanya capinda anahtar dagitacaksin bilmem ne bilmem ne unutun gitsin haaaa yok diyorsunki var bende 3-4 milyon euro kafayada taktim ben bunun her müsadesini ve engelini alir ve asarim celik kapiyi almanyaya sokarim o Zaman hayirli isler ;-)
hakan

Yerleşim ALMANYA / KasselMeslek Serbest meslek
Yeni Üye16 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - hallacbaba
arkadaslar celik kapiyi bizim arkadaslar getirdi ,,,almanyada Problem itfaiye kapiyi kiramiyor !!!!!! ve alman kanununa göre itfaiye kapiyi en gec 15 saniyede acabilmeli .... ya alman itfaiye kurumuna almanya capinda anahtar dagitacaksin bilmem ne bilmem ne unutun gitsin haaaa yok diyorsunki var bende 3-4 milyon euro kafayada taktim ben bunun her müsadesini ve engelini alir ve asarim celik kapiyi almanyaya sokarim o Zaman hayirli isler ;-)

Merhaba hallacbaba,

ben bu zamana kadar almanyada ev kapilariyla ilgili bir yasa görmedim duymadim okumadim. Dedigin gibi bir yasa varsa yasayi bul paylas herkez faydalansin, kulaktan duyma bos laflarla milletin aklini karistirma.
bence senin dedigin gibi bir yasa varsa bile bu okul, anaokullari topluma acik yerler icin gecerlidir.

Yeni Üye79 yazı
Nisa nakliyat olarak ,tır ve kamyonlarımızla Avrupa ülkeleri, Rusya ve Türk Cumhuriyetleri' ne en uygun fiyatla taşımacılık yapıyoruz.Her ay düzenli ürün gönderen ihracatcılarımıza ve ithalatçılarımıza en uygun fiyattan taşıma yapıyoruz.
Ürünlerini uygun fiyattan taşımak isteyenler lütfen irtibata geçsin.
mevlüt bal
05057165186
mevlutb81@hotmail.com
nisa nakliyat/ataşehir

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye16 yazı
Konu günceldir

Yeni Üye2 yazı
Arkadasın dediği gibi itfaiyenin kanunu bütün ev kapıları için gecerlidir.

Yerleşim ALMANYA / KölnMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye19 yazı
yüksek kaliteli bebek body urunleri için düşünceniz nedir acaba.
Tesekkurler, saygilarimla.

Yeni Üye16 yazı
Textik alanına girmek istemiyorum, tsk ederim.

Konu günceldir.