Selam,
Öncelikle şunu belirtmek isterim ki Freight Forwarder ve gemi acenteliği iki ayrı iş kolu olmakla beraber gemi sevkiyatlarında ortak çalışma yürütürler; daha doğrusu Forwarder firmalar denizyolu sevkiyatlarında gemi acentelerinin müşterisi konumundadırlar.
Daha önce Forwarder firmasında operasyon sorumlusu olarak çalıştım ve Amerikan Türk ortağı bir firmada da lojistik ve satınalma sorumlusu olarak Afrika' da çalıştım... Belirli bir tecrübeye sahibim ve lojistik süreçlerine de hakimim bunlara dayanarak yorumlarımı tarafınıza iletiyorum.
Acizane kendi tavsiyem gemi acenteliğinden çok Freight Forwarder firması kurmaktır; çünkü Forwarder' lar sadece denizyolu değil tüm sevkiyat biçimlerinde (karayolu, havayolu, demiryolu; kombine taşımacılık) çalışabilmektedir ve yerine göre kar marjları da denizyolundan çok daha iyidir.
An itibarı ile de kendi Forwarder firmamı Ankara' da kurmak üzere çalışmalar yürütmekteyim. Lojistik anlamda konum itibarı ile de Ankara bu sektörde mantıklı bir bölge diye düşünüyorum.
Azfide arkadaşıma da mali konularda yaptığı tüm yorumlara katılıyorum... Ödemeler ciddi anlamda sıkıntı yaratabiliyor; bu da hizmet kalitesini ciddi anlamda düşürüyor ki; müşteri firmalar artık kaliteye değil yaptığın vadeye bakıyorlar.. Azfide' ye katılmadığım nokta ise batak yaşayan tanıdıkları; zira bu iş sürekli ve zorlu bir çalışma gerektirir bu da vizyon meselesidir.
Vizyonunu kaybetmemen dileğiyle başarılar dilerim.